Για τα ταξίδια που κάναμε κι αυτά που θέλουμε να κάνουμε
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#413270 !
Άβαταρ μέλους
By kovathe
#413277 Αλόννησο και Σκόπελο εμείς τελικά φέτος.
1 βδομάδα στο καθένα, με το αμάξι μαζί εννοείται.
Θα μένουμε Καλαμάκια Αλόννησο και Νέο Κλήμα Σκόπελο.
Οποιαδήποτε πληροφορία για μάσα - παραλίες είναι ευπρόσδεκτη!

< >
Άβαταρ μέλους
By DAP
#413281 Απο τις αξεχαστες διακοπες μας ηταν μια πρωινη επισκεψη σε μια παραλια στους Αντιπαξους..... Γυρω στο 70 λεμε τωρα...Δεν θυμαμαι αν ειχε καντινα,ταβερνα η καποιο τυχαιο φαγαδικο.Ειχε ομως τοσο καθαρη θαλασσα που εβλεπες τη σκια σου στον αμμουδερο βυθο....Ηταν η πρωτη και μοναδικη βουτια μου απο καικι....... :s_yes
Άβαταρ μέλους
By rocsta
KiloMeater έγραψε:Κοντά στο Πευκοχωρί θα είμαστε.
Καμία παραλία ιδιαίτερης ομορφιάς,κάποιο χωριό ορεινό πχ ωραίο να πάμε να φάμε,κάποιο σημείο με θέα η οτι άλλο αξιοθέατο

Αν δεν μπορείς ή δεν θέλεις να μετακινηθεις στο 2ο πόδι, τότε:
Φαγητο:
Α. Φθηνό με σπιτικό τηγάνι στο Πευκοχώρι ψηλά στην πλατεία όπως ανεβαίνεις δεξιά. Δυστυχώς δε θυμάμαι όνομα. Γενικά το Πευκοχώρι είναι πολύ αναρχο, αλλά έχει 2-3 ωραία δρομάκια στο παλιό χωριό πέριξ της πλατείας.
Β. Στο Παλιούρι πας στο Γιαννίκο για κρέατα, που ειναι μέσα στο χωριό (έχει και δικό του πάρκιγκ) ενώ
Γ. αν θέλεις ακριβό ψάρι πας στον Κορδέλα που είναι στον κεντρικό δρόμο πηγαίνοντας προς Αγ. Παρασκευή στα δεξιά, αφού περάσεις την είσοδο για Παλιούρι.
Μπάνιο:
Α. Οπωσδήποτε σε κάποιο Beach Bar του Ξενία όσο δεν χτίζει ο Σαββιδης, και οπωσδήποτε μεσοβδόμαδα γιατι αλλιώς είναι αυτοκτονία. Ο κόλπος εκεί ειναι πανέμορφος.
Β. Porto valitsa, είναι ενα παραμυθένιο μπαρ που βλέπεις τη θαλασσα απο ψηλά, μέσα στα πεύκα με ωραία θάλασσα κάτω αν δεν έχει τσούχτρες. Ειναι ανάμεσα σε Πευκοχώρι και Παλιούρι.
Γ. Στο τελείωμα του πεζόδρομου στο Πευκοχώρι έχει επίσης πολύ ωραία νερα. Το Beach Bar εκεί είναι το yala.

Ωραία διαδρομή είναι από Πευκοχώρι και προς την άλλη πλευρά του ποδιού προς Σιβηρη.

< >
Άβαταρ μέλους
By junior gt
rx8_drifter έγραψε:Junior, πολύ ήρεμο το πόστ σου, θέλουμε ρόπιασμα :protest:

Με τετοια ζεστη φιλε και θερμοκρασια αερα στο ιντερκουλερ 80 βαθμους αμα ροπιασει θα το παρουμε στο χερι. Δουλευουμε σε safe mode. :help:
@Κοβαθε Αλλονησο να παρετε το καικακι να πατε ημερησια Κυρα παναγια. Εκει να δεις παραλια. Περιπου φτανει και αυτες της Χαλκιδικης :whistlink: :lol: :yahoo:
Άβαταρ μέλους
By dimviii
junior gt έγραψε: Εκει να δεις παραλια. Περιπου φτανει και αυτες της Χαλκιδικης :whistlink: :lol: :yahoo:

