- 21 Δεκ 2017, 21:49
REALZEUS έγραψε:Οι 19άρες προσθέτουν κάτι παραπάνω στην συμπεριφορά; Αν όχι, προσωπικά θα προτιμούσα 18άρες και αισθητήρες. Ή όπως είπε ο GTS, πουλάς της μαμά 18άρες, παίρνεις after 19άρες και βάζεις και τους αισθητήρες έτσι.
Δεν την έχω οδηγήσει τη Macan με 19άρες ωστόσο οι 19άρες νομίζω και με βάση τα υπόλοιπα αυτοκίνητα που δοκίμασα ότι είναι sweet spot ανάμεσα σε άσφαλτο-χώμα -αν πήγαινα μόνο άσφαλτο μπορεί να σκεφτόμουν 20άρες ενώ οι 18άρες παραείναι "χωμάτινες".
Σε σχέση με τα "πούλα ζάντες" κτλ. οι καλές 19άρες πχ. OZ (να μην είναι και 30 κιλά η μία και από μία αξιοπρεπή μάρκα) πάνε
κάπου $300-$400 η μία στο Tire Rack (είναι και διαφορετικές μπροστά -πίσω) δηλ. στην Ελλάδα θα φτάνουν πολύ κοντά στις Πόρσε (€1.8Κ)
Πιο πολύ νόημα έχει να πάρω φτηνές 18άρες για ένα σετ λάστιχα M+S.
Anonymous Founder έγραψε:REALZEUS έγραψε:Ο συναγερμός λογικά θα έχει παγίδες σε όλες τις πόρτες (και καπό), εσωτερικά ραντάρ, αισθητήρα κλίσης (αν πάνε να το σηκώσουν), παγίδες στον κινητήρα (ανάφλεξη, τροφοδοσία κλπ), αντικραδασμικό και ευκολίες όπως αυτόματο ανέβασμα παραθύρων (αν δεν είναι στον στάνταρ εξοπλισμό). Φυσικά και αξίζει για μόλις €300 και είναι ακόμα ένα αποτρεπτικό στοιχείο.
Δεν είναι έτσι, πιο πριν το έγραψε:
nass έγραψε:O συναγερμός είναι αισθητήρες επαφής σε καπό κτλ. και ραντάρ αν εννοείς αν έχει τηλεειδοποίηση όχι, μια σειρήνα. Οσο να 'ναι βοηθάει (κακό δεν κάνει) συν ότι έρχεται φτηνότερα και η ασφάλεια. Είναι και φτηνό (€365 νομίζω, απίστευτο!)
Κατ' εμέ δεν αξίζει για τόσα λέφτα, η προστασία που προσφέρει είναι μηδαμινή. Τέλος, απαγορεύεται να κόβεις ανάφλεξη πλέον με τον συναγερμό.
Γιατί "μηδαμινή προστασία" ? Τι παραπάνω κάνουν "καλύτεροι" συναγερμοί (εκτός από τηλεειδοποίηση που όντως δεν έχει, πρέπει να βάλεις "Porsche Connect" δηλ. λειτουργικότητα κινητού τηλεφώνου με SIM και τέτοια, GPS tracker κοκ).
Porsche έγραψε:The Macan models can be optionally equipped with an alarm system including ultrasonic interior surveillance. [...] The security system monitors all four doors, the bonnet, the entire rear hatch, the interior, the ignition and any trailer that you have hitched to the car
Επίσης μην παραγνωρίζεις αυτό που έγραψα για την ασφάλεια, αν ζητάει κανά 200άρι το χρόνο παραπάνω επειδή δεν έχεις συναγερμό να τη η απόσβεση...
Οσο για τα πατάκια, δικό μου λάθος: €198 κάνουν και ... θα μου τα κάνουν δώρο

Πάντως στο Evo μετά από 8.5 χρόνια ακόμα τα μαμά πατάκια έχω και είναι σε πολύ καλή κατάσταση κιόλας.
Αρα δε βγαίνουν με βάση το budget οι φωτοχρωμικοί καθρέπτες

dekouk έγραψε:Φυσικά εναλλακτικά για οικονομία ή αν σου λείψουν τους βάζεις μπρος πίσω κ μετά. Αλλά αισθητικά δεν θα είναι το ίδιο
Είναι αηδία οι εκ των υστέρων αισθητήρες

κάτι κινεζιές της κακιάς ώρας και με τραγική λειτουργία (ίσως από εκεί να τους έχω πάρει από κακό μάτι). Επίσης (είπε ο πωλητής) αν δεν τους παραγγείλεις δεν υπάρχει καλωδίωση, σιγά μη βάλω κανά μαστρο-Μήτσο να περνάει καλώδια σε όλο το αυτοκίνητο

Για το cruise control, το απλό το θεωρώ απαραίτητο, το έκανα άλλωστε retrofit και στο Evo. Το θέμα είναι αν αξίζει 2.2Κ το adaptive και τι να "κόψω" για να βάλω αυτό ή αν αξίζει τόοοοσο πολύ ώστε να κάνω επέκταση budget.