Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
#647406 Πάμε τώρα σε κάποιες εντυπώσει και παρατηρήσεις.

Τυχαία και όπως μου έρχονται.

Καταρχάς κρατήστε ότι μιλάμε για έναν διακανονισμό με 6500€ προκαταβολή μετρητά και τα υπόλοιπα σε δόσεις 60 μήνες.

Σε VW & Renault πήραμε 6.5% επιτόκιο.
Στη Suzuki πήραμε 8.9 αλλά μόλις είπα ότι οι άλλοι έχουν χαμηλό, μου το έριξε μια μονάδα και το βάζει 7.9%.
Στην Toyota το επιτόκιο είναι 8.9% ακλόνητο.
Στη Ford δεν πήραμε προσφορά γιατί δεν το προχώρησα αφού δεν την ξετρέλανε.

Εκδόσεις:
VW Polo 1.0 TSi 95ps 3cyl
Renault Clio 1.0 100ps 3cyl
Suzuki Swift 1.2 Hybrid 90ps 4cyl
Toyota Yaris 1.5 111ps 3cyl

Όλα έχουν 5άρια χειροκίνητα κιβώτια εκτός από το Yaris που έχει 6άρι.
Όλα έχουν ταμπούρα πίσω εκτός από το Yaris που έχει δισκόφρενα.

Εδώ είναι ένας λύγκας με επιδόσεις και στοιχεία από τα μοντέλα
http://www.zeperfs.com/en/match6731-696 ... 8-6839.htm
Άβαταρ μέλους
By alexm
#647409 Busse δες αυτό αν σας αρέσει το πόλο: https://mycarnow.kosmocar.gr/vw/vehicle ... &mc=AW13LV
Έχει τα πάντα εκτός full led και dsg.

Επίσης παίζουν αρκετά καλά deals σε Ibiza 115ps στα 13.000 πάνω κάτω
Άβαταρ μέλους
By georgetz
Dimsabas έγραψε:
georgetz έγραψε:
Dimsabas έγραψε:Πού θα βρεθούν όλα αυτά τα χρήματα;

στρώματα, πολλαααά στρώματα :ninja:
Δε λέω για τους αγοραστές. Λέω για την κρατική επιδότηση.

Ειναι ενα ζήτημα αλλα πρέπει να υπολογιστεί μαζί με την αγορά όλων των νέων οχημάτων και τι αυτό σημαίνει ευρύτερα για την οικονομία.

https://www.google.com/amp/s/www.ethnos ... geio%3famp

Γενικότερα πάντως, καλή η ερώτηση σου

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By manoliossss
#647412 Το βασικό,η τιμή είναι ίδια σε όλα τα μοντέλα;Δηλαδή βγαίνουν γύρω στα 14500;Το πιο σημαντικό είναι να αρέσει στην οδηγό το εσωτερικό του αυτοκινήτου και να νιώθει ωραία κάθε φορά που μπαίνει.Το εξωτερικό πιστεύω περνάει σε 2η μοίρα.Και μιας και είδατε εν τέλη οχήματα που ακουμπάνε και τα 4m μήκος ,το micra(αν δεν παινέψουμε του σπίτι μας....)πως και δεν το είδατε; Τραβάει πολύ τα γυναικεία βλέμματα και εσωτερικά και εξωτερικά και είναι ίδιο μοτέρ με το Clio και νομίζω κάπου εκεί κυμαίνεται η τιμή του.

< >
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#647415 Μπουσε αφου ξερεις την προκαταβολη επρεπε ηδη να εχεις δει την διαφορα που θα εχει το καθε αυτοκινητο μεχρι την αποπληρωμη του με το καθε επιτοκιο.
Εαν δεν ενδιαφερει το τελικο κοστος αγνοησε το.
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
alexm έγραψε:Busse δες αυτό αν σας αρέσει το πόλο: https://mycarnow.kosmocar.gr/vw/vehicle ... &mc=AW13LV
Έχει τα πάντα εκτός full led και dsg.

Επίσης παίζουν αρκετά καλά deals σε Ibiza 115ps στα 13.000 πάνω κάτω

Πάνω κάτω για αυτό το μοντέλο μιλάμε.
Με ψηφιακό πίνακα οργάνων όμως και 8άρα οθόνη Infotainment.

Μάλλον θα απορριφθεί λόγω κόστους.

Το ibiza δεν της αρέσει. Αν και δεν πήγαμε να το δούμε από κοντά. Ούτε και εγώ θέλω να πάει σε ibiza όμως. Δεν της ταιριάζει.

Το Polo θα το ήθελα με τον κινητήρα 116 ίππων γιατί έχει 6άρι σασμάν και δισκόφρενα πίσω.
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
manoliossss έγραψε:Το βασικό,η τιμή είναι ίδια σε όλα τα μοντέλα;Δηλαδή βγαίνουν γύρω στα 14500;Το πιο σημαντικό είναι να αρέσει στην οδηγό το εσωτερικό του αυτοκινήτου και να νιώθει ωραία κάθε φορά που μπαίνει.Το εξωτερικό πιστεύω περνάει σε 2η μοίρα.Και μιας και είδατε εν τέλη οχήματα που ακουμπάνε και τα 4m μήκος ,το micra(αν δεν παινέψουμε του σπίτι μας....)πως και δεν το είδατε; Τραβάει πολύ τα γυναικεία βλέμματα και εσωτερικά και εξωτερικά και είναι ίδιο μοτέρ με το Clio και νομίζω κάπου εκεί κυμαίνεται η τιμή του.

< >

Το γερμανικό ακουμπάει τα 16Κ σχεδόν.
Το Γαλλικό είναι χαμηλά 15Κ.
Οι Ασιάτες είναι στα χαμηλά 14Κ.

Το Micra δεν της αρέσει. Αν ρωτάς εμένα προσωπικά, εγώ σίγουρα θα πήγαινα να το δω. Αλλά δεν μιλάμε για δικό μου αμάξι.
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
dimviii έγραψε:Μπουσε αφου ξερεις την προκαταβολη επρεπε ηδη να εχεις δει την διαφορα που θα εχει το καθε αυτοκινητο μεχρι την αποπληρωμη του με το καθε επιτοκιο.
Εαν δεν ενδιαφερει το τελικο κοστος αγνοησε το.

Τα πάντα μας ενδιαφέρουν Δημήτρη.

Την άφησα σπίτι με τα αναλυτικά χαρτιά (δόσεις, τόκους, επιτόκια, προγράμματα, τελικές τιμές) να συζητήσει με τους γονείς και πιο μετά θα βγάλω τελικές τιμές για όλα που θα τα πούμε πάλι.

Το επικρατέστερο αμάξι και πάλι όμως, έτσι όπως τα είδα, είναι το Yaris.
Βάσει τιμής, εξοπλισμού, κινητήρα, μηχανολογικών, αξιοπιστίας, brand, εμφάνισης σύμφωνα με Μπούσαινα και διαστάσεις σε συνδυασμό με άνεση καμπίνας και χώρου αποσκευών. Είναι αυτό που κάνει τικ στα πιο πολλά κουτάκια.
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#647425 Από αυτά που κοιτάτε, το Clio είναι με διαφορά το πιο ενδιαφέρον σχέδιο μέσα - έξω.
(Αν και είδα ότι μάλλον απορρίφθηκε) αφού εξετάζετε απόκτηση με χρηματοδότηση, έχετε υπόψη ότι το Fiesta δίνεται με το καλύτερο επιτόκιο όλων και υπό προϋποθέσεις με μηδενικό. Θα σας βγει πολύ φτηνότερο τελικά.
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
#647426 Μιλάμε για κάτι τέτοιο
https://www.car.gr/28313337-toyota-yari ... QzWxNmzubU

για το Active TSS. Αρνητικό ότι δεν έχει clima σε αυτή την έκδοση. Έχει όμως πολύ καλό εξοπλισμό.

Και ο κινητήρας ο 1.5 είναι 4cyl τελικά. Διορθώνω.
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
Asimov έγραψε:Από αυτά που κοιτάτε, το Clio είναι με διαφορά το πιο ενδιαφέρον σχέδιο μέσα - έξω.
(Αν και είδα ότι μάλλον απορρίφθηκε) αφού εξετάζετε απόκτηση με χρηματοδότηση, έχετε υπόψη ότι το Fiesta δίνεται με το καλύτερο επιτόκιο όλων και υπό προϋποθέσεις με μηδενικό. Θα σας βγει πολύ φτηνότερο τελικά.

Δεν απορρίπτεται ακόμη και ειδικά λόγω χρηματοδότησης.
Προσωπικά δεν με έψησε να πάω σε αυτή την έκδοση που έχει ταμπούρα πίσω και 5άρι σασμάν.
Γιατί είναι ένα εξαιρετικό σύνολο αλλά σε αυτή την έκδοση, έχει αδυναμίες. Και αν με τα ταμπούρα μου πείτε ότι δεν θα υπάρχει διαφορά, με τα το 5άρι υπάρχει. Το θεωρώ εντελώς old fashioned να έχει ένα αμάξι 5άρι.
Εδώ θεωρείται old fashioned το manual γενικά, πόσο μάλλον το 5άρι.

Το ίδιο και για το Polo. Εξαιρετικά ολοκληρωμένο αμάξι, αλλά όχι στην έκδοση του 1.0 με τους 95 ίππους.
Στους 116 είναι άλλο αμάξι με δισκόφρενα και 6άρι.

Το Fiesta δεν της αρέσει εξωτερικά. Μέσα οκ, αλλά δεν ξετρελάθηκε. Εμένα μου αρέσει και το βρίσκω εξαιρετικό σύνολο.

Εν τω μεταξύ βλέπω ότι ούτε 1.33 130 ίππων Clio έχει δισκόφρενα πίσω τελικά.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
Giuseppe Busso έγραψε:Εδώ θεωρείται old fashioned το manual γενικά, πόσο μάλλον το 5άρι.

Αν μιλάμε για σπορ οδήγηση ναι. Για μετακίνηση όμως είναι μια λιγότερη αλλαγή και άρα πιο ξεκούραστη οδήγηση.

Giuseppe Busso έγραψε:δισκόφρενα πίσω

Ειλικρινά δεν κάνουν κάποια διαφορά σε αυτοκίνητα πόλης. Αν κατέβεις γρήγορα τον Μπράλο ίσως κάνουν.

Αν δεν τα οδηγήσετε όμως όλα αυτά είναι "να είχαμε να λέγαμε".
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
#647454 Δία είναι το λιγότερο ενδιαφέρον κομμάτι αυτό που λες.

Αντιθέτως το Yaris έχει θέση οδήγηση οδηγού πούλμαν.
Εγώ και η εσύ αυτό το βλέπουμε σαν αρνητικό, αλλά το εκτιμά το κορίτσι.

Δεν με νοιάζει τι είναι το 5άρι και τι είναι τα ταμπούρα. Εγώ δεν τα θέλω.
Άβαταρ μέλους
By elteo
Giuseppe Busso έγραψε:Μιλάμε για κάτι τέτοιο
https://www.car.gr/28313337-toyota-yari ... QzWxNmzubU

για το Active TSS. Αρνητικό ότι δεν έχει clima σε αυτή την έκδοση. Έχει όμως πολύ καλό εξοπλισμό.

Και ο κινητήρας ο 1.5 είναι 4cyl τελικά. Διορθώνω.

Της αρέσει το εσωτερικό δηλαδή στο yaris? :vava:

Σε σχέση με Clio-Swift είναι χάλια ρε γαμώτο.... :s_no