Για τα ταξίδια που κάναμε κι αυτά που θέλουμε να κάνουμε
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
224v έγραψε:Giuseppe!!! Στο ιδιο ξενοδοχειο μειναμε και εμεις Κοστα Ναβαρονε νομιζω το ελεγαν, Θεα και κοντα σε παραλιες τελειες...

http://www.booking.com/hotel/gr/navaron ... al;ucfs=1&

http://www.hotelnavarone.gr/?lang=el

Αυτό εδώ.
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
bibendum έγραψε:το Κοστα Ναβαρονε θα ηταν τρελη απομιμηση χαχαχαχα

Είναι στον όρμο του Ναυαρίνου. Εξάλλου αυτό το ξενοδοχείο προυπήρχε του Costa Navarino.
Άβαταρ μέλους
By mjacob
bibendum έγραψε:pik και υπολοιποι γνωστες τα φωτα σας...

Εστω οτι καποιος θελει να παει Κερκυρα για Πασχα [...]

Α!
Αν σε αρέσει η μπύρα, η Corfu Beer είναι πολύ καλή περίπτωση. Η δε weiss τους, εξαιρετική.
Άβαταρ μέλους
By 224v
#250734 Οι παραλιες μπροστα στο Navarone, ειναι απειρως καλλυτερε απο αυτες που εχει το "ακριβο" που βρισκεται 1000μ μακρυα και μονο στις πισινες του αξιζει να κανει καποιος μπανιο. αλλιως Θαλασσα και ξερο ψωμι....
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
224v έγραψε:Οι παραλιες μπροστα στο Navarone, ειναι απειρως καλλυτερε απο αυτες που εχει το "ακριβο" που βρισκεται 1000μ μακρυα και μονο στις πισινες του αξιζει να κανει καποιος μπανιο. αλλιως Θαλασσα και ξερο ψωμι....

Έχει και μία ωραία ταβερνούλα μπροστά μάλιστα. Αρκεί να μη φυσάει βέβαια.
Άβαταρ μέλους
By belgarion
#250797 Ωραίο το Πολεμικό Μουσείο της Καλαμάτας.Βέβαια είχαμε δράματα όταν ρώτησα της διαφορά της αραβιδας με το τυφεκιο και προσπαθούσε ο υπεύθυνος να με πείσει ότι είναι απλά διαφορετικά μοντέλα ,πως λέμε HK11 -G3!Μετά βέβαια ο ΣΤΡ που μας έκανε ξενάγηση μου έλεγε τι να σας λέω τώρα,εσείς τα ξέρετε καλύτερα!
Στο μεταξύ παίρνω τηλέφωνο να ρωτήσω ωράρια στην Αρχαία Μεσσήνη και την Ολυμπία για αύριο και μου λένε 12-5 .Μα το σάιτ του Υπουργείου λέει 8-8 λέω,απάντηση:"Αυτό είναι το ωράριο Κύριε ,τι θέλετε τώρα?".Παίρνω να ρωτήσω ωράριο στη Δημοτική γκαλερί σύγχρονης τέχνης Καλαμάτας για σήμερα,απάντηση "ε μέχρι τις 12.30 είναι ημιαργια σήμερα,και τι θέλετε τώρα ,δεν έχει και τίποτα ενδιαφέρον να δείτε!".

.
Άβαταρ μέλους
By dstou
#250949 Aύριο είναι Μ.Παρασκευή, πιθανώς γι'αυτό το μειωμένο ωράριο. Το μέρος είναι εντυπωσιακό, και θάλει καλή αντοχή στο περπάτημα, προτιμητέες θα ήταν οι τελευταίες απογευματινές ώρες ( σε άλλη περίπωση 5-8).
Αραβίδα λέγεται το κοντό τυφέκιοΝ. Αρκετά όπλα, κυρίως παλιότερα και για λόγους φορητότητας, έβγαιναν σε δύο βερσιόν, την κανονική και την κοντή. Όταν λέμε κοντή δεν εννούμε τις καραμπίνες με την πριονισμένη κάνη που γίνονται μισές σε μήκος, απλώς λίγο πιο κοντή.
Άβαταρ μέλους
By belgarion
dstou έγραψε:Aύριο είναι Μ.Παρασκευή, πιθανώς γι'αυτό το μειωμένο ωράριο. Το μέρος είναι εντυπωσιακό, και θάλει καλή αντοχή στο περπάτημα, προτιμητέες θα ήταν οι τελευταίες απογευματινές ώρες ( σε άλλη περίπωση 5-8).
Αραβίδα λέγεται το κοντό τυφέκιοΝ. Αρκετά όπλα, κυρίως παλιότερα και για λόγους φορητότητας, έβγαιναν σε δύο βερσιόν, την κανονική και την κοντή. Όταν λέμε κοντή δεν εννούμε τις καραμπίνες με την πριονισμένη κάνη που γίνονται μισές σε μήκος, απλώς λίγο πιο κοντή.

Ξέρω τι είναι η αραβιδα, απλά είναι η ερώτηση που μου αρέσει να κάνω όταν κάποιος μου το παίζει έξυπνος στην ξενάγηση. Είναι όπως όταν πας σε αντιπροσωπεια αυτοκινήτων και αρχίζεις το τρολαρισμα όταν ο πωλητής προσπαθεί να σε πείσει ότι το πριους καίει όντως 2.5 λίτρα στα 100 χλμ ανεξαρτήτως συνθηκών

.
Άβαταρ μέλους
By belgarion
#250954 Να φανταστείς στην αρχή ο υπεύθυνος του μουσείου (ήταν με πολιτικά οπότε δεν ξέρω αν ήταν αξιωματικός) μου λέει, αραβιδα είναι αυτό που έχει εδώ αυτό που τραβιεται πίσω, κινητό ουραιο του λέω, ναι αυτό μου κάνει ενώ το τυφεκιο παίρνει γεμιστηρα... Και στο τέλος κατέληξε ότι είναι απλώς διαφορετικά μοντέλα.

.
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#252283 Κάπου πριν από ένα μήνα ένας φίλος έριξε την πρόταση να μας φιλοξενήσουν στην Κέρκυρα.

Μ. Παρασκευή κινήσαμε για το νησί. Ευτυχώς φτάσαμε Ηγουμενίτσα πολύ νωρίς πριν πλακώσει η κίνηση και φύγαμε με το ακριβώς επόμενο βαπόρι. Κατεβήκαμε στο νησί και φάγαμε την πρώτη φρίκη. Για μια απόσταση 2-3 λεπτών φάγαμε καμιά ώρα. Επόμενο βήμα να παρκάρουμε κάπου. Καλό αστείο, παντού χαμός. Πήγαμε το αφήσαμε μακρυά από κέντρο και περπάτημα με τις αποσκευές.

Πρώτη αίσθηση περπατώντας στο νησί είναι ότι έχεις πάει κάπου εξωτερικό. Πολύ ωραία τα πλακόστρωτα, πολύ ωραία τα παλιά κτίρια και τα χρώματά τους. Είχαμε την τύχη να μένουμε στην παλιά πόλη, πολύ κοντά στον Αγ. Σπυρίδωνα.

