Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By rocsta
IKE έγραψε:Εγώ νοίκιασα ένα smart (2ης γενιάς, ανοιχτό) για 5 μέρες και το λάτρεψα. Ειδικό αυτοκίνητο μεν, πολύ ενδιαφέρον δε.
(Από την άλλη όμως δεν έχω οδηγήσει niva)

Προσπερνώ ότι δεν έχεις οδηγήσει το χάρο που χαλάει πιο εύκολα και από ηλεκτρική συσκευή της miele.
Το fortwo έχει το χαρακτηριστικό ότι ενώ σαν μέγεθος είναι το απόλυτο αυτοκίνητο πόλης, δεν έχει την ανάλογη ευελιξία - ευχρηστία για το σκοπό αυτόν (το να κινείται στην πόλη). Η όποια ευελιξία του προκύπτει από το μικρό του μήκος και τον πολύ μικρό κύκλο στροφής. Στα ιδιαίτερα αρνητικά η καθόλου άνετη ανάρτηση, σχετικά δύσκολα ρυθμίσιμα πεντάλ (μη κοιτάτε εμάς που είμαστε Π.Ο. και το κατέχουμε) και πολύ αργό κιβώτιο. Έχει βέβαια ένα πολύ ωραίο σχήμα, που σε κάνει να νιώθεις φρεντουλίνι όταν το οδηγάς, και είναι και πολύ ευχάριστο - εμπνευσμένο στο εσωτερικό του.
Σίγουρα είναι ενδιαφέρον αυτοκίνητο, που μέχρι να το οδηγήσεις σε ενθουσιάζει ως φιλοσοφία, απλά στο κεφάλαιο της οδήγησης είναι κατώτερο των προσδοκιών.
Άβαταρ μέλους
By IKE
#44527 Δε διαφωνώ καθόλου, έχει 10730736396 μειονεκτήματα, απλά εγώ είπα ότι μου άρεσε πολύ σαν εμπειρία, ασχέτως των προβλημάτων του. Τα οποία προβλήματα δεν είναι λόγω μεγέθους, αλλά άσχετα, θα μπορούσαν να μην υπάρχουν και να έχει μικρό μέγεθος.

Μακάρι να βγεί το T25/27 ή κάποια εκδοχή από το project του Gordon Murray να τα σκουπίσει όλα.
Άβαταρ μέλους
By rocsta
IKE έγραψε:Μακάρι να βγεί το T25/27 ή κάποια εκδοχή από το project του Gordon Murray να τα σκουπίσει όλα.

Mακάρι ναι, αλλά απ΄ότι φαίνεται θα είναι το ακριβώς ανάποδο του fortwo. Δηλαδή δεν θα έχει οδηγικά μειονεκτήματα-αυτός ήταν και ο αρχικός σκοπός του project θαρρώ- αλλά: εξωτερικά δείχνει σαν mini αγγλική σπορ κατασκευή που έχει πατικωθεί σε μήκος και έχει ξεχειλώσει σε ύψος, και εσωτερικά είναι οδηγοκεντρικό και όχι χαζοχαρούμενο (μ΄ αρέσει το χαζοχαρούμενο). Με λίγα λόγια δύσκολο να αρέσει σε τρέντουλες και κοριτσάκια, αν και δε νομίζω να στοχεύει ούτε καν κοντά στις πωλήσεις του fortwo.
Άβαταρ μέλους
By IKE
#44534 Εικόνα
Εικόνα

Αυτό πχ (Yamaha Motiv) -θα- είναι ένα καλύτερο σε όλα ForTwo, αλλά ακόμα είναι concept.

Απλά ήθελα να τονίσω πως τα προβλήματα των smart (mk1 και λιγότερο στο ασχημότερο mk2) δεν είναι αναγκαίο κακό. Ακόμα και έτσι όμως, αν κάποιος ξέρει τι αγοράζει και παρά τα θέματα που όντως έχει, είναι πολύ ενδιαφέρον αυτοκίνητο, από τα πιο ενδιαφέροντα της αγοράς.
Άβαταρ μέλους
By j.marr
#44543 Τι παραπάνω προσφέρει το Yamaha απο το φορ του. (εκτός απο χαμηλότερη τιμή ενδεχομένως λόγο iStream)
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#48233 Εγώ πάντως από τα 30.000 χλμ εμπειρία που είχα από το fl 450 (30.000-60.000 χλμ) μόνο λάδι κ βενζίνη έβαζα, δε μου έβγαλε τίποτα...
Βασικά ψαχνω ένα αμάξι μόνο για τη δουλειά, όπου κάνω 15 χλμ πόλη κ 10 χλμ αυτοκινητόδρομο. Θέλω να μη παραφορτώσω το bmw με χλμ στα επόμενα 3-5 χρόνια.
Σκεφτόμουν σμαρτ γιατί είναι εν γένει ενδιαφέρον αμαξάκι. Επίσης σε μεταχ του 2008 με κάτω από 90.000 χλμ παίζει σε τιμές 3.500-4.000 € στη Γερμανία.
Τα υπόλοιπα που έχω δεί, vw up!, seat mi, fox, 500, mini, fabia, 208 diesel είναι ακριβότερα εν τέλει από το σμαρτ...

Πάνω από 3.500-3.800€ δε θέλω να διαθέσω...
Άβαταρ μέλους
By Jorge_greek
#48412 aygo/107/C1 1st gen; Ή και fiat panda! Το ίδιο ευέλικτα και έχουν χώρο για να πάρουν ένα τρίτο άτομο. Στο μόνο που υπερτερεί το smart είναι το μικρότερο μήκος, που αν δεν κινείσαι σε ώρες αιχμής σε πηγμένο κέντρο και να ψάχνεις πάρκινγκ, δεν θα σου χρειαστεί ιδιαιτέρως.
Άβαταρ μέλους
By IKE
#48805 Γιατί όχι VW Passat station τότε, μόνο στο μήκος έχει θέμα.
Άβαταρ μέλους
By NickTG
#48811 Γιατί καίει περισσότερο και είναι πιο ακριβό στη συντήρηση.