Για τα ταξίδια που κάναμε κι αυτά που θέλουμε να κάνουμε
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
GTS έγραψε:Λαδι στο σουπερμαρκετ ουτε στην Ελλαδα εχει καλο. Μονο κατευθειαν απο παραγωγο αλλα το προβλημα ειναι οτι οι τενεκεδες ειναι παλιοι και μεγαλοι.

Οι τενεκέδες είναι καινούργιοι.
Πάντα!
Οι παλιοί πάνε ανακύκλωση.

Από το Redmi Note 4
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#417807 Έφερα λάδι απο ενα στενό συγγενή μου στη Μεσσηνία που μας δίνει απο το δικό του περιορισμένης ποσότητας, αυτό δεν το βρίσκεις σε σούπερ μάρκετ ούτε Ελλάδα. Για το μέλι παρομοίως. Btw χαλαρά τρώμε 2x 17ρηδες μέσα σε ενα έτος, χωρίς τηγάνισμα, αλλά αυτό γιατι η γυναίκα μου μαγειρεύει πολυ και ελληνικά πχ λαδερά ταψιού κτλ, σαλάτες .
Επίσης έφερα και πράγματα που είτε δε βρίσκεις καθόλου σε ίδια ποιότητα (πχ γίγαντες φακές κτλ 3Α ελληνικές) είτε κάποια που βρίσκεις αλλά πολυ ακριβότερα ( πχ βρίσκεις καφέ λουμιδη το μικρό σακουλάκι αλλά έφερα τις μεγάλες συσκευασίες απο Σκλαβενίτη :-)
Τόση πληρότητα στο αμάξι στο πορτ μπαγκαζ δεν είχε ξαναγίνει, ειχα γεμίσει και την παραμικρή κοιλότητα με σακουλάκια .. ούτε που ξέρω για τι βάρος μιλάμε, έβγαζα εδώ πέρα για ωρα. (Η πλάκα με το C5 ειναι οτι δεν κάθεται η ανάρτηση ποτέ με το βάρος και πάντα σε οπτικους ελέγχους το αμάξι φαίνεται ξεφορτωτο) .

Σε αλλά νέα.... ναι για μενα ειναι "καλό χειμώνα" πλέον... αύριο πάω στο γράφειο έπειτα απο 3εβδομαδες άδειας , θα λείψω μόνο μερικές ημέρες για τη μετακόμιση και τέλος.
Έριξα έναν ύπνο με πάπλωμα το πρωί, μούρλια :-)
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#417814 και εμεις στους 3 τενεκέδες ειμαστε ετησίως χωρις να τηγανίζουμε με αυτό.
η σαλατα εχει τουλάχιστον 2 δαχτυλα λαδι για σωστη παπαρα.
Λαδι από μια φιλη της πεθερας από δικα της δενδρα,αγουρελαιο,που σου ερχεται να το πιεις με καλαμακι.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
Y.V έγραψε:Της σουπας; :s_omg
Κουταλακια του γλυκου δεν εχετε; :lol:

αυτά που ελεγε ο junior gt περι τρεσαρισματος κοκαινης :lol:
Άβαταρ μέλους
By elteo
REALZEUS έγραψε:
GTS έγραψε:Στην Αγγλια ετρωγα ελαχιστο και αγοραζα παντα απο Σουπερ μαρκετ σε ιδια τιμη με Ελλαδα. Το ιδιο σιγουρα δεν ειναι.

Μια φορά το χρόνο αγόραζα ένα μπουκαλάκι. Διαφορά δεν κατάλαβα πάντως.

Νίκος Παππάς έγραψε:
REALZEUS έγραψε:Πόσο λάδι τρώτε ρε σεις;

Τρεις 17κιλους τον χρόνο, καλά είναι;

Από το Redmi Note 4

Πιο μεγάλη κατανάλωση λαδιού και από VAG! :lol:

Δεν καταλαβαίνω το κόλλημα του Έλληνα με το λάδι και την φέτα πάντως. Ελάχιστο λάδι στο φαγητό (αντί για βούτυρο και λαρδί που βάζουν οι βόρειοι, αν και σε μερικά φαγητά πάει περισσότερο το βούτυρο, φρέσκο αγελαδινό φυσικά) και τέλος.

Συγνώμη αλλά τι μαγειρεύεις ? Σαντουιτς ? Αν δεν βάλεις ελαιόλαδο τι αρακά, φασολάκια, όσπρια, σαλάτες θα φας?
Εκτός και αν βάζεις mobil5w30 και δεν "νιώθεις" γενικά από γεύση. :lol:

Και για να μιλήσω στην γλώσσα σου είναι σαν να σου λένε γιατί να πιεις την πρίμιουμ βαρελίσια μπύρα σου όταν υπάρχει του λιντλ που κάνεις την δουλειά σου. :whistlink:
Άβαταρ μέλους
By GTS
#417896 Eβαζα λιγο λαδι παντου. Πολύ λαδι το κανει βαρυ το φαγητο και σε ωθει να φας και πολύ ψωμι.
Άβαταρ μέλους
By dstou
#417898 Ναι για λάδι από ντενεκέ άμα ξέρετε την προέλευση και είναι γκαραντί αυτός που στο δίνει. Στο χωριό μου που είναι φουλ ελαιοπαραγωγικό δίνουν λιανική τον 17κιλο ντενεκέ 60-70 ευρά+ ένα 3ευρω(?) το κόστος του ντενεκέ. Ηγουν βγαίνει 3,7-4,3 ευρά το κιλό, όταν μετριότητες σαν το απλό ΕΛΑΙΣ ή το ΑΛΤΙΣ στο σούπερ πουλιούνται 5 και 6 ευρώ το λίτρο , προσοχή όχι το κιλό. :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By elteo
#417900 Σωστή παρατήρηση. Ο 17κιλος τενεκες αντιστοιχεί σε σχεδόν 18.6 λίτρα!
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#417905 Εκτός του ότι πολλοί έχουμε δικό μας λάδι άλφα άλφα, συζητάμε ότι λάδι της προκοπής στις βόρειες χωρες πάει άνετα 15-20 € το λίτρο, το οποίο άμα μαγειρεύεις αντρίκια δε σε φτανει ουτε για μηνα.
Άβαταρ μέλους
By GTS
#417908 Στην Αγγλια παντως ιδια τιμη ειχε με τα αντιστοιχα Ελληνικα που βρίσκεις στα σουπερ μαρκετ. Κάθε εβδομαδα το ειχαν στις εκπτωσεις (λογικα μονο νοτιοι αγοραζουν ελαιολαδο εκει).
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
rx8_drifter έγραψε:Εκτός του ότι πολλοί έχουμε δικό μας λάδι άλφα άλφα, συζητάμε ότι λάδι της προκοπής στις βόρειες χωρες πάει άνετα 15-20 € το λίτρο, το οποίο άμα μαγειρεύεις αντρίκια δε σε φτανει ουτε για μηνα.

Ακριβώς! Γι'αυτό οι ντόπιοι το χρησιμοποιούν με βαποριζατερ σαν άρωμα
Ψεκάζουν λίγο την σαλάτα να πάει παντού

Φυσικά όταν δουν εμάς πως βάζουμε λάδι στην σαλάτα ένα ντουρντουτσαβλο το παθαίνουν

Από το Redmi Note 4
Άβαταρ μέλους
By mirage
GTS έγραψε:Στην Αγγλια παντως ιδια τιμη ειχε με τα αντιστοιχα Ελληνικα που βρίσκεις στα σουπερ μαρκετ. Κάθε εβδομαδα το ειχαν στις εκπτωσεις (λογικα μονο νοτιοι αγοραζουν ελαιολαδο εκει).

Για τι λαδι μιλας gts. Γιατι σε βλεπω το γραφεις και το ξαναγραφεις και εχω την αισθηση πως δε νοιωθεις

< >
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
elteo έγραψε:Συγνώμη αλλά τι μαγειρεύεις ? Σαντουιτς ? Αν δεν βάλεις ελαιόλαδο τι αρακά, φασολάκια, όσπρια, σαλάτες θα φας?

Ούτε στο σκυλί μου δεν ταΐζω τέτοια σκουπίδια... :lol:
Φασολάκια λέει!!! :vava:
Άβαταρ μέλους
By GTS
mirage έγραψε:
GTS έγραψε:Στην Αγγλια παντως ιδια τιμη ειχε με τα αντιστοιχα Ελληνικα που βρίσκεις στα σουπερ μαρκετ. Κάθε εβδομαδα το ειχαν στις εκπτωσεις (λογικα μονο νοτιοι αγοραζουν ελαιολαδο εκει).

Για τι λαδι μιλας gts. Γιατι σε βλεπω το γραφεις και το ξαναγραφεις και εχω την αισθηση πως δε νοιωθεις

< >
μπουκαλι extra virgin olive oil απο sainsbury ή διαφορες ιταλικες μαρκες, αυτα που εχουν στα super market. Εσυ ποιο νοιωθεις;

Ελληνικο ειναι τις περισσοτερες φορες το λαδι ακομα και το ιταλικο αλλα αναμικτο με διαφορες ποιοτητες...
Άβαταρ μέλους
By elteo
REALZEUS έγραψε:
elteo έγραψε:Συγνώμη αλλά τι μαγειρεύεις ? Σαντουιτς ? Αν δεν βάλεις ελαιόλαδο τι αρακά, φασολάκια, όσπρια, σαλάτες θα φας?

Ούτε στο σκυλί μου δεν ταΐζω τέτοια σκουπίδια...
Φασολάκια λέει!!! :vava:
Εικόνα

Στάλθηκε με Tapatalk