Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#4412 Το kuga ειναι καλη περιπτωση αν επιμενεις για δικινητο.Το 4χ4 εχει 180 ιππους με αυτοματο μονο και μαλιστα με μετατροπεα ροπής λενε οτι καιει λιγο παραπανω.Επισης το εσωτερικο ειναι λιγο περιεργο.Ισως του κανουν facelift σε λιγο.
Άβαταρ μέλους
By gianik
#4429 Κωστη εαν επιτρεπεται γιατι θελεις ειδικα suv για την γυναικα;
Άβαταρ μέλους
By kubiak
#4432 Αν έχω καταλάβει καλά το μεγαλύτερο πρόβλημα των βενζινοκίνητων είναι η κατανάλωση του ακριβότερου καυσίμου και τα -μάλλον αρκετά- υψηλότερα τέλη κυκλοφορίας...
Άβαταρ μέλους
By kubiak
giannik1977 έγραψε:Κωστη εαν επιτρεπεται γιατι θελεις ειδικα suv για την γυναικα;

Το παρόν δεν έχει να κάνει με τον kostis20 (εκτός αν και ο kostis20 είναι σε ίδια φάση αναζήτησης οπότε θα ωφεληθούμε παραπάνω από ένας από την όλη συζήτηση)...
Άβαταρ μέλους
By gianik
#4440 Kubiac Αν το scout το εβρισκες καινουριο εως 25.000 ηταν μονοδρομος με βαση αυτα που εθεσες ως ορους. Απιστευτη οδηγ αισθηση κ συμπεριφορα..

Ρωταω για τον Κωστη επειδη το ανεφερε πιο πριν κ επειδη ειναι τοπικο για suv μην μαλωνεις :s_sad
Άβαταρ μέλους
By kostis20
giannik1977 έγραψε:Κωστη εαν επιτρεπεται γιατι θελεις ειδικα suv για την γυναικα;

Σωστα κατάλαβες Γιάννη(?).Όπως ίσως ξέρεις εχουμε το Α5 SB και ενα ΜΙΝΙ R50 .To A5 το εχω 4 χρόνια και το μινι φτανει τα 11 αλλά έχει βγάλει παρα πολλές βλάβες.Έχουμε και δυο παιδάκια.
Οποτε σιγα σιγα σκεφτόμαστε τον αντικαταστατη του ΜΙΝΙ .Επειδη έχουμε το Α5 για μεγαλα ταξιδια κτλ δε θέλω να πάρουμε παρόμοιο τύπο αυτοκινήτου αλλα κάτι που θα μας δωσει τη δυνατοτητα να βρεθούμε πιο κοντα στη φύση με τα παιδια ,εκει που το Α5 οχι μονο δε πάει αλλα και να πήγαινε δε θα το έβαζα εγω... :inlove: Όπου φύση βάλε βουνα-νησια-χιονια κτλ.Προς το παρόν αυτο το κομματι το καλύπτει και μετο παραπάνω ένα παλιο Land Cruiser90 αλλα είναι δύσκολο στο ταξίδι,καθόλου άνετο και καίει απίστευτα...
Οπότε αντι να πάρουμε ένα μικρομεσαίο σκεφτομαι τη λύση του SUV 4wd...
Άβαταρ μέλους
By kubiak
giannik1977 έγραψε:Kubiac Αν το scout το εβρισκες καινουριο εως 25.000 ηταν μονοδρομος με βαση αυτα που εθεσες ως ορους. Απιστευτη οδηγ αισθηση κ συμπεριφορα..

Το Skoda Octavia Scout; Εννοείς αν έχει ξεμείνει κανένα σε αντιπροσωπεία;

giannik1977 έγραψε:Ρωταω για τον Κωστη επειδη το ανεφερε πιο πριν κ επειδη ειναι τοπικο για suv μην μαλωνεις :s_sad

Δε μαλώνω ρε συ αν είναι δυνατόν, το έγραψα μήπως είχες καταλάβει λάθος... :s_smile
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#4497 Το είχα γράψει σε post που έμεινε στο thread του QQ
kostis20 έγραψε:Eγω ας πούμε που σιγά σιγά ψάχνω αμάξι για τη σύζυγο,μάλλον θα κινηθώ προς 4WD SUV οπότε το σκέφτομαι.

Το scout καλή φάση.Αν έχει μεινει κανενα παλιο μοντέλο, σε χώμα τιμή, τσίμπα το.Το νεό θα βγαίνει και 2wd.
Γενικά πάντως εγω αν πετυχαινα καμια πολυ καλη οικονομική προσφορα ίσως αναθεωρουσα τις αποψεις μου για τα μοντέλα που έχω απορρίψει.Μάλλον πρεπει να πας μια βόλτα απο όλες τις αντιπροσωπειες.
Επίσης δε νομίζω οτι ολα αυτα τα μοντέλα που συζητάμε έχουν τη επιθυμητη ποικιλία εξτρα εξοπλισμου.
Για π'οσα χιλιόμετρα μιλά με το χρόνο?
Άβαταρ μέλους
By gianik
#4532 Ο.κ καταλαβα κωστη..
Τι θα ελεγες για :
Honda crv 1.6D
Toyota Rav4
Subaru Forester?
Τελευταία επεξεργασία από gianik και 07 Σεπ 2014, 22:36, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By kubiak
kostis20 έγραψε:Το scout καλή φάση.Αν έχει μεινει κανενα παλιο μοντέλο, σε χώμα τιμή, τσίμπα το.Το νεό θα βγαίνει και 2wd.
Γενικά πάντως εγω αν πετυχαινα καμια πολυ καλη οικονομική προσφορα ίσως αναθεωρουσα τις αποψεις μου για τα μοντέλα που έχω απορρίψει.Μάλλον πρεπει να πας μια βόλτα απο όλες τις αντιπροσωπειες.
Επίσης δε νομίζω οτι ολα αυτα τα μοντέλα που συζητάμε έχουν τη επιθυμητη ποικιλία εξτρα εξοπλισμου.
Για π'οσα χιλιόμετρα μιλά με το χρόνο?

Πάνω κάτω 20.000. Μεταξύ όλων των άλλων μετράει πολύ και το κόστος χρήσης...
Θέλαμε αποκλειστικά diesel για τις χαμηλές καταναλώσεις, το μικρότερο κόστος καυσίμου, τα χαμηλότερα τέλη κυκλοφορίας και το μικρότερο κόστος συντήρησης σε σχέση με τη βενζίνη (για το τελευταίο δεν είμαι και απόλυτα σίγουρος).
Άβαταρ μέλους
By sknipper
kostis20 έγραψε:Φιλέ kubiak ,με όλο το θάρρος,θα ήθελα να εκφράσω τη πάγια άποψη μου οτι δε βρίσκω το λόγο να πάρει κανείς δικίνητο SUV.
Υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος που θέλετε SUV ?Καποια ιδιαιτερότητα στους δρόμους που κινείται?
kubiak έγραψε:Η χρήση του αυτοκινήτου θα είναι μικτή, Αθήνα, αυτοκινητόδρομοι, εθνικές και επαρχιακές οδοί, όλα θα τα έχει το μενού.
Βαρεθήκαμε να περιοριζόμαστε από το ύψος του αυτοκινήτου μας, να αγχωνόμαστε αν θα βρούμε στο κάθε σαμαράκι, σε κάθε μαλακ*α που βρήκε να πετάξει ο καθένας στο δρόμο, να μην μπορούμε να παρκάρουμε οπουδήποτε θέλουμε (π.χ. σε μη οργανωμένες παραλίες ή υπαίθρια πάρκινκ με χώμα), παρα μόνο σε επίπεδα σημεία, είναι πολλά πλέον που μας κούρασαν με τα χαμηλά ή κανονικού ύψους αυτοκίνητα και το πόσο σε περιορίζουν..
Είχα κι εγώ την απορία του kostis20 και στην απάντησή σου την οποία σαφώς και αντιλαμβάνομαι και σέβομαι έχω να σου προτείνω αυτοκίνητα "κανονικά" υπερυψωμένα τύπου scout. Δίνουν αυτό το κάτι παραπάνω σε ύψος χωρίς να χάσεις σε οδική συμπεριφορά και κατανάλωση όπως με τα SUVοειδή. Τα τελευταία πλεονεκτούν στην ορατότητα κυρίως στην πόλη αλλά για μένα δεν αξίζει τον κόπο.
Επίσης το δικίνητο αποτελεί μεγάλο περιορισμό, αν έχεις το ύψος θα πας σε μέρη που η 4κίνηση θα βοηθήσει.
Άβαταρ μέλους
By efthymis
#4589 Κατσε βρε kubiak, 120ps στο ντιζελ και 150 στη βενζινη ως κατωτατο οριο, γιατι? Το λεω με τη σκεψη πως με 120 βενζινης εχεις μια χαρα επιδοσεις, μαλλον καλυτερες απο τα 120 πετρελαιοκινητα. Τελοσπαντων, νομιζω πως σου ταιριαζει το δικινητο tiguan 1,4 122 στη φθηνοτερη εκδοση που εχει οσα ζητας, στα 24Κ, προσθετεις τα xenon κι εισαι ετοιμος :)
Άβαταρ μέλους
By kostis20
giannik1977 έγραψε:Ο.κ καταλαβα κωστη..
Τι θα ελεγες για :
Honda crv 1.6D
Toyota Rav4
Subaru Forester?

Το CRV 1.6 ειναι αποκλειστικα δικινητο οποτε απορριπτεται.
Το RAV 2,0 βενζινη και αργο ειναι και καιει οποτε δε θα το εβαζα στις επιλογες μου.Προσφατα ομως ηρθε diesel 4wd 2.0 με 124 ps και φαινεται ενδιαφερον.
Το forester μου αρεσει πολυ αλλα το diesel ειναι σχετικα ακριβο.Το βενζινοκινητο απο την αλλη θα καιει αρκετα.
Rav &forester βγαινουν διλιτρα και εγω εχω ηδη ενα διλιτρο... :s_sad Να παρω και δευτερο δε τοβρισκω και τοσο εξυπνο...
Άβαταρ μέλους
By kubiak
sknipper έγραψε:Είχα κι εγώ την απορία του kostis20 και στην απάντησή σου την οποία σαφώς και αντιλαμβάνομαι και σέβομαι έχω να σου προτείνω αυτοκίνητα "κανονικά" υπερυψωμένα τύπου scout. Δίνουν αυτό το κάτι παραπάνω σε ύψος χωρίς να χάσεις σε οδική συμπεριφορά και κατανάλωση όπως με τα SUVοειδή. Τα τελευταία πλεονεκτούν στην ορατότητα κυρίως στην πόλη αλλά για μένα δεν αξίζει τον κόπο.

Κάθε πρόταση δεκτή, για το scout δε μπορώ να εκφέρω γνώμη από τη στιγμή που δεν μπορώ να το δω από κοντά ή να δω τα τεχνικά χαρακτηριστικά σε συνδυασμό με τιμές. Το ότι είναι διαθέσιμο στη Γερμανία δε λέει αυτή τη στιγμή κάτι.

sknipper έγραψε:Επίσης το δικίνητο αποτελεί μεγάλο περιορισμό, αν έχεις το ύψος θα πας σε μέρη που η 4κίνηση θα βοηθήσει.
Ενδιαφέρουσα άποψη, δεν το είχαμε σκεφτεί αυτό, ούτως ή άλλως δεν είχαμε ποτέ στην κατοχή μας υπερυψωμένο αυτοκίνητο.

efthymis έγραψε:Κατσε βρε kubiak, 120ps στο ντιζελ και 150 στη βενζινη ως κατωτατο οριο, γιατι? Το λεω με τη σκεψη πως με 120 βενζινης εχεις μια χαρα επιδοσεις, μαλλον καλυτερες απο τα 120 πετρελαιοκινητα. Τελοσπαντων, νομιζω πως σου ταιριαζει το δικινητο tiguan 1,4 122 στη φθηνοτερη εκδοση που εχει οσα ζητας, στα 24Κ, προσθετεις τα xenon κι εισαι ετοιμος :)
Η απάντηση είναι απλή: Στα σύγχρονα μοτέρ diesel οι 120 ίπποι είναι ό,τι οι 150 για τα σύγχρονα μοτέρ βενζίνης. Επίσης, άλλο το diesel άλλο η βενζίνη. Αλλιώς οδηγείς, άλλα πράγματα ζητάς, είναι τελείως διαφορετική η προσέγγιση οδηγικά, στηρίζεσαι με διαφορετικό τρόπο στην ιπποδύναμη, τη ροπή και τα διαθέσιμα εύρη λειτουργίας. Από diesel έχω οδηγήσει αρκετά ένα Mercedes του π.ναυτικού (όχι όμως ότι μετράει και πολύ), ένα opel astra g van πάλι του π.ναυτικού αποκλειστικά εντός της Αθήνας, και ένα renault scenic iii 1.5dci για 1.700 χλμ στην ευρώπη.

Οι 122 βενζινο-ίπποι μου φαίνονται λίγοι για το Tiguan, όπως μου φαίνονται λίγοι οι 105 diesel-ίπποι για το ίδιο αυτοκίνητο.