Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By dstou
#12030 Ελλείψει φτηνού μετάχειρου πετρελαίου ευρω5, διερευνάται το κάτωθι τρίλημμα :

Χόντα Τζαζ ΜΚ1 με 6.000 ευρώ

Νισσάν Νότε 1.4 ΜΚ1 με 6.500 ευρώ, ή εναλλακτικά

Ρενώ Σενίκ 1.6 ΜΚ1 το φατσοσηκωμένο με 2,5 χιλιάρικα (με 3 παίρνουμε και υγραέριο)

Ζητούμενα:
Xαμηλά κοστολόγια συνολικώς, αξιοπιστία, ευκολία επισκευών, χώροι, άνεση, πρακτικότητα, ασφάλεια. Χρήση για 10 χρόνια. 70% Αθήνα (σπάνια μικρός δακτύλιος), 30% εθνικοί και επαρχιακοί δρόμοι, 12.000 χλμ το χρόνο.
Ζαντολάστιχα φορτηγίσια 22,5'', αεροτομές, οφμπαλανσιές, δερμάτινα καθίσματα, Αγ. Μερκούριος και εθνική με 170 χαω αδιάφορα. Θα εκτιμηθούν ιδιαίτερα η ύπαρξη τεμπέλη και πιλότου.
Για να δούμε απόψεις.
Άβαταρ μέλους
By Dimsabas
#12149 Γιατί δε βάζεις στην επιλογή κάποιο πιο φρέσκο Σενίκ, σε αντίστοιχη τιμή με τα υπόλοιπα; Επίσης, έχεις ανάγκη τους επιπλέον χώρους του Σενίκ;
Άβαταρ μέλους
By dstou
#12162 Απόλυτη ανάγκη των επιπλέον χώρων όχι. Αρέσκει πολλά όμως και το μοντελάκι και η τιμή του. Καθαρίζω με 2-2,5 χιλιάρικα, το κρατάω μια 5ετία και μετά τρώει ένα σουτ βολέ που είναι όλο δικό του.
Το ΜΚ2 το θεωρώ παντελώς αναξιόπιστο και με πολύ ακριβές βλάβες. Το ΜΚ3 είναι ακριβό, με κατηργημένο μοτέρ (130άρι) και επιπλέον εντελώς δυσεύρετο με άλλους κινητήρες.
Άβαταρ μέλους
By efthymis
#12165 Υγραεριο καλυτερα να το αποφυγεις εφοσον θελεις να εχεις το κεφαλι σου ησυχο, αν πεσεις στα 2.5Κ τρως τα ρεστα στη βενζινη, και σε περισσοτερες ισως εργασιες συντηρησης. Στα 6Κ παντως μπορεις να βρεις σχετικα νεο μοντελο απλα πρεπει να ψαξεις πολυ για πλουσια εκδοση. Δυο προτασεις (με τεμπελη κ πιλοτο :s_cool )

http://www.car.gr/classifieds/cars/view/5430505/

http://www.car.gr/classifieds/cars/view/5489904/
Άβαταρ μέλους
By dstou
#12222 Mόλις γυρίσαμε από ένα Τζαζ, ψυχρολουσία. Γαμάτοι χώροι μέσα, αυτόματο σβτ, διάφορες πρακτικές θήκες, και εδώ τελειώνει το καλό του. Το σκατό του τώρα : Kαθίσματα πάγκοι μπρος πίσω, πορτμπαγκάζ μικρό, απουσία των δύο χρήσιμων εξτρά, ταλαιπωρημένο γενικώς, υπερτιμημένο τουλάχιστον 30%. Ζητάει 7 χήνες για '07 μονδέλο, για κανά 5-5,5 το κοστολόγησα εγώ. Επόμενο...
Άβαταρ μέλους
By funkyreverend
#12292 Είχαμε στο στενό οικογενειακό περιβάλλον ένα Scenic όπως το ζητάς ακριβώς. Χώροι-χώροι-χώροι, ανοιχτωσιά, συνήθως καλός εξοπλισμός, πολύ ωραίο στο δρόμο αναλογικά με το μέγεθος και τον προσανατολισμό του, καλός κινητήρας, αλλά καίει, είναι μεγάλο αυτοκίνητο και έτσι το νιώθεις κιόλας στην πόλη. Τις έβγαλε τις ζημιές του, μικρού και μεσαίου μεγέθους. Για 2500-3000 παίρνεις ΠΟΛΥ (και καλό) αυτοκίνητο, παραπάνω δεν θα έδινα γιατί έχει πολλά χρόνια στην πλάτη.

