Για τα ταξίδια που κάναμε κι αυτά που θέλουμε να κάνουμε
Άβαταρ μέλους
By babakos
fot έγραψε:Καλημέρα!
Η πρόσβαση γίνεται κυρίως από το λιμάνι της Ραφήνας και διαρκεί περίπου 4 ώρες. Η θέα στην διαδρομή είναι όμορφη ειδικά τις απογευματινές ώρες.

...
...
...
Το μεσημέρι δοκίμασα την ταβέρνα Βικτώρια, από την οποία δεν έμεινα ευχαριστημένος παρά τις πολύ καλές κριτικές. Η άλλη ταβέρνα, το δρακονήσι, λίγο πιο κάτω, ήταν πολύ καλό και σίγουρα να το προτιμήσετε.

Το φαγητό στη χώρα είναι καλουτσικο. Εγώ προτίμησα 2 φορές να φάω μέσα στην χωρα σε ψαροταβέρνες πέριξ του λιμανιού. Το μεγάλο φάουλ η πανσέληνος, που δεν μας επέτρεψε να έχουμε ποικιλία (και στη περίπτωση της Βικτώρια) ούτε και φρέσκο ψάρι.

Άγιος Σωστης, πολύ κύμα αν φυσάει.

< >

Xαίρομαι που περάσατε καλά! Για Κολυμπήθρα στο είπα και παραπάνω οτι τρώμε στο Δρακονήσι

Αν κάποιος πάει για ΣΚ ή τριήμερο και θέλει καλό φαγητό σε προσιτές τιμές και σε απόσταση αναπνοής (3 χλμ περίπου) από την χώρα ας πεταχτεί μέχρι τα Τσαμπιά και ας κάτσει για φαγητό στην ομώνυμη ταβέρνα. :thumbsup: (Αν έχει στην πάνω ταράτσα ακόμα καλύτερα)

(Απλά μην πάτε σε κάρα-busy hour...)
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
axel12p έγραψε:Κάτι μου λέει ότι φέτος δε θα πάτε πάλι πρώτο πόδι Χαλκιδικής :lol:
Καλά να περάσετε!

Εννοείται. Αυτόνομη δημοκρατία Ποσειδίου ΑΠΘ :yahoo:
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#521366 29 και βραδιαζει :inlove:
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#521639 Είχα ακούσει και εγώ έκρηξη τουριστική φέτος, βουλιάζει η Ελλάδα στον τουρισμό... Πάρο όπου πήγα ως τώρα είναι στα ίδια επίπεδα με το 2007-2013 όπου και πήγαινα κάθε χρόνο, δεν είδα πουθενά πανικό.

Η μόνη διαφορά που εύκολα γίνεται αντιληπτή είναι η σύνθεση του κόσμου, κάργα ξένοι και Έλληνες λίγοι.
Πλέον στα μαγαζιά όλοι μας χαιρετάνε στα αγγλικά by default, δεν ήταν έτσι παλαιότερα.

Α ξέχασα και μια άλλη διαφορά
Βενζίνη απλή 1.90€!
Άβαταρ μέλους
By dimviii
KiloMeater έγραψε:Είχα ακούσει και εγώ έκρηξη τουριστική φέτος, βουλιάζει η Ελλάδα στον τουρισμό... Πάρο όπου πήγα ως τώρα είναι στα ίδια επίπεδα με το 2007-2013 όπου και πήγαινα κάθε χρόνο, δεν είδα πουθενά πανικό.

Η μόνη διαφορά που εύκολα γίνεται αντιληπτή είναι η σύνθεση του κόσμου, κάργα ξένοι και Έλληνες λίγοι.
Πλέον στα μαγαζιά όλοι μας χαιρετάνε στα αγγλικά by default, δεν ήταν έτσι παλαιότερα.

κατι δεν εχεις καταλαβει καλα.Εχουν αυξηση,και αρκετα μεγαλη.Και ως προς το πληθος των επισκεπτων,και ως προς την επιμηκυνση της σεζον.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#521644 Οι Ελληνες προτιμουν λιγοτερο τα νησια λογω κοστους. Εχει ανεβει πολυ η Πελλοπονησος.
Οποτε ισως να εχουν δικιο στα περι εκρηξης, στα νησια πανε περισσοτεροι ξενοι τουλαχιστον τωρα αρχες Ιουλη.

