Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By Serf
#252780 Λοιπόν, ολοκληρώθηκαν τα test-drive 308 & Civic. Η αλήθεια είναι ότι το τελευταίο με άρεσε πιο πολύ, κυρίως η "στιβαρότητα" της ανάρτησης. Κι ένοιωθα "σαν το σπίτι μου". Δεν ισχυρίζομαι ότι στρίβει καλύτερα. Όμως, είναι πιο κοντά στην αίσθηση που έχω από το TypeR. Από την άλλη, το Civic βγαίνει και καμιά €80/μήνα περισσότερα. Και υπάρχει και ο περιορισμός των ετοιμοπαράδοτων σε περίπτωση που θέλω να εκμεταλλευτώ την απόσυρση (λήγει 31/5).

Τα υπόλοιπα της κατηγορίας έχουν απορριφθεί πλέον για διάφορους λόγους, μεταξύ των οποίων το πορτ-μπαγκάζ < 400λτ.

Τελικοί υποψήφιοι:
Honda Civic 1.6 i-DTEC Elegance
Peugeot 308 1.6 HDi Allure
Peugeot 308 1.6 HDi GT Line
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
Serf έγραψε:Λοιπόν, ολοκληρώθηκαν τα test-drive 308 & Civic. Η αλήθεια είναι ότι το τελευταίο με άρεσε πιο πολύ, κυρίως η "στιβαρότητα" της ανάρτησης. Κι ένοιωθα "σαν το σπίτι μου". Δεν ισχυρίζομαι ότι στρίβει καλύτερα. Όμως, είναι πιο κοντά στην αίσθηση που έχω από το TypeR. Από την άλλη, το Civic βγαίνει και καμιά €80/μήνα περισσότερα. Και υπάρχει και ο περιορισμός των ετοιμοπαράδοτων σε περίπτωση που θέλω να εκμεταλλευτώ την απόσυρση (λήγει 31/5).

Τα υπόλοιπα της κατηγορίας έχουν απορριφθεί πλέον για διάφορους λόγους, μεταξύ των οποίων το πορτ-μπαγκάζ < 400λτ.

Τελικοί υποψήφιοι:
Honda Civic 1.6 i-DTEC Elegance
Peugeot 308 1.6 HDi Allure
Peugeot 308 1.6 HDi GT Line

Στεναχώρια όλη η λίστα σου. :lol:

Giulietta 170 ή Focus 182. Τέλος. :iconcool: :lol:
Άβαταρ μέλους
By Serf
#252903 H Giulietta δε μας αρέσει καθόλου εμφανισιακά (μην βαράτε, γούστα είναι αυτά :oops: ). Το Focus μας έχει ξεφύγει είναι η αλήθεια...
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#252920 Το φοκους θα το εβαζα οπωσδηποτε στο παιχνιδι serf. Πολυ ποιοτικο, καλοστημενο και ομορφο, imo, αμαξακι.
Μη σου πω οτι θα το κοιταζα σε στεισο βαγκο
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#252935 Για το πετρελαιοκίνητο δεν είχα διαβάσει και τα καλύτερα. Ισχύει; Επίσης έχει μικρό χώρο αποσκευών :thumbsdown:
Πάντως το 308 που οδήγησα ήταν εξαιρετικό :thumbsup:
Άβαταρ μέλους
By xenos
#252971 +1 στο να δεις από κοντά focus.
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
mirage έγραψε:Αλλα εχει παλιωσει δυστυχως.... Παρεμενει καλη επιλογη παντως.

< >

+1

Απο την πλευρα μου δεν το προτεινα κυριως λογω μικροτερου -απο τον μεσο ορο του ανταγωνισμου- χωρου αποσκευων, στα 316λιτρα με -εξτρα?- ρεζερβα αναγκης, στα 330 αν θυμαμαι καλα με κιτ επισκευης, παροτι ειναι
σε τετραγωνισμενο σχημα με μεγαλο ανοιγμα πορτας...

Aν το Civic με παρομοιο επιπεδο εξοπλισμου, και ολες τις προσφορες ενεργοποιημενες οντως βγαινει σημαντικα ακριβοτερο απο το 308, τοτε η λυση -imo- ειναι μονοδρομος...Peugeot.
Αλλιως το Civic σε συνολικο επιπεδο ειναι η top επιλογη σε diesel μικρομεσαιο...(και ναι, το εχω οδηγησει.. :rtfm: :lol: )
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
#253091 Λοιπόν κάτι που δεν έχει αναφερθεί.
Είδα σήμερα για 2η φορά το καινούριο Opel Astra και έπιασα τον εαυτό μου να του αρέσει πολύ.
Θα πήγαινα να το δω.
Μπήκα λίγο στη σελίδα της Opel και είδα ότι έχει έναν 1.6 diesel με 136 ίππους και τον ίδιο σε biturbo και 160 ίππους!
Για ρίξε μια ματιά.
Άβαταρ μέλους
By Serf
#253106 Λοιπόν, το astra το είδα απο κοντά. Όντως, ο κινητήρας είναι πρόκληση. Όμως, παίζει να έχει το μικρότερο πορτμπαγκάζ από όλα... κι αποτελεί σημαντικό κριτήριο. Προερχόμενος από το civic των 400+lt για δυο άτομα, δε θα κατεβω τόσο στο αμάξι που κάποια στιγμή θα κληθεί να μεταφέρει και 3ο άτομο. Κι αντίστοιχα το focus έχει κι αυτό σχετικά μικρό.
Άβαταρ μέλους
By JBT
#253147 Μπλιαχ :vava:
Άβαταρ μέλους
By mjacob
#253175 Εγώ παντως στη θέση σου, και μιας που τωρα κι εγώ με civic είμαι φαντάζομαι ότι θα βρεθώ κάποια στιγμή, θα πήγαινα σε κατι μη-civic μόνο και μονο για την αλλαγή...