Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By red_monster
#428008 Να φύγεις από ένα καλοσυντηρημένο μικρομεσαίο για να πας σε ένα άλλο μικρομεσαίο με παρόμοιους χώρους, ίδια ή χειρότερη αίσθηση και σκάρτα 50 παραπάνω άλογα δεν νομίζω να έχει ιδιαίτερο νόημα. Η μόνη παράμετρος που έχει αλματώδη αναβάθμιση θα είναι η παθητική ασφάλεια
Άβαταρ μέλους
By GTS
red_monster έγραψε:Να φύγεις από ένα καλοσυντηρημένο μικρομεσαίο για να πας σε ένα άλλο μικρομεσαίο με παρόμοιους χώρους, ίδια ή χειρότερη αίσθηση και σκάρτα 50 παραπάνω άλογα δεν νομίζω να έχει ιδιαίτερο νόημα. Η μόνη παράμετρος που έχει αλματώδη αναβάθμιση θα είναι η παθητική ασφάλεια

Οδηγικα δεν εχει νοημα σιγουρα. Εκτος απο αυτα που αναφερεις πολυ σημαντικη αναβαθμιση θα ειναι τα ηλεκτρονικα αφου θα εχει Bluetooth, navi, USB port & Android auto.
Άβαταρ μέλους
By markvag
Κίκιζας . έγραψε:
'H oδηγησες αλλο αυτοκινητο, ή αυτο που σου εδωσαν ηταν ξεκ@λι@σμενο td/νοικιαρικο και δεν ξερω και εγω τι αλλο...

Εχω οδηγησει δυο pre fl (ενα 180αρι με σπορ αναρτηση και 150αρι χλιδατο edition) και το fl 125αρι με 3κυλινδρο. Δεν παιζει αυτο που λες. Το τιμονι του γαμει, στο στριψιμο επισης. Η αναρτηση του χρειαζοταν να γινει ενα κλικ πιο σφιχτη (η σπορ) για να γινει σωστο αλλα και λιγοτερο ξερη απ' οτι ηταν, κατι που λυθηκε στο fl.
Hδη το 1,000αρι fl με την απλη αναρτηση, λειτουργουσε υποδειγματικα...

3 οδηγήσαμε αυτό το μοντέλο (όχι το ίδιο, διαφορετικό αμάξι, σε διαφορετικές εκδόσεις, με τον κινητήρα των 150 και των 182 ίππων, σε titanium και sport) και δεν είπαμε κάτι διαφορετικό. Η ανάρτηση ήταν απλά απαράδεκτη στην σπορ έκδοση (η titanium ήταν ακόμα πιο χάλια). Στις στροφές έκανε ότι και η Νίτσα: Μπαίνεις με φόρα, το αμάξι ανεβοκατεβαίνει 3-4 φορές και μετά κάνει ένα γκράου το ESP, σου γαμάει ταχύτητα, διάθεση, γραμμές, τα πάντα και βγαίνεις κούτσα κούτσα... :vava: Τόσο roll στη στροφή, μόνο στη Νίτσα έχω δει... Αυτό δεν έχει να κάνει με λάστιχα, και αν τ' αμορτισέρ διαλύθυκαν τόσο σύντομα, άσ'το... μην το συζητάμε καν... :tomato:

Το αμάξι που οδήγησα ήταν το test drive της μίας αντιπροσωπείας και είχε ελάχιστα χλμ (αν θυμάμαι κάτω από 10Κ).

Και να σκεφτείς πως πριν το οδηγήσω πήγα με πολλές :twisted: :twisted: , έχοντας υπόψη το mk2, που ήταν και γαμώ τ' αμάξια (ξαναλέω, αν ξεχάσεις το γεγονός πως το 1,6 και προφανώς το 1,4 πατούσες γκάζι και δεν γινόταν και τίποτα το ιδιαίτερο :lol: )... Περίμενα να οδηγήσω ένα mk2 με καλό γκάζι και οδήγησα ένα πικάσο με καλό γκάζι... :tomato:

Το τι έγραψαν τα περιοδικά δεν με απασχολεί καθόλου, τη στιγμή που έχω ίδια άποψη και την άποψη 2 ακόμα οδηγών που γνωρίζουν τι κάνουν και εμπιστεύομαι... :)

Το face lift ακούω βελτιώθηκε πάρα πολύ, αλλά δεν το έχω οδηγήσει.

REALZEUS έγραψε:ι η Gulietta έχει πολύ καλύτερο body control. Τιμόνι σαν της 147 δεν έχει, αλλά κατά τα άλλα είναι καλύτερη-ταχύτερη, αν και πιο ουδέτερη (δεν γυρνάει κώλο σχεδόν με τίποτα).

:protest: :protest: :protest: I beg to differ!!!! Με το DNA στο D, μπορεί. Αν έβγαινε τελείως η |λογοκρισία|, το ESP, θα σου έλεγα!! :twisted: :twisted: :inlove:
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
REALZEUS έγραψε:
Deleted User 1 έγραψε:Η Giulietta δε δίνει κανένα απολύτως κίνητρο απόκτησης ακόμα και στον πιο σκληροπυρηνικό αλφίστα.

Δίνει πολλά και το κυριότερο είναι ότι πηγαίνει και στρίβει καλύτερα από οποιοδήποτε αντίστοιχο. Τώρα αν η τιμή είναι απαράδεκτη και παίρνεις Leon με 50 άλογα παραπάνω, συμφωνώ μαζί σου και πάω κι εγώ στην Seat. :iconcool:

Αντιλαμβάνομαι τον petrolheadism αλλά το βλέπεις μονόπλευρα. Το ζητούμενο είναι ένα καλό και vmf all rounder. Επομένως πρέπει να πληροί όσα περισσότερα κριτήρια, όσο το δυνατόν καλύτερα. Δε μπορείς να παραβλέψεις πχ την παρωχημένη τεχνολογία, τα μη διαθέσιμα συστήματα ασφαλείας που οι άλλοι δίνουν στάνταρ και την παράλογα υψηλή τιμή. Μία Giulietta 170 TCT με τον εξοπλισμό του ST-Line (συν τα 4πιστονα και κάνα δυο μπιχλιμπίδια ακόμα) βγαίνει αρχική τιμή 34.000€!! Είναι καλύτερο αυτοκίνητο? Πιθανότατα, αλλά σε καμία περίπτωση 10 ολόκληρες χιλιάδες € καλύτερο. Ακόμα και 5Κ έκπτωση να σου κάνουν πάλι μιλάμε για τιμή εκτός πάσης πραγματικότητας.

Επίσης για κάποιο λόγο που δε γνωρίζω, δεν εμφανίζεται πουθενά πλέον στο configurator της Alfa το sport pack που έδινε τις σπορ αναρτήσεις (νομίζω ίδιες με της πρωην QV νην Veloce) και τα μαρσπιέ. Αν ισχύει η κατάργησή του τότε μιλάμε για γκάφα ολκής γιατί πραγματικά μεταμόρφωνε το αυτοκίνητο.
Άβαταρ μέλους
By mirage
#428036 Δεν ξερω παιδες... Εχω οδηγησει πολλα Focus fl με διάφορα μοτορια και ολα ηταν μια χαρα στον δρομο. Βεβαια ειμαι γνωστη κουλομαρια.

< >
Άβαταρ μέλους
By markvag
mirage έγραψε:Δεν ξερω παιδες... Εχω οδηγησει πολλα Focus fl με διάφορα μοτορια και ολα ηταν μια χαρα στον δρομο. Βεβαια ειμαι γνωστη κουλομαρια.

< >

:rtfm: :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By JasonLouk
red_monster έγραψε:Να φύγεις από ένα καλοσυντηρημένο μικρομεσαίο για να πας σε ένα άλλο μικρομεσαίο με παρόμοιους χώρους, ίδια ή χειρότερη αίσθηση και σκάρτα 50 παραπάνω άλογα δεν νομίζω να έχει ιδιαίτερο νόημα. Η μόνη παράμετρος που έχει αλματώδη αναβάθμιση θα είναι η παθητική ασφάλεια

+1. Για αυτο μίλησα εξαρχής για αλλαγή κατηγορίας αφου είναι να σπρωχτεί χρήμα.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
markvag έγραψε:το 1,6 και προφανώς το 1,4 πατούσες γκάζι και δεν γινόταν και τίποτα το ιδιαίτερο

Σίγουρα δεν είχε την δύναμη των σημερινών τούρμπο με τα 150+ άλογα, αλλά στις ψηλές πήγαινε πολύ ωραία. :iconcool:

markvag έγραψε:I beg to differ!!!! Με το DNA στο D, μπορεί. Αν έβγαινε τελείως η |λογοκρισία|, το ESP, θα σου έλεγα!!

Λόγω πρόσφυση, όχι ηλεκτρονικών ή υποστροφής. Απλά είναι βιδωμένο το αυτοκίνητο. Τώρα αν το στραμπουλήξεις επίτηδες είναι άλλο πράγμα... :lol:

ΥΓ: Βλέπω την Giulietta 170 να υπάρχει ακόμα κανονικά Μάρκο. Ο 150 δεν αντικατέστησε τον 170, αλλά τον 140. http://www.alfaromeo.gr/giulietta/super#powertrain
Άβαταρ μέλους
By markvag
REALZEUS έγραψε:
ΥΓ: Βλέπω την Giulietta 170 να υπάρχει ακόμα κανονικά Μάρκο. Ο 150 δεν αντικατέστησε τον 170, αλλά τον 140. http://www.alfaromeo.gr/giulietta/super#powertrain

Ναι, όντως... το είδα κι εγώ σήμερα... :s_yes

Δεν ήθελε και πολύ στραμπούληγμα πάντως... :innocent:
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
JasonLouk έγραψε:

+1. Για αυτο μίλησα εξαρχής για αλλαγή κατηγορίας αφου είναι να σπρωχτεί χρήμα.

Αυτό δεν μπορώ να το καταλάβω.

Αλλαγή κατηγορίας τότε είναι και το να πάω σε Polo GTi που αναφέρθηκε ή στο επερχόμενο Fiesta ST.
Άβαταρ μέλους
By vagmag
#428287 Ενα 116 ίσως μεταχειρισμένο ή ενα golf κ focus καινούργιο φαντάζουν λογικές επιλογές . Ποιοτικές κ με τη σύγχρονη τεχνολογια ..
Πολύ κοντά σε τιμές κ πιο μεγάλα αυτοκίνητα τύπου insignia.
Οδήγησα πρόσφατα το Chr της Toyota ..... εκπληκτικά ευκολοδήγητο ( όπως όλα τα υβριδικά της Toyota ) , η καθημερινή χρήση δλδ ειναι παιχνιδάκι , όλα τα σύγχρονα καλούδια ( αλλαγή λωρίδας , να διαβάζει τα σήματα στους δρόμους , οθόνες , κάμερες , adaptive cruise κλπ ) , κ η έκπληξη ήταν οτι ήταν αρκετά ευχάριστο στην οδήγηση ( καμία σχεςη με Prius ή Picasso που έχουμε ). , άριστο turn in κ στο προγράμμα sport άριστη απόκριση ( σε σχεςη με το παρελθόν ) στο πατά άσε του γκαζιού !!!
Πολύ Καλη επιλογή , αν δεν ήταν κ τόσο κλειστοφοβικό πίσω για τα παιδιά .... ίσως ειχα κανει ήδη την κίνηση .
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso

Με φαντάζεστε εμένα φωτό εδώ;