Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By kyr80
Anonymous Founder έγραψε:Μην λέτε ανοησίες για τα δίλιτρα. Να τα αποφύγει σε κάθε περίπτωση, εκτός αν του το χαρίσουν.
Το να δίνεις τουλάχιστον 1000€ κάθε χρόνο στο κράτος, είναι ψυχοφθόρο και ποτέ δεν πρόκειται να συμφέρει.

2λιτρο του 2009 θα πληρώσει 308*5 χρόνια= 1540€ φόρο πολυτελείας. + τη διαφορά για τα τέλη κυκλοφορίας 360 * χ χρόνια.
Και δες πόσο κοστίζουν σε σχέση με την αρχική τιμή τα μτχ δίλιτρα. Πόση περισσότερη απαξία, σε σχέση με τα "χειρότερα" 1800ρια.
Ξαναέγραψα, αλλά δεν δόθηκε βάση. Χαρτί και μολύβι...
Παράδειγμα... Πόσο έκανε η 3.20 το 2009 και πόσο το Α4 1.8Τ. Πόσο πουλιούνται σήμερα μτχ; Συγκρίνεις με την αγορά της Γερμανίας(σαφώς πιο λογική από την ελληνική), και βλέπεις τι συμφέρει να αγοράσεις.
Στα δίλιτρα, να μην μιλήσουμε για παραπάνω :lipsealed: , έχει πληρωθεί τουλάχιστον η 5ετία των παραπανήσιων εξόδων από τον πωλητή.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#59249 Ένα δίλιτρο του 2007 σαν το δικό μου, θα πληρώνει φόρο πολυτελείας μέχρι το 2018. Ξεχνάς πως ο φόρος πολυτελείας αφορά το προηγούμενο έτος.
Και ο φόρος μπορεί να αυξηθεί, έγινε μια φορά ήδη, μπορεί να γίνει κι άλλη.
Επιπλέον, τα τέλη για τα δίλιτρα είναι διπλάσια τώρα και σε ενδεχόμενη αναπροσαρμογή, η διαφορά λογικά θα ανοίξει.
Βάλε και το τεκμήριο μέσα, βάλε και την αδυναμία μεταπώλησης και δεν θέλεις κάτι άλλο.
:s_crazy
Άβαταρ μέλους
By criuser
#59305 Ο φόρος πολυτελείας πληρώνεται τον επόμενο χρόνο , αλλά αφορά τον προηγούμενο .
Ετσι δίλιτρο του 2007 πληρώνει φόρο , αν δεν αλλάξει κάτι με τις εκλογές μέχρι το 2016 και ο αγοραστής φέτος θα πληρώσει 308 € το 2016 γιά το 2015 και το 2017 γιά το 2016 . Δηλαδή πέραν της διαφοράς των τελών με το 1800 , η διαφορά φόρου γιά ένα 2λιτρο του 2007 είναι 616 € , του 2008 924 και του 2009 1232 € . Δίλιτρα από το 2010 και μετά , θα υπάρχουν τόσο λίγα που είναι αμελητέα προς συζήτηση .

Την απαξίωση την ἐχουν πάρει οι τωρινοί ιδιοκτήτες και βέβαια σε ενδεχόμενη αλλαγή προς τα κάτω των τελών , γιατί φέτος κατατέθηκαν άλλες 130000 πινακίδες και η μείωση των παλαιών τελών , με αύξηση των τελών των καινούργιων , εύκολα θα παρουσιαστεί σαν λαική παροχή , αφού αυτός που έχει ένα παλιό αμάξι κατά τεκμήριο θεωρείται φτωχότερος από έναν που έχει τα λεφτά να αγοράσει ένα καινούργιο .