Μετα τις 20 του μηνα θα αλλαξουν οι αναλογιες
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#521649 Τα νησιά είναι πανάκριβα για τον μέσο Έλληνα και λόγο κόστους μεταφοράς (ειδικά αν έχεις αυτοκίνητο), αλλά και λόγω περιορισμένων επιλογών σε δωμάτια. Αυτό οδηγεί τις τιμές πολύ ψηλά.
Στις Σποράδες που κοιτάξαμε τα πλοία θα μας πήγαιναν κάνα 400άρι (για 3 νησιά) και τα δωμάτια είχαν μέση τιμή γύρω στα 80€ την βραδιά (για κάτι απλό και βασικό, μην φανταστείτε ξενοδοχείο).
Οπότε, επειδή γενικώς προτιμώ να τα τρώω αλλού τα λεφτά μου, αλλάξαμε προορισμό και πάμε Κρήτη. Εκεί υπάρχουν πολλές επιλογές, αλλά υπάρχει και η Γαύδος και το ελεύθερο κάμπινγκ, αν δεν λογικευτούν...
:lol:
Γενικώς, η Πάρος είναι ένα ακριβό νησί πλέον για το μέσο ελληνικό πορτοφόλι, οπότε μην περιμένετε να δείτε άπειρο κόσμο. Επιπλέον, οι πιο πολλοί που μπορούν, θα πάνε Αύγουστο (εκτός από κάνα τριήμερο).

Η Πελοπόννησος λόγω ακριβώς της ευκολίας να πας και των ωραίων παραλιών, έχει ακριβότερα δωμάτια από την Κρήτη. Εμείς μετά τις Σποράδες κοιτάξαμε εκεί και γι' αυτό τελικά προτιμήθηκε η Κρήτη, γιατί μαζί με το κόστος των εισιτηρίων, είμαστε στα ίδια.

Πρώτη φορά για μένα Κρήτη, θα πάμε Λασίθι, Γαύδο, λίγο Ρέθυμνο, καθόλου Ηράκλειο (ίσως ένα πέρασμα από Κνωσσό), και Χανιά. 14 βράδια σύνολο. Προς το παρόν δεν έχουμε κλείσει τίποτε, αλλά κοιτάμε για δωμάτια το πολύ στα 50-60€ (όπως πάντα). Πέρυσι, μέσο όρο είχαμε κάτω από 50€ και μιλάμε πάντα για Αύγουστο. Αλλά ήταν και λίγο άγονη γραμμή και είχαμε κλείσει από Ιούνιο...
:oops:
Άβαταρ μέλους
By JasonLouk
dimik έγραψε:
Corto Maltese έγραψε:Αυτόνομη δημοκρατία Ποσειδίου ΑΠΘ :yahoo:

:inlove: :inlove: :inlove:
Παρακαλώ πείτε μου. Εικόνα

< >
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#521667 Πώς κάνεις έτσι για ένα παλιό - μοχιτο στην αμμουδιά, κάτω από το ανελέητο λιοπύρι του μεσημεριού;

Από το Mi A1.
Άβαταρ μέλους
By JasonLouk
#521668 Μου το πήρε το 7ευρο το μπιτσομπαρο του κάμπινγκ αλλά ήταν καλό και περίμενα μια εξεταστική για αυτή την στιγμή :inlove:

Δεν έχω ίδια φώτο με freddάκι για το Ντίνο αλλά δώστε μου κάποιες μέρες.

< >
Άβαταρ μέλους
By diplomat
Anonymous Founder έγραψε:Πρώτη φορά για μένα Κρήτη, θα πάμε Λασίθι, Γαύδο, λίγο Ρέθυμνο, καθόλου Ηράκλειο (ίσως ένα πέρασμα από Κνωσσό), και Χανιά. 14 βράδια σύνολο.

Στα των χανίων να προσθέσω οπωσδήποτε το ελαφονήσι. :inlove:

Λογικά κι εγώ θα βρεθώ τσι κρήτη στις αρχές αυγούστου. Για να δούμε.
Άβαταρ μέλους
By JimClark
#521674 Είμαι μονο στην 4η μέρα των διβδόμαδων διακοπών μου. Δεδηλωμένος βουνίσιος έκανα το ψυχικό ρησέτ μου στα ορεινά της βόρειας Πίνδου και αύριο παίρνω τη φαμίλια και πααίνουμε στην καρδιά, στον πυρήνα,

...εκεί που το νερό το φυλάγουν οι Αγγέλοι.

Κάτι φωτό με τζιν τονικ κ παραλίες μου φέρνουν στο μυαλό ανακύκλωση απορριμάτων και συνέλιξη excuse me how do I go to pefkochori please...

Νταξ σκάστε, θα πάμε κ ενα μονοήμερο Ιόνιο στο απόλυτο μπλε για αντίπραξη.

Καλό καλοκαίρι ρε μνιά.

P.S. In vino veritas, 18 βαθμοί με μπουφανάκι :eat: και έκλεψα και 1 κιοφτέ απο το αυριανό ταξίδι
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
JasonLouk έγραψε:
dimik έγραψε:
Corto Maltese έγραψε:Αυτόνομη δημοκρατία Ποσειδίου ΑΠΘ :yahoo:

:inlove: :inlove: :inlove:
Παρακαλώ πείτε μου. Εικόνα

To μπιτσόμπαρο είναι όσο ελεεινό ήταν και πέρσι;