Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By kyr80
REALZEUS έγραψε:
kyr80 έγραψε:Δεν ξέρω αν οι επιβαίνοντες και στα 2 αυτοκίνητα, αν θα διάλεγαν τη συμπεριφορά της Alfa.

Τις υδροπνευματικές ή που τις λατρεύεις ως επιβάτης, ή που τις μισείς. Εγώ άρρωστος βγήκα από το κούνημα τις λίγες φορές που μπήκα επιβάτης σε Xantia. :lol: Ας κάνει ο Ace μια διαδρομή με γυναίκα και παιδιά μέσα για να δει αν ζαλίζονται ή όχι.

Εμένα είναι ίσως το μόνο πράγμα που μαρέσει πάνω σε γαλλικό αυτοκίνητο. Και επειδή ποτέ δεν ξέρεις, κάτσε μη βρεθούμε καμιά μέρα με καμιά τέτοια μαούνα. Και τα suv τα κορόιδευα.... :innocent:

kyr80 έγραψε:Κατανάλωση;

Σίγουρα υψηλότερη η 159.

kyr80 έγραψε:Βλάβες;

Που θα έβαζες τα λεφτά σου; :roll:

Σε κανένα. Ειδικά που είμαι καμένος... :(

Άβαταρ μέλους
By The Ace
#62750 Για το θέμα επιδόσεων, αίσθησης, οδήγησης κλπ, ας μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για το κύριο οικογενειακό αυτοκίνητο, πράγμα που σημαίνει ότι θα επιτελεί κυρίως τις -μεγάλες- μετακινήσεις μας. Άρα, όσο και αν μετράει για μένα (τον οδηγό), το να μην είναι αδιάφορο οδηγικά, μετράει πολύ περισσότερο η άνεση, η "αρχοντιά", η κατανάλωση, ο θόρυβος κλπ, δηλαδή τα κύρια και δευτερεύοντα χαρακτηριστικά άνεσης και ποιότητας κύλισης. Και εκεί νομίζω ότι συμφωνούμε όλοι για την C5.

Βέβαια, όπως ήδη είπαμε, βασικός παράγοντας είναι η ύπαρξη δύναμης (κατ'ελάχιστον για άνετα προσπεράσματα με full φορτίο και -κατά 99%- μπαγκαζιέρας, επίσης τίγκα), πράγμα που προκρίνει μόνο τα 1.6-1.8 με turbo. Το ότι η 159 είναι γρήγορη το ξέρουμε, και γίνεται πολύ γρήγορη, απλά ελπίζω το σβέλτο (όπως καταλαβαίνω) C5 να μπορεί να κινηθεί έστω και παρομοίως γρήγορα, ειδικά σε Ε.Ο.

Το βασικό μου πρόβλημα (εξοπλισμός) δεν το έχω "λύσει" ακόμα, αφού όλα βρίσκονται και μπαίνουν, το θέμα είναι να μην μου βγει τελικά ακριβότερα αυτό που νόμιζα για φτηνότερο. Βέβαια δεν έχω πάρει τελικές προσφορές από άλλους (μόνο για 2 αυτοκίνητα), οπότε δεν ξέρω ακόμα....
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
The Ace έγραψε:απλά ελπίζω το σβέλτο (όπως καταλαβαίνω) C5 να μπορεί να κινηθεί έστω και παρομοίως γρήγορα, ειδικά σε Ε.Ο.

Αυτό δεν θα παίξει. Επειδή τα χω οδηγήσει και τα δύο, ειδικά με κάτι 4ο-5ες η Alfa σκάβει και αν είναι και φορτωμένα τα δύο αμάξια σίγουρα η ψαλίδα θα ανοίγει. Όπως και να χει ο κυβισμός, τα +50hp και τα 8nm ροπής συν το ελαφρώς χαμηλότερο βάρος (!!) της Alfa θα κάνουν διαφορά μεγάλη υπερ της.
Άβαταρ μέλους
By gianik
#62778 Ace , όπως σου είπα αν μπορείς πήγαινε το μια βόλτα το scout..
Άβαταρ μέλους
By elteo
#62779 Ace, καλοτάξιδη η νέα σου c5. :s_cool