Βλέπω τακτικά και ένα Jazz όπως το ζητάς, χειροκίνητο όμως. Το συμπαθώ απίστευτα, με αυτά που έγραψες νομίζω ότι ταιριάζει πολύ καλύτερα από το Scenic, κυβικά άντερ 1400 οπότε είναι φορολογικό ατού. 6000 όμως δεν νιώθω ότι αξίζει τόσα χρόνια μετά, με δεδομένο πόσο πιο εντυπωσιακά ή καινούρια αυτοκίνητα βρίσκεις. Με τίποτα δεν βρίσκεις σε χαμηλότερο επίπεδο τιμής;

Το Note έχει φανταστικούς χώρους για 4 δίμετρους και νομίζω ότι κάπου εκεί σταματούν τα προτερήματά του για μένα. Και είμαι Νισσανάκιας.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#12412 Το σενίκ που θέλεις το αγόρασε πρόσφατα φίλος και είναι πολύ ευχαριστημένος.
Καμία σχέση όμως σε σύγκριση με τα άλλα. Το ΝΟΤΕ το συμπαθώ πολύ αλλά δεν το ξέρω. Το Τζαζ που το έχει φίλος μου έχει πολύ καλούς χώρους για την κατηγορία του, πολύ καλό αυτόματο κιβώτιο, είναι πολύ αξιόπιστο και οικονομικό. Σαφώς όμως το Σενίκ είναι μια κατηγορία επάνω σε χώρους, βάρος, κατανάλωση οπότε είναι θέμα πόσους χώρους χρειάζεσαι και αν σου φτάνουν τα 1400 κυβικά (αν είσαι φορτωμένος κλπ).
Επίσης αν πας σε μέγεθος Σενίκ υπάρχουν πολλά άλλα αυτοκίνητα (όλα τα μικρομεσαία) που θα είναι μεγαλύτερα από Τζαζ και ΝΟΤΕ χωρίς τους χώρους του Σενίκ αλλά με πλεονέκτημα σε ύψος, οδική συμπεριφορά, κατανάλωση κλπ.
Νομίζω πρέπει να προσδιορίσεις καλύτερα τις ανάγκες σου.
Άβαταρ μέλους
By dstou
#12475 Βασικά αυτό είναι που θέλω να αποφύγω, να πάω σε μεγαλύτερα και άρα βαρύτερα, πιο ενεργοβόρα και λιγότερο μανιτζέβελα. Μια λύση θα ήταν το Μερίβα, αλλά πάσχει σε διάφορα, όπως και το Φούζιον. Μετά πάμε σε c-max και τα τοιαύτα, και θέλω προς το παρόν να τα αποφύγω. Σήμερα έχει γκραν τουρ σε μάντρες με την κυρά για να τα δει.
She's the boss. :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By Dimsabas
#12488 Παίρνοντας αφορμή από το θέμα σου, είπα να δω λίγο τις αγγελίες. Ξέρω ότι δεν έχει ακριβώς σχέση με τις ανάγκες σου, αλλά θα το κάνω το εκτός θέματος σχόλιό μου: παίρνεις πραγματικά ΠΟΛΥ αμάξι για τα χρήματα που δίνεις.
Άβαταρ μέλους
By JBT
#12504 Το ΝΟΤΕ είναι απαράδεκτο σε όλα του.

2 μέρες το είχα και σιχάθηκα. Το καινούριο από την άλλη είναι σαφώς καλύτερο, αλλά δε σε ενδιαφέρει λόγω τιμής.

Μην πας στο παλιό με τίποτε.
Άβαταρ μέλους
By mirage
Dimsabas έγραψε:Παίρνοντας αφορμή από το θέμα σου, είπα να δω λίγο τις αγγελίες. Ξέρω ότι δεν έχει ακριβώς σχέση με τις ανάγκες σου, αλλά θα το κάνω το εκτός θέματος σχόλιό μου: παίρνεις πραγματικά ΠΟΛΥ αμάξι για τα χρήματα που δίνεις.

Και πάρα πολλά προβλήματα μαζί του.