:lol:
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
rocsta έγραψε:
KiloMeater έγραψε:Κοντά στο Πευκοχωρί θα είμαστε.
Καμία παραλία ιδιαίτερης ομορφιάς,κάποιο χωριό ορεινό πχ ωραίο να πάμε να φάμε,κάποιο σημείο με θέα η οτι άλλο αξιοθέατο

Αν δεν μπορείς ή δεν θέλεις να μετακινηθεις στο 2ο πόδι, τότε:
Φαγητο:
Α. Φθηνό με σπιτικό τηγάνι στο Πευκοχώρι ψηλά στην πλατεία όπως ανεβαίνεις δεξιά. Δυστυχώς δε θυμάμαι όνομα. Γενικά το Πευκοχώρι είναι πολύ αναρχο, αλλά έχει 2-3 ωραία δρομάκια στο παλιό χωριό πέριξ της πλατείας.
Β. Στο Παλιούρι πας στο Γιαννίκο για κρέατα, που ειναι μέσα στο χωριό (έχει και δικό του πάρκιγκ) ενώ
Γ. αν θέλεις ακριβό ψάρι πας στον Κορδέλα που είναι στον κεντρικό δρόμο πηγαίνοντας προς Αγ. Παρασκευή στα δεξιά, αφού περάσεις την είσοδο για Παλιούρι.
Μπάνιο:
Α. Οπωσδήποτε σε κάποιο Beach Bar του Ξενία όσο δεν χτίζει ο Σαββιδης, και οπωσδήποτε μεσοβδόμαδα γιατι αλλιώς είναι αυτοκτονία. Ο κόλπος εκεί ειναι πανέμορφος.
Β. Porto valitsa, είναι ενα παραμυθένιο μπαρ που βλέπεις τη θαλασσα απο ψηλά, μέσα στα πεύκα με ωραία θάλασσα κάτω αν δεν έχει τσούχτρες. Ειναι ανάμεσα σε Πευκοχώρι και Παλιούρι.
Γ. Στο τελείωμα του πεζόδρομου στο Πευκοχώρι έχει επίσης πολύ ωραία νερα. Το Beach Bar εκεί είναι το yala.

Ωραία διαδρομή είναι από Πευκοχώρι και προς την άλλη πλευρά του ποδιού προς Σιβηρη.

< >

Ευχαριστώ, και όσους άλλους έδωσαν pointers
Άβαταρ μέλους
By Scotch
mirage έγραψε:Παντως είναι λιγο καπως να παραπονιεσαι για πολυκοσμια σε οργανωμενη παραλια.

< >

Σαφώς. Ποιος παραπονέθηκε για πολυκοσμία όμως; Εγώ κυρίως για τη γαϊδουριά στην είσοδο αναφέρθηκα, όπως και την κάπνα (αμφότερα τα ζούμε καθημερινά και σε κάθε παραλία, με λίγο ή πολύ κόσμο).

Επίσης, συμφωνώ για τις δυτικές παραλίες, αλλά γι αυτές έπρεπε να πάρω αυτοκίνητο.

< >
Άβαταρ μέλους
By glf
#413360 Εγώ είμαι 2η μέρα στα Ελληνικά, βόρεια Εύβοια. Οικογενειακή φάση το μέρος. Το βρήκα πέρυσι και κλείσαμε εδώ φέτος για 5 μερο.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
bibendum έγραψε:realzeus δεν περιμενα να εκθειασεις παραλια του Πορτο Καρας που θελει ειδικη καρτα. Οι παραλιες ανηκουν στον Λαο

< >

Οι παραλίες είναι δημόσιες, δια Νόμου, ο δρόμος ως εκεί δεν είναι όμως. :lol:

kovathe έγραψε:Το οτι δεν έχουν ίσκιο απο πεύκα ξερωγω (αλλά μονο αρμυρίκια) ή δε φτανει το δάσος μέχρι το νερό είναι παντελώς άσχετο.

