Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By dimik
markvag έγραψε:
dimik έγραψε:Καλά δεν κάνουν και μπαμ τα TSI, έχω 2 και μόνο στον κινητήρα δεν έβγαλαν ζημιές :lol:

Tι να σου πω... Όταν είπα σε ξάδερφό μου που έχει συνεργείο (και τον οποίο εμπιστεύομαι όχι λόγω συγγένειας) για tsi η απάντησή του ήταν: Ξέρεις πόσα τέτοια μοτέρ έχω αλλάξει;;;; :help:

Το bold πάντως δεν μου δίνει ιδιαίτερο κουράγιο... :lol:

απλά μην πάρεις με DSG :inlove:

Μέχρι στιγμής μετράω μια βαλβίδα ABS στο Σιρόκο εντός εγγύησης, τώρα έχει 50.000χλμ έχει οδηγηθεί από εμένα τα μισά και τον αδερφό μου τα άλλα μισά και χτύπα ξύλο δεν έχει βγάλει θέμα.

Σε Golf με 95000χλμ που το αγόρασα μτχ με 40.000χλμ
ένα καλώδιο που είχε τριφτεί και έβαζε το αυτοκίνητο σε safe mode (μέχρι 3-4000 στροφές)
μια μπροστά ανάρτηση που δακρύζει
βάση θερμοστάτη που χάνει ψυκτικό με πολύυυυυ αργό ρυθμό
DSG

τα περισσότερα είναι και φυσιολογικά λόγω ηλικίας και χλμ.

Τώρα το ότι έγιναν σούπα τα TSI και έπεσαν σε πολλούς κάφτες (λόγω φτηνών αλόγων) και δώστου τα προγράμματα, οι βελτιώσεις κλπ κλπ λογικό είναι να βγάλουν αρκετά προβλήματα.
Πάντως με την μέχρι τώρα εμπειρία μου τόσο από τα δικά μου όσο και με αρκετών γνωστών και φίλων ουσιαστικό πρόβλημα πέρα απο DSG δεν αντιμετώπισε κανείς, όλοι βέβαια ευλαβικά service στα χιλιόμετρα που πρέπει και αλλαγές λαδιών ανα 7500χλμ.

Οδηγικά δεν ξέρω αν θα σου αρέσει αυτοκίνητο με TSI γιατί δεν γνωρίζω κανένα που να βγαίνει το ESP.

Πάντως τώρα τελευταία δίνω το Golf στην σύζυγο και "στραμπουλάω" το Mini S που μου έδωσε ο αδερφός μου, αν ήταν μεγαλύτερο νομίζω θα ήταν το αυτοκίνητο που ψάχνεις. :s_gamer
Άβαταρ μέλους
By IKE
#155711 Το νορμαλ πιθανώς να ήταν καγκουρεμένο και να "επανήρθε", αυτό που πουλιέται σαν καγκουρεμένο, είναι καγκουρεμένο πέραν κάθε αμφιβολίας.

Από εκεί και πέρα δεν λέω ότι όλα τα βελτιωμένα είναι ΓΤΠ, απλά λέω ότι το 95% είναι ΓΤΠ, τα 4% είναι ειδικότερα (κάτι θυσιάζεις για ένα όποιο κέρδος αλλού) και το 1% είναι καλύτερα παντού,

Τώρα εσύ μιλας για +50 άλογα ή +100 άλογα, δηλαδή μία αύξηση στην ισχύ της τάξης του +30~70% μόνο με τσιπάκι και χωρίς προβλήματα, οκ, και οι γάιδαροι πετάνε.

------

Για TSI δεν έχω καμία ιδιαίτερη εμπειρία, εκτιμώ ότι μεγάλο μέρος της κακής φήμης είναι αυτές οι "απροβλημάτιστες" μετατροπές.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
IKE έγραψε:Το νορμαλ πιθανώς να ήταν καγκουρεμένο και να "επανήρθε", αυτό που πουλιέται σαν καγκουρεμένο, είναι καγκουρεμένο πέραν κάθε αμφιβολίας.

