Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By nass
#469193 Τις τελευταίες μέρες (αργία μήτηρ πάσης κακίας :rtfm: :x ) έχω πέσει με τα μούτρα στο διάβασμα διαφόρων fora για το αυτοκίνητο ώστε να πάρω κάποιες αποφάσεις για την οριστικοποίηση της παραγγελίας.

Αυτή τη στιγμή φαίνονται πιθανές οι ακόλουθες αλλαγές:

- Ζάντες RS Spyder 20'' που μου αρέσουν περισσότερο

Εικόνα

ή ενδεχομένως τις Sport Design 20'' που είναι φτηνότερες αλλά μου αρέσουν λιγότερο (πολύ "ασημί" και επίσης κάπου σε 3D με χαλάνε, κάνουν ένα "βαθούλωμα" στο κέντρο)

Εικόνα

αντί για τις Turbo 19'' που είχα αρχικά επιλέξει

Εικόνα

με τη λογική ότι, αφού το αυτοκίνητο θα κινείται 95%+ σε άσφαλτο, ας πάρουμε αυτό που είναι καλύτερο για άσφαλτο και ως αντίδοτο στην κάπως πιο "αποκομμένη" αίσθηση που διαβάζω για την αερανάρτηση στην άσφαλτο.

Για το χώμα (που παραμένει σημαντικό) είτε θα μείνω στις 20'' με all-season λάστιχα και θα βασιστώ στο αυξημένο sidewall σε σχέση με το τωρινό μου αυτοκίνητο (+2 cm), την αυξημένη απόσταση από το έδαφος και την ακόμα πιο αυξημένη λόγω αερανάρτσης σε off-road mode, είτε, αν δω ότι αυξάνει η όρεξή μου :eat: ένα σετ 18'' με πιο ζόρικα M+S λάστιχα. Σημαντικά αυξημένο κόστος όλες αυτές οι επιλογές αλλά στη λογική των λιγότερων συμβιβασμών.

Εξάλλου αποφάσισα να κάνω οικονομία :lol: και να μη βάλω τελικά το Sport Chrono διότι τα περισσότερα απ΄όσα έχει (αλλαγή κόφτη, αλλαγή απόκρισης στο γκάζι) και ακόμα περισσότερα θα τα πάρω αργότερα με ένα "σκαλισματάκι" :ninja: :superman: που ήταν έτσι κι αλλιώς στο πρόγραμμα :rtfm: :whistlink:

Α θα βάλω και smokers package (τιμή ευκαιρίας €88 :s_omg ) παρότι δεν καπνίζω, για να έχω αυτό:

Εικόνα

αντί για αυτό :dizzy:

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
nass έγραψε:Αυτή τη στιγμή φαίνονται πιθανές οι ακόλουθες αλλαγές:

- Ζάντες RS Spyder 20'' που μου αρέσουν περισσότερο

:inlove: :inlove: :inlove:
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#469196 οπτικα παντως εχουν μεγαλη διαφορα,οι τουρμπο με αυτη τη διασταση ελαστικων που εβαλες στη φωτο,φαινονται ασχημα,μεγαλο πλαινο,αδειος ο θολος.
με τις σπαιντερ δειχνει γεματος ο θολος.
Άβαταρ μέλους
By nass
#469222 Καλά οι Spyder μπορεί να φαίνονται έτσι λόγω αερανάρτησης Low στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο (δεν το ξέρω, το υποθέτω). Να και άλλη μία που δεν είναι τόσο εμφανής η διαφορά μεγέθους:

Εικόνα

...η οποία διαφορά μεγέθους είναι ψευδαίσθηση βέβαια, οι τροχοί έχουν ίδια ολική εξωτερική διάμετρο.

Αυτό που δεν μου αρέσει και γιαυτό δεν το έχω αποφασίσει 100% ακόμα είναι η διάσταση ελαστικών που χρησιμοποιείται, από 235/55-19 μπροστά και 255/50-19 πίσω με 20άρες ζάντες πάει 265/45-20 και 295/40-20. Τεράστιες λαστιχάρες (σαν κάτι Χ5...) που θα κάνουν το αυτοκίνητο ΟΚ όχι να σέρνεται, άλογα έχει, αλλά όσο να 'ναι λιγότερο ευέλικτο και "γρήγορο".
Άβαταρ μέλους
By popolaros
nass έγραψε:Εξάλλου αποφάσισα να κάνω οικονομία :lol: και να μη βάλω τελικά το Sport Chrono διότι τα περισσότερα απ΄όσα έχει (αλλαγή κόφτη, αλλαγή απόκρισης στο γκάζι) και ακόμα περισσότερα θα τα πάρω αργότερα με ένα "σκαλισματάκι" :ninja: :superman: που ήταν έτσι κι αλλιώς στο πρόγραμμα :rtfm: :whistlink:

για δωσε λιγο ινφο παραπανω σε αυτο please
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#469237 Να πω την αμαρτία μου, εμένα δεν μου αρέσουν αυτές οι δύο, προτιμώ τις 19άρες της πρώτης επιλογής.
Οι spider μοιάζουν σαν after market...
:lipsealed:
Άβαταρ μέλους
By nass
#469239 To Sport Chrono είναι ένα πακέτο που περιλαμβάνει ένα χρονόμετρο στο ταμπλό (όπως παραδοσιακά στις 911, το θεωρώ ωραίο σε ένα πραγματικά σπορ αυτοκίνητο όπως η 911 ή η Cayman αλλά |λογοκρισία| σε ένα SUV 2 σχεδόν τόνων) και το κουμπί "Sport Plus" στην κονσόλα μαζί με το σχετικό λογισμικό:
- Launch Control (τελείως αδιάφορο για μένα, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα)
- Διαγράμματα επιταχυνσιόμετρων στην κεντρική οθόνη (PCM)
- Πιο επιθετική λειτουργία του πεντάλ γκαζιού (γρηγορότερη απόκριση)
- Γρηγορότερες αλλαγές στο PDK
- Πιο "χαλαρή" ρύθμιση του PSM (ESP) για να επιτρέπει μεγαλύτερο "παιχνίδι" χωρίς όμως να χρειάζεται να βγει εκτός (που βγαίνει από άλλο κουμπί)

Εικόνα

Γενικά όλα αυτά (πλην LC) είναι χρήσιμα αλλά επί της ουσίας βελτιώνουν την αίσθηση (ΤΜ) και όχι την απόδοση, ίδια άλογα βγάζει ο κινητήρας σε όλα τα modes απλά στο Sport+ κάνουν περισσότερο "μπούγιο". Οπότε, η συμβουλή όσων ρώτησα είναι ότι καλά μεν όλα αυτά αλλά με τα ίδια λεφτά (€1800 σαν εργοστασιακή τοποθέτηση κατά την παραγγελία και €800+εργασία τοποθέτηση για εργοστασιακό retrofit μετά την αγορά αλλά χωρίς το χρονόμετρο στο ταμπλό, μόνο το κουμπί στην κονσόλα κα το σχετικό λογισμικό) μπορείς να αγοράσεις πραγματική αύξηση απόδοσης είτε μέσω παράλληλων εγκεφάλων, που τους θεωρώ ημίμετρο και εν γένει λάθος λύση, είτε μέσω ECU reflash. Παραδείγματα:
- Cobb Access Port (το οποίο έχει το πλεονέκτημα, ότι μπορεί να απεγκατασταθεί τελείως και να επιστρέψει την ECU στην αρχική της κατάσταση, αν πχ. θέλεις να πας το αυτοκίνητο για service. Βέβαια αν γίνει μια χοντρή στραβή (πχ. "σκάσιμο" κινητήρα ή μετάδοσης) είμαι σίγουρος ότι η Porsche θα πάρει είδηση τι έχει γίνει (μέσω κάποιων καταγραφών στην ECU, που δεν ξέρω αν σβήνονται καν με πχ. βγάλσιμο της μπαταρίας, πχ. λάθη, υπερβάσεις οριακών τιμών για παραμέτρους όπως η πίεση Turbo) και θα αρνηθεί την εγγύηση. Το καλό με το Access Port είναι ότι την τοποθέτηση την κάνει ο χρήστης.
- MTM (πανάκριβο και με τα ίδια προβλήματα ως προς την εγγύηση, χειρότερο δε επειδή δεν μπορείς να το απεγκαταστήσεις)

Ολα αυτά φυσικά με την αίρεση του κινδύνου της εγγύησης. Γιαυτό και τα σκέφτομαι σε μια 2η φάση, μάλλον μετά την εγγύηση και σίγουρα όχι πριν περάσει κανένας χρόνος / 10-15Κ χλμ. ώστε να έχει βγει ό,τι είναι να βγει στην αρχική φάση, και σίγουρα δεν είναι απαραίτητα (σε αντίθεση με το να αγόραζα 2.0Τ, που ήταν ΙΜΟ αργό και ήθελε ECU reflash από day 1, με τους αντίστοιχους κινδύνους).
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#469241 Μόνο εμένα μου φαίνεται κακή ιδέα να πειραχτεί ένα ολοκαίνουριο και τόσο δυνατό κι ακριβό αυτοκίνητο; Προσωπικά θα εμπιστευόμουν την μαμά Porsche. Θέμα έλλειψης δύναμης δεν νομίζω να υπάρχει, είναι αρκετά πιο γρήγορο από μαμά Evo!!!
Άβαταρ μέλους
By popolaros
#469246 €800+εργασία τοποθέτηση για εργοστασιακό retrofit μετά την αγορά αλλά χωρίς το χρονόμετρο στο ταμπλό, μόνο το κουμπί στην κονσόλα κα το σχετικό λογισμικό

αν αυτο κανει ΟΛΑ τα αλλα χωρις το αχρηστο ρολογακι και ειναι safe επιλογη, θα το εκανα.

το sport κουμπακι παντως κανει διαφορα αισθητη. το εχω οδηγησει σε καγιεν και 911. αξιζει φουλ

δεν θα ασχολιομουν ουτε στο ελαχιστο με προγραμματα. Pointless. στην τελικη, για αυτο πηρες V6.
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#469275 Προγράμματα After market σε αυτά τα αυτοκίνητα με 3λιτρο μοτέρ δεν αξίζουν. Πιο πολύ προβλήματα δημιουργούν κ πονοκέφαλο παρά κέρδος.

Βάλε το πρόγραμμα της Porsche κ τέλος.
Ζάντες 20αρες κ εκτός δρόμο δε τη θεωρώ καλή επιλογή. 19άρες από μένα.

< >
Άβαταρ μέλους
By GTS
#469277 Kαι εγω πιστευω καλυτερα να μεινεις με 19αρες και σε κανενα χρονο βαλε το Sport+ και ασε το προγραμμα για το μελλον.
Άβαταρ μέλους
By vagmag
#469329 Δεν ξέρω πως συμπεριφέρεται στη Macan , αλλα στην 911 η διαφορά μεταξύ απλού , sport κ sport plus ειναι τόσο στην απόκριση στο βύθισμα στο πεντάλ του γκαζιού οσο κ στο σαζμαν .
Προσωπικό για χαλαρή βόλτα ή μετακίνηση μεσα στην πόλη δεν χρησιμοποιώ sport προγράμμα .
Σε περιφερειακό ή άλλη διαδρομή ακομα κ με στροφές το sport μου αρκεί . Ακομα κ αυτο κατεβάζει πρώτη αρκετά πριν ενα φανάρι πχ ... πέφτοντας λίγο οι στροφές κ ειναι ανούσιο .
Το sport plus , που κατεβάζει ακομα πιο συχνά , κρατάει σχεςη μεχρι ψηλά κλπ ειναι άχρηστο εντός πόλης κ μεχρι στιγμής το έχω χαρεί μόνο στην πιστα .
Μπορεί να μη σου λείψει .
Άβαταρ μέλους
By nass
#469352 Μα ρε παιδιά, τι νομίζατε, θα πήγαινα την άλλη μέρα να βάλω πρόγραμμα ? Αυτό θα το έκανα στην 2.0Τ και δεν το ήθελα, γιαυτό άλλωστε αναβαθμίστηκε.
Απλά τώρα έχω το option, ξεκινώντας από πολύ ψηλότερη βάση, να το κάνω στο μέλλον, όπως είπα το νωρίτερο σε 1-2 χρόνια. Αν θέλω και συνηθίσω (διότι όλοι πάντα συνηθίζουν τα άλογα και μετά θέλουν κι άλλα). Ενώ αντίθετα το 2.0Τ θα ήταν "ταβάνι" (και θα εξακολουθούσε αν και "ταβάνι" να είναι σημαντικά αργότερο από το Evo), δεν είχε άλλο, εκτός και αν άρχιζα αλλαγές turbo κτλ. :s_omg

To Sport+ ΔΕΝ είναι "πρόγραμμα" και ΔΕΝ είναι εναλλακτικό του ECU reflash. Είναι ένα διαφορετικό σετ παραμέτρων λειτουργίας, που κάνουν το αυτοκίνητο πιο "ζόρικο" και επιθετικό, αλλά ούτε μισό άλογο δεν δίνουν. Αντιστρόφως όμως, ένα καλό ECU reflash από ένα σοβαρό οίκο (όπως αυτοί που παρέθεσα) ή από έναν γνώστη στην Ελλάδα (το έχω ήδη κάνει και ξέρω πόσο καλή δουλειά κάνουν) είναι εν μέρει εναλλακτικό του Sport+ (πχ. απόκριση στο γκάζι) και βέβαια, το να έχεις +10 κιλά ροπή είναι πολύ καλύτερο από οποιοδήποτε Sport+ έστω και αν το κιβώτο αλλάζει το ίδιο γρήγορα και όχι ακόμα πιο γρήγορα :)

PeterPan έγραψε:Ζάντες 20αρες κ εκτός δρόμο δε τη θεωρώ καλή επιλογή. 19άρες από μένα.

Θεωρητικά τα λες σωστά. Να εξηγήσω πως το βλέπω:
Αυτή τη στιγμή έχω ένα αυτοκίνητο με απόσταση από το έδαφος 12 cm (14 "μαμά" αλλά με τις Ohlins είναι 2 χαμηλότερο) και sidewall 245/40 --> 10 cm και με αυτό έχω πάει σε ένα σωρό κατσάβραχα. Δεν το 'φχαριστήθηκα όλες τις φορές αλλά ΟΚ...
Θέλω να βελτιώσω τις εκτός δρόμου επιδόσεις. Παίρνω λοιπόν ένα αυτοκίνητο με έως 23 cm (ή 21 cm σύμφωνα με άλλες πηγές) απόσταση από το έδαφος και sidewall 265/45 --> 12 cm.
Ε αυτό που λέω είναι ότι τη διαφορά δεν θα την κάνει το +1 cm sidewall (235/55 --> 13 cm) και ότι ήδη πετυχαίνω σοβαρή βελτίωση από άποψη προδιαγραφών, ώστε να αντέξω την απώλεια αυτού του 1 cm προκειμένου να έχω καλύτερη οδική συμπεριφορά στο 98.375% :rtfm: του χρόνου που θα κινούμαι στην άσφαλτο.
Αν δω ότι θέλω και μπορώ κάτι παραπάνω, τότε παίρνω ένα σετ 18άρες με M+S λάστιχα (235/60 --> 14 cm) και τρέχω χειμωνιάτικα σε λάσπες και χιόνια. Best of both worlds με αυξημένο κόστος βέβαια (no free lunch).
(Ενδεικτικά και χοντρικά, ένα σετ 18άρια λάστιχα κάνουν κάπου €700, 19άρια κάπου €800 και 20άρια κάπου €1100 :s_omg )

Anonymous Founder έγραψε:Να πω την αμαρτία μου, εμένα δεν μου αρέσουν αυτές οι δύο, προτιμώ τις 19άρες της πρώτης επιλογής.
Οι spider μοιάζουν σαν after market...

Ε καλά δεν είναι και αμαρτία :innocent: :lol:
Προφανώς "περί ορέξεως" :)
Ομως δεν είναι "after market", είναι πολύ συνηθισμένες ζάντες 911:

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#469353 Κατανοητά αυτά αγαπητέ nass περί προγράμματος και Chrono+. Όμως σου έλειψε ποτέ το γκάζι στο Evo για να θεωρήσεις ότι θα λείψει και στην Macan S? Γιατί να μπει ξένο χέρι σε τέτοιο αυτοκίνητο όταν μπορείς να έχεις μια βελτίωση (όχι σε άλογα ή ροπή όπως είπαμε) από την μαμά που ξέρει καλά τι κάνει χωρίς ρίσκα; Just saying...

Στα εκτός δρόμου, αν πήγες κάπου με το Evo, με την Macan θα πας 10 φορές πιο μακριά. Μόνο τα ασφάλτινα λάστιχα θα σε σταματήσουν (είτε σε κοφτερές πέτρες ή σε λάσπη) και τυχόν πουρνάρια που θα λυπηθείς μην γδάρεις το χρώμα. Θεωρώ ότι κατέχεις από off roading προφανώς για να σου τα λέω αυτά. Αλλιώς κολλάς και άρμα αν δεν σκαμπάζεις. :lol:
Άβαταρ μέλους
By nass
REALZEUS έγραψε:Όμως σου έλειψε ποτέ το γκάζι στο Evo για να θεωρήσεις ότι θα λείψει και στην Macan S?

Να σου πω, δεν μου "έλλειψε" αλλά ας πούμε ότι το "συνήθισα" και δεν μου κάνει εντύπωση πια. Φυσιολογικό και το παθαίνουν όλοι :innocent: και φαντάζομαι θα το πάθω και με τη Macan σε μερικά χρόνια... για τότε μιλάω (αν και το Sport+ είναι για αύριο).

REALZEUS έγραψε:Γιατί να μπει ξένο χέρι σε τέτοιο αυτοκίνητο όταν μπορείς να έχεις μια βελτίωση (όχι σε άλογα ή ροπή όπως είπαμε) από την μαμά που ξέρει καλά τι κάνει χωρίς ρίσκα; Just saying...

Νταξ δεν είναι τόσο ασυνήθιστη η βελτίωση (όχι από Antonis Team φυσικά) τέτοιων αυτοκινήτων.

REALZEUS έγραψε:Στα εκτός δρόμου, αν πήγες κάπου με το Evo, με την Macan θα πας 10 φορές πιο μακριά. Μόνο τα ασφάλτινα λάστιχα θα σε σταματήσουν (είτε σε κοφτερές πέτρες ή σε λάσπη) και τυχόν πουρνάρια που θα λυπηθείς μην γδάρεις το χρώμα. Θεωρώ ότι κατέχεις από off roading προφανώς για να σου τα λέω αυτά. Αλλιώς κολλάς και άρμα αν δεν σκαμπάζεις. :lol:

Δεν είμαι ειδικός σε ας πούμε extreme off-roading (έχω κάνει χιλιάδες χλμ. σε "ακροπολικούς" χωματόδρομους, ως επί το πλείστον στεγνούς βέβαια) αλλά θεωρώ ότι βασικά μυαλό χρειάζεται... ε αν δω ένα τεράστιο λάκκο με λασπόνερα, δεν πα να χω και M+S... πίσω θα κάνω... :s_whiteflag (εκτός και αν είμαι με παρέα με εργάτη :whistlink: )