Μ. Παρασκευή γαρ, επιτάφιου παντού. Τα παιδιά είχαν πιάσει ένα τραπέζι στην πλατεία Λιστόν ώστε να δούμε τους επιτάφιους που θα περνούσαν από εκεί. Ο πρώτος που πέρασε μας έκανε ωραία εντύπωση. Η μπάντα γαμάτη και όλο το κλίμα έβγαλε μια αίσθηση διαφορετικότητας. Στα καπάκια πέρασε και δεύτερος επιτάφιος. Όπου περνούσε όμως επιτάφιος και μπάντα ακολουθούσε ένας κακός χαμός, να προλάβουν να βγάλουν βίντεο, σέλφι και λοιπά. Μετά τον 4ο-5ο επιτάφιο άρχιζες να το βλέπεις λίγο σαν παράνοια όλο αυτό και να θυμίζει πολύ καρναβάλι. Όλο αυτό κορυφώθηκε το βράδυ με τον μεγάλο επιτάφιο που στηθήκαμε να τον δούμε και είδαμε όλα τα σχολεία να περνάνε πρώτα και μετά που πέρασε μπάντα με επιτάφιο είχαμε κλατάρει. Εν τω μεταξύ είναι πολύ σημαντική και η θέση που έχεις καθήσει γιατί παίζει να μην ακούσεις τίποτα από μπάντα ή να χτυπάνε μόνο τα ταμπούρλα. Κάπως έτσι κύλησε η πρώτη μέρα.

Δεύτερη μέρα και Μ. Σάββατο. Μας είχαν πει να πάμε σ ένα σημείο να δούμε που σπάνε τις στάμνες. Το λοιπόν, στηθήκαμε μιάμιση ώρα πριν μέσα στον ήλιο, και στον κακό χαμό. Ξεκίνησαν να σπάνε και δεν ένοιωσα ότι είδα κάτι φοβερό. Περίμενα κάτι πιο μαζικό και κάτι πιο εντυπωσιακό. Να και ένα βίντεο που βρήκα στο youtube σχετικά με το κόσμο που είχε μαζευτεί.

Τόσο κόσμο είχα να δω από τις ομιλίες του Αντρέα Παπανδρέου.

Μετά είπαμε να φύγουμε από το κέντρο να ηρεμήσουμε λίγο και να πάμε προς Αχίλλειο. Τραγική επιλογή (μποτιλιάρισμα, φρακαρισμένα λεωφορεία). Φύγαμε αμέσως από εκεί και πήγαμε προς θάλασσα. Εντύπωση μου έκανε η έλλειψη παραθαλάσσιων χωριών (πήγαμε προς Μπενίτσες - Μωραΐτικα) και η τουριστική αισθητική προηγούμενων δεκαετιών που έχει ξεμείνει.

Επιστροφή στο κέντρο που επικρατούσε γαλήνη. Απίστευτα ωραία η παλιά πόλη, την πλατεία Λιστον και το γρασίδι που έχει εκεί, το παλάτι, το παλιό φρούριο. Βράδυ επίσης πολύ ωραία με τον κόσμο, τα κεράκια, τις φιλαρμονικές, τα πυροτεχνήματα. Χαμός μετά στους δρόμους και τα μπαράκια.

Επίσης επισκεφτήκαμε την άλλη μέρα την Μαρίνα στις Γουβιές. Μ άρεσε πολύ εκεί το κλίμα. Πρώτον είναι τεράστια μαρίνα και δεύτερον την έχουν πολύ προσεγμένη. Αν και ήταν βροχερά εκείνη την μέρα ήταν πολύ ωραία.

Γενική εντύπωση; Η παλιά πόλη είναι καταπληκτική, θα ήθελα να την επισκεφτώ πάλι μια περίοδο που δεν θα έχει κίνηση. Αν θα την επισκεφτόμουν πάλι Πάσχα; θα κρατήσω μάλλον αυτό

JimClark έγραψε:Νταξ, μια φορά το βίωσα, και ευχαριστώ δε θα ξαναπάρω...

Από φαγητό θα είναι άδικο να κρίνω μιας και σε 2-3 μαγαζιά που φάγαμε οι ντόπιοι μου είπαν ότι ήταν χειρότερα από τις άλλες μέρες.
Μπαράκια έχει πολλά και μάλιστα έχει πολλά ωραία.

Τον έγραψα τον πόνο μου...
Άβαταρ μέλους
By g8777
#252401 Η καλυτερη εποχη για την Κερκυρα ειναι να πας αμεσως μετα το Πασχα, καιρου επιτρεποντος. Δροσερος καιρος και το κεντρο να μοσχομυριζει απο τις βοκαμβιλιες του pik. :inlove: