Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By alexm
#904600 Καλημέρα σε όλους,

Ψάχνω οτι λέει ο τίτλος. Αυτη τη στιγμή στην οικογένεια εχουμε δύο αυτοκίνητα. Ένα crossland εταιρικο με πληρωμένα τα πάντα, και για τη γυναίκα ενα i10 5ετιας σαν καινούργιο.
Έχοντας έναν μπέμπη 6 μηνών, μας καλύπτουν άνετα, αλλά ξυνομαι να παρω κατι για τα σκ και γενικά να έχω σαν χαβαλέ (υπερβολή βέβαια, αλλά ειναι κατι που το χω άχτι εδω και πολλά χρονια).

Προφανώς και μου μοιάζει μονόδρομος η επιλογή του NC Mx5. Βέβαια η αγορά έχει πια αλλάξει και δεν βρίσκω εδώ πάνω ούτε ενα 2λιτρο και τα 18αρια ποικίλλουν σε τιμές (εχω βρει από ρημάδι με 5500 μέχρι καθαρό στα 9000). Θα ηθελα τη γνώμη σας για το τι τιμή πάνω κάτω θεωρείται λογική για το συγκεκριμένο, εαν το 18αρι ειναι τόσο downgrade σε σχέση με το 2λιτρο, και αν θα προτείνατε καποια εναλλακτική.

Ευχαριστώ προκαταβολικά
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
#904604 MX5 nc ή mr2 αλλά για μένα Mazda. Μια χαρά είναι το 1.8.

Βρες ένα με κοιλοβερ πάρε ένα σετ σεμι και έλα Οκτώβριο Σέρρες να κάνουμε τη πλάκα μας να πάμε και για τις προβατίνες μας.

Στα 10 θα βρεις λογικά.

< >
Άβαταρ μέλους
By sknipper
Nikos! έγραψε:Καλά μπλοκε μπαίνει.
Είναι απίθανο το αυτοκίνητο. Τον 6ωρο τον κάναμε με το nb και ήταν φοβερό.
Και μπλοκέ μπαίνει, και κοιλόβερ και εξάτμιση, και φρένα και ρολκείτζ και μπακετ και ημισλίκ και τουρμπίνα και και και.
Δεν τον ξέρω τον άνθρωπο αλλά τι σε κάνει να νομίζεις ότι θα θέλει να δώσει χρόνο, έννοια και χρήμα για να κάνει μετατροπές;
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
sknipper έγραψε:
Nikos! έγραψε:Καλά μπλοκε μπαίνει.
Είναι απίθανο το αυτοκίνητο. Τον 6ωρο τον κάναμε με το nb και ήταν φοβερό.
Και μπλοκέ μπαίνει, και κοιλόβερ και εξάτμιση, και φρένα και ρολκείτζ και μπακετ και ημισλίκ και τουρμπίνα και και και.
Δεν τον ξέρω τον άνθρωπο αλλά τι σε κάνει να νομίζεις ότι θα θέλει να δώσει χρόνο, έννοια και χρήμα για να κάνει μετατροπές;

Ε η μισή χαρά του fun car είναι να το βελτιώσεις στα μέτρα σου και.η υπόλοιπη είναι βόλτες/πίστα με φίλους, καλή παρέα, ωραία μέρη και καλό φαί.

Αλλά ας μας πει κι ο ίδιος :)

< >
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#904613 Για μένα το να το πάρεις έτοιμο, εργοστασιακά βελτιωμένο (δηλαδή την σωστή έκδοση με καλά φρένα, ανάρτηση, διαφορικό κλπ) μου δίνει peace of mind που θεωρώ ανεκτίμητη. Δοκιμασμένο και αξιόπιστο. Και σε μτχ αυτό σημαίνει πολύ πιο οικονομικό από τις βελτιώσεις. Δεν αποκλείω βελτιώσεις στην πορεία και σίγουρα θα μπαίνουν αναβαθμισμένα προϊόντα όταν κάτι χρειάζεται αντικατάσταση λόγω φθοράς (τα αναλώσιμα: τακάκια, δίσκοι, λάστιχα, εξάτμιση, ανάρτηση) αλλά δεν ξεκινάω με το σκεπτικό του πως θα το "φτιάξω" προτού καν το πάρω στα χέρια μου. Σε αυτό νιώθω ότι είμαστε αρκετά διαφορετικοί. :lol:
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#904614 Μονο η διαφορα ιπποδυναμης απο τα 125 στα 170 αλογα και το μπλοκε, αξιζει να πας σε διλιτρο
Οποια βελτιωση ερθει θα πιασει πιο πολυ τοπο στο δυνατοτερο
Άβαταρ μέλους
By alexm
#904615 Καλημερα!!!
Αρχικά πρέπει να βρω τρόπο να μην εχουμε γκρίνιες στο σπίτι, αυτό ειναι το πρώτο εμπόδιο.

Εφόσον προχωρήσω στην αγορα, θέλω να το κρατήσω στοκ, διότι είμαι αρκετά κουλός και πρέπει πρώτα να το συνηθίσω.
Σιγά σιγά δηλαδή, γιατί δεν ξερω και πόσο χρονο θα έχω να το οδηγώ.

Τώρα για διλιτρο και γω θα θελα αλλά αυτή τη στιγμή δεν βρισκω ούτε ενα
Άβαταρ μέλους
By sknipper
PaNick67 έγραψε:Μονο η διαφορα ιπποδυναμης απο τα 125 στα 170 αλογα και το μπλοκε, αξιζει να πας σε διλιτρο
Οποια βελτιωση ερθει θα πιασει πιο πολυ τοπο στο δυνατοτερο
Δεν είναι κακό το μικρό, σε καθημερινή οδήγηση μπορεί να μην κάνει διαφορά αλλά για fun του ΣΚ το δίλιτρο είναι άλλης κατηγορίας και ικανότητας αυτοκίνητο.
Νομίζω έχει κι άλλες διαφορές εκτός από άλογα και μπλοκέ (ίσως αναρτήσεις, αντιστρεπτικές, φρένα και εξοπλισμό)
Δεν βιάζεσαι, έχεις άλλα να κάνεις τη δουλειά σου. Περιμένεις και ψάχνεις να βρεις το σωστό.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
alexm έγραψε:

Εχει στην Αθηνα. Ειναι ευκολο πλεον, στελνεις καποιον να το δει ( spotmechanic, checkyourcar ) και εσυ κατεβαινεις με το ΚΤΕΛ για μεταβιβαση, εξοφληση και το οδηγεις πισω . Σε μια μερα. Ευκολο
Άβαταρ μέλους
By markvag
alexm έγραψε:

Κοίτα, σε τέτοιες αγορές, έχεις το χέρι στην τσέπη και μόλις βρεις αυτό που πραγματικά θέλεις, τότε εκταμιεύεις! :rtfm: :metalo:

Επιπλέον, συμφωνώ και με αυτό:

PaNick67 έγραψε:
alexm έγραψε:

Εχει στην Αθηνα. Ειναι ευκολο πλεον, στελνεις καποιον να το δει ( spotmechanic, checkyourcar ) και εσυ κατεβαινεις με το ΚΤΕΛ για μεταβιβαση, εξοφληση και το οδηγεις πισω . Σε μια μερα. Ευκολο

Με τη διαφορά ότι θα πήγαινα εγώ στην αντιπροσωπεία. ΟΚ, θα φας μία ακόμα μέρα...

Πάντως, κι εγώ είμαι team MX5 :metalo: :metalo: