Για τα ταξίδια που κάναμε κι αυτά που θέλουμε να κάνουμε
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
Scotch έγραψε:Μάλλον χαλάλι η οποία ταλαιπωρία.

Εξαρτάται τις αντοχές τις δικές σου και της οικογένειας

Εδώ είμαστε να μας πεις στον γυρισμό εάν άξιζε και εάν θα το ξαναέκανες
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#838068 Ο καθοριστικός παράγων είναι τα παιδιά. Το ανέβασμα θα γίνει μόνο με τον έναν, οπότε το βλέπω ευκολάκι. Η επιστροφή θα γίνει και με τους δύο (1+1=3, στην καλύτερη περίπτωση), οπότε ίσως αναγκαστούμε να κάνουμε άλλη μία διανυκτέρευση (ή και 3η, αν το κάνουμε πιο τουριστικά, μειώνοντας ανάλογα τη διαμονή στο Βερολίνο).

< >
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#838072 εχουνε ακριβυνει τα αεροπορικα πολυ πλεον, το αυτοκινητο ειναι σημαντικα φτηνοτερο.
Ομως εγω πλεον δεν εχω αντοχες για τετοια ταξιδια..
Το Χάγη<>Αθηνα δεν το σκεφτομαι με την καμια πλεον, μια φορά ηταν αρκετό . Μονη περιπτωση οταν τα παιδια δε θα ερχονται καν μαζι να βαρεσω 5-6 εβδομαδες αδεια και να φαμε μια βδομαδα την καθε μεταβαση με τη συζηγο , καθε μερα να σταματαμε για τουρισμο καπου και οδηγημα 3-4 ωρες το πολυ

το Χαγη<>Βιεννη που εκανα ανεφ στασεων παρολο που δεν ειχε καμια δυσκολια (διοδια κτλ) , δυσκολα θα το εκανα παλι αντι για αεροπλανο, μονο αμα υπαρχει ντε και καλα λογος να εχω το αμαξι για δουλειες μεταφορες κτλ.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
BARHonda έγραψε: Οι Ουγγαρέζες μου ζητήσανε το τηλέφωνο του Mousatou, τους λέω κορίτσια πρέπει να μπείτε στα dm του, κάντε εγγραφή petrolheads.gr, δεν δαγκώνουμε.

wow , χαλαρό και άνετο σε βλέπω , είσαι τυχερός που κι οι Τσέχες είναι κορυφή.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
άκου λέει κουραστική η οδήγηση !! τι άλλο θα ακούσουμε εδώ μέσα ; τί να πει ο άλλος όρθιος στην σκαλωσιά 10 ώρες τη μέρα στους 40C ; αισχος και όνειδος .
Άβαταρ μέλους
By g8777
Scotch έγραψε:Άρα χονδρικά:
-160€ για διόδια/βινιέτες
- 200€ για 2 διανυκτερεύσεις
Σύνολο 360€ vs 1200 αεροπορικώς. Μάλλον χαλάλι η οποία ταλαιπωρία. Πρέπει να δω και με ασφάλεια όμως τι παίζει (καλύψεις + έξτρα χρέωση).

< >

Ούτε ένα χιλιάρικο δεν αποτιμάται πλέον η διασφάλιση ενός άνετου ταξιδιού χιλιάδων χλμ για τα παιδιά κάποιου.

Θαυμάσια. :s_thumbsup

Να μας ενημερώσεις πάραυτα για την εξοικονόμηση που πέτυχες όσον αφορά το κόστος καυσίμων.
Άβαταρ μέλους
By GTS
Scotch έγραψε:Άρα χονδρικά:
-160€ για διόδια/βινιέτες
- 200€ για 2 διανυκτερεύσεις
Σύνολο 360€ vs 1200 αεροπορικώς. Μάλλον χαλάλι η οποία ταλαιπωρία. Πρέπει να δω και με ασφάλεια όμως τι παίζει (καλύψεις + έξτρα χρέωση).

< >
Το καύσιμο γιατί είναι δωρεάν; Δεν έχουν χρέωση οι super chargers?

< >
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#838139 Σωστός ο edmond.

Για την ακρίβεια, κάποιος αγόρασε tesla με 500€ έκπτωση, κι εγώ πήρα 7500 points που μεταφράζονται σε φορτίσεις για 7500km.

< >
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#838173 9 χρόνια στη Πράγα ουτε μια φορά δε κατέβηκα από Βαλκάνια. Όταν εχει τόσα ωραία μέρη και δρόμους από τη Δυτική μεριά σε συνδυασμό με τη ξεκούραση στο πλοίο δε βλέπω λόγω να μπλέξεις με Σέρβους ,Ούγγρους ,Σκοπιανούς κτλ...
Άβαταρ μέλους
By SIHCTR
#838176 Τα τελευταία δύο χρόνια κατεβαίνω οδικώς από Βρυξέλλες μέσω Ιταλίας. Έκανα μία πρόχειρη σύγκριση για το συνολικό κόστος μέσω Βαλκανίων και Ιταλίας, και η διαφορά δεν είναι τέτοια που να δικαιολογεί την ταλαιπωρία (~1100 vs ~1400 ευρώ τα δύο σενάρια). Υπόψιν ότι δε βάζω πάνω από 800κάτι χιλιόμετρα τη μέρα, δεν είμαστε για να ταλαιπωρούμε το κορμί μας πλέον!
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#838187 Για καράβι βλέπω ένα κόστος 1.920 €, για 4 άτομα με καμπίνα και αυτοκίνητο.
Δηλαδή έχουμε τις εξής επιλογές:
- 260 € οδικώς
- 1.200 € αεροπορικώς
- 1.920 € με καράβι (Βενετία)
Ε, πώς να μην ψήνεται κάποιος για το 1ο; Άσε που δεν το έχω ξανακάνει (από βαλκάνια) και έχω άγνοια κινδύνου :ninja: