Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
#243457 Δεν κατάλαβα τίποτε, ρε JC... :vava:
Θα πουλήσεις το ford, το Sirion και άλλο ένα και θέλεις ένα για μετακίνηση αποκλειστικά δική σου εντός και εκτός; Αλλά με χώρους και λίγο ψηλό και οικονομικό;
Άβαταρ μέλους
By markvag
#243470 Βασικά Jim, ΜΗΝ κοιτάς ντήζελ μεταχειρισμένο, μιας και κατά πάσα πιθανότητα είναι εισαγωγής και με γυρισμένα χλμ... :rtfm: Δεν λέει να πάρεις το σούπερ ντούπερ και να βρεις μετά ότι έχει +100Κ χλμ.

Επιπλέον, το πάντα είναι πολύ μικρό.

Δύσκολος ο γρίφος που βάζεις... :hmmm:

Ο αδερφός μου είχε ένα ignis 2ης γενιάς (1,3 βενζίνη), το οποίο είναι οδηγικά άθλιο, αλλά έχει 4κίνηση (προαιρετικά, αλλά βρίσκεις), δεν σπάει, δεν χαλάει και πάει εκτός δρόμου. Κατανάλωση του είχε γύρω στο 7άρι (αλλά με 37 λίτρα ρεζερβουάρ είχε μικρή αυτονομία...), αλλά πιστεύω εσύ θα τη ρίξεις, μιας και αυτός κινούνταν πολύ πόλη... Αξιοπρεπείς χώροι επίσης και επιπλέον σαν γιαπωνέζικο δεν νομίζω να χάσει αξία πολύ στο μέλλον. Απλά μηδέν από ηχομόνωση και γενικότερα οδηγικά.

Βέβαια, του έκλεψαν 2 στην Αθήνα, φαίνεται πως για κάποιο λόγο είναι πολύ δημοφιλές στην προσφιλή τάξη των κλεφτών... :omg: :s_crazy
Άβαταρ μέλους
By koubeast
#243472 Το ignis, ακόμα και 2ης γενιας είναι κοτέτσι μπροστά στο mk3 panda 4x4 όμως. Σε οδική συμπεριφορά απλά το χάος, δεν κάνεις ταξίδι βασικά με το ignis, αντιθέτως με το panda mk3 όπου είναι πολύ σταθερό ακόμα και για στρίψιμο. Στα μείον του panda είναι οι χώροι, καθώς και το 5αρι σασμαν στο 4χ4 diesel 75hp όπου στην εγνατία θα έχεις αρκετές στροφές άρα και θόρυβο. Δεν ξέρω αν πλέον βγαίνει με τον 95αρη, θα ήταν ότι πρέπει λίγη δύναμη παραπάνω. Το δύσκολο πάντως είναι το τι θα γίνει με το Fiesta, καθώς πρακτικά δεν θα μπορέσει να πωληθεί, σε αντίθεση με την τζαπανιτα που θα φύγει εύκολα μεν, όχι σε υψηλή αξία δε, κάτι που σημαίνει ότι δύσκολα φτάνει την αγορά ενός καινούριου panda 4x4 (εκτός κι αν φύγει ΚΑΙ το panda του μπαμπά, αλλά είσαι σίγουρος ότι στο άμεσο μέλλον δεν θα χρειαστεί αμάξι και η γυναίκα; )
Άβαταρ μέλους
By NiTse
#243476 Suzuki sx 4 πρώτης γενιάς; Νομίζω τα μεταχειρισμένα παίζουν 7000 - 9000 €, έχει ικανοποιητικούς χώρους, τετρακίνηση, σχετικά μαζεμένο και θα κάνει καλύτερο ταξίδι από τύπου panda κλπ.
Άβαταρ μέλους
By belgarion
NiTse έγραψε:Suzuki sx 4 πρώτης γενιάς; Νομίζω τα μεταχειρισμένα παίζουν 7000 - 9000 €, έχει ικανοποιητικούς χώρους, τετρακίνηση, σχετικά μαζεμένο και θα κάνει καλύτερο ταξίδι από τύπου panda κλπ.

Υπάρχει και το αντίστοιχο Φιατ το οποίο έβγαινε και diesel αν θυμάμαι καλά. αλλά με 50000 χλμ/έτος δεν νομίζω ότι συμφέρει να μην πάει σε πετρέλαιο ή έστω υγραεριο

.
Άβαταρ μέλους
By JimClark
#243481 Off road εννοώ το κλασσικο βατό χωματόδρομο που δεν παίρναμε με το φιέστα. Όχι εξτριμ καταστασεις.

Μικρο αμάξι ντίζελ δεν κοιτάω καν. Δε με ενδιαφέρει.

Έχω δει τι μπορεί να κάνει ένα παντα 4Χ4 και με καλύπτει.

Και το φιέστα ξέρω οτι θα το σκοτώσω. Αναμενόμενο.

Οι χώροι δε μας προβληματίζουν. Και το ντάστερ ,ναι , είναι στις εναλλακτικες.

Κουμπήστ ναι, βγαίνει σε 95άλογα πλέον.

Επίσης, δεν ενδιαφερόμαστε για μεταχειρισμενο

Στάλθηκε από φάμπλετ Note 3
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#243486 Το Duster έχει πάρα πολύ καλούς χώρους για μια οικογένεια, αλλά μόνον diesel προτείνεται γιατί αλλιώς καίει πολύ. Τετρακίνηση δεν χρειάζεται, είναι ψηλό και αν δεν το πας σε πολύ χιόνι ή πολύ λάσπη, με ένα σετ M&S ελαστικά θα πας παντού.
Τα μειονεκτήματά του είναι η ηχομόνωση και το φθηνιάρικο εσωτερικό (αλλά όχι κάτι τραγικό, απλώς επίτηδες το έχουν κάνει έτσι).
Είναι ωραίο αυτοκινητάκι, αλλά προφανώς ένα Panda μέσα δείχνει πιο ωραίο (αλλά είναι και πολύ μικρό). Αξιοπιστία καλύτερη θα βρεις στο Panda, αλλά οι χώροι του είναι ένα θέμα. Πώς θα κουβαλάς τα καρότσια και τα υπόλοιπα συμπράγκαλα του μωρού;
Το SX4 είναι μια ενδιαφέρουσα εναλλακτική, όπως και το Sedici που είναι το ίδιο αυτοκίνητο και θα το βρεις και σε καλύτερες τιμές μεταχειρισμένο. Εγώ θα επέλεγα μεταχειρισμένο βενζίνης και υγραέριο, αντί καινούριο diesel με τα διπλά λεφτά. Το ρίσκο είναι μικρότερο στην Ελλάδα, γιατί για ένα μεταχειρισμένο προγραμματίζεις για 5 χρόνια, για ένα καινούριο, για 10. Ε, αυτά τα 10 χρόνια μπορεί ν' αλλάξουν τα πάντα στην Ελλάδα!
Άβαταρ μέλους
By JimClark
#243494 Το καρότσι κ τα συμπράγκαλα δεν ήταν θεμα ούτε στο νταιχάτσου ουτε στο φιεστα

Στάλθηκε από φάμπλετ Note 3
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#243526 Πάντως το ST θα αφήσει κενό στην καρδιά σου Ξιφουνό αν πας σε ημιψηλο "τάφο"... :oops: Προσωπικά δεν θα το σκότωνα. Θα κατέθετα πινακίδες απλά.
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
#243560 ...απ' οτι βλεπω στην επισημη Ελληνικη ιστοσελιδα της Fiat, το 4κινητο Panda Climbing 95ps diesel
εχει με την προωθητικη ενεργεια απο 17,800 ευρω, 14,940 ευρω. :thumbsup:

Στα εξτρα που θα εβαζα, θα ηταν σιγουρα το συρομενο πισω καθισμα για μεγιστη δυνατη εκμεταλλευση χωρων.
Άβαταρ μέλους
By JimClark
#243562 Το μόνο σίγουρο αυτο. Το έχω βαλει και στου πατερα το πάντα και ειναι πολύ χρήσιμο
Άβαταρ μέλους
By belgarion
#243563 Δεν υπήρχε και δικινητη έκδοση του panda, ψηλότερη και με ηλεκτρονικό σύστημα όπως το 3008 ?Δεν θυμάμαι όμως αν είχε εισαχθεί /εισάγεται ακόμη

.