καγκουρεμενο ειναι ενα αουντι 1,8 abt? η οποιοδηποτε αυτοκινητο που εχει ενα αξιοπιστο προγραμμα πανω του? τι ειναι αυτα που λες?

IKE έγραψε:Από εκεί και πέρα δεν λέω ότι όλα τα βελτιωμένα είναι ΓΤΠ, απλά λέω ότι το 95% είναι ΓΤΠ, τα 4% είναι ειδικότερα (κάτι θυσιάζεις για ένα όποιο κέρδος αλλού) και το 1% είναι καλύτερα παντού,

τα ποσοστα που δινεις ειναι ΓΤΠΚ,δεν εχουν σχεση με τη πραγματικοτητα.

IKE έγραψε:Τώρα εσύ μιλας για +50 άλογα ή +100 άλογα, δηλαδή μία αύξηση στην ισχύ της τάξης του +30~70% μόνο με τσιπάκι και χωρίς προβλήματα, οκ, και οι γάιδαροι πετάνε.

αχαχαχαχ.Ελα πες δεν ξερω τι μου γινεται απο βελτιωσεις και φοβαμαι.
Σαφως και ειναι δυνατον ενα τφσι 2,0 να παρει 100 αλογα και 10 κιλα ροπης με εξατμιση και επαναπρογραμματισμο.Εκατονταδες τετοια κυκλοφορουν στην Ελλαδα.
Το δικο μου πηρε με επαναπρογραμματισμο και εξατμιση πανω απο 100 και 12 κιλα ροπη.
Οχι προβληματα δεν εχω.

------

IKE έγραψε:Για TSI δεν έχω καμία ιδιαίτερη εμπειρία, εκτιμώ ότι μεγάλο μέρος της κακής φήμης είναι αυτές οι "απροβλημάτιστες" μετατροπές.

ναι τα βελτιωμενα χαλανε,τα μαμα ποτε. :lol:
τι μπαρμπαδιστικα ειναι αυτα που πετας βρε?
Άβαταρ μέλους
By IKE
dimviii έγραψε:καγκουρεμενο ειναι ενα αουντι 1,8 abt? η οποιοδηποτε αυτοκινητο που εχει ενα αξιοπιστο προγραμμα πανω του? τι ειναι αυτα που λες?

Προφανέστατα και είναι. Έχεις δει τι αλλαγές έχει ο κινητήρας της Audi για να βγάλει 193 από 150?

dimviii έγραψε:τα ποσοστα που δινεις ειναι ΓΤΠΚ,δεν εχουν σχεση με τη πραγματικοτητα.

Ίσως ήμουν λίγο ελαστικός, μάλλον είναι μικρότερο του 1% που έδωσα

dimviii έγραψε:αχαχαχαχ.Ελα πες δεν ξερω τι μου γινεται απο βελτιωσεις και φοβαμαι.
Σαφως και ειναι δυνατον ενα τφσι 2,0 να παρει 100 αλογα και 10 κιλα ροπης με εξατμιση και επαναπρογραμματισμο.Εκατονταδες τετοια κυκλοφορουν στην Ελλαδα.
Το δικο μου πηρε με επαναπρογραμματισμο και εξατμιση πανω απο 100 και 12 κιλα ροπη.
Οχι προβληματα δεν εχω.

ΟΚ, να το πω, δε ξέρεις τι σου γίνεται από βελτιώσεις.

Κατά τα άλλα δεν αμφέβαλλα ποτέ ότι ένα TFSI μπορεί να πάρει 100 άλογα και 10 κιλά ροπής και να γίνει ένα ΑΡΙΣΤΟ ρημάδι (ή άντε, ένα πολύ ειδικό αυτοκίνητο για όποιον έχει χόμπυ τη δυναμομέτρηση και μόνο). Εκατοντάδες κάγκουρες υπάρχουν, λες να μη το ξέρω?

Μπορεί το δικό σου (που δε ξέρω καν τι είναι) να είναι η εξαίρεση (χλωμό).

dimviii έγραψε:τι μπαρμπαδιστικα ειναι αυτα που πετας βρε?

Είναι τα δικά σου πολύ ΝΕΑΝΙΚΑ, γι'αυτό σου φαίνονται όσα λέω μπαρμπαδίστικα.

