popolaros έγραψε:πρωτες εντυπωσεις θα μαθουμε ;;;;;;;;
Θα ειναι έξω και θα οδηγάει συνέχεια, που να βρει ωρα για φόρουμ
EDDIE_147 έγραψε:Αποφασιστικό τέλος στο οφτοπιξ
Καλά φοβερός ήχος, πολυ φτιαχτικος
Όμως..... τόση φασαρία κάνει μέσα;
Αρχικά έλεγα θα εχει τα παραθυρά ανοιχτά για να ακουγεται αλλά κάπου στο τέλος πχ στο 2.15 αριστερά στο ύψος του παραθύρου κάνει αντανακλάσεις ,άρα το εχει κλειστό;;;
Χωρίς PSE το δικό μου, απ΄έξω ο ήχος είναι εξαιρετικός αλλά από μέσα ακούγεται πολύ λίγο, έχει εξαιρετική ηχομόνωση (ο KiloMeater θα
) αν εξαιρέσουμε το θόρυβο από τα λάστιχα (τέρατα P-Zero... 265/45-20 εμπρός - 295/40-20 πίσω... οπότε το περίεργο θα ήταν να μην κάνουν θόρυβο).Εντυπώσεις δεν είναι πολύ χρήσιμες ακόμα λόγω στρωσίματος (έως 4000 στροφές για έως 3000 χλμ.
λέει το "FM" και επιπλέον ακολούθησα τη συμβουλή του πωλητή για όχι Sport mode κινητήρα-μετάδοσης, η αλήθεια είναι ότι πήγα κατά λάθος
2 φορές 5500-6000 κατεβαίνοντας τον παλιό Μπράλο (*)) αλλά με βάση αυτά τα πρώτα 1100 χλμ.:(+) Εξαιρετικό για ταξίδι σε αυτοκινητόδρομο, ευθύβολο, απόλυτα ουδέτερο σε οποιαδήποτε ταχύτητα στροφής, εμπνέει εμπιστοσύνη
(+) Εξαιρετικό τιμόνι
Στο TD είχα εκφράσει αμφιβολίες για το adaptive ότι ήταν πολύ ελαφρύ και το παράγγειλα χωρίς (μπαίνει και retrofit, είναι απλά software option) και έκανα πολύ καλά, είναι απλά τέλειο και ως πληροφόρηση και ως ακρίβεια και ως βάρος(+) Φανταστικά καθίσματα
(+) Τα περί ηχομόνωσης παραπάνω
(+) Δεν δοκίμασα το Sport+ του PASM (**) αλλά στο Sport η σκληρότητα είναι άψογη για ταξίδι
(+) Στο Comfort του PASM είναι εξαιρετικό για πόλη, τα περνάς όλα ¨σιδέρωμα".
(+) Ουδέτερο σε εκτός αυτοκινητόδρομου στροφές (όχι όμως σε μεγάλη πίεση, στρώνουμε είπαμε
) αλλά πολύ ευέλικτο, "ακούει" αμέσως και έχει πολύ ελαφριά αίσθηση, που είναι θαύμα για σχεδόν 2 τόνους αυτοκίνητο, βασικά σα να οδηγείς δυνατό hot hatch(+) Πολύ καλό από δυνατότητες και ήχο το PCM, δεν χρειάζομαι κάτι παραπάνω
(+) 75 lt ρεζερβουάρ επιτέλους μπορώ να πάω Αθήνα-Θεσσαλονίκη χωρίς ανεφοδιασμό
(το πρώτο μου αυτοκίνητο που το μπορεί αυτό
) αν και η κατανάλωση δεν είναι χαμηλή (βλ. παρακάτω)(-) Στο Comfort του PASM γέρνει, όχι τραγικά για SUV (πχ. σαφώς λιγότερο απ΄όλα όσα είχα οδηγήσει στα TD πλην Stelvio και XC-60 R-Design) αλλά περισσότερο απ΄ό,τι θα περίμενα για Porsche αλλά το βασικό είναι ότι στον αυτοκινητόδρομο έχει μια αίσθηση πλεύσης, όχι καλό για υψηλές ταχύτητες
(-) Κατανάλωση με στάνταρ ταχύτητα 145 με CC εκτός από 200άρες Υλίκη, Μαλεσίνα, Αγ. Θεόδωρους --> 14 λτ/100
(-) Μέτριοι χώροι πίσω για ενήλικες αλλά για 2 παιδιά είναι μια χαρά οπότε είμαι ΟΚ
(-) Εξαιρετικά μακριές σχέσεις η 7η με 4000 στροφές βγάζει κάπου 230
στο ταξίδι στα 145 είναι 2400 στροφές και 200αρίζει με κάτι παραπάνω από 3000 (βλ. αμέσως επόμενο)(-) Σε Comfort mode κινητήρα-μετάδοσης γενικά ράθυμη απόκριση και turbo lag χαμηλά. Είμαι σίγουρος ότι με Sport / Sport+ βελτιώνεται θεαματικά αλλά δεν το δοκίμασα (ακόμα).
