Για τα ταξίδια που κάναμε κι αυτά που θέλουμε να κάνουμε
Άβαταρ μέλους
By mjacob
224v έγραψε:Τα πολυβολεια υπαρχουν αλλα οπως ελεγαν τα περισωτερα τα εχουν βγαλει. Το Φιερι σαν βιομηχανικη περιοχη δεν εχει προχωρησει με τον καλλοπισμο του. Πηγαμε στην Αρχαια Απολλωνια εκει το απογευματακι και ετσι μολις προλαβαμε να μπουμε στον χωρο με τα ερειπια. Στη Ναρτα εξω απο Αυλωνα, φαγαμε καταπληκτικα ψαρικα σε ταβερνακι.. και φτηνα 10 ευρω το ατομο.... Τσιπουρο καλο οπως με διαβεβαιωσαν. Απο Αργυροκαστρο πηραμε Τσιπουρο που επισης ηταν πολυ καλο. Στο Φιερι πηγαινες απο Κακαβια -Τεπελενι?? η απο Χειμαρα - Αυλωνα?.
Το ανεβασμα του Βουνου μεταξυ Χειμαρας και Αυλωνα ολα τα λεφτα... πλεον Μια αναβαση στυλ Παρνηθας αλλα με πλατος δρομου, σημανση, μπαριερες αψογες. Το βλεπαμε απο κατω στη θαλασσα το που θα ανεβαιναμε και δεν το πιστευαμε.. ομως η Θεα απο εκει πλεον ηταν θεικη. Σε μερικες φουρκετες μαλιστα φτιαχνουν Καντινες ωστε να σταματας και να τσιμπας και κατι... Φωτογραφιες απο Φιερι θα προσπαθησω να βρω και απο συνταξιδιωτες, γιατι ηδη ηταν αργα οταν φτασαμε εκει και το φως λιγοστο.

Από κακαβιά Τεπελένι.
Ταβερνάκια ωραία ναι. Τότε τα διαχώριζαν σε "οικογενειακά" και "κοσμικά" :D γκομενακια δεν μπορούσαν να βγαίνουν μόνα τους. Είχε όμως το Φιερι κάτι καλά :shifty:

Αν βρεις φώτο, θα χαρώ να δω :oops:
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#258601 Τα έτη 1993 και 1994, 4-5 φορές ανεβοκατέβηκα οδικά τη διαδρομή Podgorica-Skadar lake-Lezhe-Τίρανα.

Το πλείστο της ΕΟ ασφαλτοστρωμένο χωρίς διαγραμμίσεις κλπ, με τρύπες-κρατήρες αλλά και κομμάτια καρόδρομου και ζώα με κάρα στη μέση του πουθενά. Απαγορευτική η οδήγηση τη νύχτα, λόγω .... "αόρατων εμποδίων".
Συχνό φαινόμενο πάνω στη διαδρομή : τα πλανόδια "τραπεζάκια" με 5-10 χυμούς-σοκολάτες σε θερμοκρασίες περιβάλλοντος 35οC+. :dizzy:
Καθόλου σπάνιο, το μπουκάλι του λίτρου απο χυμούς-αναψυκτικά κλπ, με καύσιμα απο πλανόδιους πωλητές .
Καύσιμα σπάνια, σε "καταστήματα" στη μέση του πουθενά , πάνω στο χώμα, έκτασης 20 τμ max και με τις αντλίες περιφραγμένες.
Στα Τίρανα έβρισκες και πρατήρια μεγαλύτερα και πληρέστερα, με καμιά 10ριά μπουκάλια λάδια και άλλα τόσα διάφορα "χημικά" βενζίνης-πετρελαίου.
And ... that's all ! ΠΙΚΡΑ! :dizzy:

Επόμενη και τελευταία επίσκεψη : στο Αργυρόκαστρο (οδικά απο Ιωάννινα) το 2006, μεγάλη (ανοδική) διαφορά στην επικρατούσα κατάσταση, αλλά και πάλι θα χρειαστούν ... άλλα 3-4 μνημόνια για να τη φτάσουμε! :help:
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
nass έγραψε:Δε βλέπω να διαφωνούμε σε κάτι ή να αλλάζει η παρατήρησή σου το νόημα της δικής μου.

:oops: Καθυστερημένη απάντηση, μου ξέφυγε η δημοσίευσή σου :
Ηθελα να διευκρινίσω πως, έστω και εκ συμπτώσεως, ουδέποτε μου δόθηκε κουβάς, με την έννοια του "ελλατωματικού-προβληματικού-παλιατζούρας" νοικιάρικου.
Μάλλον θα εννοούσες "κουβάς" απο πλευράς οδηγικής συμπεριφοράς-επιδόσεων σε σχέση με το δικό σου, οπότε σωστή η παρατήρησή σου και περιττή η δική μου διευκρίνιση.
Αν (προσ)τίθεται το θέμα απόκτησης-απόλαυσης οδηγικών εμπειριών με το δικό μας ΙΧ σε άλλη γη-σε άλλα μέρη , τότε .... :s_howdy
Άβαταρ μέλους
By 224v
dimitrisB έγραψε:Τα έτη 1993 και 1994, 4-5 φορές ανεβοκατέβηκα οδικά τη διαδρομή Podgorica-Skadar lake-Lezhe-Τίρανα.

Επόμενη και τελευταία επίσκεψη : στο Αργυρόκαστρο (οδικά απο Ιωάννινα) το 2006, μεγάλη (ανοδική) διαφορά στην επικρατούσα κατάσταση, αλλά και πάλι θα χρειαστούν ... άλλα 3-4 μνημόνια για να τη φτάσουμε! :help:

Μην ορκιζεσαι πλεον!!!, οι δρομοι ακομα και οι μη κυριοι ειναι απολυτα ενταξει με Ευρωπαικα δεδομενα. (πηγαμε στη περιοχη που εγιναν οι μαχες της Κλεισουρας, Τρεμπεσινας και το υψωμα 731, οπου αναχαιτιστηκε ο Μουσολινι κατα την Εαρινη επιθεση το 1941) και οι δρομοι δεν εχουν ιχνος λακουβας (φρεσκια ασφαλτος μπαριερες και ενημερωτικες πινακιδες...
Εαν βρω παρεα θα ξαναπαω με ΙΧ για μια βδομαδα ωστε να μην τρεχουμε λογω προγραμματος της εκδρομης.
Θα βαλω φωτο αλλα περιμενω και απο αλλους να μου τις στειλουν..
Τελευταία επεξεργασία από 224v και 23 Μάιος 2016, 11:17, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By bebes
#258977 το 2007 που πηγα Αλβανια, ο μονος αυτοκινητόδρομος ήταν τα 20 χιλιόμετρα απο Τίρανα προς Δυρράχιο.

Οι δρομοι ηταν στενοι, χωρις εμφανη διαγραμμιση και με πολλες λακουβες.
Ευτυχως ειχα παει με το Βιταρα, γιατι έξω απο το Πόγκραδετς έπεσα σε μια "τάφρο" και ειμαι σιγουρος οτι αν ειχα αλλο αυτοκινητο θα ήμουν ακομη εκει μεσα.

Απ'οτι μου λενε ομως καποιοι γνωστοι Αλβανοι, εχουν αλλαξει παρα πολλα απο τοτε...
Άβαταρ μέλους
By nass
dimitrisB έγραψε:
nass έγραψε:Δε βλέπω να διαφωνούμε σε κάτι ή να αλλάζει η παρατήρησή σου το νόημα της δικής μου.

:oops: Καθυστερημένη απάντηση, μου ξέφυγε η δημοσίευσή σου :
Ηθελα να διευκρινίσω πως, έστω και εκ συμπτώσεως, ουδέποτε μου δόθηκε κουβάς, με την έννοια του "ελλατωματικού-προβληματικού-παλιατζούρας" νοικιάρικου.
Μάλλον θα εννοούσες "κουβάς" απο πλευράς οδηγικής συμπεριφοράς-επιδόσεων σε σχέση με το δικό σου, οπότε σωστή η παρατήρησή σου και περιττή η δική μου διευκρίνιση.
Αν (προσ)τίθεται το θέμα απόκτησης-απόλαυσης οδηγικών εμπειριών με το δικό μας ΙΧ σε άλλη γη-σε άλλα μέρη , τότε .... :s_howdy

Ε ναι, αυτό εννοούσα, ότι αν προβλέπεται το ταξίδι να έχει και οδηγικό ενδιαφέρον, όπως τότε που πήγα στον Τοσκάνη, όπου δεν πάτησα autostrada παρά μόνο για την επιστροφή Maranello-Ancona, μπαίνει αναγκαστικά και αυτή η παράμετρος.
Σε άλλη περίπτωση, όπου το ταξίδι ήταν Παρίσι-Βρετάνη-Παρίσι προφανώς και νοίκιασα μια ντιζελούμπα Citroen από το CDG και τέλος της ιστορίας... (αν και πέρασα έξω από το Le Mans :) )
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#259242 @224v :thumbsup:

Eχεις καθόλου εικόνα τί παίζει ακόμα πιο βόρεια προς Σκόδρα? Ψήνω τους γονείς να κάνουν ένα ντού Ντουμπρόβνικ με την Ευα, αναγνωριστικό :s_gamer Είχανε πάει πριν απο 35 χρόνια μήνα του μέλιτος δαλματικές ακτές με τη Χοντάρα :s_drinks
Άβαταρ μέλους
By mjacob
rx8_drifter έγραψε:Eχεις καθόλου εικόνα τί παίζει ακόμα πιο βόρεια προς Σκόδρα? Ψήνω τους γονείς να κάνουν ένα ντού Ντουμπρόβνικ με την Ευα, αναγνωριστικό

Θύμησέ μου, τα λεφτά τους είχες πείσει να στα στείλουν για να τα προστατεύσεις στον πιο ασφαλή τραπεζικό λογαριασμό σου; :hmmm: :s_laughat
Άβαταρ μέλους
By bebes
rx8_drifter έγραψε:@224v :thumbsup:

Eχεις καθόλου εικόνα τί παίζει ακόμα πιο βόρεια προς Σκόδρα? Ψήνω τους γονείς να κάνουν ένα ντού Ντουμπρόβνικ με την Ευα, αναγνωριστικό :s_gamer Είχανε πάει πριν απο 35 χρόνια μήνα του μέλιτος δαλματικές ακτές με τη Χοντάρα :s_drinks

Απο Τιρανα προς Σκονδρα, καλος δρομος (οχι διπλος), περιπου 1 ωρα και 10'
Απο Σκονδρα μεχρι συνορα για Μαυροβουνιο αλλη μιση ωρα περιπου.

Δεν εχω προσωπική εμπειρία, οι πληροφορίες ειναι απο Αλβανους