Δηλαδή όταν έχεις 400000 αμάξια με κατατεθειμένες πινακίδες , όταν είσαι νέα κυβέρνηση , μιά χαρά μειώνεις τα τέλη στο μισό των δίλιτρων και μειώνεις στο μισό τον φόρο πολυτελείας και συμψηφίζεις με αυτόν την μείωση σε όσους έχουν ήδη πληρώσει τέλη . Δηλαδή αν από τα 400000 ακινητοποιημένα , πάρεις 700-800 € , γιατί αυτά δεν είναι δίλιτρα , αλλά μεγαλύτερου κυβισμού , από τα 300000 , μιλάμε γιά 250 εκ , ενώ η μείωση γιά τα λίγα δίλιτρα που πλέον κυκλοφορούν θα είναι λίγα λεφτά .

Γενικότερα πάντως , η αγορά οικογενειακού αυτοκινήτου , είναι καθαρά θέμα σωματότυπου . Ενας που είναι 165-175 ύψος με ανάλογου μεγέθους σύζυγο , μιά χαρά βολεύεται σε ένα αμάξι κατηγορίας C , αφού πλέον αυτά έχουν μεταξόνιο γύρω στο 2,60 και μήκος γύρω στα 4,30 μ. . Αν είναι πιό μεγαλόσωμοι τότε θα πάνε σε μεγαλύτερο αμάξι και αρχίζουν να κοιτάνε τα πολυμορφικά , αν δεν θέλουν να ξεφύγουν σε μήκος γιά να μην γκρινιάζουν οι γυναίκες .
Άβαταρ μέλους
By kostis20
Anonymous Founder έγραψε:Το οποίο 5θυρο δείχνει σαφώς πιο μπαρμπάδικο και λιγότερο ελκυστικό από το station να πω κι εγώ την χαζομάρα μου... :lol:

Και εμενα to SW μου αρέσει περισσοτερο,ειδικά το scout ο σκεφτόμουν για αγορά, αλλα ο xenos δε θέλει με τίποτα .
Άβαταρ μέλους
By dstou
#59314 Το πρόβλημα με τα απαξιωμένα μετάχειρα δίλιτρα σήμερις, είναι ότι καθυστερούν στην πώληση αύριο. Αν βάλεις κάτω χαρτί και μολύβι δεν είναι απαγορευτικά σαν αγορά, περισσότερο ψυχολογικό είναι το θέμα. Στο φινάλε την μεγάλη απαξίωση την έχει φάει ο πρώτος, αν εσύ το πάρεις δεύτερος ή και τρίτος, μιλάμε σχεδόν για τρίχες.
Αν δε κάνει κανένα αστείο αύριο και μειώσει τα τέλια και τους φόρους πολυτελείας, έχεις πιάσει λόττο. Ωραία και άμα αυξηθούν κι άλλο? ΟΚ, την πάτησες, αλλά είναι πλέον απειροελάχιστες ή και μηδαμινές οι πιθανότητες για κάτι τέτοιο με 100.000 αμάξια που καταθέτουν πινακίδες κάθε χρόνο.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
#59343 Παραδοσιακά τα κυβικά στην Ελλάδα τα κυνηγούσε η φορολογία, οπότε αμφιβάλω αν θα αλλάξει κάτι.

Από την άλλη, τα 2λτ είναι σε πολύ καλή τιμή και αν σκοπεύεις να το κρατήσεις αξίζει.

