Οδήγησα το εν λόγω Yaris αλλά και το παρακάτω Suzuki Swift 94ps
https://autofournaridis.car.gr/cars/vie ... cyjOK4sLRQ
Με εξέπληξε η ποιότητα κύλισης του Yaris. Και ο εξοπλισμός του. Ο 3κυλ 1000άρης μου φάνηκε να τραβάει χαμηλά σε τέτοιο βαθμό που δεν το περίμενα. Με 3 άτομα μέσα, χωρίς A/C και 2ες & 3ες. Οκ, μετά δεν έχει την ανάλογη συνέχεια. Η χροιά του 3κυλ δεν μου άφησε αρνητικές εντυπώσεις. Έχει ένα πορωτικό γουργουρητό θα έλεγα.
Συμπλέκτης, σασμάν, κορυφή. Δεν έχω να πω κάτι άλλο. Μου άρεσε. Αγχολυτικό και πανεύκολο. Πάρα μα πάρα πολύ ποιοτικό.
Άψογο κάθισμα με ρυθμίσεις.
Με προβληματίζει αυτά τα άλατα που είδα στο καπό στη μοκέτα αλλά εγώ παίδες δεν άκουσα κιχ μέσα. Πχ το δικό μου αμάξι έχει χειρότερη κύλιση από αυτό.
Με προβληματίζει που είναι εισαγωγής από Ιταλία. Αυτό δεν ξέρω τι σημαίνει και τι κινδύνους κρύβει.
Μου είπαν ότι εγγυάται το τελωνείο πως τα χιλιόμετρα είναι πραγματικά. Δεν μου φάνηκε να είναι ψέμα αυτό.
Εξωτερικά το χρώμα ήταν οκ, αλλά είδα κάτι μικρές λακουβίτσες που έβγαλα φωτό και δεν ξέρω αν φαίνονται.
Αυτό το αμάξι είναι το Νο1 στη λίστα προς αγορά τώρα που μιλάμε.
Οδήγησα το Suzuki Swift. Έχει 89000χλμ και φαίνεται αυτό. Είδα φθορές και στο τιμόνι και το ένα φανάρι είναι πολυκαιρισμένο και το άλλο σίγουρα αλλαγμένο.
Εξαιρετικός συμπλέκτης και σασμάν. Δυσκολεύομαι να πω ποιος κερδίζει σε αυτόν τον τομέα έναντι του Yaris.
Στα χαμηλά δεν τραβάει τόσο καλά όσο το Yaris αλλά μετά είναι πιο δυνατό, όχι τόσο όμως που να πω ότι έχει 25 παραπάνω άλογα από το Yaris. Δεν μου φάνηκαν εμένα. Ίσως επειδή έχει και υπερδιπλάσια χλμ;;; ποιος ξέρει.
Αρνητικό βρίσκω ότι κοστίζει 8000 ευρώ με το κλειδί στο χέρι και με τόσο παίρνεις το Yaris, παρότι πιο αδύναμο σε κινητήρα υποθετικά μιλώντας αλλά και πραγματικά αυτό δεν το αμφισβητώ.
Ο κινητήρας ενώ είχε πολύ ήσυχο ρελαντί, ο ήχος εκ κινήσει είναι απλά αδιάφορος. Με τράβηξε η χροιά του 3κυλ.
Χρίζεται 2ο φαβορί του Swift σαν μοντέλο. Όχι το συγκεκριμένο.
Απογοητεύτηκα από το Nissan Micra. Και δεν είχε ένα. Είχε πολλά. Μιλάμε για μπίζνα με Micra. Κάτι ήξερε ο rocsta που το είπε.
Ίσως να δούμε και του ιδιώτη αλλά γενικά απομακρύνεται σαν ιδέα μιας η καμπίνα των Yaris/Swift είναι αλλού συγκριτικά με αυτό.
Δεν το οδήγησα και δεν με τράβηξε να το οδηγήσω. Από τη στιγμή που μάλιστα όντας ακίνητο και σβηστό, σκάλωναν οι ταχύτητες με συμπλέκτη πατημένο.
Κάτι τέτοιο δεν συνέβαινε με τα άλλα. Ίσως αν κόστιζε 5000€ να έκανα τα στραβά μάτια.
Μια λαμαρίνα με καμένο βερνίκι. Σχεδόν θαμπό. Αναρωτήθηκα μάλιστα αν αυτό είναι αμάξι με 25Κ χλμ...
Τέλος είδαμε και το Aygo το οποίο φεύγει εντελώς σαν ιδέα όντας πάρα πολύ μικρό και με ανύπαρκτο πορτ μπαγκάζ. Μέσα δε, είναι πλαστικό από Playmobil. Είδαμε και το αδερφό 108 αλλά σχημάτισα ίδια άποψη.
Αυτά σε γενικές γραμμές. Ρωτήστε ό,τι θέλετε τώρα.
elteo έγραψε:Καλοταξιδο λοιπόν το Yaris.
Μακάρι.
θα δούμε. Ομολογουμένως μας κέρδισε. Βγήκε χαμόγελο και η Μπούσαινα με ξέρει...
dimviii έγραψε:εκτος απο την εσωτερικη επενδυση του καπω που ειναι λιγο υποπτη για αυτα τα χλμ,υποπτο ειναι και το σαζμαν του μικρα που ειναι ψωριασμενο το αλουμινιο.Δεν συμβαδιζει με τιποτα με τα χλμ που το δινει.
Πάντως επειδή το οδήγησα το Yaris και μάλιστα δεν το πρότεινα εγώ αλλά οι ίδιοι, Δημήτρη το αμάξι στο δρόμο ήταν χαρτί. Σαν καινούριο.
Το Leon που το ξέρω από καινούριο, δεν είχε τέτοια κύλιση.
Το Yaris επίσης έχει φρέσκα ελαστικά. Το Micra έχει κάτι 5ετίας που είναι κατευθείαν για τα σκουπίδια.
Μου είπε ότι πήραν 4-5 Micra από μια εταιρία που κάνει κάτι πηγαινέλα στο αεροδρόμιο ΕΛ.Βενιζέλος και τους τα έδωσαν πίσω γιατί πήραν κάτι Peugeot 208 αν θυμάμαι καλά. Σου λέω τι μου είπε ο εκεί υπεύθυνος.
Μην μπερδεύεσαι με το δικό σου. Το Yaris έχει άνετη ανάρτηση και λεπτά ελαστικά. Λογικό είναι να σου φαίνεται καλύτερη η κύλιση από το δικό σου που έχει σπορ ανάρτηση και φαρδιά ελαστικά. Μην βιαστείτε να επιλέξετε.
< Note 8 >
Απλά δεν το είδα γιατί ξεχάστηκα και πήγαμε βόλτα, αφετέρου βιαζόμασταν να προλάβουμε εκθέσεις σε Κερατσίνι και Νίκαια ανοιχτά.
Το δίνει ιδιώτης. Δες λίγο εδώ όμως

https://www.car.gr/28213306-toyota-yaris
Αυτό που είδαμε είναι το παρακάτω
https://www.car.gr/26628092-toyota-yari ... 9WnN2B5H4A
Giuseppe Busso έγραψε:Απογοητεύτηκα από το Nissan Micra. Και δεν είχε ένα. Είχε πολλά. Μιλάμε για μπίζνα με Micra. Κάτι ήξερε ο rocsta που το είπε.
Ρε συ δεν είναι μόνο το micra. Ολα αυτα τα μικρα αμαξάκια, ειδικα αν βλεπεις πολλα σε ενα μαγαζί, είναι σιγουρα πακέτα απο πρωην νοικιαρικα. Ο αλλος που σου ειπε οτι πουλαει 10 swift το μήνα, που νομίζεις οτι τα βρίσκει;
Φυσικα το καλυτερο ειναι εισαγωγής + νοικιαρικο!
Και οτι τα χλμ πιστοποιούνται με το τελωνείο, ναι σίγουρα πιστοποιείται το ότι δεν έχουν αλλάξει απ το τελωνείο και έπειτα

Βιβλία service να ξερεις οτι παίζουν και πλαστά, με πλαστές σφραγίδες.
Γενικά οταν βλεπω μικρο αμαξακι εισαγωγής με λιγα χλμ, βρωμαει απο μακρια. Γιατι κανεις μα κανεις δεν μπαινει σε διαδικασια να φερει τετοιου ειδους αυτοκίνητα. Ο λογος ειναι απλος: ειναι ακριβα με μικρό περιθώριο κέρδους.
< >