Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By glf
#91114 Εγώ δε θα έτρεφα και πολλές ελπίδες για καλή τιμή στα μέρη μου.
Προαίσθημα :)

Ώστε έχει καλό γκαζάκι το νέο σου focus Βασίλη ; χεχεχ

Για lpg δε σε κόβω ε; λόγω καλού μοτερ δλδ λέω
Άβαταρ μέλους
By famas
glf έγραψε:
Ώστε έχει καλό γκαζάκι το νέο σου focus Βασίλη ; χεχεχ

Για lpg δε σε κόβω ε; λόγω καλού μοτερ δλδ λέω

Σιγά το γκαζάκι που έχει, απλά είναι πολύ γραμμικό, αυτό κατάλαβα στην δοκιμή.

LPG Θεσσαλονίκη δεν συμφέρει, με το καρτέλ που έχει η πόλη... :(
Άβαταρ μέλους
By glf
#91154 Γιατί ειπώθηκε οτι το νέο focus δεν έχει χώρους αποσκευών; είναι μικρότερο από το δικό μου;

Οκ το QQ είναι μεγάλο δε λέω
Άβαταρ μέλους
By Govus
glf έγραψε:Γιατί ειπώθηκε οτι το νέο focus δεν έχει χώρους αποσκευών; είναι μικρότερο από το δικό μου;

Οκ το QQ είναι μεγάλο δε λέω

316 λίτρα έχει το Focus (αλλά "κερδίζεις" από το πλάτος, που είναι πάνω από 1 μέτρο, αν θυμάμαι καλά...)
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
#91204 @ axel12p
Δεν εχω οδηγησει το Civic, εχω διαβασει παντως αρκετα αξιολογα Reviews, και το εχω δει απο κοντα, και περιεργαστει το εσωτερικο του.
Ως diesel επιλογη μικρομεσαιου, θεωρω οτι ειναι απο τις πλεον ολοκληρωμενες, με κινητηρα-κιβωτιο να ειναι μακραν μπροστα απο ανταγωνισμο.
Εσωτερικο φουτουριστικο, με πολυ καλη ποιοτητα για την κατηγορια, προσεγμενο και ευχαριστο, αλλα και τους μεγαλυτερους χωρους απο τα τρια συνολικα.
Αν η τωρινη κατασταση και οι ρυθμοι ζωης σου, επιβαλλουν τουλαχιστον 15-20κ χλμ το χρονο, μαλλον δειχνει ιδανικη επιλογη για εσενα στην μικρομεσαια κατηγορια.

Το qq στην εκδοση των 1.5dci το εχω οδηγησει, και εαν θελεις να πας συνειδητα στην κατηγορια crossover, ειναι μια αρκετα καλη περιπτωση στα χρηματα αυτα, αν και θα κοιταζα πιο προσεκτικα, ξανα (στην θεση σου, απο αυτα που ειχες αναφερει...) το νεο 500Χ 1.6 mjet με τις τρεχουσες προσφορες.
Για εμενα ειναι πρωτη επιλογη σε προσθιοκινητα crossover το 500Χ, εφοσον το οδηγικο κομματι ειναι σημαντικος παραγοντας, παροτι η συγκεκριμενη κατηγορια δεν φημιζεται για αυτο...Αλλιως qq 1.5dci, ή και
2008 hdi 1.6 115ps, εναλλακτικα, εφοσον εχεις "κλειδωσει" στην συγκεκριμενη κατηγορια.

Το Focus Ecoboost 1.0 / 125ps επισης το εχω οδηγησει, στην προ facelift εκδοση, και την αποψη μου, μπορεις να την διαβασεις εδω:
http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic. ... 0#p2584639
To νεο ειναι ακομα πιο ευχαριστο και ακριβες στην συμπεριφορα του, σε οτι αφορα την αμεσοτητα του μπροστινου συστηματος και την ακομα πιο καλορυθμισμενη αναρτηση, με σπορτιφ στοιχεια, χωρις ομως να κουραζει, συμφωνα με τα περισσοτερα δημοσιευματα.
Εαν εκτιμας, αποζητας την μεγιστη οδηγικη ευχαριστιση στην οδηγηση γενικοτερα, και δεν βλεπεις το αυτοκινητο απλα ως ενα ασφαλες, αξιοπιστο μεταφορικο μεσο, μεταξυ των τριων, θεωρω οτι το Focus ειναι η καλυτερη επιλογη.
Να αναφερω παραλληλα οτι ο συγκεκριμενος κινητηρας, φαινεται να ειναι -μεχρι στιγης τουλαχιστον- απο τις ελαχιστες επιλογες οπου εχεις την δυνατοτητα να απολαμβανεις κατα καποιο τροπο τα προτερηματα ενος ευχαριστου βενζινοκινητηρα (χαμηλος θορυβος εναντι των diesel, μεγαλυτερο ευρος ισχυος/ροπης, συγκριτικα πιο γραμμικος, παροτι με υπερτροφοδοτηση στην προκειμενη, μικροτερο βαρος στον εμπροσθιο αξονα ...) χωρις τα μειονεκτηματα εναντι των diesel, οπως αυξημενη καταναλωση, καθοτι με προσεκτικο το δεξι ποδι, μπορει να φτασει σε επιπεδα καταναλωσης κοντινα σε αυτα των diesel, σε σχεση με τους περισσοτερους τουρμπο βενζινοκινητηρες...
Ελπιζω να βοηθησα. :)
Άβαταρ μέλους
By mirage
#91211 Τα μεγαλυτερα εκοουστ ποσο πανε Ελλαδα. Ο 1.6 με ειχε ενθουσιασει. Βεβαια αν θες χωρο αποσκευων το Civic ειναι εξαιρετικη περιπτωση.
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#91242 Το Civic μου άρεσε και εμένα πολύ και μου έδινε στην οδήγηση την αίσθηση μεγαλύτερου αυτοκινήτου. Θυμάμαι χαρακτηριστικά πως όταν βγήκα, το κοιτάω και λέω "τόσο μικρό είναι το αυτοκίνητο που οδηγούσα;" :s_thumbsup

Βέβαια δεν έχει την άνεση του Focus, το οποίο ισορροπεί ιδανικά ανάμεσα σε άνεση και κράτημα.

Το μεγαλύτερο μειονέκτημα για εμένα του Civic είναι ο χώρος μπροστά, κάτι που σημειώνει και ο reviewer στο παρακάτω βίντεο (1:04)

Για να κάνουν την πατέντα με τα magic seats πίσω, έχουν τοποθετήσει το τεπόζιτο κάτω από τα μπροστά καθίσματα, έτσι το κάθισμα δεν μπορεί να κατέβει πολύ χαμηλά. Την ίδια στιγμή, λόγω σπορ σχεδίασης, το παρμπριζ έχει πολύ έντονη κλίση. Το αποτέλεσμα είναι πως όταν κάθεσαι στην θέση του οδηγού νιώθεις πως αν φρενάρεις απότομα θα σκάσει το κεφάλι σου στην οροφή. Ίσως μετά από πολλές προσπάθειες να βρεις την ιδανική θέση (πιο ξαπλωτή μάλλον), όσες φορές το δοκίμασα πάντως στο αυτοκίνητο της έκθεσης δεν το πέτυχα. Μόνο στο test drive ήμουν ΟΚ, άλλα άντε να βρεις αυτόν που το είχε ρυθμίσει πριν από εμένα :lol:

Κάτι που επίσης με ενοχλεί με το Civic είναι το γεγονός πως ενώ από τα τέλη Ιανουρίου το ανανεωμένο μοντέλο (με στάνταρ City Brake, αλλαγή στις αναρτήσεις, κλπ), κυκλοφορεί στην υπόλοιπη Ευρώπη, ο Σαρακάκης έχει αποφασίσει να το φέρει αρχές Μαϊου, για να ξεστοκάρει προφανώς τα μοντέλα 2013-2014 που του έχουν μείνει ακόμη. :thumbsdown:
Και να πω ότι κάνει και καμιά σοβαρή έκπτωση σε αυτά, 400€ στα μοντέλα του 2013, όσα δηλαδή θα χρειαστείς για να άλλάξεις τα λάστιχα που θα έχουν κάτσει τόσο καιρό που καθόταν το αυτοκίνητο στο τελωνείο.

Το QQ 1.5 θέλω να το οδηγήσω για να δω κατά πόσο θα μου δώσει την αίσθηση του 1.6 όπου έκρυβε τα χιλιόμετρα. Από την άλλη βέβαια συνεχίζω να διαβάζω για κάθε λογής προβλήματα, με το start-stop, τους υαλοκαθαριστήρες, την συναρμογή, το φίλτρο DPF κλπ... Συν το γεγονός πως θέλει στην καλύτερη 1.5 μήνα για να παραλάβεις, και όπως είναι η κατάσταση με Eurogroup, ευρώ-δραχμή δεν ξέρω αν έχουμε στην παρούσα φάση την πολυτέλεια να περιμένουμε.

Το βενζινοκίνητο Focus μου άρεσε πολύ, αλλά δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να πλησιάσει σε κατανάλωση το diesel. Πιστεύω πως στην πράξη η διαφορά τους θα είναι γύρω στα 2lt/100Km. Όταν οδήγησα το πετρέλαιο μου έδειξε μέση κατανάλωση 5.8, και το πατούσα κιόλας για να δω επιταχύνσεις κλπ. Σε νορμαλ οδήγηση το βλέπω να είναι λίγο πάνω από 5lt. Το βενζινοκίνητο με 6η, 120Kmh με cruise control έκαιγε πάνω από 5 λίτρα. Πιστεύω πως στην πράξη πρέπει να καίει γύρω στα 7.5lt. Η διαφορά στο κόστος χρήσης είναι μεγάλη, αλλά ο diesel της Ford κάνει πολύ θόρυβο στις επιταχύνσεις (με σταθερή ταχύτητα ίσα που ακούγεται), μου φάνηκε πιο βαρύ στον δρόμο, ενώ δεν έχει και αυτό το ωραίο τίναγμα του βενζινοκίνητου.

Το 500Χ το έχουμε απορρίψει παρά το γεγονός πως είναι πανέμορφο, έχει το ιδανικό μέγεθος για τις ανάγκες μας και φοβερό value for money, επειδή διαβάζει πολύ περισσότερο τις ανωμαλίες του δρόμου από ότι θα θέλαμε. Επίσης, έκανε περισσότερο θόρυβο από όλα τα υπόλοιπα.
Τελευταία επεξεργασία από axel12p και 20 Μαρ 2015, 11:12, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#91244 Αν ήθελα να αγοράσω σήμερα ένα μικρομεσαίο με χώρους, δύναμη, άνεση, σπιρτάδα και εξοπλισμό, το Foucs με τον 1000αρη θα ήταν στην κορυφή της λίστας. Είναι πολύ σβέλτο (το Fiesta με τα 125 κάνει πλάκα σε ότι GT/GTi κυκλοφορεί), μου αρέσει μέσα-έξω (αν και η αισθητική της Ford είναι...κάπως), δεν καίει, και δεν έχω ακούσει για τίποτα τρομερά προβλήματα.

Από την άλλη, το Civic σαν πρόταση είναι εξίσου ολοκληρωμένο, πιο space αισθητική, σχεδιασμός και εξοπλισμός, και μάλλον με το καλύτερο diesel μοτέρ. Μεταξύ των δύο όμως, η διαφορά τιμής υπέρ του Focus δεν καλύπτεται με τίποτα.
Άβαταρ μέλους
By NickTG
The Ace έγραψε: (το Fiesta με τα 125 κάνει πλάκα σε ότι GT/GTi κυκλοφορεί),

Όπως?
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#91264 Στο honest John βγάζει το 100άρι να έχει κατανάλωση 40.8 mpg, ενώ το 125άρι 42.1 mpg, πράγμα πιθανό, γιατί μάλλον το 100άρι το πιέζεις περισσότερο στην οδήγηση.
http://www.honestjohn.co.uk/realmpg/ford/focus-2011

Η διαφορά τιμής (ακόμη και αν πας σε πλούσια έκδοση για να ισοφαρίσεις τον πλήρη εξοπλισμό του Focus) δυστυχώς καλύπτεται.

Κάνουμε κάτα μέσο όρο 20.000Km τον χρόνο. Τιμή βενζίνης στο 1.5 περίπου και 1.2 για το πετρέλαιο. Έστω κατανάλωση Focus στα 7.5lt/100Km, ενώ του Civic στα 5lt/100Km.

Focus: 200x1.5x7.5=2250€ + 100€ (τέλη κυκλοφορίας) = 2350€
Civic: 200x1.2x5= 1200€

Διαφορά υπέρ του Civic 1150€/ έτος, δηλαδή σε 3.5 χρόνια έχει καλύψει την διαφορά τιμής, ενώ σε βάθος 10έτιας με την επιλογή του Civic έχεις κερδίσει 6000€ περίπου.

ΥΓ. To Honest John βγάζει καταναλώσεις 6.7lt/100Km για το Focus 125hp και 4,2lt/100Km :lipsealed: για το Civic, αλλά δεν νομίζω να ισχύουν στην πράξη. Μου φαίνονται αρκετά χαμηλές οι τιμές τους.
Τελευταία επεξεργασία από axel12p και 20 Μαρ 2015, 12:01, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By The Ace
NickTG έγραψε:
The Ace έγραψε: (το Fiesta με τα 125 κάνει πλάκα σε ότι GT/GTi κυκλοφορεί),

Όπως?

Με το φίλο που το έχει πετύχαμε Polo GTi (νομίζω με τα 170 αυτό δεν είναι ?), δικάβαλοι και οι δύο, και από το φανάρι της ΕΡΤ μέχρι και το φανάρι πριν το Σταυρό είμασταν ένα φτερό μπροστά και δεν είχε καταφέρει να μας περάσει. Καλά, όχι ίσως πλάκα, αλλά στέκεται παραπάνω από καλά.....

Αν μιλάμε για πάρα πολλά χλμ το χρόνο, τότε εξ'ορισμού πας σε diesel, αυτός είναι και σκοπός ύπαρξής τους άλλωστε....
Άβαταρ μέλους
By mirage
#91285 Επειδη οδηγω το προηγουμενο Civic με την ιδια πατεντα στο ρεζερβουαρ ναι πρεπει να πας την θεση λιγο πιο ξαπλωτα και πισω και τραβηγμα το τιμονι προς τα εσενα. Τουλαχιστον αυτο δουλεψε με εμενα. Το παλιο Civic ξεστοκαρει ακομα και σε αλλες χωρες αλλα διατιθεται παραλληλα και το fl.
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#91294 O diesel της Ford είναι πολύ θορυβώδης, ενώ δεν μου άρεσε και ως αίσθηση στον δρόμο, οπότε απορρίφθηκε.

Το QQ για να πας σε ίδιο επίπεδο εξοπλισμού πρεπει να φτάσεις τα 24 χιλιάρικα. Το ίδιο και για το Civic (αν και στην παρούσα φάση αυτή η έκδοση δεν εισάγεται και θα έρθει μάλλον με το νέο μοντέλο). Οπότε η διαφορά τιμής είναι στα 7 χιλιάρικα ή συμβιβάζεσαι με μια πιο φτωχή έκδοση των ντίζελ (και μάλλον αυτό θα γίνει γιατί δεν παίζουν 24 χιλιάρικα για αυτοκίνητο).

Στην Αγγλία ήδη τρέχουν δυνατές προσφορές για την προηγούμενη έκδοση (2014) του Civic, αλλά δεν το βλέπω να κάνει το ίδιο ο Σαρακάκης. :thumbsdown:

ΥΓ. Και εγώ αυτό καταλάβα για την θέση οδήγησης του Civic, ότι θέλει να συνηθίσεις σε μια πιο ξαπλωτη θέση.