Για τα ταξίδια που κάναμε κι αυτά που θέλουμε να κάνουμε
Άβαταρ μέλους
By g47
#198707 Προγραμματιζεται μετα τις γιορτες μικρο ταξιδι στη Κεντρικη (και Βορεια?) Ελλαδα (απο Πατρα η αφετηρια).
5 μερες, 4 διανυκτερευσεις.
Eχω ηδη επισκευθει Ζαγοροχωρια πολλαπλες φορες, Γιαννενα, Καρδιτσα, Λαρισα, Περτουλι.
Ψαχνουμε να μεινουμε σε 2 με 3 το πολυ διαφορετικα μερη σε χωρια με το αντιστοιχο φαγητο. :eat:
Εχω θεσει ως ανωτατο οριο αποστασης τη Θεσσαλονικη.
Καμια ιδεα για καποια ωραια διαδρομη?
Άβαταρ μέλους
By dimik
g47 έγραψε:Προγραμματιζεται μετα τις γιορτες μικρο ταξιδι στη Κεντρικη (και Βορεια?) Ελλαδα (απο Πατρα η αφετηρια).
5 μερες, 4 διανυκτερευσεις.
Eχω ηδη επισκευθει Ζαγοροχωρια πολλαπλες φορες, Γιαννενα, Καρδιτσα, Λαρισα, Περτουλι.
Ψαχνουμε να μεινουμε σε 2 με 3 το πολυ διαφορετικα μερη σε χωρια με το αντιστοιχο φαγητο. :eat:
Εχω θεσει ως ανωτατο οριο αποστασης τη Θεσσαλονικη.
Καμια ιδεα για καποια ωραια διαδρομη?

http://www.booking.com/hotel/gr/pindos-resort.el.html

http://www.mantania.gr/
Άβαταρ μέλους
By elvet
#198870 @47 Δες για Καστοριά- Φλώρινα. Βουνά, χιόνια, λίμνες, πόλεις, φαγητό, όλα μοναδικά.
Άβαταρ μέλους
By skous
#198949 +1 σε καστοριά. Απίστευτος ο "κύκλος" Νυμφαίο, Καστοριά, Πρέσπες, Φλώρινα, Έδεσσα, Νάουσα, Βέροια(Βεργίνα)

Αλλιώς για πιο κοντά, με βάση το Καρπενήσι και εξορμήσεις σε Κρεμαστά, Άγραφα, Προυσσο κλπ
Άβαταρ μέλους
By sknipper
criuser έγραψε:Μιλάμε για οικογένειες με πολύ μικρά παιδιά . Οι βραδυνές έξοδοι , είναι επιστημονική φαντασία .

Αντε για φαγητό και κατά τις 10 μέσα . Οπότε πρέπει να βρούν εύκολο παρκάρισμα , καλό φαγητό και καλές τιμές , καλές θάλασσες και παραλίες και διαμονή που θα τους επιτρέπει να βρίσκονται οι μεγάλοι , ενώ κοιμούνται τα παιδιά .

Επί της ουσίας , μια καλή διαμονή στο κομμάτι Ιεράπετρας - Μακρύγυαλου πάνω στην θάλασσα , ίσως είναι μια καλή λύση .
Νομίζω έπιασες το νόημα. Φαντάζομαι ότι θα είναι σχετικά νωρίς και δεν θα πρέπει να έχουμε θέμα με παρκάρισμα και κίνηση. Απλά με τρομάζουν λίγο τα 100χλμ κρητικού δρόμου μετά από 4 ώρες πτήση και λοιπούς μπελάδες αεροδρομίων κλπ αλλά λέτε ότι δεν είναι προβληματικός δρόμος. Θα τα κοιτάξω και θα ενημερώσω.
Θάλασσα και μπάνιο σίγουρα θα παίξουν. Αλλά δε θέλω να είμαι μόνος μου στο νερό και για αυτό είπαμε για Κρήτη για να είναι κάπως ζεστά. Κάρπαθος ή κάτι άλλα Κυκλαδίτικα ή και Ιόνια που σκεφτόμασταν μάλλον απορρίφτηκαν για το λόγο αυτό.
Επίσης το όλο εγχείρημα θα πρέπει να έχει λογικό κόστος. Ναι γουστάρουμε Ελλάδα (και σκεφτήκαμε την Κρήτη σαν κατάλληλο μέρος μια και οι φίλοι ήθελαν
Ελλάδα) αλλά όχι να μας πιάσουν και τον πωπό. Υπάρχουν μια χαρά μέρη που σε έχουν στα ώπα ώπα και σου κάνουν τεμενάδες που τους τίμησες.
Ένα άλλο βασικό είναι αν θα πάμε σε ξενοδοχείο ή θα βρούμε σπίτι (airBNB κλπ).
Άβαταρ μέλους
By nass
#199519 Δοκίμασε προς Φαλάσαρνα μεριά, πιο ενδιαφέροντα μέρη και παραλίες + Χανιά
Η περιοχή πέριξ της Ιεράπετρας δε λέει και πολλά, το πιο αδιάφορο κομμάτι της Κρήτης ΙΜΗΟ (πλην Χρυσής, Ψαρής Φοράδας και 1-2 άλλα μέρη)
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#199557 Η αλήθεια είναι ότι Ιεράπετρα Μακρύ Γυαλό που τα έχω περάσει πριν 3-4 χρόνια που έκανα διακοπές στη Σητεία δεν με ενθουσίασαν.
Καλά λόγια έχω ακούσει και για Ρέθυμνο αλλά θα προτιμούσα την πλευρά των Χανίων και για τα Χανιά αυτά καθαυτά αλλά και γιατί μάλλον μοιάζει πιο κοντά στο αεροδρόμιο και για το ότι είναι "γωνία" και με χερσονήσους άρα θα έχει πολλές διαφορετικές παραλίες (ποικιλία) που σε καλύπτουν από όλους τους αέρηδες αλλά ακριβώς επειδή δεν ξέρω ψάχνομαι. Βέβαια να δούμε και τι πτήσεις υπάρχουν και για ποιο αεροδρόμιο.
Το βασικό είναι να έχει ωραίες θάλασσες και όχι παγωμένες.
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#246562 pik και υπολοιποι γνωστες τα φωτα σας...

Εστω οτι καποιος θελει να παει Κερκυρα για Πασχα μεσα στον κακο χαμο.

Αξιζει τον κοπο να περασει αυτοκινητο στο νησι;

Αν ναι, τι παιζει με καραβι; μπορει να κλεισει καποιος εισιτηριο για αυτοκινητο απο πριν;

Αν οχι, που το αφηνει για να ειναι σχετικα safe;
Άβαταρ μέλους
By mjacob
#246571 Αν είναι να κάτσεις μόνο στην χώρα, μην πάρεις αυτοκίνητο.
Διαφορετικά, θέλει οπωσδήποτε.

Έχει πολλά καράβια καθημερινά, δεν νομίζω να έχεις θέμα.
Άβαταρ μέλους
By kovathe
#246577 Λέγαμε κ μεις για Κέρκυρα το Πάσχα αλλά λόγω χαμού που λες κ συ τελικά θα πάμε Ανδρο.
Οποιαδήποτε πληροφορία ευπρόσδεκτη.
Θα έχουμε κ αμάξι.
Άβαταρ μέλους
By elvet
#246669 Η Κέρκυρα χρειάζεται αυτοκίνητο, εκτός κι αν μείνεις μόνο μέσα στην πόλη για Σάββατο και Κυριακή. (Εγώ είχα αφήσει το αυτοκίνητο στην Ηγουμενίτσα μπροστά στο Νέο λιμάνι (στο ελεύθερο πάρκινγκ), εκεί που φεύγουν για Ιταλία. Εχει πολλά αυτοκίνητα και κίνηση όλο το 24ωρο).
Για Κέρκυρα ειδικά Μ.Πέμπτη και Παρασκευή έχει τακτικά καράβια (τουλάχιστον 1 κάθε ώρα), φτάνεις και μπαίνεις στο πρώτο που φεύγει. Προσοχή, από Κέρκυρα πρέπει να κλείσεις την επιστροφή σου εγκαίρως, οπότε όταν φθάσεις στην Κέρκυρα πήγαινε στα εκδοτήρια (αμέσως έξω από το λιμάνι είναι). Εχει 2-3 κοινοπραξίες στα καράβια, ίσως κάποια δίνει από Ηγουμενίτσα και έκπτωση 50% στην επιστροφή.
Γενικά το Πάσχα γίνεται χαμός παντού. Το Μ. Σάββατο πρέπει να πας νωρίς στην πόλη (8:30) να πιάσεις καλό σημείο για τη λιτανεία (και να παρκάρεις-κοντά στο νέο φρούριο). Από κει και πέρα ανάλογα πόσες μέρες, τί παρέα κλπ, υπάρχουν πολλές προτάσεις. Για βράδυ έχει ωραία μέρη γύρω από το δημαρχείο.
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#246760 Κατα πασα πιθονοτητα το αυτοκινητο δεν θα χρειαστει οντως, αλλα ποσο safe ειναι τετοιες μερες το "το αφηνω απεναντι και γυρναω μετα απο 3-4 μερες πισω;"
Τελευταία επεξεργασία από bibendum και 18 Απρ 2016, 09:27, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά