- 20 Μαρ 2015, 02:05
@ axel12p
Δεν εχω οδηγησει το Civic, εχω διαβασει παντως αρκετα αξιολογα Reviews, και το εχω δει απο κοντα, και περιεργαστει το εσωτερικο του.
Ως diesel επιλογη μικρομεσαιου, θεωρω οτι ειναι απο τις πλεον ολοκληρωμενες, με κινητηρα-κιβωτιο να ειναι μακραν μπροστα απο ανταγωνισμο.
Εσωτερικο φουτουριστικο, με πολυ καλη ποιοτητα για την κατηγορια, προσεγμενο και ευχαριστο, αλλα και τους μεγαλυτερους χωρους απο τα τρια συνολικα.
Αν η τωρινη κατασταση και οι ρυθμοι ζωης σου, επιβαλλουν τουλαχιστον 15-20κ χλμ το χρονο, μαλλον δειχνει ιδανικη επιλογη για εσενα στην μικρομεσαια κατηγορια.
Το qq στην εκδοση των 1.5dci το εχω οδηγησει, και εαν θελεις να πας συνειδητα στην κατηγορια crossover, ειναι μια αρκετα καλη περιπτωση στα χρηματα αυτα, αν και θα κοιταζα πιο προσεκτικα, ξανα (στην θεση σου, απο αυτα που ειχες αναφερει...) το νεο 500Χ 1.6 mjet με τις τρεχουσες προσφορες.
Για εμενα ειναι πρωτη επιλογη σε προσθιοκινητα crossover το 500Χ, εφοσον το οδηγικο κομματι ειναι σημαντικος παραγοντας, παροτι η συγκεκριμενη κατηγορια δεν φημιζεται για αυτο...Αλλιως qq 1.5dci, ή και
2008 hdi 1.6 115ps, εναλλακτικα, εφοσον εχεις "κλειδωσει" στην συγκεκριμενη κατηγορια.
Το Focus Ecoboost 1.0 / 125ps επισης το εχω οδηγησει, στην προ facelift εκδοση, και την αποψη μου, μπορεις να την διαβασεις εδω:
http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic. ... 0#p2584639To νεο ειναι ακομα πιο ευχαριστο και ακριβες στην συμπεριφορα του, σε οτι αφορα την αμεσοτητα του μπροστινου συστηματος και την ακομα πιο καλορυθμισμενη αναρτηση, με σπορτιφ στοιχεια, χωρις ομως να κουραζει, συμφωνα με τα περισσοτερα δημοσιευματα.
Εαν εκτιμας, αποζητας την μεγιστη οδηγικη ευχαριστιση στην οδηγηση γενικοτερα, και δεν βλεπεις το αυτοκινητο απλα ως ενα ασφαλες, αξιοπιστο μεταφορικο μεσο, μεταξυ των τριων, θεωρω οτι το Focus ειναι η καλυτερη επιλογη.
Να αναφερω παραλληλα οτι ο συγκεκριμενος κινητηρας, φαινεται να ειναι -μεχρι στιγης τουλαχιστον- απο τις ελαχιστες επιλογες οπου εχεις την δυνατοτητα να απολαμβανεις κατα καποιο τροπο τα προτερηματα ενος ευχαριστου βενζινοκινητηρα (χαμηλος θορυβος εναντι των diesel, μεγαλυτερο ευρος ισχυος/ροπης, συγκριτικα πιο γραμμικος, παροτι με υπερτροφοδοτηση στην προκειμενη, μικροτερο βαρος στον εμπροσθιο αξονα ...) χωρις τα μειονεκτηματα εναντι των diesel, οπως αυξημενη καταναλωση, καθοτι με προσεκτικο το δεξι ποδι, μπορει να φτασει σε επιπεδα καταναλωσης κοντινα σε αυτα των diesel, σε σχεση με τους περισσοτερους τουρμπο βενζινοκινητηρες...
Ελπιζω να βοηθησα.