Για τα ταξίδια που κάναμε κι αυτά που θέλουμε να κάνουμε
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#828853 Δεν την ξέρω την περιοχή, ένα ΣΚ έχω περάσει στο Στρασβούργο (που είναι πανέμορφο), αλλά αφού μιλάμε για Ρήνο, μήπως μια βόλτα με ποταμόπλοιο αξίζει;
https://www.european-traveler.com/germa ... s-germany/
Επίσης, εγώ θα πρότεινα όσο γίνετε μικρές μετακινήσεις για να απολαύσετε πόλεις, τοπία, κλπ. Αλλά αυτός είναι ο δικός μου τρόπος, περί ορέξεως κλπ.
Άβαταρ μέλους
By bebes
mirage έγραψε:Την 1η μέρα την έχεις τιγκαρει όσο δεν πάει άλλο νομίζω. Βεβαια γούστα είναι αυτά. Σε ποιο χωριό θα μείνετε στο Tiengen;

Binningen κοντα στο Tengen οχι Tiengen, εκανα λάθος γιατι κοιτούσα κι εκει.

230 χιλιομετρα είναι με τον γυρο της λίμνης, το πολύ πολύ δεν μπαινω στο Λινταου και απο το Stein am Rhein απλώς θα περασω.
Ειναι σίγουρο οτι το πρόγραμμα δεν θα εφαρμοστεί πλήρως (αλλού σκαλώνουμε περισσότερο, αλλού μας φαινεται κατι αδιαφορο και φευγουμε γρηγορα), το μόνο που θεωρω στανταρ ειναι οι καταρράκτες.

Anonymous Founder έγραψε:Δεν την ξέρω την περιοχή, ένα ΣΚ έχω περάσει στο Στρασβούργο (που είναι πανέμορφο), αλλά αφού μιλάμε για Ρήνο, μήπως μια βόλτα με ποταμόπλοιο αξίζει;
https://www.european-traveler.com/germa ... s-germany/
Επίσης, εγώ θα πρότεινα όσο γίνετε μικρές μετακινήσεις για να απολαύσετε πόλεις, τοπία, κλπ. Αλλά αυτός είναι ο δικός μου τρόπος, περί ορέξεως κλπ.

Εοπαμε, αυτα απο φρανκφούρτη :shifty:
Οσο για τις μετακινησεις, ειμαστε ...αεικίνητοι :lol: Αν μας αρεσει καπου δεν σταματαμε.

Οσο ποηγαινω με τα παιδια, επιδιώκω να πηγαινουμε σε εξοχες, κατι που ειναι δυσκολο να το κανουν μόνα τους.
city breaks μπορουν να κανουν ευκολα (και οικονομικά), πηγαινουμε και σε πολεις, αλλά οσο μπορω επικεντρωνω σε εξοχες και μικρες πόλεις ή χωρια
Τελευταία επεξεργασία από bebes και 03 Αύγ 2023, 11:26, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By mirage
#828857 Στο Lindau να μπεις είναι πολύ ομορφο και στους καταρρακτες επίσης να κάνεις μια στάση.
Άβαταρ μέλους
By Thomas_C200K
#828860 Πάρτε ομπρέλες που δύο βδομάδες βρέχει ασταμάτητα και καμία ζακέτα γιατί πάνω από 20βαθμους δεν έχει πάει επίσης δύο βδομάδες τώρα.
Τα χωριά στην ευθεία Κολμάρ Στρασβούργο όπως Εγκινχαιμ είναι για να περπατήσετε μαξ 1 ώρα. Ειναι όλα μικρά όμορφα γραφικά χωριουδάκια στον δρόμο του κρασιού. Το έκανα την άνοιξη. Αν θέλετε αγοράζετε κρασί από τους ντόπιους παραγωγούς. (Μόλις είδα ότι είστε με αεροπλάνο, οπότε το ξεχνάτε)
Φρανκφούρτη προσοχή μόνο στην περιοχή του σιδηροδρομικού Σταθμού. Ειναι κάτι σαν την Ομόνοια της Αθήνας, πορνεία και ναρκωτικά παντού.

.
Άβαταρ μέλους
By bebes
#828871 Mε άγχωσες τωρα με τον καιρό και θα παρω και μακριά πιτζάμα :lol:

Πλάκα πλάκα κ@λοκαιρο εχει, αλλά ευτυχώς απο Τρίτη φτιάχνει, τετάρτη πρωι φτανω εγω :)
Οταν πηγαινουμε βόρεια πάντα ειμαστε προετοιμασμένοι, φετος με αγχωσε λίγο που έβλεπα 38+ στην περιοχή πριν κανα μήνα.

Φρανκφούρτη δεν θα πάμε, δεν θα ανέβουμε τόσο βόρεια.
Άβαταρ μέλους
By dimitris
#829574 Shortcut για την πρώτη μέρα είναι να πιάσετε μόνο τη βόρεια όχθη της λίμνης με στάσεις Lindau - Meersburg - καταρράκτες.

Η Konstanz είναι ωραία, αλλά δε χρειάζεται και Lindau και Konstanz την ίδια μέρα.
Το Stein am rhein είναι μικρό και γλυκουλι, αλλά στο ίδιο στυλ το meersburg είναι πιο όμορφο και πάνω στο δρόμο σας.
Σε όλα αυτά τα μέρη μπορεί να φάτε πολλή ώρα στην είσοδο μέχρι να παρκάρετε.

Edit: επίσης στο Freiburg χρειάζεστε umweltplakette (αυτοκόλλητο κατηγορίας ρύπων) που μάλλον θα έχει το γερμανικό νοικιασμένο αυτοκινητο. και στο στρασβουργο χρειάζεστε κάτι αντίστοιχο (Crit’Air) αλλά μπορείτε να κάνετε online αίτηση για εξαίρεση (pass ZFE 24H), που ισχύει για 24 ώρες και μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέχρι 24 φορές το χρόνο.
Άβαταρ μέλους
By bebes
dimitris έγραψε:Shortcut για την πρώτη μέρα είναι να πιάσετε μόνο τη βόρεια όχθη της λίμνης με στάσεις Lindau - Meersburg - καταρράκτες.

Η Konstanz είναι ωραία, αλλά δε χρειάζεται και Lindau και Konstanz την ίδια μέρα.
Το Stein am rhein είναι μικρό και γλυκουλι, αλλά στο ίδιο στυλ το meersburg είναι πιο όμορφο και πάνω στο δρόμο σας.
Σε όλα αυτά τα μέρη μπορεί να φάτε πολλή ώρα στην είσοδο μέχρι να παρκάρετε.

Edit: επίσης στο Freiburg χρειάζεστε umweltplakette (αυτοκόλλητο κατηγορίας ρύπων) που μάλλον θα έχει το γερμανικό νοικιασμένο αυτοκινητο. και στο στρασβουργο χρειάζεστε κάτι αντίστοιχο (Crit’Air) αλλά μπορείτε να κάνετε online αίτηση για εξαίρεση (pass ZFE 24H), που ισχύει για 24 ώρες και μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέχρι 24 φορές το χρόνο.

:s_howdy
Απο το Μeersburg θα περασουμε ετσι κι αλλιως γιατι σκεφτόμουν μηπως περνούσα με το καραβάκι απέναντι.
Θα εχουμε ολη την ημέρα, θα περασουμε απο ολα τα αναφερόμενα και θα δουμε που θα σταματησουμε για να περπατήσουμε.
Το μονο που θεωρω αδιαπραγμάτευτο ειναι οι καταρράκτες. Θα φροντισω ετσι το προγραμμα ωστε να εχω 2-3 ωρες εκει.

Το Φράιμπουργκ είναι τη δεύτερη μερα, αλλά δεν πολυψήνομαι, το λέπω να "απομακρύνεται".
Στρασβούργο θα μενουμε κέντρο, οπότε θελω μονο ενα παρκινκ για 2 μερες.

Πιστεύω οτι τζαμπα αγχώνομαι με το τι θα δουμε. Παντα μετα απο -3 μερες "μπουχτίζουμε" απο τα πολλά καστρα και μετα επικεντρωνουμε σε αλλα ενδιαφεροντα :lol:
Άβαταρ μέλους
By gianik
Thomas_C200K έγραψε:Giannik τωρα το ειδα. Ποτε προσγειωνεσαι? Αν ψηνεις καφε ριξε συρμα
Λοιπόν @Thomas , @ chris κλπ που γνωρίζετε τα μέρη εκεί, επειδή σιγά σιγά πρέπει να κοιτάξω το θέμα της διαμονής, καταρχήν λέμε να μείνουμε 4 μέρες κάπου στο τρίγωνο μεταξύ Στρασβούργου ,Κολμάρ κ Φράιμπουργκ ώστε να γυρίσουμε εκείνα τα μέρη και μετά να ανηφορίσουμε κ να μείνουμε άλλες 2 νύχτες στην Χαϊδελβέργη η κάπου πέριξ ώστε να είμαστε κ πιο κοντά στην Φρανκφούρτη την ημέρα της επιστροφής.......Δλδ τις 6 νύχτες να τις σπάσουμε σε 2 διαμονές για να μην είμαστε συνέχεια σε μάζευε βαλίτσες ,πράγματα κλπ...
Τι λετε;;

.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#831139 Εσύ δεν είσαι ακόμα σε διακοπές; Τί φάση ; :shifty:

Το τοπικό θα φτάσει στις 130 σελίδες , με ποστ 48 γραμμών κατά μ.ο.

Παίξτε και τις γαλοτσες σας. :s_roses
Άβαταρ μέλους
By gianik
#831153 Ειμαι στο airbnb του Ασίμο στα Τρίκαλα..
Φανταστική δουλειά κ μπράβο του ,καλές δουλειές να εχει.
Promotional code : Polakis
Room Wifi code : Efi

.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#831168 Γραψτου κατι στην τυχη γιατι θα σε ταραξει στα pm / τηλ / viber στις εντεκαμιση τη νυχτα.

Παθων.