-----

γενικά πιστεύω οι βελτιώσεις στον κινητήρα έχουν νόημα στις εξής περιπτώσεις:

- αν κάποιος ξέρει τι κάνει και όντως μπορεί να βελτιώσει κάτι (έστω και εις βάρος κάποιου άλλου και πάντα εις γνώση του ότι συμβαίνει αυτό)

- αν κάποιος θέλει απλά να σκαλίσει και να μάθει ασχέτως αν χάσει λεφτά ή κάνει το αμάξι του κοτέτσι.

Η πιο τραγική περίπτωση (που είναι και η συνήθης) είναι κάποιος απλά να πετάει λεφτά στον ΄βελτιωτή΄ο οποίος εξασκεί επι πληρωμή αυτό το καταστροφικό χόμπυ και μετατρέπει νορμαλ αυτοκίνητα σε τριμπούρδελα ρημάδια.

Δεν είναι τυχαίο που με την κρίση οι κάγκουρες δέχτηκαν τόσο μεγάλο πλήγμα.
Άβαταρ μέλους
By markvag
dimik έγραψε:απλά μην πάρεις με DSG :inlove:

Μέχρι στιγμής μετράω μια βαλβίδα ABS στο Σιρόκο εντός εγγύησης, τώρα έχει 50.000χλμ έχει οδηγηθεί από εμένα τα μισά και τον αδερφό μου τα άλλα μισά και χτύπα ξύλο δεν έχει βγάλει θέμα.

Σε Golf με 95000χλμ που το αγόρασα μτχ με 40.000χλμ
ένα καλώδιο που είχε τριφτεί και έβαζε το αυτοκίνητο σε safe mode (μέχρι 3-4000 στροφές)
μια μπροστά ανάρτηση που δακρύζει
βάση θερμοστάτη που χάνει ψυκτικό με πολύυυυυ αργό ρυθμό
DSG

τα περισσότερα είναι και φυσιολογικά λόγω ηλικίας και χλμ.

OK, δεν μιλάμε για κάτι τρελό από προβλήματα, αλλά να με σχωρνάς, δεν τα θεωρώ φυσιολογικά... Ούτε 100Κ χλμ δεν έχεις... Δεν είναι αναξιόπιστα, απλά θεωρώ πως τα 100Κ χλμ (πρέπει να) είναι τελείως απροβλημάτιστα...

Καλά, το dsg δεν το παίρνω με τίποτα (εκτός κι αν κάποιος αναλάβει να μου αλλάζει mechatronic κάθε 50-100Κ χλμ που θα χαλάει... :lol: )

Αυτή η βαλβίδα του ABS στο τσιρότο πόσο έκανε;;; :hmmm:

Εντιτ: Α, να σημειώσω ότι βελτιωμένο αμάξι δεν παίρνω με τίποτα. Ούτε αμάξι που να έχω υποψία ότι ήταν κάποτε βελτιωμένο... :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By makis_kanatselis
markvag έγραψε:Λοιπόν... Ένα ένα παιδιά!

makis_kanatselis έγραψε:Εγω θα ευλογησω λιγο τα γενια μου και θα προτεινω το παρακατω...

http://www.car.gr/classifieds/cars/view/5892219/

Ημουν στην ιδια φαση πριν ενα χρονο και τελικα επελεξα ενα ακριβως ιδιο με μονη δοαφορα οτι το δικο μου εχει και ηλιοροφη. Εχεις ξεμπλεξει και απο φορο πολυτελειας. Πληροφπριακα το esp του απενεργοποιειται πληρως αν και δεν χρειαζεται καθως ειναι πολυ καλα ευθμισμενο και σου επιτρεπει να διασκεδαζεις ακομα και οταν το εχεις στο on. Αν θελεις σε παω και μια βολτα με το δικο μου να αποκτησεις αποψη.

