Για τα ταξίδια που κάναμε κι αυτά που θέλουμε να κάνουμε
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
nass έγραψε:Είμαι αυτές τις μέρες στο ησυχαστήριο :inlove: στο Μαρμάρι της Νότιας Εύβοιας και έκανα κάτι που ήθελα χρόνια να κάνω: οδική βόλτα στο Κάβο Ντόρο (έχω περάσει και 3 φορές με ιστιοπλοϊκό)

150 χλμ. σε "παρθένα" μέρη 80 χλμ. σε ευθεία γραμμή από την Ομόνοια, κάπου 40 χλμ. έρημου στριφτερού ασφαλτόδρομου :superman: :twisted: (προσοχή στις λακούβες!) και 30 χλμ. σε πολύ κακό χωματόδρομο (95% των "SUV" και "off-road" θα είχε κάνει πίσω). Ομως τα μέρη υπέροχα: φαράγγια με ποτάμια και καταρράκτες διαδέχονταν έρημες άδενδρες βουνοπλαγιές με σπάρτα και πουρνάρια, άγρια θάλασσα, γκρεμοί.

Διαδρομή Μαρμάρι-Κάρυστος-Πλατανιστός-Αμυγδαλιά-Κάβο Ντόρο-Καλλιανοί-Μαρμάρι.

Δεν μου άρεσε όμως (αν και φυσιολογική με βάση τα παραπάνω) η ερήμωση του τόπου, το μεγαλύτερο χωριό είχε 10 σπίτια και 2 αυτοκίνητα (αγροτικά εννοείται).

Έχεις κάποια σχέση με το μέρος ή απλά περαστικός? Έχω εξοχικό στο Μαρμάρι και ήμουν εκεί το ΣΚ. Μας έκανε τρομερές μέρες.

Παραλία πριβέ (είναι μετά την Αγ. Ειρήνη δίπλα στα ιχθυοτροφεία) το Σάββατο το πρωί. :inlove:

Εικόνα

Δυστυχώς το μέρος είναι στο έλεος του θεού από τις τοπικές αυτοδιοικήσεις και οι ντόπιοι είναι εντελώς άμπαλοι και αφιλόξενοι. Το μέρος έχει τρομερές προοπτικές λόγω απόστασης από την Αττική και φυσικού περιβάλλοντος αλλά δεν ενδιαφέρεται κανείς.

Άμα σου αρέσει η από κει πλευρά να προτείνω στην επόμενη επίσκεψη Αγ. Δημήτριο και Γιαννίτσι. Με λίγο αέρα μπορεί να σηκώσει 2-3μ κύμα στο Γιαννίτσι αλλά είναι απίστευτα. Κάνεις 2 βήματα στη θάλασσα και μετά άβυσσος. Έχω βγάλει ζωντανό αστακό εκεί! :eat:
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#261989 Το Celini το έχουν γνωστοί.

Μεγάλη Άμμο πήγες? Κυριακή μόλις έφυγε η συννεφιά το μεσημέρι είχε νοτιά και ήταν λουκούμι στη Μεγάλη Αμμο. Για όποιον δεν ξέρει:

Εικόνα

Η φώτο ενδεικτική γιατί η παραλία κάθε χρόνο αλλάζει τοποθεσία και σχήμα λόγω των έντονων ρευμάτων στο πέρασμα μεταξύ Εύβοιας και Πεταλιών. Φέτος δε πρέπει να έχει μετακινηθεί πάνω από 300μ σε σχέση με πέρσι.
Άβαταρ μέλους
By mirage
Corto Maltese έγραψε:Θα ξεχνούσα το σημαντικότερο: Λουκουμάδες Ως ευπαρέστητε. Στα Λιμενάρια. Εκεί. Όχι αλλού.

Ειπες λουκουμάδες! Τέλεια!
Δυστυχώς το πρόγραμμα δεν βγαίνει για Επτάνησα. Next time

< Note 2 >
Άβαταρ μέλους
By egobrain
mirage έγραψε:Τελικά κλείστηκε μια βδομάδα στην Θάσο. Θα μείνουμε Σκάλα Πρίνου και στον Πωτό.
Προτάσεις για φαγητο, παραλίες και εκδρομές μεσα στο νησί ευπρόσδεκτες!
Υ.Γ. κατα προτίμηση παραλίες χωρίς πολύ βαβουρα

να κανετε μια γυρα στο καζαβιτι και απο κει εχει μια καλη πεζοπορικη για ενα εκκλησακι (αγ. ιωαννης?) στην κορυφη της πλαγιας, περιπου μια με μιαμιση ωρα διαδρομη. εκει πανω εχει ανοιχτωσια και, ε, φανταστικη θέα :)

μια ακομα ειναι απο τον Σωτηρα (ωραιοτατο χωριο, καφες κατω απ' το πλατανι στην πλατεια) προς τα παλια μεταλλεια σιδηρου (κοντα) και τη σιδηροδρομικη χαραξη που κατεβαζε τα βαγονακια στη σκαλα

πανω απ' τις μαριες εχει ενα παρκο + μια λιμνη με μικρους καταρρακτες (ημουν αυγουστο και δεν υπηρχε μπολικο νερο, τωρα ισως αξιζει)

θεολογος επισης ομορφος και καλος για περπατημα (ολ οβερ η μυρωδια σουβλισμενων αρνιων)

στις αλυκες βολτα στα μαρμαρα στο νοτιο κομματι του λατομειου
Άβαταρ μέλους
By sknipper
nass έγραψε:Είμαι αυτές τις μέρες στο ησυχαστήριο :inlove: στο Μαρμάρι της Νότιας Εύβοιας και έκανα κάτι που ήθελα χρόνια να κάνω: οδική βόλτα στο Κάβο Ντόρο (έχω περάσει και 3 φορές με ιστιοπλοϊκό)
Αν μπορείτε πείτε μου 2-3 πράματα για την περιοχή και τους δρόμους. Συγγενής διαθέτει εξοχικό που έχω επισκεφτεί νότια της Καρύστου. Πηγαίνοντας νότια φτάνεις στο τέλος της ασφάλτου σε μια παραλία (Μπούρος) με άγαλμα και αμέσως μετά χωματόδρομος με παρατημένο γιαπί ξενοδοχείο. Αυτή η διαδρομή, έχω δει στο χάρτη, μοιάζει να σε πάει σε ωραία μέρη αλλά πόσο βατός είναι αυτός ο χωματόδρομος και μέχρι πού;
Στην περιοχή άλλα μέρη που θα θέλατε να προτείνετε είτε σε χωριά, μάσα, ειδικά προϊόντα, ενδιαφέροντα θεάματα και βέβαια θάλασσες.
Άβαταρ μέλους
By nass
#263708 Μέχρι εκεί έχω πάει και εγώ, πιο πέρα δεν ξέρω.
Τα μέρη που είπα είναι πηγαίνοντας αριστερά σε μια ασφάλτινη διασταύρωση που έχει πιο πριν λίγο μετά το Μετόχι, σε 20 χλμ. στροφοδιαδρομής :superman: προς Πλατανιστό (φαράγγι με καταρράκτες ωραιότατο, το ποτάμι καταλήγει στην παραλία ...Ποτάμι πολύ ωραία επίσης)
Η διαδρομή που έκανα (πρακτικά το γύρο της Οχης, του βουνού πάνω από την Κάρυστο) είναι πολύ hard core. Ωστόσο αποκλειστικά από άσφαλτο πηγαίνοντας βόρεια από Κάρυστο για Μαρμάρι και στρίβοντας δεξιά (ανατολικά) για Παραδείσι-Αγιο Δημήτριο φτάνει στο τέλος στους Καλλιάνους που είναι το άλλο ωραίο φαράγγι της περιοχής, του Δημοσχάρη.
Αλλη ωραία στροφοδιαδρομή η παραλιακή μετά από το Μαρμάρι για Πόρτο Λάφια, δυστυχώς όμως η παραλία εκεί είναι χάλια.

Ωραίες παραλίες: η Μεγάλη Αμμος που λέει παραπάνω ο Deleted User 1 (προσοχή: ομπρέλα!), στου Φυγιά κάτω από το Μαρμάρι, το Ποτάμι και από την πλευρά του Αιγαίου ο Αγ. Δημήτριος και στο τέλος του φαραγγιού του Δημοσχάρη, κάτω (πριν από) τους Καλλιάνους.

Φαγητό στις "Μουριές" στο Παραδείσι και στον "Πλάτανο" στην παραλία του Φυγιά στο Μαρμάρι καθώς και πάνω από την Κάρυστο στους Μύλους (δεν θυμάμαι πως λέγεται)
Μέσα στην Κάρυστο δεν βρήκα κάτι αξιόλογο μασικώς.
Άβαταρ μέλους
By JimClark
#263716 Και εγώ αυτή τη γλυκειά ερήμωση της Νότιας Εύβοιας την έχω διαπιστώσει όσο έχω γυρίσει (μόνο ασφάλτινες περιπλανήσεις ως την Κάρυστο). Πολύ θα ήθελα να δω την πλευρά προς Ανατολικά...
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
nass έγραψε:Μέχρι εκεί έχω πάει και εγώ, πιο πέρα δεν ξέρω.
Τα μέρη που είπα είναι πηγαίνοντας αριστερά σε μια ασφάλτινη διασταύρωση που έχει πιο πριν λίγο μετά το Μετόχι, σε 20 χλμ. στροφοδιαδρομής :superman: προς Πλατανιστό (φαράγγι με καταρράκτες ωραιότατο, το ποτάμι καταλήγει στην παραλία ...Ποτάμι πολύ ωραία επίσης)
Η διαδρομή που έκανα (πρακτικά το γύρο της Οχης, του βουνού πάνω από την Κάρυστο) είναι πολύ hard core. Ωστόσο αποκλειστικά από άσφαλτο πηγαίνοντας βόρεια από Κάρυστο για Μαρμάρι και στρίβοντας δεξιά (ανατολικά) για Παραδείσι-Αγιο Δημήτριο φτάνει στο τέλος στους Καλλιάνους που είναι το άλλο ωραίο φαράγγι της περιοχής, του Δημοσχάρη.
Αλλη ωραία στροφοδιαδρομή η παραλιακή μετά από το Μαρμάρι για Πόρτο Λάφια, δυστυχώς όμως η παραλία εκεί είναι χάλια.

Ωραίες παραλίες: η Μεγάλη Αμμος που λέει παραπάνω ο Deleted User 1 (προσοχή: ομπρέλα!), στου Φυγιά κάτω από το Μαρμάρι, το Ποτάμι και από την πλευρά του Αιγαίου ο Αγ. Δημήτριος και στο τέλος του φαραγγιού του Δημοσχάρη, κάτω (πριν από) τους Καλλιάνους.

Φαγητό στις "Μουριές" στο Παραδείσι και στον "Πλάτανο" στην παραλία του Φυγιά στο Μαρμάρι καθώς και πάνω από την Κάρυστο στους Μύλους (δεν θυμάμαι πως λέγεται)
Μέσα στην Κάρυστο δεν βρήκα κάτι αξιόλογο μασικώς.

Όπως τα λες είναι. Στην ανατολική πλευρά έχει κάμποσες παραλίες, πλέον εύκολα προσβάσιμες μετά την ασφαλτόστρωση. Από Μαρμάρι μέχρι Νιμπορειό έχει τουλάχιστον 3 εξαιρετικές παραλίες (μία στις φώτο παραπάνω) αλλά ενδέχεται να βρεθούν κατασκηνωτές ή φουσκωτοί. Είναι κλασσικός προορισμός με φουσκωτά από ανατολικά παράλια αττικής. Επίσης δεν το συζητάμε ότι αν υπάρχει δυνατότητα σκάφους πρέπει να γίνει επίσκεψη στους Πεταλιούς που είναι ένα απίστευτο, σχεδόν παρθένο μέρος.

Από Αιγαίο μεριά εμένα μου αρέσει πολύ και το Γιαννίτσι (πας προχωρώντας από Παραδείσι) αλλά και Αι Δημήτρης που αναφέρεις.

Για μάσα προτείνεται επίσης και ο Ξυπόλητος στο Πόθι.
Άβαταρ μέλους
By 224v
#265091 Για την Λημνο μια βδομαδα πιστευω αρκει... Αλλα η μεταβαση ειναι θεμα... Το καραβι λεει 24 ωρες!!! ειναι δυνατον???
Τελικα το αεροπλανο ειναι μονοδρομος μαλλον και νοικιασμα εκει, αυτοκινητου...
Άβαταρ μέλους
By Focusman91
224v έγραψε:Για την Λημνο μια βδομαδα πιστευω αρκει... Αλλα η μεταβαση ειναι θεμα... Το καραβι λεει 24 ωρες!!! ειναι δυνατον???
Τελικα το αεροπλανο ειναι μονοδρομος μαλλον και νοικιασμα εκει, αυτοκινητου...

Εχω παει με πλοιο Λημνο και η φαση δεν παλευοτανε χωρις καμπινα. Ηταν και ενα σαπιο... φυγαμε 7μιση απογευμα και φτασαμε 6μιση το πρωί.
Σχετικά ωραιο νησι. Εχω παει 4 χρονια σερι. Σε λιγοτερο απο 4 μερες το χεις δει ολο!

.
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#265117 Πάντα το δρομολόγιο δεν ξεπερνούσε τις 10 ώρες, ακόμα και σε εποχές (1990) με καράβια σκυλο(μ)πνίχτες .
Πολλές οι ημέρες που θα μείνεις και λίγα τα αξιοθέατα, αλλά παραμένει (ειδικά για μεγάλες ηλικίες) μια καλή επιλογή για ηρεμία, ξεκούραση , με όμορφες παραλίες, καθαρή θάλασσα και καλό φαγητό.
Αν έχεις σαν έδρα τη Μύρινα, 3ήμερη ενοικίαση αυτοκινήτου αρκεί.

Επειδη πέρασαν 10+ χρονια απ΄την τελευταία μου 3ήμερη επίσκεψη (αν και δαπάνησα 5 χρόνια διαμονής μεταξύ 1989-1998), δεν έχω προτάσεις λόγω αμφιβολιών για το τί υπάρχει ακόμα σήμερα και τι όχι σε καταλύματα και εστιατόρια-ταβερνάκια.
Σίγουρα πάντως θα μείνεις ικανοποιημένος. :)
Άβαταρ μέλους
By JBT
#265243 Κύριοι τα φώτα σας παρακαλώ :inlove:

Φτάνουμε Τετάρτη (ή Πέμπτη, θα δείξει) στην Πάτρα κι έχουμε 1-2 μέρες χρόνο για παρουσιαστούμε :lol: στην Μονεμβασιά.

Μπορείτε να προτείνετε διαδρομή και στάσεις, διανυκτέρευση κλπ;

Τα αντράκια είναι 3 ετών και 3 μηνών, οπότε για την ώρα μια πραγματική εξόρμηση πχ για σπήλαια κλπ δεν παίζουν :(

Τι είπα πάλι ε :s_wacko