Η γενική αίσθηση είναι ότι είναι ένα πολυεργαλείο που τα κάνει όλα από πολύ καλά έως άριστα (ΟΚ εκτός δρόμου δεν το πήγα ακόμα), που νομίζω είναι αυτό που ήθελα
Οταν μπορέσω να το πιέσω από άποψη κινητήρα και μετάδοσης θα έχω μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα. Δε νομίζω βέβαια να περιμένω 3000 χλμ...Επόμενη δοκιμή το Πάσχα στη γνωστή διαδρομή Nass-Ring
(*) Πήγα Θεσσαλονίκη από αυτοκινητόδρομο με μικρή
παράκαμψη νέο Μπράλο πάνω-παλιό Μπράλο κάτω και επιπλέον παλιά Τέμπη, όπου έχει τα διόδια του Πυργετού στον παλιό δρόμο, πληρώνεις 1.70 αλλά για να βγεις στον αυτοκινητόδρομο θες 10 χλμ. ακόμα
(**) Εχει 9 συνδυασμούς σκληρότητας ανάρτησης (PASM) και ύψους (αερανάρτηση):
PASM: Comfort - Sport - Sport+
Αερανάρτηση: Low (-1 cm από Normal) - Normal (19 cm απόσταση από έδαφος) - Off-Road (+4 cm από Normal)
Υποπτεύομαι ότι εντός δρόμου θα το έχω στάνταρ σε Low με Comfort στην πόλη και Sport+ εκτός δηλ. τα "ακραία" settings. Για εκτός δρόμου σίγουρα Off-Road αλλά από σκληρότητα δεν ξέρω. Το περίεργο είναι ότι αν επιλέξεις Off-Road μπαίνει αυτόματα το PASM στο Sport+
που δεν είμαι σίγουρος ότι είναι ό,τι καλύτερο για οτιδήποτε άλλο εκτός από ομαλό χωματόδρομο... θα δούμε... (μπορείς να το αλλάξεις πχ. Off-Road + Comfort είναι εφικτό).EDIT: Γυρνώντας από Θεσσαλονίκη έφαγα τρελλή βροχή από Θεσσαλονίκη έως Τέμπη και σκέτη βροχή μέχρι Βόλο... (μια χαρά στη βροχή) συν καπάκι λασποβροχή προχτές... με αποτέλεσμα να έχω ένα "μάχιμο" Macan γκρί με καφέ πιτσιλιές παντού
Ωραία περιγραφή των πρώτων εντυπώσεων
Ξέρεις ποια σημεία μ'αρεσανε:-)
Σε αυτά που έγραψες, μια παρατήρηση μόνον: λογικά την αερανάρτηση θα την δουλεύεις στην τέρμα χαμηλή επιλογή, στον αυτοκινητόδρομο. Στην πόλη, λογικά θα θέλει στην νορμάλ θέση.

Εκτός και αν το χαμήλωμα επηρεάζει κάμπερ-σύγκλιση των τροχών ώστε να βάθος χρόνου να τρώγονται λάθος τα ελαστικά, δεν το πολυπιστεύω με -1 cm αλλά θα πάω να το μετρήσω.
Λογικά, το επιπλέον χαμήλωμα έχει να κάνει με τον ανοιχτό δρόμο για να βοηθάει στην αεροδυναμική και να περιορίζει τις κλίσεις. Δεν είμαι βέβαιος προφανώς, κουβέντα κάνουμε.
Χαμηλότερο με ίδιο setting σκληρότητας γέρνει λιγότερο προφανώς.
Το θέμα της ορατότητας είναι σωστό, όση βέβαια διαφορά κάνει το 1 cm.
Τώρα τα περί λακουβών (πεζοδρόμια δεν ανεβαίνω ποτέ) ΟΚ αν είναι να πέσεις σε τέτοιο κρατήρα που να μην σου φτάνουν τα 18 cm ύψους από το έδαφος και να θέλεις 19
Θα το δοκιμάσω και θα δω, υποπτεύομαι ότι δεν θα καταλάβω διαφορά.
(Βέβαια χάνει 1 cm διαδρομή, που αν πέσεις σε κανένα κρατήρα... αυτό που έλεγε ο sknipper... OK...)
Επομένως, μάλλον δεν θα έχει καμία διαφορά σε αίσθηση λογικά.