Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
#467719 Ξέρει πολύ καλά τι κάνει ο Κωνσταντίνος. :shifty:

Θέτει τις βάσεις για petrolhead weekend car. :rtfm:

#watchthisspace
Άβαταρ μέλους
By Kon5
Giuseppe Busso έγραψε:, αφού όλοι παίρνουν κάτι θα ξέρουν.
Είναι τελικά έτσι;
Τα πετρέλαια σταδιακά -ήδη μάλλον καλύτερα- θα πολεμηθούν.
Ήδη άρχισε η συζήτηση για εξίσωση του φόρου στα καύσιμα. Θα χάσουν τα ομολογουμένως πολλά πλεονεκτήματα που είχαν τα προηγούμενα χρόνια.
Γνώρισα ένα παλικάρι "αρρωστάκι". Κάναμε κουβέντα και προς τιμήν του, μου είπε ξεκάθαρα ότι στη θέση μου, diesel δεν θα έπαιρνε. Petrolhead και αυτός. Να πουλήσει ήθελε.

Όλα τα κτηνάκια και premium που έβλεπα έξω ήταν diesel. Σπάνια έβλεπα βενζίνη ακόμα και σε μικρά. Θα μου πεις γυρίζει το θέμα σε υβριδικό. Ας καταλήξει πρώτα η τεχνολογία και βλέπουμε. Είναι νωρίς ακόμα ιδίως για αμάξι γενικής χρήσης και όχι αποκλειστικά πόλης. Η honda διάβαζα σκέφτεται τις μπαταρίες ξυρού τύπου http://www.newsauto.gr/news/h-honda-the ... trika-tis/
Τον 1.8 tsi στην αρχή του έπινα το αίμα με επιλογή S στο dsg. Τώρα όταν το καβαλάω D και χαλαρά. Σπάνια θα το πλακώσω. Θέλω ησυχία, άνεση και μικρή κατανάλωση. Για κυνηγητά στους δρόμους να σου πω ψιλοβαρέθηκα άσε που στις εθνικές οδούς δεν έχει νόημα ούτε το κυνηγητό αλλά και οι προσπεράσεις, ένεκα διπλής λωρίδας και διαχωριστικού, μπορούν να γίνουν με ασφάλεια ακόμα και με αυτοκίνητο μικρού κυβισμού. Στην Ελλάδα ένεκα της κατάστασης που θα επικρατεί για τα επόμενα 15 χρόνια δεν πρόκειται να κάνει τπτ για τα πετρέλαια η πολιτική ηγεσία. Δεν τους παίρνει θα φάνε πολύ ξύλο. Θα μου πεις το έκαναν με τα 2λιτρα. Ναι αλλά άλλο τα 2λιτρα άλλο τα 1.4 diesel. Τα 2λιτρα τα τσιμπούσαν έχοντες κατά βάση που ούτως ή άλλως και σήμερα κουτσά στραβά πληρώνουν. Η λαϊκή βάση - ψηφοφόροι έχουν μικρά diselάκια και δεν θα τους αγγίξει κανείς. Η εξίσωση ήδη διαψεύστηκε κατηγορηματικά.
Εσύ busse ήσουν για A3 diesel. Να φοράς τα σένια ρουχαλάκια σου και ταμπά παπουτσάκια με τρυπούλες, γυαλί και ρολογάκι και να γυρνούσες μπρούκλης στα esspreσάδικα και λοιπά μέρη.
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
Giuseppe Busso έγραψε:
21 quadra έγραψε:'Οταν έρθει η ώρα της αλλαγής του dpf ειδικά σε premium αμάξια ο πόνος είναι πολύ μεγάλος

Ξέχασα να αναφέρω ότι ο πωλητής που γνώρισα, μου είπε και αυτό.
Ότι αν δεν προσέξω τα πρατήρια, η συγχωρητικότητα στο κακό καύσιμο είναι μηδαμινή.
Το κόστος πολύ μεγάλο. Προς τιμήν του όλα αυτά. :iconcool:

Η ποιότητα του diesel έχει να κάνει με την αντλία και τα μπέκ και μερικώς με το dpf, το dpf είναι άλλη ιστορία και έχει να κάνει με την συσσώρευση τέφρας από την πυρόλυση και με την πλημυρίδα diesel στο κάρτερ από τις ενεργητικές αναγεννήσεις, για λίγα ετήσια και μάλιστα αστικά χλμ δεν θα συνιστούσα κινητήρα diesel, αλλά δεν αγοράζω εγώ ούτε πληρώνω εγώ οπότε ?
Άβαταρ μέλους
By rocsta
#467740 Πολυ σωστη η επιλογη του Zeus για D5. Αρκετα τα χιλιομετρα/ετος για να το καθιστουν ορθολογικη επιλογη σε σχεση με T5/T6, ούτε υπαρχει λογος να μπλεξει με υβριδικό.

Sent >
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#467783 Και να φανταστείς το ονομάσαμε petrolheads. Πόσο τρολλιά ακούγεται τώρα με αυτά που διαβάζουμε; :lol:

Μετονομασία σε tarifes.gr λοιπόν. :s_sarcastic
Άβαταρ μέλους
By rocsta
#467787 2 τονοι θηριο ρε Αλεξ!
Με αυτο σαν δεδομενο, πιστευω οτι ο Zeus που το επελεξε, απλα θελει στον τομεα της οδικης συμπεριφορας να μην ειναι τελειως φορτηγο. Να ειναι υποφερτο ρε παιδι μου σε σχεση με το αγριεμενο s40.

Sent >
Άβαταρ μέλους
By Zeus
Nikos! έγραψε:Ξέρει πολύ καλά τι κάνει ο Κωνσταντίνος. :shifty:

Θέτει τις βάσεις για petrolhead weekend car. :rtfm:

#watchthisspace

:whistlink:
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#467797 Με τα δεδομένα που έχουν τεθεί δε βρίσκω κανένα απολύτως λόγο να προτιμηθεί κάτι άλλο πέραν του πετρελαίου. Η δε υβριδική πρόταση έτσι όπως είναι στο Volvo θεωρώ ότι κάνει μόνο για φόλα γκατζετάκηδες που θέλουν να είναι early adopters σε ότι πιο νέα τεχνολογία. Κατά τα άλλα δεν υπερισχύει πουθενά έναντι των συμβατικών.

Επίσης μην ξεχνάμε ότι δε μιλάμε για 1400-1600αρι πετρέλαιο αλλά για 2λτ (ολοκαίνουριο αρκετά εξελιγμένο αν δεν κάνω λάθος) και μάλιστα με πρόγραμμα. Οπότε η δύναμη δε θα λείψει, ειδικά εφόσον η χρήση είναι αυτή που συζητάμε.
Άβαταρ μέλους
By fot
Deleted User 1 έγραψε:Με τα δεδομένα που έχουν τεθεί δε βρίσκω κανένα απολύτως λόγο να προτιμηθεί κάτι άλλο πέραν του πετρελαίου. Η δε υβριδική πρόταση έτσι όπως είναι στο Volvo θεωρώ ότι κάνει μόνο για φόλα γκατζετάκηδες που θέλουν να είναι early adopters σε ότι πιο νέα τεχνολογία. Κατά τα άλλα δεν υπερισχύει πουθενά έναντι των συμβατικών.

Επίσης μην ξεχνάμε ότι δε μιλάμε για 1400-1600αρι πετρέλαιο αλλά για 2λτ (ολοκαίνουριο αρκετά εξελιγμένο αν δεν κάνω λάθος) και μάλιστα με πρόγραμμα. Οπότε η δύναμη δε θα λείψει, ειδικά εφόσον η χρήση είναι αυτή που συζητάμε.