< >

Για σένα. Το να μη σε σε ψήνει ζωντανό ο ήλιος και να έχεις και την (όποια) δροσιά του πράσινου δεν είναι σχετικό όμως;
Επίσης τι ωραίο έχουν τα νερά των Κυκλάδων που δεν έχει το Ιόνιο ή η Χαλκιδική ή οι Σποράδες που έχουν και πράσινο;

GTS έγραψε:Ειναι ωραια αλλα για μενα ολοι αυτοι οι Ρωσοι/Σλαβοι κλπ ειναι λιγο κοσμος που θα ηθελα να αποφυγω. Εχω εναν φιλο Ρωσο και αυτος δεν θελει διακοπες καπου που ειναι γεματο Ρωσους. Κατι θα ξερει... :lol:

Ό,τι ξέρει και ο Έλληνας που δεν θέλει να είναι με Έλληνες εκεί που θα πάει. Ποτέ δεν με ενόχλησαν οι Ρώσοι/Σλάβοι πάντως, πιο πολύ με ενοχλούν οι Ελληναράδες με τις ρακέτες και τα μούλικα που ουρλιάζουν.
Άβαταρ μέλους
By JasonLouk
#413368 Άλλο ένα τοπικούλι που θα πήξουμε στο στερεότυπο και στην κόντρα. Τέλεια! :superman:
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#413444 Να τονίσω και τη διαφορά του παραλία και θάλασσα. Άλλος θέλει παραλία (κόσμο-ησυχία, άμμος-βότσαλο, οργάνωση-ανοργάνωτη, πιπίνια, μουσική κλπ) άλλος θάλασσα (βαθειά, χωρίς φύκια, διαυγής, ρηχή αν με παιδιά, βαθειά-κανονική, με κύμα-χωρίς κύμα, με βράχια για ψάρεμα, σε κολπίσκο ή ανοιχτά κλπ). Εγώ πχ είμαι της θάλασσας, εκεί περνάω την ώρα μου, μπαίνω και δεν βγαίνω, στην παραλία απλά περιμένω να μισοστεγνώσω για να μπω στο αυτοκίνητό μου να φύγω. Θέλω λοιπόν ησυχία-ανοργάνωτη με σχετικά εύκολη πρόσβαση. Άλλοι όμως μπαίνουν μόνο για να δροσιστούν και μετά αράζουν πάλι στην ξαπλώστρα τους κάτω από την σκιά με καφέ και εφημερίδα. Προφανώς οι παραπάνω τύποι λουομένων έχουν διαφορετικές ανάγκες και ως εκ τούτου θα έχουν και τελείως διαφορετικά γούστα σε παραλίες-θάλασσες.

Έχει πλάκα πως αυτό που αναφέρεται σαν κρανίου τόπος εμένα μου μοιάζει σαν ωραιότατη παραλία. Κοντά σε δρόμο άρα εύκολη πρόσβαση, ήσυχη, καθαρή, και πάνω απ' όλα χωρίς κόσμο. Ναι αν είχε και κανένα δεντράκι για σκιούλα θα ήταν ακόμα καλύτερα αλλά κρανίου τόπος δεν είναι.

Και με κουτσούβελα πας σε ωραίες παραλίες αρκεί να έχουν εύκολη πρόσβαση ώστε να φτάνει κοντά το αυτοκίνητο (ή τζιπ). Είναι όπως τα μάθεις. Και γενικά οι φάσεις με εξερεύνηση, σκηνές κλπ σκληραγωγίες τους αρέσουν πολύ.

Για θάλασσας μιλάμε, γκρεμούς και παπάδες μου δείχνουν...

Μη μαλώνετε, αφενός υπάρχουν πολλά γούστα και αφετέρου έχουμε πολλές πολύ ωραίες παραλίες και θάλασσες σε πολλά μέρη στην Ελλάδα οπότε μην τρώγεστε, για όλους έχει.

Σχετικά με βαλκάνιους, Ρώσσους κλπ οι εντυπώσεις μου είναι αρνητικές. Δε λέω ότι δεν υπάρχουν μορφωμένοι, καλλιεργημένοι, με κόσμια συμπεριφορά, σεβασμό στον χώρο, τους ανθρώπους και το περιβάλλον αλλά από την μικρή προσωπική μου εμπειρία από αυτούς που έρχονται στην Ελλάδα ακόμα και σε καλά ξενοδοχεία αυτούς που προσέχεις δεν ήταν τέτοιοι αλλά είναι από τους άλλους που είναι φασαριόζοι, μπεκρούλιακες, αγενέστατοι, χονδροειδείς και άξεστοι.
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
Anonymous Founder έγραψε:Αυτό για την Κάρπαθο δεν το έπιασα... Επειδή δεν έχω πάει εκεί γύρω καθόλου, θα ήθελα λίγη ανάλυση!
Όσο για τις παραλίες, γιατί να το απομονώσουμε; Διακοπές πας κάπου για όλο το πακέτο, δεν έχει νόημα να συζητάμε μόνον ένα μέρος του.

Νομίζω ότι το έχω ξαναγράψει. Για μένα η Κάρπαθος είναι το τοπ νησί αν ήταν σε πιο λογικό μέρος θα πήγαινα κάθε χρόνο μόνο εκεί. Έχει ένα μειονέκτημα. Η νυν πρωτεύουσα, τα Πηγάδια, είναι μία μέτρια παραθαλάσσια πόλη. Δεν τη λες και κακάσχημη, αν ήταν παραθαλάσσια της ηπειρωτικής Ελλάδας παίζει να έλεγα και καλούτσικα λόγια, αλλά εντάξει... δεν...

Από εδώ και πέρα αρχίζουν τα θετικά. Κα-τα-πλη-κτι-κες παραλίες, Απέλλα, Κυρά Παναγιά, Λευκός κορυφαίες, αλλά και στην τύχη να πας θα είναι πολύ καλή τουλάχιστον. Ειδική μνεία στη Βανάντα, όπου έχει και κάμπινγκ. Τουλάχιστον έτσι έλεγε η ταμπέλα απ'έξω. Εμπειρία :lol: Εξαιρετικές εκδρομές. Θα πας στο βόρειο νησί, θα ανέβεις στο οροπέδιο που έχει ένα κάτι σαν χωριό (Λάστος) με εξαιρετική ταβέρνα, θα πας στο νότιο ακρωτήρι. Έχει πολύ ενδιαφέροντα μονοπάτια για περπάτημα, έχει πολύ ωραίες εκδρομές με σκάφος/καράβι (Σαρία, Τρίστομο) και έχει και όμορφα χωριά όπως το Απέρι, αλλά κυρίως η Όλυμπος που είναι μια κατηγορία μόνη της. Φαγητό; Απίστευτο και φτηνότατο. Έφαγα ψάρια που έπιασε ο σπιτονοικοκύρης με 35 ευρώ τα δύο άτομα. Σκάσαμε στο συμιακό, στις μακαρούνες και στις ολόφρεσκες ντομάτες και ότι κηπευτικό και δε δώσαμε πάνω από 30 νομίζω ποτέ. Γενικά όμως οι τιμές ήταν σε όλα εξαιρετικά φιλικές.

Άγρια ομορφιά, θάλασσα γυαλί, όχι πήχτρα, εξαιρετικές τιμές. Για μένα 11 στα 10. Δεν ξέρω τι παίζει από ζωή βέβαια. Μάλλον τίποτα εκτός από τα Πηγάδια.

Όσο για τις παραλίες. Την κουβέντα την έκανα γιατί ε εντάξει, οι Κυκλάδες δεν έχουν δυνατό σημείο τις παραλίες έχει πολύ ωραιότερες για το γούστο μου σε πάρα πολλά άλλα μέρη. Αυτό, δεν είπα ότι δεν είναι καλός προορισμός, όσο και να μην είναι του γούστου μου. Και (σόρι αλλά δεν ήθελα να το ξαναπώ), με την ιστιοπλοϊα έχω πάει στο 80-90% των ελληνικών κατοικημένων νησιών. Και από θαλάσσης σε όλα, οπότε έχω να κρίνω :)
Άβαταρ μέλους
By JBT
#413464 :lipsealed: έχεις δει τα πάντα όλα δηλαδή;; :help:

:s_empathy
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#413471 Όχι και όλα. Δεν έχω πάει Ανδρο, Μύκονο (εκτός από περαστικός στο λιμάνι), Τζια (μόνο σε μία παραλία στο νότο - δε μετράει), Ανάφη, Λέσβο, Λήμνο, νομό Σάμου, τα νησάκια βορείως της Πάτμου και νοτίως της Κρήτης. Μπορεί να ξεχνάω κάποιο :)