Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By kostis20
criuser έγραψε:
Γιά τα φώτα , πέρα από τα μεσαία και μεγάλα που είναι ξένον προσαρμοζόμενα , πέραν των ομίχλης , έχει ένα ξεχωριστό φως που ανάβει με το στρίψιμο του τιμονιού σε ταχύτητες μέχρι 50 χαω και φωτίζει πρός το εσωτερικό της στροφής , η κατά την διάρκεια της στάθμευσης .

Στα γερμανικά , δεν υπάρχει πλάγιο φως , απλά ανάβει κατά την διάρκεια της στροφής το αντίστοιχο φως ομίχλης , αλλά η αίσθηση δεν έχει καμμία σχέση .

Ήδη σου έγραψα ότι στη 5αρα μου λειτουργεί ακριβώς έτσι..Τα xenon στρίβουν και υπάρχει επιπλόν φωτιστικό σωμα μέσα στα φωτα που ανάβει προς το εσωτερικό της στροφής.
Απλά και αυτό θεωρείτε πλέον ξεπεράσμενο και οι Γερμανοί έχουν περάσει στα Led..
Τα απλά xenon φυσικά και δε στριβουν...
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
Nikos! έγραψε:Στο si δεν ήταν έτσι...

Δεν στρίβει η δέσμη μαζί με το τιμόνι; Στην E92 πάντως έτσι κάνει.
Άβαταρ μέλους
By meco
The Ace έγραψε:Πάντως για τα xenon έχει βρεθεί λύση, kit μαζί με ανακλαστήρες που μπαίνει μέσα στο φανάρι, και μάλιστα είναι bi, δηλαδή αλλάζουν και οι δύο σκάλες. Προφανώς το κόστος ξεφεύγει αρκετά (κοντά 400€, συν φόρους και εργασία), αλλά τουλάχιστον υπάρχει λύση αν θελήσω.

Καλύτερα να μη θελήσεις. Στην απίθανη περίπτωση που φωτίζουν σωστά, δεν έχεις πιτσιλιστίρια στα φανάρια για να τα καθαρίζουν ούτε αυτόματη ρύθμιση του ύψους της δέσμης. Στην πρώτη περίπτωση το πρόβλημα θα το έχεις εσύ στη δεύτερη οι απέναντι.
Για τις ζάντες αν σου αρέσουν οι εργοστασιακές να τις βάλεις. Είναι η σίγουρη λύση για το αυτοκίνητο στην εμφάνιση και συνήθως έχουν εξαιρετική ποιότητα. Καμία σχέση με τις after market της σειράς και τις ρέπλικες.
Άβαταρ μέλους
By kostis20
REALZEUS έγραψε:

Είναι extra τα χenon που στριβουν.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
REALZEUS έγραψε:

Η δέσμη στρίβει μαζί με το τιμόνι, οι προβολείς δεν ανάβουν που έγραψες.
Άβαταρ μέλους
By kostis20
Nikos! έγραψε:
kostis20 έγραψε:Ετσι είναι σε όλες τις E90 με xenon? :hmmm:Δηλαδη στρίβουν τα φώτα?

Ναι

Aρα η απαντηση παραπάνω είναι όχι...
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
kostis20 έγραψε:Στη 5αρα ήταν extra.Aλλα έχει και το επιπλέον φώς.
Στην Audi επίσης extra.

Έχουμε καταμπερδευτεί. :svivhaha:

Έτσι όπως τα λες είναι και στην 92άρα.

ΥΓ: Κοιτάει ο πατέρας μου για μια Ε60 525, σαν την δική σου. Να τον αποτρέψω; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By kostis20
REALZEUS έγραψε:ΥΓ: Κοιτάει ο πατέρας μου για μια Ε60 525, σαν την δική σου. Να τον αποτρέψω; :hmmm:

Τρίλιτρη?Σε τι τιμή τη βρίσκει?
Tι να σου πω ρε Δία ,δε ξέρω... :hmmm: Τα προβλήματα που εχει βγάλει η δικιά μας τα ξέρεις πανω κάτω...Να δείτε αν έχουν γίνει οι ανακλήσεις.Και οπωσδήποτε έλεγχος σε διαγνωστικό να γινει έλεγχος αντλίας βενζίνης.
Αν η τιμή είναι καλή εχεις περιθώριο να ανεχτεις ορισμένες βλάβες.
Απο εξοπλισμό τι λεει?
Για τα φώτα τώρα ,τα στανταρτ φώτα δεν είναι xenon.Τα xenon ειναι extra.Τα adaptive που στρίβουν άλλος κωδικός,επίσης extra.Στα νεωτερα μοντέλα με adaptive μάλλον έχει προστεθεί και το extra φως.
Αλλα είπαμε πλέον όλοι έχουν Led που ελεγχονται πανευκολα και χωρίς κινούμενα μέρη.Ακόμα και με το GPS συνεργάζονται...
Άβαταρ μέλους
By criuser
#63463 H ML350 του2005 που είχαν πληρωθεί 2000 € γιά τα ξένον , τα είχε μονά , μόνο στα μεσαία και μάλιστα στο γνωστό συνεργείο της Κηφισίας , είχαν πεί ότι δεν βάζουν και στα μεγάλα γιατί εμποδίζουν τα ξένον το σινιάλο . :lipsealed:
Βέβαια όταν του είπα ότι το C4 exclusive της ίδιας χρονιάς τα έχει και στα μεγάλα , :whistlink:

Τα φώτα βέβαια δεν έστριβαν και άναβε στις στροφές το ένα φως ομίχλης . Στο C4 τα φώτα στρίβουν σε κάθε ταχύτητα μαζί με το τιμόνι , ακόμα και στο παρκάρισμα . Στην C5 μέχρι τα 50 χαω και στο παρκάρισμα , ανάβουν τα πλαινά και τα ξένον στρίβουν πάνω από 20-30 χαω , δεν θυμάμαι ακριβώς .

Τώρα να θυμίσω ότι μιλάμε γιά αμάξι του 2009 και βέβαια τώρα μπορεί να έχουν βελτιωθεί και τα γερμανικά . Αλλά μην ξεχνάμε ότι μιλάμε γιά αμάξι των 30000 , ενώ τα γερμανικά με ανάλογο εξοπλισμό , περνάνε χαλαρά τα 60000 .
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#63493 Δε καταλαβαίνω που θες να καταλήξεις:hmmm: ...
Δε νομίζω να πιστευεις οτι τα φώτα τα εξελίσσουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες. :lol:

Τελος πάντων ,τα πραγματα είναι όπως τα εγραψα.Η 525i μου ειναι του 2008 και έχει adaptive xenon που στρίβουν και επιπλέον φως.Θελεις και Video? :lol:
Επίσης τα γερμανικά έχουν πλέον LED .Δεν ασχολουνται με xenon.Εξελίχθηκαν επιτέλους :rtfm:
Μήπως να μεταφερθουν τα post στο αντίστοιχο θέμα στα "Τεχνικά"?