Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By elvet
#243567 Μας μπέρδεψες λίγο, αλλά…
Καταρχάς μόλις διάβασα τον τίτλο τρόμαξα λίγο γιατί είδα χθες ένα panda 4X4 έξω από το σπίτι σου (μάλλον ήταν αλλουνού!).
Το panda του πατέρα σου είναι 4x4; και τι δυνατότητα μερικής χρήσης (δανεισμού) έχεις;;;
Γενικά το fiesta απλώς θα σκοτωθεί και ότι πάρεις, για να γλιτώσεις τα έξοδα συντήρησης και τις επερχόμενες φθορές και βλάβες.
Το θέμα είναι τι μετακινήσεις υπολογίζεις να κάνεις. Εάν υπολογίζεις το Μουδανιά-Θες/νικη κράτα το sirion, είναι οικονομικό, και η διαδρομή δεν έχει απαιτήσεις (άλλωστε μετακίνηση για δουλειά είναι). Επίσης, η φύση της δουλειάς μάλλον δεν δικαιολογεί την αγορά ενός αυτοκινήτου (δεσμευτικό για πολλά χιλιόμετρα) μόνο για να πηγαινοέρχεσαι εκεί. Μπορεί να αλλάξεις δουλειά, να μετατεθείς στη Θες/νικη, να σου δώσουν εταιρικό!

Σε κάθε περίπτωση μη δίνεις το Sirion. Δεν θα ξαναβρείς τέτοιο και το χρησιμοποιεί με ευκολία και η σύζυγος και αργότερα σε δουλειά, σχολείο, παιδιά είναι το ιδανικό δεύτερο μίας οικογένειας.
Αρα πουλάς (ξεφορτώνεσαι) το fiesta, βολεύεσαι μόνο με το sirion και περιμένεις λίγο να δεις τι θα γίνει στην αγορά, χώρα σε κάποιους μήνες. Άλλωστε σε χώρους σας βολεύει ακόμα.
Εναλλακτικά, κρατώντας πάντα το sirion, κοιτάς κάποιο μεταχειρισμένο με λογικά χρήματα, μόνο για τις εκδρομές και τις διαδρομές σου, που αφαιρώντας τα χλμ της δουλειάς δεν μπορεί να είναι πάνω από 10.000 χλμ το χρόνο.
Αυτό μοιάζει πολύ καλό http://www.car.gr/classifieds/cars/view/7352189/
Είναι μέσα στον προϋπολογισμό σου, θα σε πάει παντού και πολύ καλύτερα από οποιοδήποτε panda, ενώ με λογικά χιλιόμετρα το χρόνο (<100000) η συντήρηση, οι φθορές και τα έξοδα παραμένουν λογικά
Το panda είναι μικρό και στα ταξίδια θα σε κουράσει (ειδικά το 4x4), ενώ με το μυαλό στο πάτημα και το στρίψιμο τoυ ST θα το μετανιώσεις, για τις όποιες εκτός δρόμου δυνατότητες
Άβαταρ μέλους
By dimviii
elvet έγραψε:
Σε κάθε περίπτωση μη δίνεις το Sirion. Δεν θα ξαναβρείς τέτοιο και το χρησιμοποιεί με ευκολία και η σύζυγος και αργότερα σε δουλειά, σχολείο, παιδιά είναι το ιδανικό δεύτερο μίας οικογένειας.

πολλα ++++++++++++++ σε αυτο.Προσεξε το αυτο Ξιμ. Τετοια καθαρα μικρα που δεν ζητανε ποτε,δεν τα βρισκεις ευκολα.
Άβαταρ μέλους
By Arrow
markvag έγραψε:
Δύσκολος ο γρίφος που βάζεις... :hmmm:

Ο αδερφός μου είχε ένα ignis 2ης γενιάς (1,3 βενζίνη), το οποίο είναι οδηγικά άθλιο, αλλά έχει 4κίνηση (προαιρετικά, αλλά βρίσκεις), δεν σπάει, δεν χαλάει και πάει εκτός δρόμου. Κατανάλωση του είχε γύρω στο 7άρι (αλλά με 37 λίτρα ρεζερβουάρ είχε μικρή αυτονομία...), αλλά πιστεύω εσύ θα τη ρίξεις, μιας και αυτός κινούνταν πολύ πόλη... Αξιοπρεπείς χώροι επίσης και επιπλέον σαν γιαπωνέζικο δεν νομίζω να χάσει αξία πολύ στο μέλλον. Απλά μηδέν από ηχομόνωση και γενικότερα οδηγικά.

Μία ειλικρινή συγνώμη στον ΓΚ, δεν γνώριζα ότι θα ακολουθούσε αυτό το ποστ! Ας γινόταν να γυρίσει ο χρόνος πίσω...
Άβαταρ μέλους
By blinkys
#243583 1η εναλλακτική : Ψήνεις τον κουμπάρο για ανταλλαγή αρκούδι με τιράντα. (να σου δώσει και διαφορά εννοείται !!)
2η εναλλακτική : Ρε Ξιφ suv-λάκι ή suv-λακοειδές τελος παντων για ενα βατο χωματόδρομο ; Επίσης προσωπικά ακόμα έχω επιφυλάξεις για το θέμα πετρέλαιο στο Ελλάντα...

Οπότε πως το βλέπω εγω. Ξεφορτώνεσαι τιράντα. Τζαπανίτα κάνε ότι νομίζεις. Κι εκεί που θα πληρώνεις τέλη, τεκμήρια κτλ για στριφτερό χατς , πληρώνεις βενζίνες για ένα octavia scout :inlove: που τουλάχιστον θα έχει και περισσότερο γκάζι και είναι και μεγαλύτερη κατηγορία οπότε και τα 50κ χιλιόμετρα το χρόνο θα γίνονται πιο άνετα και άπλετο χώρο θα έχεις για καρότσια κτλ. Μιλάω για μτχ ... Βρίσκεις σχετικά καινούργια αυτοκίνητα με τα λεφτά του τιράντα + την καβάτζα.
Άβαταρ μέλους
By Focusman91
#243604 Πωλουνται και Φορντ και Σιριον και τσιμπας το Panda του φαδερ για τα καθημερινα!
Τωρα απο κει και περα πρεπει να δουμε ποσα θα βγαλεις απο την πωληση των παραπανω για να πεσουν και οι αναλογες προτασεις!

.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#243607 Πόσο χιλιόμετρα έχει ο τιράντας;
Αν πάνω από 200 τότε ξεχνάς την πώληση και τον χαρίζεις. Εναλλακτικά τον δίνεις για απόσυρση.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#243608 Το Sirion που δεν πιάνει τίποτα αλλά αξίζει πολλά το κρατάς.
Το fiesta να φύγει και μετά παίζουν πολλά.
Αν κάνει πολλά χλμ καλύτερα ντίζελ. Το Ντάστερ είναι καλή περίπτωση μια και το Κασκάι θα βγαίνει ακριβό.
Αν δεν σε νοιάζρι το ντίζελ τότε το Τέριος ΙΙ και μάλιστα το αυτόματο (είχα συστήσει σε φίλο να το δει και πήραν στην οικογένειά του 2 Τέριος αυτόματα) είναι πολύ καλό (και ζωηρό αν και αυτόματο) αλλά δε λέει για πολλά χλμ. Πιο δρομίσιο το SX4-Sedici.
Με το Forester ανεβαίνεις κατηγορία και έξοδα αλλά έχεις αυτοκινητάρα για εντός και εκτός δρόμου. Και μπορεί να μην είναι ψηλό αλλά διαδρομή ανάρτησης έχει.
Αν VAG τότε το Octavia scout είναι καλή περίπτωση και ζωηρό αλλά δεν έχει την αξιοπιστία των ιαπώνων.
Προσωπικά εκτιμώ το Terios αλλά αν το σηκώνω και μπορούσα να βρω καλό Forester θα το προτιμούσα. Αν όμως μιλάμε για πάνω από 15-20.000χλμ το χρόνο τότε ντίζελ. Απλά θέλει ψάξιμο να βρεις καλό.
Άβαταρ μέλους
By JimClark
#243632 Πανδαισία απόψεων.

Αρχικά ίσως φύγει το φιέστα. Μετά βλέπουμε.

Υπενθυμίζω. 50.000χλμ το χρόνο, δεν θελουμε μεγαλο αμάξι και κοιτάμε μόνο για νέο. Άν δεν κάτσει η αγορά νέου μένουμε με τη τζαπανίτα.

Ευχαριστώ για τις απόψεις σας.

Μπλίνκυς σωστος.

Μουσάτος 315.000

Στριφτερές βόλτες πλέον δεν... Πιο πολύ με ενδιαφέρει να δω το τέλος ενός χωματόδρομου που δεν έχω δει ποτέ

Στάλθηκε από φάμπλετ Note 3
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#243641 Το Duster πολύ καλό αυτοκίνητο και πολύ αξιόπιστο, γενικά δεν έχω διαβάσει για σοβαρά προβλήματα στο συγκεκριμένο. Το θέμα είναι πως το 1.5 diesel 4x2 βγαίνει στα 19.730€, που λίγα δεν τα λες.

Καλή εναλλακτική φαίνεται να είναι το Dacia Sandero Stepway με τον 1.5 και τα 90 άλογα. Έχει πιο μαζεμένες διαστάσεις από το Duster και κοστίζει 4 χιλιάρικα λιγότερο. Δεν είναι τετρακίνητο αλλά νομίζω πως έχει 20 εκατοστά απόσταση από το έδαφος. Αν σκεφτώ που έχεις πάει το Fiesta, τότε με ένα set κατάλληλα λάστιχα, δε πιστεύω ότι θα έχεις πρόβλημα να κινηθείς στους δρόμους που θέλεις.

ΥΓ. Βρήκα και μια δοκιμή του συγκεκριμένου: http://tvxs.gr/news/aytokinito/dokimi-dacia-sandero-stepway-15-dci-%E2%80%93-epistrofi-sti-fysi-enantia-stin-krisi
Τελευταία επεξεργασία από axel12p και 09 Απρ 2016, 21:24, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
JimClark έγραψε:Υπενθυμίζω. 50.000χλμ το χρόνο, δεν θελουμε μεγαλο αμάξι και κοιτάμε μόνο για νέο.

50Κ το χρόνο είναι πολλά... πάρα πολά... και το επιπλέον κόστος να κουβαλάς και ψηλό αμάξι σε αυτά μεγάλο (ΙΜΗΟ).

Ένα ρενώ 1.5 clio θα κοίταζα καινούργιο, αν ήμουν στη θέση σου, ή άιντε ένα νισάν που σκάει ελαφρώς μτχ...
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/7723567/

Αν ήμουν όντως επάνω, όμως, (και δεν κάνεις πλάκα για τα χλμ) θα έκανα μια ωραία συμφωνία με τους δικούς μου, θα τα πουλούσα όλα και θα χτυπούσα μια Μερσεντές 220 (C αφού δε θέλεις μεγάλο) με τον ατελείωτο ντήζελομότορα που τα χιλιόμετρα του τιράντα είναι στο πρώτο στρώσιμο του και θα ζούσα μια ζωή με αυτή, με συνολικό κόστος ανέκδοτο μπροστά στις 3 αλλαγές ΙΧ που θα κρατήσει αυτή...
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/7266698/
Καθαρά δική μου άποψη, ασφαλώς...
Άβαταρ μέλους
By JimClark
#243651 Σωστη κ η ιδέα του 2.2, αλλά κάνουμε αυτη την κουβέντα για να μειώσουμε πάγια, τελη κτλ. Με όλη τη λατρεία που έχω στα στεισιο, το μονο που ισως με κέρδιζε είναι το σκάουτ, που panda στο οφφ ροαδ του ρίχνει στα αυτια.

Κ δεν κανω πλακα για τα χιλιομετρα. Κ όπως δείχνει η καθημερινή μετακινηση απο κ προς δουλεια θα παραμείνει στο 3ψήφιο νούμερο τα επόμενα χρόνια.

Geo το φιέστα όσο κ να θέλω να το κρατήσω θα με σπρώξει πολύ πίσω γιατί θα αρχίσει να ζητάει τα χοντρά του (φαντάζομαι...) κ 2 αμάξια μας πέφτουν κάπως αυτή τη στιγμή...

Μάνο elvèt να με κουράσει παραπάνω από το φιέστα από και κλείεται

Στάλθηκε από φάμπλετ Note 3
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#243653 Για τόσα χλμ το ντίζελ πρέπει να είναι μονόδρομος, μην σκέφτεσαι ούτε βενζίνη ούτε αέριο. Οπότε το θέμα είναι αφού θέλεις και καινούργιο πόσα λεφτά θα έχεις. Δύσκολο σε βλέπω σε 4χ4 για κάτι παραπάνω από Duster. Οπότε αν 4χ4 Panda ή μικρός ιάπωνας (Υπήρχαν κάτι Sirion, Swift κλπ αλλά δεν ξέρω αν ντίζελ). Θα μπορούσες όμως να πάρεις δικίνητο (ελαφρύτερο, καλύτερη κατανάλωση) από τα υπερυψωμένα. Αξίζει όμως τέτοια κίνηση; Γενικά αξίζει να πάρει καινούργιο; Με τα παραπάνω κριτήρια μήπως να μην πάρεις τίποτα και απλά να βάλεις γκάζι σε αυτό που γράφει χλμ.

Γιατί το σωστό οικονομικά εφόσον δηλώνεις και στενότητα είναι να πας σε μτχ ντίζελ. Βρες ένα καλό, ψάξτο καλά και σχετικά ταξιδιάρικο, κάνει μεγάλη διαφορά αυτό αν κάνεις τόσα χλμ. Νομίζω οι πρόσφατες απόψεις κασκάι ή C είναι οι καλύτερες. Και με τη C παίρνεις πολύ αυτοκίνητο και πολύ καλύτερο αυτοκίνητο. Και τα πισωκίνητα πάνε καλύτερα στους χωματόδρομους, βασικά ανεβαίνουν τις δύσκολες ανηφόρες.
Άβαταρ μέλους
By JasonLouk
Geo f1 έγραψε:Σκεψου το για το Φιεστα :(

< 3

Άσε μας ρε γκεάκο.

Ξενοφών πλιζ μην πάρεις SUV. Μείνε χαζομπαμπάς με κανα ενδιαφέρον όχημα και όχι παντρευτηκα-έκανα παιδί-πήρα SUV . +πολλα για scout. π.χ http://www.car.gr/classifieds/cars/photos/7150214/