Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By bebes
markvag έγραψε:
bebes έγραψε:
Κοντα στη δουλεια, πουλανε στην αντιπροσωπία της BMW ενα μινι countryman πετρελαιο, 1600 κ.εκ. με 115000 χιλ (δυστυχώς δεν ειναι αυτόματο), 4κίνητο με 12500€. Μου φανηκε πολύ δελεαστικη η τιμη και σκεφτομαι να παω να το δω, μιας που μ'αρεσει πολυ εμφανισιακά αυτο το μοντέλο.
https://www.car.gr/classifieds/cars/vie ... countryman

Μπερδεμένος ακόμα :s_wacko

Να μην είσαι. Εκτός αν θέλεις να έχεις τα ίδια προβλήματα σε λίγο καιρό, αγοράζοντας ένα αυτοκίνητο γνωστό για την αξιοπιστία του! :lol: :lol:

Μ'ετρωγε ο απαυτός μου και πηγα σημερα να δω το μινι.
Αρχείο στη BMW εχει απο 2/2020 (45000 χιλ). Μάλλον τοτε το πηρε ο τωρινος του ιδιοκτητης, γιατι πρωτο πρωτο τιμολόγιο ειναι "έλεγχος μεταχειρισμένου"
Ειναι 11/2015, οπότε -ας πουμε- εκανε 11000χιλ το χρονο
Μετα στα επόμενα 5 χρόνια εκανε άλλα 70000 χιλ. Για τα 70 υπαρχουν πληρη παραστατικα οπότε ειναι αληθινά, για τα πρωτα χρονια εχω αντιρρήσεις.
Το αυτοκινητο πηγαινε καθε τρεις και λίγο στο συνεργείο. Εφαγε μια καλη τρακα απο πισω (άλλαξε προφυλακτηρα, τροχο με μουαγιε ρουλεμαν ραβδους κλπ, ενω εβαψε αλλη μια φορα το πίσω μερος και μια φορα τον ουρανο λόγω χαλαζιού.
Τακακια αλλαξε 2 ή 3 φορες, και διαφορα αλλα μικρα ή μεγαλα εξοδα (πχ ψυγειο EGR).
Εντυπωση μου εκανε οτι άλλαξε βολάν και δισκοπλατό στα 75000 και στα 94000 άλλαξε ξανα βολάν :ninja:
Ενημερωτικά, οι τιμες BMW σ' αυτα τα ανταλλακτικα είναι κατω απο το μισό ης Σουμπαρού :lipsealed: , τα εργατικα τσουζουν λίγο.
Αλλα που θυμαμαι, πεταλουδα γκαζιου 350€ (με την εκπτωση), μπαταρια 210€ (+ ΦΠΑ και στα δυο).

Γενικα τον λυπηθηκα τον ανθρωπο μάυτα που διαβαζα, 7 σελίδες με εργασιες κλπ σε 5 χρόνια.

Στη BMW μου εδειξαν ενα 225xe 2019 που μολις ειχε ερθει. 4κινητο, αυτοματο, plug in, ωραιο απο μεσα, αλλα δεν μου πολυαρεσε το σουλουπι του κι επισης θα το ηθελα λιγο πιο ψηλο απο κατω.
Αν ομως ειναι καλο σαν υδριβικο, με 16000€ φαινοταν καλη περιπτωση.

Δύσκολα τα μεταχειρισμένα :s_whiteflag
Τελευταία επεξεργασία από bebes και 05 Ιαν 2026, 15:55, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By Chris
bebes έγραψε:
Γενικα τον λυπηθηκα τον ανθρωπο μάυτα που διαβαζα, 7 σελίδες με εργασιες κλπ σε 5 χρόνια.

:s_biggrin

Γενικα παντως, δεν ειναι SUV η σειρα 2, MPV ειναι. Συγκρινεται με golf plus κλπ. Εμενα μετα απο περιστασιακη χρηση 216d εδω και καποια χρονια μου αρεσει. Το συγκεκριμενο δεν εχει βγαλει τπτ.
Άβαταρ μέλους
By markvag
bebes έγραψε:Μ'ετρωγε ο απαυτός μου και πηγα σημερα να δω το μινι.
............................. 576 εκατομμύρια προβλήματα μετά.......................................

Καλή περίπτωση φαίνεται... :tomato: ΝΟΤ

bebes έγραψε:Στη BMW μου εδειξαν ενα 225xe 2019 που μολις ειχε ερθει. 4κινητο, αυτοματο, plug in, ωραιο απο μεσα, αλλα δεν μου πολυαρεσε το σουλουπι του κι επισης θα το ηθελα λιγο πιο ψηλο απο κατω.
Αν ομως ειναι καλο σαν υδριβικο, με 16000€ φαινοταν καλη περιπτωση.

Σωστά, γιατί το ίδιο αμάξι με σήμα BMW (γνωστό για την αξιοπιστία του) και ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πολύπλοκα ηλεκτρονικά, είναι εξαιρετική περίπτωση! :lol: :lol: :lol:

ΝΟΤ
Άβαταρ μέλους
By bebes
#900470 Με στεναχωρήσατε τωρα.
Ενω δεν εδωσα πολύ σημασια οσο ημουν εκεί, οσο περνούσε η ωρα αρχισε να μου αρεσει η ιδεα του 225, και σκεφτομαι αυριο να ειναι το πρωτο αυτοκινητο στο ψαξιμο μου που θα κανω τεστ ντράιβ.
Εσωτερικα μου αρεσε πολύ σαν ομορφια χωροι εξοπλισμός. Αυτόματο :)
Εξωτερικά οχι, αλλά ειμαι συνηθισμένος (σουμπαρου :lol: ).
Ειδα οτι εχει αποσταση απο το εδαφος 167mm, οπότε ειναι αποδεκτό. Λογικο βαρος, 1670 κιλά.
Δυνατός κινητήρας, λογικη καταναλωση στον αυτοκινητοδρομο (στην πολη ειναι ασυναγωνιστη).
Το συγκεκριμενο ειναι το F/L 2019 που εχει λιγο μεγαλυτερη μπαταρια (55 χιλ περιπου ηλεκτρικη αυτονομια).

Αυτο που δεν βρηκα ειναι πως φορτιζει η μπαταρια εν κινήσει, και ποσο αντεχει σε ενα ταξιδι πχ (μιας και αν δεν εχεις μπαταρια δεν εχεις 4κινηση)
*η μπαταρια εχει 2 χρονια ακομα εγγύηση (σνολο 8 χρονια)
Άβαταρ μέλους
By markvag
bebes έγραψε: σκεφτομαι αυριο να ειναι το πρωτο αυτοκινητο στο ψαξιμο μου που θα κανω τεστ ντράιβ.

Καλά, σίγουρα οδηγικά θα είναι καλύτερο απ' οτιδήποτε άλλο έχεις οδηγήσει στην κατηγορία και όχι μόνο.

bebes έγραψε:Αυτο που δεν βρηκα ειναι πως φορτιζει η μπαταρια εν κινήσει, και ποσο αντεχει σε ενα ταξιδι πχ (μιας και αν δεν εχεις μπαταρια δεν εχεις 4κινηση)
*η μπαταρια εχει 2 χρονια ακομα εγγύηση (σνολο 8 χρονια)

Δεν νομίζω να έχεις θέμα φόρτισης. Λογικά φορτίζει στις επιβραδύνσεις - κατηφόρες ή στα φρεναρίσματα, οπότε δεν νομίζω να υπάρχουν πολλά σενάρια που να μείνεις από μπαταρία (και άρα και 4κίνηση). Όχι ανέφικτο θεωρώ, αλλά όχι κάτι που θα συναντήσεις συχνά...

