Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By vagmag
Zeus έγραψε:Vagmag, ίσως το εχεις αναφέρει, αλλα μιλαμε για καινούριο ή μτχ και τι προσφορές εχεις πάρει?

Βασικά πηγα να το δοκιμάσω !
Καινούργιο ξεκινάει απο 48000 το rex ( με βενζινοκινητήρα απο σκούτερ κ ρεζερβουάρ 9 λίτρων για να γεμίζουν οι μπαταρίες αλλα 100 περιπου χλμ ) κ απο 38000 το bev αμιγώς ηλεκτρικό .
Και στις δυο περιπτώσεις μιλάμε για τη μεγάλη μπαταρία που έχει περιπου 200 χλμ αυτονομίας .
Το "απο" της bmw σημαίνει περιπου 6000-10000 επιπλέον σε εξοπλισμό !

Ετοιμοπαράδοτα σε rex απο 570000 που έχουν ενα το αφήνουν 54000 περιπου λένε .
Σε ελαφρώς μεταχειρισμένο το test drive άλλο 58000 ευρώ που είχε αρχική , δλδ κ αυτο 54000-55000 θα έβγαινε με 13000 χλμ το δίνουν 48000 και ειναι rex . Υπάρχει και σε bev μεταχειρισμένο με 5500 χλμ και απο 46000 το δίνουν 38000 . Έχουν καποιο επιπλέον εξοπλισμό .

Μεταχειρισμένο απο Γερμανία έρχεται στα 32000-33000 ευρώ αλλα με 50.000 χιλιόμετρα και το κυριότερο με Rex μεν αλλα με τη μικρή μπαταρία που κανει 120 χλμ ηλεκτρικά και αλλα 100 με τη βοήθεια της γεννήτρια λς βενζίνης .

Για καινούργιο τα μαθηματικά δε βγαίνουν !
Για μεταχειρισμένο με λίγα χιλιόμετρα είμαι στη διαδικασία άσκησης μήπως κ την καταφέρω !
Α) 48000 ειναι πολλά για ελαφρώς μεταχειρισμένο . Αλλα μετα απο 3 χρονια και 60-70000 χιλιόμετρα αν μπορεί να πωλήθει 25-30000 ευρώ και ταυτόχρονα να εξοικονομηθούν 7000ευρώ απο καύσιμα , τότε ο λογαριασμός βγάζει ενα συνολικό χάσιμο χρημάτων 11000-16000 ευρώ . Την τιμή πώλησης τη λαμβάνω απο την απαξίωση που έχουν τα αντίστοιχα Rex του 2013/2014 κ μάλιστα πολύ συντηρητικά . Απο την άλλη αν κυκλοφορήσουν κ άλλες προτάσεις πιο προσιτές ( βλ. Leaf ) ίσως επηρεαστούν κ άλλο πιο κάτω οι τιμές .
Β) μόνο ηλεκτρικό στα 38000 ευρώ , ειναι ίσως αρκετό για τα χιλιόμετρα που κάνουμε . Παλι η πώληση θα ειναι 20-25000 ευρώ κ η διαφορά με την εξοικονόμηση περιπου (6000-11000 ευρώ ) . Ίσως εδώ πιο δύσκολα να βρίσκει κάποιος αγοραστή , γιατι κ εγώ το ίδιο σκέφτομαι, οτι το Rex έχει μια ψυχολογική ασφάλεια αλλα αυτο οχι . Ίσως απο την άλλη η αγορά μα ειναι πιο έτοιμη τότε .
Γ) μεταχειρισμένο με 33000 ευρώ κ Rex . Αυτο ΔΕ θα πρέπει να κρατηθεί 3 χρονια , αφού σα μεταχειρισμένο θα έχει ήδη 50000 χιλιόμετρα . Δε νομίζω να πωλείται εύκολα με 100.000+ χιλιόμετρα . Εδώ θα πρέπει να γίνει πιο συχνή αγοραπωλησία .... δεν ξέρω τι να υπολογίσω ....

Μπορεί κανεις άλλος να βοηθήσει στη σκέψη ; :dizzy:
Άβαταρ μέλους
By JBT
#438009 Να περιμένεις το 18 για νέες λύσεις.

Ζητούν απίθανα πολλά χρήματα και οι υπολογισμοί που κάνεις για μεταπώληση θα πέσουν μεταξύ του έξω και του πολύ έξω :help:
Άβαταρ μέλους
By vagmag
Nikos! έγραψε:Τώρα μπερδεύτηκα. Δεν αγόρασες τελικά?

< >

όχι test drive έκανα.
Και άσκηση επί χάρτου για αγορά, μίσθωση κλπ
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
vagmag έγραψε:
Nikos! έγραψε:Τώρα μπερδεύτηκα. Δεν αγόρασες τελικά?

< >

όχι test drive έκανα.
Και άσκηση επί χάρτου για αγορά, μίσθωση κλπ

A ok, sorry...κατάλαβα λάθος.

Πάντως η άποψή μου είναι ότι για την Ελλάδα του 2017->2018 τη στιγμή που δεν υπάρχουν charging stations, είναι λίγο άσκηση χαμένη από τα αποδυτήρια η αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Άσε που στην Ελλάδα που δε σέβονται θέσεις αναπήρων/γονιών στανταράκι θα παρκάρουν σαν ζώα σε θέσεις φόρτισης.

Βεβαίως μπορείς να το ρισκάρεις γιατί σίγουρα κάποια στιγμή και εδώ θα είναι το μέλλον.
Άβαταρ μέλους
By vagmag
JBT έγραψε:Να περιμένεις το 18 για νέες λύσεις.

Ζητούν απίθανα πολλά χρήματα και οι υπολογισμοί που κάνεις για μεταπώληση θα πέσουν μεταξύ του έξω και του πολύ έξω :help:

Ποια θεωρείς σήμερα μία τιμή που θα μπορούσε κάποιος να προμηθευτεί ένα μεταχειρισμένο BEV ή REX του 2014 ? Ρωτάω γιατί δε βρίσκω φτηνά... 25000 το απλό ηλεκτρικό και 31000+ το Rex...

Δεν περιμένω να βγάλω χρήματα από αυτοκίνητο, αλλά θα με ενδιέφερε η οπτική και η πρόβλεψη και άλλων .
Άβαταρ μέλους
By elvet
vagmag έγραψε:
Zeus έγραψε:Vagmag, ίσως το εχεις αναφέρει, αλλα μιλαμε για καινούριο ή μτχ και τι προσφορές εχεις πάρει?

Μεταχειρισμένο απο Γερμανία έρχεται στα 32000-33000 ευρώ αλλα με 50.000 χιλιόμετρα και το κυριότερο με Rex μεν αλλα με τη μικρή μπαταρία που κανει 120 χλμ ηλεκτρικά και αλλα 100 με τη βοήθεια της γεννήτρια λς βενζίνης .

Ρώτησες για εκτελωνισμό; νομίζω παλιότερα (2015, δεν ξέρω για τώρα) τα υβριδικά δεν είχαν τέλη ταξινόμησης. Ισχύει κάτι τέτοιο για τα ηλεκτρικά; υπάρχει νομοθεσία/ εγκύκλιος για τα αμιγώς ηλεκτρικά ή περνάνε για υβριδικά; Ρώτησέ τα αυτά, γιατί εάν απαλλαγή από τέλη ταξινόμησης, η αγορά από τη Γερμανία συμφέρει, εκεί πωλούνται αρκετά
Άβαταρ μέλους
By xenos
#438055 Μόνο σε μένα φαίνεται εξωφρενικό το ποσό που απαιτείται για τέτοιο αυτοκίνητο (ας το πω κομψά, supermini);;; :hmmm: :help: :omg:
Εκτός από άτομα σαν αυτά που περιέγραψε ο Δημήτρης παραπάνω (δλδ έχουν μία Μ6 ήδη), ποιος ο λόγος να κάνεις κάτι τέτοιο;
Άβαταρ μέλους
By vagmag
xenos έγραψε:Μόνο σε μένα φαίνεται εξωφρενικό το ποσό που απαιτείται για τέτοιο αυτοκίνητο (ας το πω κομψά, supermini);;; :hmmm: :help: :omg:
Εκτός από άτομα σαν αυτά που περιέγραψε ο Δημήτρης παραπάνω (δλδ έχουν μία Μ6 ήδη), ποιος ο λόγος να κάνεις κάτι τέτοιο;

Είναι εξωφρενικό ... δεν έχεις άδικο .
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#438076 Το μεγάλο ερώτημα είναι τι απόσβεση μπορείς να κάνεις βάσει διανυθέντων χιλιομέτρων έχοντας πάντα ως δεδομένο ότι μιλάμε για ένα premium όχημα και όχι κάτι vmf. Επίσης εγώ θα πήγαινα μόνο για το BEV, αν και δεν έχω καταλάβει αν το REX λειτουργεί και ως υβριδικό, δηλαδή εάν δε μένεις ποτέ εφόσον υπάρχει βενζίνη στο ντεπόζιτο. Αν είναι να μείνεις από αυτονομία έχεις δεν έχεις βενζίνη, τότε είναι εντελώς πέταμα τα επιπλέον 10Κ.
Άβαταρ μέλους
By JBT
#438077 ενδιαφέρον θα είχε να ρωτήσεις εκτελωνιστή τι παίζει με τα αμιγώς ηλεκτρικά από το εξωτερικό :hmmm:

με 30 τουβλάκια παίρνεις το πάντα από γερμανία πχ :s_crazy
Άβαταρ μέλους
By xenos
Deleted User 1 έγραψε:Το μεγάλο ερώτημα είναι τι απόσβεση μπορείς να κάνεις βάσει διανυθέντων χιλιομέτρων έχοντας πάντα ως δεδομένο ότι μιλάμε για ένα premium όχημα και όχι κάτι vmf. Επίσης εγώ θα πήγαινα μόνο για το BEV, αν και δεν έχω καταλάβει αν το REX λειτουργεί και ως υβριδικό, δηλαδή εάν δε μένεις ποτέ εφόσον υπάρχει βενζίνη στο ντεπόζιτο. Αν είναι να μείνεις από αυτονομία έχεις δεν έχεις βενζίνη, τότε είναι εντελώς πέταμα τα επιπλέον 10Κ.

40 και 50κ για αμάξι με αυτονομία 150-200 χλμ, θα κάνεις απόσβεση λογικά σε 3-5 ζωές. Προφανώς και δεν κάνεις ποτέ απόσβεση, γι αυτό είναι άκυρο σαν κατασκευή.
Με τόσα χρήματα έπρεπε να έχει κανένα μικρό πυρηνικό αντιδραστήρα.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
#438087 Καλύτερα συμφέρει να πάρεις κάτι άλλο τώρα, πιο συμβατικό, και όταν το πουλήσεις σε 9-10 χρόνια ίσως έχουν αλλάξει τα πράγματα (και οι τιμές) των αμιγώς ηλεκτρικών.

Είναι το μέλλον, αλλά μάλλον για τα παιδιά μου όχι για μένα.
Άβαταρ μέλους
By vagmag
Deleted User 1 έγραψε:Το μεγάλο ερώτημα είναι τι απόσβεση μπορείς να κάνεις βάσει διανυθέντων χιλιομέτρων έχοντας πάντα ως δεδομένο ότι μιλάμε για ένα premium όχημα και όχι κάτι vmf. Επίσης εγώ θα πήγαινα μόνο για το BEV, αν και δεν έχω καταλάβει αν το REX λειτουργεί και ως υβριδικό, δηλαδή εάν δε μένεις ποτέ εφόσον υπάρχει βενζίνη στο ντεπόζιτο. Αν είναι να μείνεις από αυτονομία έχεις δεν έχεις βενζίνη, τότε είναι εντελώς πέταμα τα επιπλέον 10Κ.

Από την ώρα που πέσει η μπαταρία στο 75% της αυτονομίας, μπορείς να τον ενεργοποιήσεις και ουσιαστικά να λειτουργεί καίγοντας καύσιμο, απλά για να κρατάει την μπαταρία στο ίδιο επίπεδο όσο κινείσαι .
Διαφορετικά φτάνοντας στο 5% μπαίνει αυτόματα.