Τώρα, τρίβεις πληγές, καθώς το συγκεκριμένο αμάξι μ' αρέσει πολύ από τότε που το πρωτοείδα... Φοβάμαι όμως το πόσο αξιόπιστο είναι, καθώς ήταν σε μία κακή περίοδο της renault... :hmmm: Δεν ξέρω βέβαια για το συγκεκριμένο που είναι το face lift... Το συγκεκριμένο κιόλας έχει τα πάντα, φαίνεται σε καλή κατάσταση και έχει πολύ λίγα χλμ... και η τιμή που παίζει για αυτά τ' αμάξια θεωρώ ότι είναι εξαιρετική γι' αυτό που προσφέρουν.

Για την βόλτα πολύ ευχαρίστως, αλλά νομίζω πως είσαι Αθήνα, οπότε μας χωρίζουν 500χλμ... Επιφυλάσσομαι σε περίπτωση που κατέβω ή ανέβεις εσύ! :rtfm:

Απο αξιοπιστια μην ανησυχεις...ειναι το face 2 οποτε ολα οκ. Το εχω 1 χρονο ακριβως κσι εχω κανει 12κ χλμ. 17-18 οκτωβρη θα ανεβω σερρες...κανονησε να μπορεις.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
IKE έγραψε:
Προφανέστατα και είναι. Έχεις δει τι αλλαγές έχει ο κινητήρας της Audi για να βγάλει 193 από 150?

και οι 150αρηδες εχουν διαφορετικα εξαρτηματα μεταξυ τους.Εμβολα καπακια κλπ.
Δλδ τα οκταβια με τα 190κατι της αντιπροσωπειας σπασανε/βγαλανε προβληματα ? :(
εχεις ενημερωσει τους ιδιοκτητες? γιατι μερικα εχουν κανει 400κ και ολα καλα ακομα.
Ποτε υπολογιζεις να βγαλουν το ''προβλημα''? θα αργησει πολυ ακομα,γιατι ηδη εχουν περασει καμια 10+ χρονια.

IKE έγραψε:Ίσως ήμουν λίγο ελαστικός, μάλλον είναι μικρότερο του 1% που έδωσα.

μικροτερο του 1% ειναι η γνωση σου για αυτο γραφεις αυτες τις σαχλαμαρες.

IKE έγραψε:ΟΚ, να το πω, δε ξέρεις τι σου γίνεται από βελτιώσεις.

δεν το επαιξα ειδημων,αλλα δεν ειμαι και μπαρμπαδι να λεω οτι αμα κανεις τον 20βτ 190 αλογα θα εχεις προβληματα γιατι '' εχεις δει τι αλλαγες εχει ο 150 για να βγαλει 193'' :lol:

IKE έγραψε:Κατά τα άλλα δεν αμφέβαλλα ποτέ ότι ένα TFSI μπορεί να πάρει 100 άλογα και 10 κιλά ροπής και να γίνει ένα ΑΡΙΣΤΟ ρημάδι (ή άντε, ένα πολύ ειδικό αυτοκίνητο για όποιον έχει χόμπυ τη δυναμομέτρηση και μόνο). Εκατοντάδες κάγκουρες υπάρχουν, λες να μη το ξέρω?

γιατι θα γινει ειδικο αυτοκινητο και ρημαδι με επαναπρογραμματισμο ?Τα οκταβια και τα α3 των 193 ιππων ΡΗΜΑΔΙΑ τα πουλαγε καινουρια η αντιπροσωπεια? :s_omg
Και εσυ τι εκανες? δεν προστατεψες τοσους ανυποπτους καταναλωτες? :(

IKE έγραψε:Μπορεί το δικό σου (που δε ξέρω καν τι είναι) να είναι η εξαίρεση (χλωμό).

ναι χλωμο ειναι,ολο προβληματα εχω και εγω, και ολοι οσοι επαναπρογραμματησαν.
Οσοι τα κρατησαν μαμα,ουτε πολλαπλασιαστες εκαιγαν ουτε Ν75 τιποτα.
Στα μαμα τφσι αντλιες υψηλης ποτε,μονο στα επαναπρογραμματισμενα. :lol:

IKE έγραψε:Είναι τα δικά σου πολύ ΝΕΑΝΙΚΑ, γι'αυτό σου φαίνονται όσα λέω μπαρμπαδίστικα.

καθολου νεανικα δεν ειναι,αντιπροσωπειες πουλανε με εγγυηση εργοστασιακη επαναπρογραμματισμενα, εδω και δεκαετιες μπαρμπα.Το οτι φοβασαι οτι θα εκραγει η τουρμπινα ή το μοτερ με 0,2 μπαρ παραπανω,ή οτι θα αρχισουν τα προβληματα επειδη εκανες επαναπρογραμματισμο ειναι δικη σου αμαθεια.

-----

IKE έγραψε:γενικά πιστεύω οι βελτιώσεις στον κινητήρα έχουν νόημα στις εξής περιπτώσεις:

- αν κάποιος ξέρει τι κάνει και όντως μπορεί να βελτιώσει κάτι (έστω και εις βάρος κάποιου άλλου και πάντα εις γνώση του ότι συμβαίνει αυτό)

για πες τι παθανε τα α3 των 150>193 ιππων που πουληθηκαν απο την κοσμοκαρ.Μοιρασε γνωση,μην την κρατας για παρτη σου. :rtfm:

IKE έγραψε:- αν κάποιος θέλει απλά να σκαλίσει και να μάθει ασχέτως αν χάσει λεφτά ή κάνει το αμάξι του κοτέτσι.

γιατι θα γινει κοτετσι με επαναπρογραμματισμο?

IKE έγραψε:Η πιο τραγική περίπτωση (που είναι και η συνήθης) είναι κάποιος απλά να πετάει λεφτά στον ΄βελτιωτή΄ο οποίος εξασκεί επι πληρωμή

ελα ρε παιρνουν λεφτα για να στο επαναπρογραμματησουν? Ρε τι μαθαινει κανεις στα ιντερνετς.

IKE έγραψε: αυτό το καταστροφικό χόμπυ και μετατρέπει νορμαλ αυτοκίνητα σε τριμπούρδελα ρημάδια.

εχουν τετοια βιτσια η βιαμαρ και η κοσμοκαρ?
μπαρμπαδιστικο λεβελ 10.

IKE έγραψε:Δεν είναι τυχαίο που με την κρίση οι κάγκουρες δέχτηκαν τόσο μεγάλο πλήγμα.

ενω αυτοι με τα μαμα δεν δεχθηκαν πληγμα. :tomato:
τι γραφεις ρε μπαρμπα για να υποστηριξεις τη σαχλαμαρα?
πες εγραψα μια |λογοκρισία|,μου ξεφυγε. :lol:
Άβαταρ μέλους
By IKE
#155770 αχ με κουράζεις και δεν έχω διάθεση ούτε να σε κράξω :(
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#155772 κριμα,χασαμε την ευκαρια να ξεσκεπασουμε την απατη των επισημων αντιπροσωπειων με τα ΡΗΜΑΔΙΑ νεα αυτοκινητα που τα ειχαν μετατρεψει σε ΚΟΤΕΤΣΙΑ και τα πουλαγαν σε ανυποψιαστους πελατες. :(
Άβαταρ μέλους
By IKE
#155781 Όλη σου η επιχειρηματολογία έχει 2 άξονες:

- νταξ και τι έγινε αν πάει από τα x bar στα x+y bar

- οι ΕΠΙΣΗΜΕΣ αντιπροσωπείες τα πουλάνε

Και τα 2 είναι βλακείες για πολλούς και διάφορους λόγους.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
IKE έγραψε:Όλη σου η επιχειρηματολογία έχει 2 άξονες:

- νταξ και τι έγινε αν πάει από τα x bar στα x+y bar

- οι ΕΠΙΣΗΜΕΣ αντιπροσωπείες τα πουλάνε

Και τα 2 είναι βλακείες για πολλούς και διάφορους λόγους.

οχι καποιο λαθος κανεις μπαρμπα.
Η επιχειρηματολογια μου ειναι τα εκατονταδες 150αρια 20βτ που πουληθηκαν πριν 10ετια σαν 193 με επαναπρογραμματισμο.
Η δικη σου πασχει να αποδειξει οτι ενας επαναπρογραμματισμος θα το κανει ΚΟΤΕΤΣΙ και ΡΗΜΑΔΙ. :s_bye
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#155800 Περί βελτιώσεων.
Ντίμη παίρνεις σαν κανόνα συγκεκριμένες και εργοστασιακές περιπτώσεις όπου υπάρχει μια κάποια ασφάλεια.
ΟΜΩΣ. Όταν μπαίνει χέρι σε ένα αμάξι ποτέ δεν ξέρεις τι ακριβώς έχει γίνει.
Μπορεί να είναι ένα πρόγραμμα κονσέρβα και να μην τρέχει τίποτα, μπορεί να έχει πειραματιστεί ο Αντώνης τημ με ένα στόκο ιδιοκτήτη και να έχει διαπραχθεί βιασμός.

Άρα το βελτιωμένο εξ ορισμού έχει ένα ποσοστό αβεβαιοτητας γιατί δεν ξέρεις 100% τι έχει γίνει.

Πχ στο alfisti υπάρχει κόσμος που θεωρεί Autodelta + Μάγος=εγγύηση και άλλοι ακούγοντας τον ίδιο συνδυασμό βλαστημανε.

Τέλος, +100 άλογα μου ακούγονται πολλά για να μην την ακούσουν πιστονια-βαλβιδες.
Μπορεί αυτός που την έκανε να έβγαλε 50.000 χλμ και ο επόμενος να πήρε το μοτέρ επ ώμου.
Άβαταρ μέλους
By apav
#155801 dim 100 άλογα επιπλέον και 2 λίτρα λιγότερο καύσιμο, σαν πολύ στεγνό δεν θα δουλεύει για να είναι τόσο αλεξίσφαιρο όσο το μαμά;

Μάρκο είσαι σίγουρος ότι θα αγόρασεις αυτοκίνητο με τα ίδια χρήματα και θα είναι στην ίδια κατάσταση με το δικό σου; Ουσιαστικά το δικό σου το ξέρεις τι θέματα έχει. Το άλλο για να το πουλάει στα ίδια χρήματα με σένα ενώ ήταν πιο ακριβό, κάτι δεν πάει καλά.

Εικόνα

http://www.car.gr/classifieds/cars/view/6863152/

Ατρακάριστο,

Το αυτοκίνητο έχει βαφεί ολόκληρο εκ νέου για να καλυφτούν μικρό χτυπήματα. Το βλέπει ο φανοποιός σας. κόστος 1300 Ε

Μηχανικά άψογο έχει γίνει αλλαγή κινητήρα στα 90000 χλμ , νέα ιπποδύναμη 185 hp.

Είναι full extra με έτρα εργοστασιακό δέρμα και ηλεκτρική οροφή. Μέση κατανάλωση 10 L/100km. τέλη 330.

Τα υπόλοιπα απο το τηλέφωνο.

:ninja:
Άβαταρ μέλους
By markvag
apav έγραψε:
Μάρκο είσαι σίγουρος ότι θα αγόρασεις αυτοκίνητο με τα ίδια χρήματα και θα είναι στην ίδια κατάσταση με το δικό σου; Ουσιαστικά το δικό σου το ξέρεις τι θέματα έχει. Το άλλο για να το πουλάει στα ίδια χρήματα με σένα ενώ ήταν πιο ακριβό, κάτι δεν πάει καλά.

Σίγουρος δεν είμαι ούτε για τον εαυτό μου... :lol:

Υπάρχει και η αγορά, που για παράδειγμα σήμερα κανείς δεν ακουμπάει τα δίλιτρα. Επιπλέον τα αμάξια που κοιτάω είναι λίγο πιο παλιά από το δικό μου...

Σαφέστατα και υπάρχει ρίσκο με το μεταχειρισμένο. Όμως μπορείς να το περιορίσεις με καλό έλεγχο και αφετέρου κανείς δεν μας λέει ότι αύριο και η Νίτσα δεν θα βγάλει μία βλάβη 1Κ... (φτου κακά!). Κατανοητό βέβαια αυτό που λες.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#155806 Δηλωμένο 1,9 που του έβαλε 2,2 χωρίς να το δηλώσει ή χάνω κάποιο βαθύτερο νόημα...;