+1

< >
Άβαταρ μέλους
By red_monster
Giuseppe Busso έγραψε:
21 quadra έγραψε:'Οταν έρθει η ώρα της αλλαγής του dpf ειδικά σε premium αμάξια ο πόνος είναι πολύ μεγάλος

Ξέχασα να αναφέρω ότι ο πωλητής που γνώρισα, μου είπε και αυτό.
Ότι αν δεν προσέξω τα πρατήρια, η συγχωρητικότητα στο κακό καύσιμο είναι μηδαμινή.
Το κόστος πολύ μεγάλο. Προς τιμήν του όλα αυτά. :iconcool:

Αυτά είναι χαζά του πωλητή, αν ακολουθείς μερικούς απλούστατος κανόνες δεν θα χρειαστεί να το αλλάξεις ποτέ ( κακό πετρέλαιο επηρεάζει άμεσα άυλο υψηλής, αντλία και φίλτρα και έμμεσα και πολύ μετά το dpf )
Άβαταρ μέλους
By Zeus
#469156 Μάθαμε και εβδομάδα παραγωγής...11/2018, δηλαδή παραγωγή 12-17 Μαρτίου, επομενως παράδοση περίπου ένα μήνα μετα. Ενδέχεται αν ανοίξει κάποιο slot να έρθει λίγο πιο πίσω. Με τα παραπάνω δεδομένα 12-17 Φεβρουαρίου κλειδώνει η παραγγελία...

Μπαινει λοιπον κι άλλο δίλημμα τωρα....Μάιο αλλάζει το ΜΥ, αν και δεν αναμένονται σοβαρές αλλαγές, κανείς δεν ξέρει ακόμα ακριβώς τι θα γίνει. Μικροαλλαγες παντα υπάρχουν ανα ΜΥ στα Volvo. Αν αλλάξω την παραγγελία για Τ8 παμε ετσι κι αλλιώς σε ΜΥ19, παράδοση Ιούνιο. To D5 όμως το καθυστερώ, ή παραλαμβάνω κανονικά Απρίλιο?....Πάσχα, αποκριες τα εχουμε χάσει, ετσι κι αλλιώς καλοκαίρι θα το ευχαριστηθώ... :s_sad
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#469168 Κάνε μια ανάλυση πού θα κάνεις τα χιλιόμετρα. Αν τα μεγάλα ταξίδια (>500 χλμ) είναι σπάνια, τότε Τ8. Αλλιώς, σωστά επέλεξες.
Όσο για το ΜΥ, θα ήταν καλό να περιμένεις αν μπορείς γιατί πάντα θα έχουν λύσει κάποια από τα πρώτα μικροπροβλήματα.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
Zeus έγραψε:Μάθαμε και εβδομάδα παραγωγής...11/2018, δηλαδή παραγωγή 12-17 Μαρτίου, επομενως παράδοση περίπου ένα μήνα μετα. Ενδέχεται αν ανοίξει κάποιο slot να έρθει λίγο πιο πίσω. Με τα παραπάνω δεδομένα 12-17 Φεβρουαρίου κλειδώνει η παραγγελία...

Μπαινει λοιπον κι άλλο δίλημμα τωρα....Μάιο αλλάζει το ΜΥ, αν και δεν αναμένονται σοβαρές αλλαγές, κανείς δεν ξέρει ακόμα ακριβώς τι θα γίνει. Μικροαλλαγες παντα υπάρχουν ανα ΜΥ στα Volvo. Αν αλλάξω την παραγγελία για Τ8 παμε ετσι κι αλλιώς σε ΜΥ19, παράδοση Ιούνιο. To D5 όμως το καθυστερώ, ή παραλαμβάνω κανονικά Απρίλιο?....Πάσχα, αποκριες τα εχουμε χάσει, ετσι κι αλλιώς καλοκαίρι θα το ευχαριστηθώ... :s_sad

Χμ...να σου πω, μπορείς να βάλεις παροχή ρεύματος σπίτι σου?

Αν ναι, Τ8...best of both worlds. Και είσαι εξασφαλισμένος για το μέλλον, έχεις βενζινοκινητήρα (σωστά?) και MY19.

To έχεις οδηγήσει όμως?

Εδώ δε λένε καλά λόγια:
http://www.carmagazine.co.uk/car-review ... 17-review/