Είχα για 1 εβδομάδα νοικιάρικια με υδροανάρτηση. Σιδερώνει τα πάντα. Εδώ είναι άνετη με την απλή ανάρτηση. Ατσαλάκωτος βγαίνεις στα ταξίδια. Την ευχαριστήθηκα.
Άβαταρ μέλους
By mirage
#62793 Και το αμαξι παει εξαιρετικα και σε στροφοδιαδρομες. Βεβαια δεν εχει ψυχη.
Άβαταρ μέλους
By kavy
#62802 Φυσικά υπάρχει ακόμα απούλητο αυτό εδώ το διαμάντι με την τετραδιεύθυνση και την αλμυρή τιμή. Ξεφεύγει από το budget του Ace αλλά θεωρώ ότι θα έπρεπε να πέσει σε τιμή. Ανταλλαγή με το δικό μου την αρνήθηκε αλλά επιτρέψτε μου να ονειρεύομαι...

http://www.car.gr/classifieds/cars/view/4230724/
Άβαταρ μέλους
By NickNT
#62810 Χρυσή και άγια η Laguna, αλλά αφενός είναι δίλιτρη και εν προκειμένω η μείωση των παγίων είναι προτεραιότητα, αφετέρου είδα εδώ μέσα 320si να φεύγει αρκετά φθηνότερα... συνεπώς, μάλλον δεν πρόκειται να πουληθεί ποτέ αν δε μειωθεί πολύ η τιμή.
Άβαταρ μέλους
By criuser
#62870 Την c5 η την αγαπάς η την μισείς . Δεν υπάρχει μέσος όρος . Μετά από 6 χρόνια και 80000 χλμ μαζί της , δίλιτρη exclusive , ή αίσθηση παραμένει όπως την πρώτη μέρα . Συγκάτοικος έχει το προηγούμενο facelift μοντέλο και μετά από 10 χρόνια και 200000 χλμ παραμένει ευτυχής κάτοχος . Εχω και την 19χρονη xantia συγγενή μου γιά κάποιες βόλτες .

Η άλφα καλή , αλλά καμμία σχέση στην λογική του σεντάν μεγάλου τουρισμού που έχει η υδρό . Ούτε στα φρένα βέβαια που στην c5 φρενάρεις χωρίς να μπρουμουτίζεις .

Ο δε εξοπλισμός της exclusive απλά δεν υπάρχει σε άλλο αμάξι που κάνει λιγότερο από 60-70000 .
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#62884 H μία 159 που κοίταγα μάλλον έφυγε, άρα μένουν δύο που είναι κοντά μου, η μία που είδα -και δεν με ενθουσίασε- και η άλλη που κατά πάσα πιθανότητα είναι νοικιάρικη (στην Avis). Υπάρχουν άλλες δύο που είναι χωρίς τιμή, ίσως ρίξω ένα τηλέφωνο αύριο να δω τι παίζει με αυτές....

Άρα παραμένουμε στις C5 και 2 Insignia (που κατά τύχη είναι επίσης κοντά μου)...
Άβαταρ μέλους
By JBT
The Ace έγραψε: 2 Insignia (που κατά τύχη είναι επίσης κοντά μου)...

Ναι φοβερή τύχη :lol: Τρέξε για λόττο τώρα :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By The Ace
CARυοθραύστης έγραψε:
The Ace έγραψε: 2 Insignia (που κατά τύχη είναι επίσης κοντά μου)...

Ναι φοβερή τύχη :lol: Τρέξε για λόττο τώρα :rtfm:

Από το να τρέχω σε Γλυφάδες και Πειραιάδες, Κορωπί, Γέρακας και Γλυκά Νερά είναι προτιμότερα. Το ότι μου αρέσει το Insignia επίσης γνωστό. Απλώς το Insignia δεν χωράει στο garage, οπότε το βλέπω πλέον καθαρά θεωρητικά....
Άβαταρ μέλους
By NickTG
#62917 Για κατι που θα δώσεις τόσα λεφτά πάντως δεν είναι τόσο τραγικό να κάνεις τις αποστάσεις αυτές.
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#62930 Αν και κάτοχος C5, και εγω προτεινω να την οδηγησεις πρωτα μια και μετα να αποφασισεις , ειναι ιδιαιτερη η υδρο-αναρτηση, μπορει να σε ενθουσιάσει μπορει και να σε χαλασει..
Για το γκαζι που λετε πάντως, τις οποιες ανησυχιες τις βρισκω εκτος πραγματικότητας. Για το χαρακτηρα του το αμαξι κινειται αξιοπρεπεστατα και δεν κομπιαζει πουθενα... Αν το παρεις για αυτο που κανει καλα (η ανεση και η πραγματικά ξεκουραστη μετακινηση που προσφέρει) θα το αγαπησεις, αν το παρεις επειδη δε βρηκες τιποτα καλυτερο, ε, αδιαφορο θα σου ειναι