Για τα ταξίδια που κάναμε κι αυτά που θέλουμε να κάνουμε
Άβαταρ μέλους
By Chris
#265419 Κι εμένα δε μου έκανε καθόλου εντύπωση, 0-1 μέρα θα έλεγα, τείνοντας προς το 0. Δηλαδή καλύτερα να πας κάπου αλλού. Δεν ξέρω ποσο είχε παλιά η βενζίνη, πριν 2-3 μήνες ήταν γύρω στο 1.10, σίγουρα φθηνότερη από κάθε γειτονική του χώρα.
Άβαταρ μέλους
By mirage
#265440 Εξακολουθεί να έχει φτηνή μπεντζινα.
Το μουσείο μοντέρνας τεχνης είναι ενδιαφέρον και σε εκθέματα και σαν χώρος και σαν τοποθεσία. Απο εκεί και πέρα. Χμμμ έχει ενα ενδιαφέρον το που ειναι χτισμένη η πόλη. Αυτά. 1 μέρα μαξ.

< Note 2 >
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#265487 Έχει ενδιαφέρον αν κανεις γενικότερα μια εξόρμηση τριγύρω (trier klp klp) και ίσως αν γουσταρεις και κανα mountain. Μια μέρα την αξίζει μόνο και μόνο για να τους ακούσεις να μιλάνε λουξεμπουρζουά :s_inlove
Άβαταρ μέλους
By KonTaz
#265785 Από πρόστιμα ταχύτητας στην Αυστρία και συγκεκριμένα στην Βιέννη έχουμε καμιά ιδέα?Με τσίμπησε κάμερα να πηγαίνω με 63 σε ζώνη των 50 .Βράδυ 2 η ώρα,άδειος ο δρόμος,αφαιρέθηκα :s_whiteflag
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#266427 Αναζητείται ενδιάμεσος σταθμός (1 διανυκτέρευση) στη διαδρομή Ελβετία (νότια σύνορα με Ιταλία) - Calais, μέσω Λουξεμβούργου και Βελγίου για να αποφύγουμε τα διόδια της Γαλλίας. Εξαιρούνται Mulhouse, Colmar & Strasburg τα οποία αν και σε καλό σημείο (στα μισά της διαδρομής), έχω επισκεφτεί ξανά στο παρελθόν. Αν υπάρχει και χρόνος για κάποια ωραία διαδρομή για να αποφύγουμε βαρετό αυτοκινητόδρομο, ευπρόσδεκτες οι οποίες προτάσεις. Τέλος Ιουλίου αυτά.

< >
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#266429 To μόνο που μπορώ να σκεφτώ απ αυτά που ξέρω είναι Ardennes (φύση, ωραία χωριουδάκια κι ετς), ή κάτι στη Γαλλία αν ξέρει ο μιράγκε.

Πολλά constrains βάζεις :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#266438 Αν υπάρχει κάτι εξαιρετικό, ίσως μπορούμε να χαλαρώσουμε το constraint της διαδρομής (το χρονικό δεν αλλάζει).
Από Basel μετά θα θέλουμε 750km και ενδεχομένως κουραστούν τα γονίδια. Είναι όμως καλή περίπτωση για να επιλέξουμε το scenic route της Ελβετίας.

< >
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#266441 Basel είναι καλή περίπτωση, κάνετε και μπλουμ στο ποτάμι απ το γεφύρι και τσουλάτε με το ρέμα για κανα 20λεπτο αν τα πιτσιρίκια είναι μιας ηλικίας, ή εναλλακτικά φορτώνετε μπύρες και μπιμπερό :s_tongue σε ενα βαρκί και αρμενίζετε.

Trier επίσης μετράει, αλλά είναι εκτός πορείας ελαφρώς.

Ελβετία κοίτα μη σου ρθει κανα εγκεφαλικό με τις τιμές, πήγε φίλος τις προάλλες και έκλαψε :s_biggrin
Άβαταρ μέλους
By mirage
#266443 Καλά τα λεφτά των διοδίων θα πάνε σε ξενοδοχεία και ενα κεμπάπ.

< Note 2 >
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#266453 Με τα μεγάλα γονίδια θα είμαι (γονείς). Τα παιδιά και η μαμά με το αεροπλάνο. Είναι μικρά ακόμη για τέτοιο ταξίδι.
Ελβετία μυρωδιά θα πάρουμε. Θα φάμε καλό πρωινό στο ξενοδοχείο και μετά στα services κάτι γρήγορο. Είναι φαρμακείο το φαγητό, πράγματι.
Mirage, τα διόδια μάλλον σε βενζίνη θα τα φάω γιατί το lexus δεν είναι clk στον αυτοκινητόδρομο. Η διαμονή είναι μία, δεν αλλάζει.

< >
Άβαταρ μέλους
By Chris
#266455 Λιγο πιο ανατολικα απο αυτο που σκεφτεσαι, εγω να προτεινω το mainz-koblenz παραλληλα στο ποταμι. Οι χαρτες θα σου προτεινουν τον αυτοκινητοδρομο λιγο πιο δυτικα, αλλα αξιζει με χιλια εκεινη η περιοχη του Ρηνου. Και μετα το κοβεις τερμα δυτικα μεσα απο τα βουνα για να βγεις Βελγιο, περνωντας και απο nurbugring.

edit αυτο https://www.google.com/maps/dir/Mainz,+ ... 569429!3e0
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#266473 Την είχα κάνει πριν από μερικά χρόνια με το tt τη διαδρομη. Ο Mosel είναι ο ποταμός, σωστά; Είχαμε μείνει στο cochem γυρίζοντας από το ring. Είναι καλή ιδέα, θα αρέσει και στους γονείς.
@ Gts: κανένα 40άρι νομίζω.

< >