Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By lpat2001
#150763 Εκει μπαινει δυστυχώς μονο ρεζερβα αναγκης...υπάρχει κιτ για ρεζερβα κανονικης διαστασης αλλα τρωει χωρο μιας και ανυψωνει το υπαρχον πάτωμα του πορτ μπσγκαζ....στο αυστραλιανο σάιτ της μιτσουμπισι υπαρχουν αρκετες φωτο απο το κιτ... Στο scross το εχουν προβλεψει..

Στην ρωσσια

https://youtu.be/hPK4cm-VSfM

Και τα δυο μοντελα βγαινουν με κανονικη ρεζερβα!
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#150817 Στην Ελλάδα πάντως έχουμε ελάχιστους χωματόδρομους, αξίζει η αγορά ενός τέτοιου αυτοκινήτου;
Με λίγα χρήματα παραπάνω κάποιοι αγόρασαν BMW 116I ή και 116d.
Θεωρώ πιο λογική επιλογή αν θέλεις χωματόδρομο να προτιμήσεις το τετρακίνητο, αλλιώς αγόρασε κάτι πιο νορμάλ, φθηνό και diesel. Με κάνα 18άρι αγοράζεις την C4 diesel αυτόματη και full extra. Συνολικά καλύτερο αυτοκίνητο: οικονομικό, ήσυχο, ταξιδιάρικο, με αυτόματο και φθηνότερο.
Αν πάλι θέλεις SUV, πάρε το ASX που είναι τετρακίνητο να πας και σε κανένα χιόνι πιο εύκολα.
Άβαταρ μέλους
By skous
Anonymous Founder έγραψε:Στην Ελλάδα πάντως έχουμε ελάχιστους χωματόδρομους, αξίζει η αγορά ενός τέτοιου αυτοκινήτου;
Με λίγα χρήματα παραπάνω κάποιοι αγόρασαν BMW 116I ή και 116d.
Θεωρώ πιο λογική επιλογή αν θέλεις χωματόδρομο να προτιμήσεις το τετρακίνητο, αλλιώς αγόρασε κάτι πιο νορμάλ, φθηνό και diesel. Με κάνα 18άρι αγοράζεις την C4 diesel αυτόματη και full extra. Συνολικά καλύτερο αυτοκίνητο: οικονομικό, ήσυχο, ταξιδιάρικο, με αυτόματο και φθηνότερο.
Αν πάλι θέλεις SUV, πάρε το ASX που είναι τετρακίνητο να πας και σε κανένα χιόνι πιο εύκολα.

Μα τι σχέση έχει το 116 με αυτά που θέλει;
Καταρχάς είναι πολύ πιο μικρό σε χώρους.
Κατα δεύτερον, πρέπει να είναι πολύ πιο ακριβή με μεσαίο εξοπλισμό...

Τέλος το diesel είναι ανώφελο εάν δεν κάνει κανείς χιλιόμετρα, διότι αλλιώς απόσβεση δεν θα κάνει ποτέ...
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#150826 Το 116 το ανέφερα σαν παράδειγμα του τι μπορείς να αγοράσεις με παρόμοια λεφτά.
Όσο για την απόσβεση, να θυμίσω πως έβαλα αυτοκίνητο με καλύτερο εξοπλισμό, αυτόματο, diesel και φθηνότερο.
Δεν έχω καμία συμπάθειά στα diesel, αλλά τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα μου φαίνονται πολύ ακριβά γι'αυτό που προσφέρουν.
Άβαταρ μέλους
By GTS
#150842 Αυτην την στιγμη αγοραζεις το νεο 5θ 118 λευκο με 22300. Το εχουν σε στοκ.
Άβαταρ μέλους
By efthymis
#150851 Εφοσον θα υπαρχει αρκετη πολη, αλλα και ταξιδι μου φαινεται καλη επιλογη το nissan qashqai με τον 1,2Τ. Στην ιδια κατηγορια που λογω υψους δε θα "φοβηθει" ενα χωματοδρομο, χαμηλοτερα κυβικα αρα το πιθανοτερο λιγοτερα εξοδα και καλυτερο τραβηγμα στις χαμηλο-μεσαιες λογω τουρμπο, ενω βγαινει και αυτοματο αν το σκεφτεσαι..
Και η "αιρετικη" μου προταση, αν απαρνηθεις τα suv και βολευουν τα πρατηρια, skoda octavia G-tec (με βενζινη/φυσικο αεριο).
Άβαταρ μέλους
By lpat2001
#150896 Το Qashqai 1.2T δεν το θεωρω επαρκες οπως και τον 1.2Τ του group VAG....Να ηταν 1.4Τ τοτε ενταξει...

Eναμιση τονος με τετραμελη οικογενεια μπαγκαζια φουλ σε ταξιδι κι εξω 34 βαθμοι να θες να κινηθεις με ασφαλεια το καημενο το 1.2 τουρμπο θα δουλευει στα κοκκινα και λογω και θερμοκρασιας περιβαλλοντος θα εχει χασει και σε αποδοση..δεν μπορω να πω πως με ενθουσιαζει..
Τελος παντων, περι ορεξεως.....

Η οκταβια που προτεινει και το 4drivers.gr ειναι καλη λυση αλλα να εχεις και ενα αμαξι δευτερο και πιο μαζεμενο για πολη...εγω ομως θελω μονο ενα αμαξι καπως μαζεμενο, αξιοπιστο "μουλαρι κι οχι ντιζελ που να μην φοβαμαι να το βαλω σε χωματοδρομο ή να τρεμω την καθε λακκουβα που σπερνει ηαδιαφορια της τοπικης αυτοδιοικησης...
H Bmw 116 ειναι εξαιρετικη επιλογη αλλα οχι για οικογενειαρχη με τετραχρονα διδυμα

Θα εβαζα μεσα Vitara αν δεν ηταν τοσο "τριζατο" το τεστ ντραιβ και HRV αν εβγαινε κατω απο 19000....!!

Σιτροεν C4 και γενικα γαλλικα αμαξια λογω εμπειριας δυσκολα θα ξαναπαρω οσο κι αν λενε πως βελτιωθηκαν πολυ.....!!
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
lpat2001 έγραψε:Το Qashqai 1.2T δεν το θεωρω επαρκες οπως και τον 1.2Τ του group VAG....Να ηταν 1.4Τ τοτε ενταξει...

Eναμιση τονος με τετραμελη οικογενεια μπαγκαζια φουλ σε ταξιδι κι εξω 34 βαθμοι να θες να κινηθεις με ασφαλεια το καημενο το 1.2 τουρμπο θα δουλευει στα κοκκινα και λογω και θερμοκρασιας περιβαλλοντος θα εχει χασει και σε αποδοση..δεν μπορω να πω πως με ενθουσιαζει..
Τελος παντων, περι ορεξεως.....
Η οκταβια που προτεινει και το 4drivers.gr ειναι καλη λυση αλλα να εχεις και ενα αμαξι δευτερο και πιο μαζεμενο για πολη...εγω ομως θελω μονο ενα αμαξι καπως μαζεμενο, αξιοπιστο "μουλαρι κι οχι ντιζελ που να μην φοβαμαι να το βαλω σε χωματοδρομο ή να τρεμω την καθε λακκουβα που σπερνει ηαδιαφορια της τοπικης αυτοδιοικησης...
H Bmw 116 ειναι εξαιρετικη επιλογη αλλα οχι για οικογενειαρχη με τετραχρονα διδυμα

Θα εβαζα μεσα Vitara αν δεν ηταν τοσο "τριζατο" το τεστ ντραιβ και HRV αν δεν χρειαζομουν αμεσα αμαξι....!!!

Α δίδυμα κι εσύ? :lol:
Άβαταρ μέλους
By mirage
#150912 Ο κολλητος μου με το QQ 1.2Τ ειναι ευχαριστημενος με την αποδοση. Δεν βαζει φωτια στο δρομο αλλα ειναι ΟΚ.
Άβαταρ μέλους
By lpat2001
#150940 Το πιστεύω γιατί οδηγώντας το μου άρεσε κι εμένα στο τεστ ντράιβ...απλά δεν μπορώ να εμπιστευτώ 1200 κυβικά έστω και τούρμπο... Δεν μπορώ να ξεχάσω κάτι που έλεγε ένας καταξιωμένος μηχανικός....'' Η πραγματική δύναμη βγαίνει από τΑ κυβικά !!!''
Άβαταρ μέλους
By mirage
#150941 Ναι οκ. Αλλα γι αυτο εχεις το τουρμπο. Ακομα και στο Μουρικα το ξερουν αυτο. Εκτος κι τα 200cc του 1.4 τα θεωρεις σοβαρη διαφορα.
Άβαταρ μέλους
By lpat2001
#150980 Είναι πιο πολύ ψυχολογικο και προσωπική αίσθηση!!!
Αντικειμενικά η ροπή είναι σαφώς περισσότερη αλλά δεν αποδίδεται και τόσο γραμμικά και ισομερώς..
200 τουρμπίνα κυβικά ακόμη θα με έκαναν πιο σίγουρο αλλά πάω προς το opel mokka !!!και den θέλω Ορel...
Άβαταρ μέλους
By mirage
#150984 Αφου σου αρεσε στο test drive. Κατι μου διαφευγει