Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By drenie
#140342 τι εννοεις ειναι 2 χιλιαρικα πιο ακριβο ; Δεν πας στην επομενη εκδοση (Limited) οποτε εχει και πιο πολλα extra το αυτοκινητο ;
Άβαταρ μέλους
By skous
#140362 Εννοώ το εξης:

Έστω ένα οποιοδήποτε μοντέλο/έκδοση κάνει 22.000€ μετρητοίς (ή με χρηματοδοτικό με χ% επιτόκιο, οπότε θα σου έρθει προγπφανώς αν το πας με δόσεις πιο πάνω).
Αν το πάρεις με το άτοκο χρηματοδοτικό, το οποίο δίνει και τα 5 χρόνια εγγύηση και σέρβις, το αυτοκίνητο βγαίνει στα 24.000€ (και δίνεις 12 προκαταβολή και τα υπόλοιπα άτοκα σε 5 χρόνια).
Οπότε το χρηματοδοτικο με την άτοκη αποπληρωμή δεν αναφέρεται τιμή μετρητοίς, αλλά σε μιά υψηλότερη κατα 2.000€ περίπου (ίσως στα πιο ακριβά κοντέλα να είναι πιο πολύ)
Άβαταρ μέλους
By drenie
#140412 Aν εννοεις το ποσοστο 0.6% στο θεωρητικο ατοκο προγραμμα αυτο αν καταλαβαινω καλα ειναι πχ στο δευτερο 50% που βαζεις σε δοσεις. Οποτε αν το αυτοκινητο κανει 26000 εσυ πληρωνεις 13.000 μετρητα και τις υπολοιπες 13000 σε ατοκες δοσεις (με την ελαχιστη επιβαρρυνση του 0.6%) που μας κανει σχεδον 800 ευρω. Καταλαβαινω κατι λαθος ;

Το εχει οδηγησει κανεις το jeep ? Kαι σε σχεση με τα αλλα SUV της κατηγοριας τα αξιζει τα λεφτα του;

Γιατι Honda , Ford, Mitsubishi κοστιζουν περισοτερα χρηματα.

Δεν το συζηταω καν για Tiguan και Q3...
Άβαταρ μέλους
By skous
#140452 Όχι δεν είναι μόνο το 0,6%, είναι παραπάνω γιατί υπολογίζουν μέσα και τα σέρβις π.χ.
2.000€ πάνω όπως προ-είπα συνολικά (στις χαμηλές εκδόσεις/κινητήρες)

Το tiguan δεν είναι και τόσο ακριβό όσο νομίζεις
Άβαταρ μέλους
By drenie
#140454 To Tiguan αν δεν κανω λαθος του χρονου αλλαζει μοντελο οποτε αυτο ειναι ενα μειον. Και με αυτοματο κιβωτιο ποσο μπορει να κανει ; 30000;
Γιατι αν κανει τοσο με λιγο λιγοτερα χρηματα βγαινει η Limited εκδοση του Renegade συν την ηλιοροφη (που την εχω και λιγο καψουρα).

Θα μου πεις εδω δεν ξερουμε τι θα γινει μεχρι το βραδυ εσυ θες να χαλασεις τοσα λεφτα για αυτοκινητο ; Οκ κουβεντα κανουμε προς το παρον δεν ειμαι κανενας σουπερ ανετος οικονομικα αλλα σκεφτομαι σοβαρα να παρω ενα αυτοκινητο που να το κρατησω 10 χρονια που να εχω τους χωρους μου να ειμαι και ανετος σε ολους τους δρομους.
Άβαταρ μέλους
By drenie
#140469 πολυ εμφανισιμο του Kuga δεν λεω οχι αλλα οντως μου φαινεται πολυ ακριβο. Ελεγα οτι θα παω στα 25000. αλλα ισως να μπορω να ανεβω αλλα 2 με 3 χιλιαρικα για εχω και τα extra που μου κλεινουν το ματι ...

To θεμα μου ειναι το αυτοματο κιβωτιο...

Το volvo V40 cross country επισης το χαζεψα αλλα δεν με τρελανε. και δεν εχω ψαξει καν να δω ποσο κανει σε auto.
Άβαταρ μέλους
By kubiak
#140479 Θα μπορούσε αυτό το νήμα να επεκταθεί (όπως ήδη επεκτάθηκε) για οποιονδήποτε προσανατολίζεται για αγορά τέτοιου αυτοκινήτου.
Οπότε θα πρότεινα να αλλαχτεί ο τίτλος, π.χ. να φύγει το 2014 και να μπει κάτι άλλο όπως "ρωτήστε εδώ".

Γεννηθήτω το θέλημά σου [mod]
Άβαταρ μέλους
By kubiak
#186579 Update: Αν ηταν στο χερι μου το αυτοκινητο θα ηταν καποια εκδοση του 500X. Ομως δεν ειναι, συν οτι μπηκε δυνατα το Renault Kadjar.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#186653 Σόρυ αλλά βαριέμαι να ψάχνω τα προηγούμενα.
Το κους κους το diesel 1,6 γιατί βγήκε από τις προτιμήσεις;
Άβαταρ μέλους
By kubiak
kubiak έγραψε:Nissan Qashqai 1.6d προσθιοκίνητο
Απογοητεύτηκα γιατί:
- Δεν υπάρχει δυνατότητα παραγγελίας φαναριών Bi-Xenon. Μου φαίνεται αδιανόητο κάτι τέτοιο σε νέο αυτοκίνητο αυτού του κόστους και αυτής της κατηγορίας το 2014. Ο πωλητής επέμενε ότι η απόδοση των φωτών του αυτοκινήτου καθιστά περιττή τη χρήση Bi-Xenon και ότι δεν παίρνεις πίσω τα λεφτά σου με τα Bi-Xenon (αν είναι δυνατόν), αλλά έχω τις αμφιβολίες μου... (όπως κάποτε που μου έλεγε πωλητής Focus II ότι δε χρειάζονται δίσκοι πίσω).

- Σε συνάρτηση με το "1", η έλλειψη προσαρμογής στα δεδομένα του μελλοντικού ιδιοκτήτη όσον αφορά τον έξτρα εξοπλισμό. Υπάρχουν 7 συνολικά συνδιασμοί εξοπλισμού και αυτό ήταν. Αν π.χ. θέλει κάποιος την έκδοση Accenta αλλά με φώτα Bi-Led δε γίνεται. Το ίδιο αν θέλει κάποιος την Techna αλλά με τις 17-άρες ζάντες της Acenta (χωρίς δλδ τις στάνταρ 19-άρες ζάντες της Techna), ή την Techna χωρίς την ηλιοροφή. Τι μαλ*κες...

- Το περίμενα μεγαλύτερο/ανετότερο εσωτερικά ιδίως για τους πίσω. Όχι ότι δεν είναι άνετο, π.χ. ο χώρος για τα πόδια όταν κάθεται κάποιος πίσω είναι καλός αλλά η οροφή μου φάνηκε αρκετά χαμηλή. Όπως και να το κάνουμε η απόσταση του κεφαλιού από την οροφή δίνει τεράστια αίσθηση ευρυχωρίας. Πάντως, η εξωτερική εμφάνιση σε προϊδεάζει για κάτι μεγαλύτερο εσωτερικά *κυρίως πίσω, μπροστά είναι καλά τα πράγματα.

- Ο χώρος αποσκευών περίμενα να είναι αρκετά μεγαλύτερος.

- Καθισμένος στη θέση του οδηγού αισθάνθηκα μία ανασφάλεια για το που βρίσκονται τα όρια του αυτοκινήτου μπροστά λόγω του σχεδόν επίπεδου καπώ. Ίσως να φταίει η κατηγορία, ίσως να συνηθίζεται, με ξένισε πάντως...

- Η τιμή σύμφωνα με το site της Nissan (γιατί δεν υπήρχε λόγος να πάρουμε προσφορά ακόμα), είναι στο άνω όριο του προϋπολογισμού.

Δεν έχει νόημα να γράψω τι μου άρεσε, αν και δεν προορίζεται για εμένα, έφαγε κόκκινη από τα αποδυτήρια (χωρίς καν test drive), ΑΛΛΑ για να μην το αδικήσω αν εξαιρέσουμε το θέμα με τον εξοπλισμό μου άρεσε.

Αυτή είναι παράθεση από το πρώτο μήνυμα στο παρόν νήμα...
Η μόνη ουσιαστική και καθοριστική ένσταση είναι το όλο θέμα με τον εξοπλισμό.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#186727 Το είπα επειδή έχω ακούσει καλά λόγια για κινητήρα-τετρακίνηση (που βλέπω ότι δεν σε ενδιαφέρει βέβαια) από άτομο που το χρησιμοποιεί.