Βεβαίως ο ξένος το έχει αποκλείσει, οπότε λίγο ανούσια η κουβέντα νομίζω.
Άβαταρ μέλους
By NiTse
#59440 Xenos είμαι στην ίδια περίπου κατάσταση με εσένα. Κάτοχος μχ5 το οποίο στη δική μου περίπτωση είναι και το μοναδικό μου αυτοκίνητο και ενόψει γάμου και δημιουργία οικογένειας αποφάσισα και εγώ να το πουλήσω προκειμένου να αγοράσω οικογενειακό. Παρακολούθησα μέχρι τώρα το θέμα με μεγάλο ενδιαφέρον γιατί πάνω κάτω έχουμε τους ίδιους προβληματισμούς και το ίδιο budget. Με αυτά τα δεδομένα θεωρώ ότι απάντηση στα ερωτήματά σου θα δοθούν πιο εύκολα αν αποφασίσεις να βγάλεις από την εξίσωση την σπορτιφ συμπεριφορά. Άλλωστε από τα αυτοκίνητα που φαίνεται μέχρι τώρα να προτιμάς αυτό νομίζω που ουσιαστικά ψάχνεις είναι ένα όσο το δυνατόν πιο ποιοτικό, ευρύχωρο, καλά εξοπλισμένο και δυνατό / γρήγορο αυτοκίνητο σε αυτά τα χρήματα το οποίο δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα πρέπει και σπορτιφ. Νομίζω ότι τα θέλω σου είναι πιο κοντά σε αυτό που πουλάνε ή θέλουν να πουλάνε οι Γερμανοί κατασκευαστές και σε αυτά τα λεφτά νομίζω ότι αυτά που παίζουν ουσιαστικά είναι τα Vw και τα opel (passat και insignia ουσιαστικά, ή εναλλακτικά golf, A3). Δεν ξέρω βέβαια τι παίζει από άποψη αξιοπιστίας και οικονομίας σε αυτές τις μάρκες.
Άβαταρ μέλους
By xenos
red_monster έγραψε:http://www.car.gr/classifieds/cars/photos/5644418/

καλό σε όλα πλην ντιζαιν εσωτερικού

Το λεόν το κοιτούσα τότε που πήρα το μξ και αν το είχα πάρει δεν θα είχα τώρα τέτοιο ψάξιμο.
Ξεκίνησα να παίρνω σε μαντράδες να δω κ τι γίνεται με το μξ, αν το παίρνουν κ σε τι $$ αρχικα (για ανταλλαγή πάντα).

NiTse έγραψε:Xenos είμαι στην ίδια περίπου κατάσταση με εσένα. Κάτοχος μχ5 το οποίο στη δική μου περίπτωση είναι και το μοναδικό μου αυτοκίνητο και ενόψει γάμου και δημιουργία οικογένειας αποφάσισα και εγώ να το πουλήσω προκειμένου να αγοράσω οικογενειακό. Παρακολούθησα μέχρι τώρα το θέμα με μεγάλο ενδιαφέρον γιατί πάνω κάτω έχουμε τους ίδιους προβληματισμούς και το ίδιο budget. Με αυτά τα δεδομένα θεωρώ ότι απάντηση στα ερωτήματά σου θα δοθούν πιο εύκολα αν αποφασίσεις να βγάλεις από την εξίσωση την σπορτιφ συμπεριφορά. Άλλωστε από τα αυτοκίνητα που φαίνεται μέχρι τώρα να προτιμάς αυτό νομίζω που ουσιαστικά ψάχνεις είναι ένα όσο το δυνατόν πιο ποιοτικό, ευρύχωρο, καλά εξοπλισμένο και δυνατό / γρήγορο αυτοκίνητο σε αυτά τα χρήματα το οποίο δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα πρέπει και σπορτιφ. Νομίζω ότι τα θέλω σου είναι πιο κοντά σε αυτό που πουλάνε ή θέλουν να πουλάνε οι Γερμανοί κατασκευαστές και σε αυτά τα λεφτά νομίζω ότι αυτά που παίζουν ουσιαστικά είναι τα Vw και τα opel (passat και insignia ουσιαστικά, ή εναλλακτικά golf, A3). Δεν ξέρω βέβαια τι παίζει από άποψη αξιοπιστίας και οικονομίας σε αυτές τις μάρκες.

Κάπως έτσι πάει να γίνει το θέμα. Βλέποντας κ κάνοντας όμως. Χθες ήμουν με γνωστό που έχει 2 μικρά παιδάκια κ είχε πάρει πριν 2 χρόνια ένα auris. Μου λέει έχω σκυλομετανιώσει που δεν πήρα ένα σεντάν. :ninja: