Για τα ταξίδια που κάναμε κι αυτά που θέλουμε να κάνουμε
Άβαταρ μέλους
By GeorgT
sknipper έγραψε: ...η βραδυνή βαβούρα αποτελεί μειονέκτημα. Και εξωστρέφεια δεν σημαίνει να κάνεις νυχτερινή φασαρία, είναι τελείως άλλο πράμα.

ξεχωρίζω αυτην τη φραση που ειναι ολη η ουσια,

ΟΚ γερμανια χάλια καιρός, ξενοφοβικη, υπερβολικά τυπικια σε πολλα πράγματα αλλα εχει κ παρα πολλά που ειναι ετη φωτός μπροστά απο μας!
Άβαταρ μέλους
By nass
sknipper έγραψε:Τελικά κλείσαμε για Σαρδηνία (τέλος Μαΐου αρχές Ιουνίου). Αν έχετε προτάσεις κλπ ευπρόσδεκτες.

Εχω κολυμπήσει Σαρδηνία τέλος Μαίου και ήταν κρύα η θάλασσα :)
Άβαταρ μέλους
By 224v
#233452 εχει πολυ ωραιους δρομους, και αξιζει να πας παντου, με νοικιασμενο, ομορφες πολεις και παραλιες, αν θελεις περνας και Κορσικη με το αυτοκινητο αλλα κοστιζει το φερυ. Φαγητο καλο, προσοχη σε παρανομη σταθμευση και ορια ταχυτητας, εχουν καμερες και σου ερχεται σπιτι στην Ελλαδα η χρεωση, η δε εταιρια ενοικιασεων σε χρεωνει και για την ειδοποιηση για την κληση (επιστολη). Συνεννοησου, να το χρεωσουν κατ'ευθεια στην καρτα σου οταν ,και εαν, εχεις κληση.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#233873 Για τη θάλασσα το φανταζόμουνα αλλά αποφάσισα να αδιαφορήσω για το αν θα έρθουν φίλοι ξένοι η όχι. Εγώ θα κάνω μπάνιο στη θάλασσα, το ίδιο και η γυναίκα μου και η κόρη μου φαντάζομαι θα ακολουθήσει.
Χαίρομαι που έχει καλούς δρόμους, με απασχολούσε αυτό.
Υπάρχουν κάποιοι τοπικοί κανόνες παρκαρίσματος που πρέπει να ξέρω;
Από που να νοικιάσω αυτοκίνητο; Γνωστή εταιρεία ή έχουν τοπικές;
Επειδή είναι και μεγάλο νησί δεν ξέρω πόσο μακριά μπορώ να φτάσω, για πείτε που θα πρέπει να πάω;
Η Κορσική ίσως αποτελέσει άλλη ξεχωριστή εκδρομή κάποτε.
Άβαταρ μέλους
By 224v
#234247 Εκανα 1400 χλμ σε μια εβδομαδα και την γυρισα περιμετρικα ολη, παραλιες και χωρια γραφικα κ.λ.π. εχουν παντου καλα σημειωμενα τα παρκιν και ειναι προσανατολισμενοι για διευκολυνση του Τουριστα. εγω νοικιασα απο το ιντερνετ σε τοπικο γραφειο, το πηρα απο το αεροδρομειο και το αφησα εκει μαλιστα σε αλλο, οχι εκει που εφτασα. γιατι εφυγα απο το Καλγκαρι. Θα δεις οτι σε συγκιση με Κρητη ειναι οι δρομοι τελειοι και οι πολεις πολυ οργανομενες για τους ξενους. Κατεβασε τους χαρτες για το GPS και ολα θα ειναι ευκολα.
Άβαταρ μέλους
By g47
#234271 Καποιες συντομες προτασεις για Λουξεμβουργο, Βρυξελλες και Μπριζ?
Τι να επισκευθουμε, αν αξιζει να φαμε κατι ιδιαιτερο κλπ.
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
trident1971 έγραψε:Καπου εκει σερβιρουν κοκκορα. Πριν την Τραχεια με τα ωραια ψωμια και τυρια. :eat:
Τι ευλογημενη διαδρομη, εκει μετα το Κολιακι, οταν αρχιζει η φιδοκατηφορα για Διδυμα καταλαβα τι σημαινει brake fade και πηγε το stool στην καλτσα...

Ο κόκκορας (ο αλανιάρης) είναι μετά την Τραχειά.
Έχει πολύ καλό φαϊ εκεί (είναι παμπάλαιο το μαγαζί), όπως και σε ένα χωριό (ορεινό) λιγό πιο πριν στη διασταύρωση, τον Καρατζά, όπου αν φας στη χασαποταβερνα του χωριού μια φορά θα το θυμάσαι για πάντα.
Η φιδοκατηφόρα πλέον έχει καταργηθεί (εκτός αν πας Δίδυμα/Σαλάντι που και πάλι καλύτερα να κάνεις το γύρο). Το βουνό απο πάνω (μεγαλοβούνι στα ντόπια, όρος Δίδυμον επισήμως) είναι το δεύτερο ψηλότερο βουνό της Πελοποννήσου και έχει (κλασσικά) Πρ.Ηλία με θέα να κάτσεις να ζωγραφίζεις χάρτες και ραδιοφάρο για τα αεροπλάνα (ετσί και περάσει φάντομ σε τσουρουφλάει από τα καυσαέρια).
Όσο για τα φρένα... ένα θα σου πω: Δοκίμασε το ίδιο με σκαθάρι του '64 με ταμπούρα χωρίς υποβοήθηση μπρος πίσω και αν δεν γίνεις καλύτερος άνθρωπος στο τέλος να μου τρυπήσεις τη μύτη! :lol: :lol:

Όποιος ενδιαφέρεται για μονοήμερη ή ΣΚ προς τα κάτω (Ερμιόνη Π-Χέλι) ευχαρίστως να τον κατατοπίσω για τα αξιοθέατα και τα αξιοφάγωτα! :) Αν είμαι και κάτω μπορεί να τον πάω, αν είναι γενναίος και βόλτα με το εν λόγω sedan deluxe σκαθάρι... :lol:
(Αρκεί να μην είναι πολύ τρέντης γιατί έχω ένα θεματάκι στη σχετική ενημέρωση... :vava: )
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
#239581 Για το Μπατζάβαλη λες; Αν ναι, έχω φάει και το μόνο που μου έχει μείνει είναι ότι ήταν τα πάντα σε XXL μεγέθη. Καλό αλλά για φαγανούς. Εγώ δεν είμαι δυνατό πιρούνι.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#239593 Οντως μετριος ο Μπατζαβαλης. Γενικως υστερει σε φαγητο η ευρυτερη περιοχη. Μονο αμα εχεις κανα δικο σου ψαρα-ψαροτουφεκα και σου φερει καμια ψαρουκλα στον Παπαδια αξιζει.

Αντε και κανα σκαλοπινι στο Τζιερη μετα το μπανιο.

<+
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
Deleted User 1 έγραψε:Οντως μετριος ο Μπατζαβαλης. Γενικως υστερει σε φαγητο η ευρυτερη περιοχη. Μονο αμα εχεις κανα δικο σου ψαρα-ψαροτουφεκα και σου φερει καμια ψαρουκλα στον Παπαδια αξιζει.

Αντε και κανα σκαλοπινι στο Τζιερη μετα το μπανιο.

<+

Εμένα μου φαίνεται μια χαρά (και οι μπαρμπάδες στο χωριό που τους πάω επίσης γουστάρουν με 1000).
Για τα υπόλοιπα, το θεωρώ δεδομένο ότι όσο κινείται κανείς στις κυριλέ περιοχές (παλαιές αλλά και νεομπουρζουαζέ, όπως θεωρώ το, απαράδεκτο κατά τα άλλα για έμενα, π.χέλι) θα του πιάσουν τον ποπό και θα πληρώσει και ένα σκασμό λεφτά.
Γενικά η περιοχή είναι ακριβή και έχει και πονηρούς κατοίκους (κάκιστος συνδυασμός), αλλά, μιας και λες για ψάρια, πήγες στην Κοιλάδα και δεν βρήκες καλό ψάρι;
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#239600 Στην Κοιλαδα συνηθως παμε δικα μας ψαρια στο Νταγκλα και μας τα ψηνει και βαζει και τα ορεκτικα.

Για τον κοσμο δεν ειμαι αντικειμενικος γιατι κατεβαινω στη γυρω περιοχη εδω και 6 χρονια και εχω φιλους παντου. Κρανιδι-Π. Χελι-Ερμιονη παω πιο συχνα απ το κανονικο μου εξοχικο.

<+
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
Deleted User 1 έγραψε:Στην Κοιλαδα συνηθως παμε δικα μας ψαρια στο Νταγκλα και μας τα ψηνει και βαζει και τα ορεκτικα.

Για τον κοσμο δεν ειμαι αντικειμενικος γιατι κατεβαινω στη γυρω περιοχη εδω και 6 χρονια και εχω φιλους παντου. Κρανιδι-Π. Χελι-Ερμιονη παω πιο συχνα απ το κανονικο μου εξοχικο.

<+

Οι ντοπιοι παίρνουν και ψάρια απευθείας απο τη βαρκα, αν υπάρχει υποδομή να τα ψησεις σπιτι, διαφορετικά μπορεί κανείς βρει, ανάλογα με την εποχη, καλό ψάρι και στις 2-3 παλιές ταβέρνες του χωριού. Ο νταγκλας ειναι καινούργιο φρούτο σχετικα και τον βλέπουμε περισσότερο σαν ενα γενικό μεζεδοπωλειο (μια φτηνή σχετικα και καλούτσικη λύση).
Άβαταρ μέλους
By kovathe
nass έγραψε:Εγώ παρκάρω ακριβώς πριν την πρώτη έξοδο των αφίξεων στο ισόγειο ή αμέσως μετά την τελευταία έξοδο, πάλι στο ισόγειο :shifty:
1 λεπτό από την πόρτα
Σκεπασμένο
Φυλασσόμενο
Δωρεάν
:)

Σορρυ για το ξεθαμα, το πετυχα σε αναζητηση.
Πως, που, τι παιζει?
Που ακριβως ειναι αυτο και ειναι δωρεαν?