nass έγραψε:Είμαι αυτές τις μέρες στο ησυχαστήριοστο Μαρμάρι της Νότιας Εύβοιας και έκανα κάτι που ήθελα χρόνια να κάνω: οδική βόλτα στο Κάβο Ντόρο (έχω περάσει και 3 φορές με ιστιοπλοϊκό)
150 χλμ. σε "παρθένα" μέρη 80 χλμ. σε ευθεία γραμμή από την Ομόνοια, κάπου 40 χλμ. έρημου στριφτερού ασφαλτόδρομου![]()
(προσοχή στις λακούβες!) και 30 χλμ. σε πολύ κακό χωματόδρομο (95% των "SUV" και "off-road" θα είχε κάνει πίσω). Ομως τα μέρη υπέροχα: φαράγγια με ποτάμια και καταρράκτες διαδέχονταν έρημες άδενδρες βουνοπλαγιές με σπάρτα και πουρνάρια, άγρια θάλασσα, γκρεμοί.
Διαδρομή Μαρμάρι-Κάρυστος-Πλατανιστός-Αμυγδαλιά-Κάβο Ντόρο-Καλλιανοί-Μαρμάρι.
Δεν μου άρεσε όμως (αν και φυσιολογική με βάση τα παραπάνω) η ερήμωση του τόπου, το μεγαλύτερο χωριό είχε 10 σπίτια και 2 αυτοκίνητα (αγροτικά εννοείται).
Έχεις κάποια σχέση με το μέρος ή απλά περαστικός? Έχω εξοχικό στο Μαρμάρι και ήμουν εκεί το ΣΚ. Μας έκανε τρομερές μέρες.
Παραλία πριβέ (είναι μετά την Αγ. Ειρήνη δίπλα στα ιχθυοτροφεία) το Σάββατο το πρωί.

Δυστυχώς το μέρος είναι στο έλεος του θεού από τις τοπικές αυτοδιοικήσεις και οι ντόπιοι είναι εντελώς άμπαλοι και αφιλόξενοι. Το μέρος έχει τρομερές προοπτικές λόγω απόστασης από την Αττική και φυσικού περιβάλλοντος αλλά δεν ενδιαφέρεται κανείς.
Άμα σου αρέσει η από κει πλευρά να προτείνω στην επόμενη επίσκεψη Αγ. Δημήτριο και Γιαννίτσι. Με λίγο αέρα μπορεί να σηκώσει 2-3μ κύμα στο Γιαννίτσι αλλά είναι απίστευτα. Κάνεις 2 βήματα στη θάλασσα και μετά άβυσσος. Έχω βγάλει ζωντανό αστακό εκεί!

(προσοχή στις λακούβες!) και 30 χλμ. σε πολύ κακό χωματόδρομο (95% των "SUV" και "off-road" θα είχε κάνει πίσω). Ομως τα μέρη υπέροχα: φαράγγια με ποτάμια και καταρράκτες διαδέχονταν έρημες άδενδρες βουνοπλαγιές με σπάρτα και πουρνάρια, άγρια θάλασσα, γκρεμοί.

στην Μονεμβασιά.