Το ότι ακόμα υπάρχει εγγύηση για την μπαταρία είναι θετικό, αλλά έχουν βγει κάτι φήμες για τα ηλεκτρονικά των υβριδικών BMW... :lipsealed: Τώρα, πόσο συχνά είναι... δεν ξέρω...
Άβαταρ μέλους
By sknipper
markvag έγραψε:....έχουν βγει κάτι φήμες για τα ηλεκτρονικά των υβριδικών BMW... :lipsealed: Τώρα, πόσο συχνά είναι... δεν ξέρω...
Κι εγώ διάβασα κάτι τέτοιο, όχι θέμα μπαταριών αλλά των διαφόρων κυκλωμάτων φόρτισης-προστασίας κλπ που αν χαλάσουν μένεις εντελώς, η διάγνωση είναι δύσκολη οπότε καλείσαι να αλλάξεις πολλά ακριβά πράματα....
Εγώ θα έλεγα καλύτερα να κοίταζε προς Ιαπωνία/Κορέα μεριά.
Άβαταρ μέλους
By glf
#900494 Ε ναι, πχ στο i3 αν βραχυκυκλώσει ο κομπρέσορας του A/C που είναι μέρος του δικτύου υψηλής τάσης τότε.. κόβει όλο το αυτοκίνητο.
Οπότε τον αποσυνδέεις :) και το ίδιο ισχύει και στο Zoe. Γενικά αν μια "πορτοκαλί" φύσα φαίνεται να μην είναι κανονικά μπριζωμένη στη θέση της, δεν κλείνει τα ρελέ της μπαταρίας. Και για πολύ καλό λόγο.
Από τα ωραία βιντεο είναι να βλέπεις κάποιον που ξέρει 5 πράγματα να σου δείχνει πως καταλήγει στο ελαττωματικό εξάρτημα όταν υπάρχει βλάβη/βραχυκύκλωμα στο κύκλωμα υψηλής τάσης.
Άβαταρ μέλους
By nomarxis
#900502 Το μακρινό '22, έτυχε να έχω για 2 μέρες το πρώτο 225xe για 2 μέρες, ως όχημα αντικατάστασης του απλού 218 πετρέλαιο που είχα.
Πρώτον το ύψος του από το έδαφος το θεωρούσα κι' εγώ αρκετό, ειδικά σε σύγκριση με το ίδιας κατηγορίας αμάξι που έχω τώρα grand c-max.
Είχε καθαρή ηλεκτρική εμβέλεια σίγουρα 50 χιλιομέτρων στη πόλη με φόρτιση όλη νύχτα σε απλή σουκο, που έφτανε για να γεμίσει. Αλλά σίγουρα, έχοντας οδηγήσει μετέπειτα Yaris & Corolla Hybrid, δεν είχε καθόλου καλή ανάκτηση σε ρολάρισμα και φρενάρισμα.
Σε ταξίδι άδειασε η μπαταρία στα 35 χιλιόμετρα (100-120 ταχύτητες) και μετά από 100 χιλιόμετρα ακόμα διαδρομής έφτασε στο 7%... Νομίζω είναι πολύ λίγο. Στην πόλη δεν είχα προλάβει να αδειάσω τη μπαταρία, αλλά δεν είχε σίγουρα την ανάκτηση των Toyota..
Δεν συγκρίνεται νομίζω η υβριδική υλοποίηση της Toyota με κανέναν.
Αλλά κάνε μία δοκιμή για να κρίνεις αν σου κάνει.
Η τετρακίνηση δουλεύει πάντα όταν δουλεύουν και οι δύο κινητήρες και το σόου θα γίνει όταν σε χιόνια ή λάσπες μπορείς να κάνεις Drift σε EV MODE χωρίς να ακούγεται το παραμικρό. Το έκανα σε χιόνι και ήταν :metalo: .
Για ζημιές και προβλήματα δεν γνωρίζω για το xe.
Στο ταξίδι μόνο με βενζινοκινητήρα έκαψε κάπου 5.5 λίτρα.
Σαν αμάξι μου άρεσε πολύ και μένα το εσωτερικό. Και τέλεια καθίσματα αν πάρεις με τα Σπορτ..
Άβαταρ μέλους
By Isambard
#900545 Διάβασα αυτό το άρθρο:
https://www.4troxoi.gr/dokimes/paroysia ... motor-b10/
και έχει έρθει και στην ελληνική αγορά:
https://www.leapmotor.net/gr
Ξεκινάει κάτω από 30.000 ευρώ, χωρίς επιδότηση. Ηλεκτρικό μεν, ολοκαίνουριο, με φουλ εξοπλισμό, με εγγύηση για πολλά χρόνια ή χιλιόμετρα.
Αλλιώς, κάποιο Toyota, πχ Yaris ή Corolla Cross.
Mini, BMW ή δεν ξέρω τι άλλο, με πολλά χιλιόμετρα, έτη και άγνωστη αξιοπιστία, θα το φοβόμουν πάρα πολύ.
Άβαταρ μέλους
By glf
#900550 Εγώ κρατιέμαι και δε συμμετέχω στην "αναζήτηση" με τα χιλιάρικα που περνάνε από την οθόνη :)
Λάδια μπουζί που άλλαξα στο Focus και μου κακοφαίνεται μαζί με τα τέλη κυκλοφορίας. Εκεί μας φτάσανε τα αμπερώρια..