Για τα ταξίδια που κάναμε κι αυτά που θέλουμε να κάνουμε
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
BARHonda έγραψε:Μόνο οι Έλληνες ελέγξανε το αμάξι. Σκοπιανοί τίποτα (που από εκείνους το περίμενα). Έχε αποδείξεις μαζί γιατί ποτέ δεν ξέρεις. Και καλά κουράγια στα σύνορα

Τί μπορούν να κάνουν οι τρίτες χώρες ή οι Έλληνες αν θέλουν να γίνουν πιεστικοί ?

Αν είμαι transit υπάρχει κάποια standard διαδικασία αν μου κάνουν μανούρα οι τρίτες χώρες?

Ευχαριστώ πολύ!

ΥΓ: Να πάω από Βενετία? Βαριέμαι τα πλοία και με αγχώνει πάντα η διαδρομή μήπως χάσω το πλοίο, οπότε σε τέτοιες περιπτώσεις φτάνω πολύ νωρίτερα και χάνω πάλι άδικα χρόνο... Επίσης στα πλοία σπάνε τζάμια, κλέβουν?
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#826099 Θα κάνω 2 δρομολόγια. Με την οικογένεια θα κατεβούμε οδικώς μέσω Σερβίας στις 5 Αυγούστου (πέτυχα την κίνηση στο peak της :lipsealed: ).

Το δρομολόγιο που αναφέρομαι τώρα θα το κάνω μόνος μου μάλλον στις 17 ή 18 Σεπτεμβρίου είτε μέσω Σερβίας είτε μέσω Ιταλίας.
Εναλλακτική στη Βενετία είναι η Ανκόνα.

Minoan είναι καλύτερα? Τελευταία φορά που είχα πάρει καράβι ήταν πριν 8 χρόνια από Ανκόνα και δε μου άρεσε η καμπίνα. Στενή, σιχαινόμουν θυμάμαι.Είχα πάρει τη στάνταρ μάλλον με τη :inlove: και δεν ενθουσιάστηκα.

Αυτό είναι η εναλλακτική μου αν μου πει ο BarHonda ότι θα με ζορίσουν στις χώρες με τα πράγματα.
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#826107 Το 2010, που είχε εκραγεί ένα ηφαίστειο στην Ισλανδια και δεν πετούσε αεροπλάνο για αρκετές μέρες, είχα πάει Πάτρα - Ανκόνα με πούλμαν στην Αγγλία, γιατί δούλευα τότε στο νησί. Θυμάμαι τις καμπίνες αξιοπρεπέστατες, βέβαια ήμουν με δύο φοιτήτριες σε καμπίνα με 4 κρεβάτια. Καλα περάσαμε :roll:
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
bibendum έγραψε:Δεδομένου ότι κανεις μετακόμιση ολη η οικογένεια τα πράγματα δεν τα στέλνεις με μεταφορική;

< >

Ναι, οπωσδήποτε με μεταφορική, αυτό είναι στάνταρ.
Απλώς τη γυναίκα, το ρολόι, το αμάξι και την καφετιέρα δεν τις αποχωρίζομαι :lol:

Όχι, απλώς σκέφτηκα να την πάρω μαζί μου για να μην την κακομεταχειριστούν. Αλλά έχω φυλάξει ολόκληρο το κουτί της, με αφρολέξ κτλ, οπότε θα δω αν τους την αφήσω...
Άβαταρ μέλους
By mirage
#826111 Δεν θα πάθει κάτι μέσα στο κουτί της. Και αν πάθει υποθέτω εχουν ασφάλεια και θα στην αντικαταστήσουν.
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
PeterPan έγραψε: τη γυναίκα, το ρολόι, το αμάξι και την καφετιέρα δεν τις αποχωρίζομαι

Όχι, απλώς σκέφτηκα να την πάρω μαζί μου για να μην την κακομεταχειριστούν. Αλλά έχω φυλάξει ολόκληρο το κουτί της, με αφρολέξ κτλ, οπότε θα δω αν τους την αφήσω...

Δε μου πέφτει λόγος αλλα μήπως δυσανασχετήσει η γυναίκα στο κουτί μαζί με την καφετιέρα και τα αφρολεξ. Κρίμα είναι, πάρτη στη καμπίνα.
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#826113 Παρε μια καλή μεταφορική , Παρε ένα από τα πακέτα από το πάνω ράφι που είναι Full Service , σου πακετάρουν όλα τα πράγματα ένα ένα προσεκτικά και στα στήνουν όλα στο νέο σπίτι εκεί που το θες ακριβώς … λέμε ξεστησιμο και εκ νέου στήσιμο κρεβάτια και τα πάντα … ολα τα πιάτα ένα ένα σε χαρτί και στη κούτα

Έχω εξαιρετικές εντυπώσεις στις μεταβάσεις μας σε ξένες χώρες
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#826114 Πακεταρισμένη δε θα πάθει τίποτα εκτός αν την πετάξουν από ύψος.

Kilomeater πόσο σου βγήκε το πακέτο από Αυστρία σε Ολλανδία;

Εγώ ακούω για 170€/κυβικό μέτρο. 5.000€ τα υπολογίζω…

Έχω υπόψιν μια που τη δοκίμασαν 3 φίλοι μου, ο ένας μάλιστα πολλές φορές…

Τα πράγματα θα τα πακετάρω εγώ, έχω πάρει 50 κιβώτια κ βλέπουμε… Δε θέλω τσαπατσουλιές και επιπολαιότητες. Θα έχω 1 μήνα μόνος μου να τα κάνω.

Θα γράψω χονδρικά και τί έχει μέσα το καθένα, για να πηγαίνει κατευθείαν στα δωμάτια…

Κρεβάτια και κάτι απλά έπιπλα δε θα τα πάρω.
Άβαταρ μέλους
By mirage
#826116 Κι εγω προτιμώ να πακετάρω μονος μου. Κούτες και υλικά πακεταρισματος δεν ειναι μέσα στο πακέτο; Αν δεν ειναι αγόρασε και μερικές κούτες "ντουλάπες" για να μπούνε τα ρούχα κρεμασμένα.
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#826117 Δεν τα πλήρωσα ποτέ ο ίδιος , εκκαθαρίζονται υπηρεσιακά αλλά από ότι έχω ακούσει κάπου εκεί παίζουν οι τιμές . Επίσης στο πακέτο μου υπήρχε δυνατότητα να σου πάνε φορτωτική το αμάξι (Ελλάδα πχ ) δες το . Τέλος έχει και διαφορά αν θες μα τα στείλεις αεροπορικά η οδικώς
Εγώ στη τελευταία είχα αν θυμάμαι καλά 800 Kgr airfreight , όλα τα αλλά οδικά

Δεν κάνουν τσαπατσουλιές … λέμε στέλνουν συνεργείο 10 άτομα για 1-2 μέρες τα πακετάρουν με πολύ προσοχή ένα ένα γράφουν σε inventory τι βάζουν οι κούτες μαρκάρονται και απέξω και ξέρουν που θα τις πάνε μετά κτλ
Σου ασφαλίζουν το κάθε αντικείμενο για ζημιές … αν σπάσει γρατζουνιστεί οτιδήποτε αποζημιώνεσαι

Βέβαια αμα θες να τα κανείς μόνος σου… περι ορέξεως
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
PeterPan έγραψε:Αυτό είναι η εναλλακτική μου αν μου πει ο BarHonda ότι θα με ζορίσουν στις χώρες με τα πράγματα.

Δεν μπορώ με βεβαιότητα να σου πω ότι θα σου σπάσουν τις μπάλες ή όχι

Η μικρή μου εμπειρία λέει ότι οι Σέρβοι δεν ασχολούνται καν οπότε ότι κάτσει Σκόπια. Αλλά και αυτοί είναι τόσο φτωχομπινέδες που στη χειρότερη με ένα 20ρικάκι έχεις ξεμπερδέψει

Στην ελληνική πλευρά, με δεδομένο ότι είσαι φορολογικός κάτοικος Γερμανίας και η μηχανή είναι αποδεδειγμένα αγορασμένη Γερμανία, δεν μπορούν να σου κάνουν κάτι. Περισσότεο τσιγάρα/αλκοόλ φάνηκε να τους ενδιαφέρει
Άβαταρ μέλους
By Thomas_C200K
#826695 Λοιπόν πρώτο μέρος χθες. Πέτυχα 3 μποτιλιαρίσματα (ευτυχώς μικρά) ένα στον Α3, μετά στην Αυστρία μετά τα σύνορα που ήταν το μεγαλύτερο και ένα στην Ουγγαρία. Αν εξαιρέσουμε αυτά τα 3 λόγω έργων που απλά κόβαμε την κυκλοφορία από ότι κατάλαβα ή ήταν ηλίθιοι οι οδηγοί καθόλου κίνηση. Τώρα σε λίγο ξεκίνημα για Σερβία και Μακεδονία την βόρεια.

.
Άβαταρ μέλους
By Thomas_C200K
#826747 Live Update, 2ωρες και 10 λεπτά αναμονή για πέρασμα Σερβία από Ουγγαρία. Χοργκος 2 δεν πήγαιναν βήμα.
Πρώτο βενζινάδικο ΕΚΟ " Δεν δέχονται κάρτες"