Για τα ταξίδια που κάναμε κι αυτά που θέλουμε να κάνουμε
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#199019 Ποιο είναι το άλλο κομμάτι?
Άβαταρ μέλους
By thrylosveria
#199021 το προβλημα χιονολαστιχα λυνεται...το παρακατω ειναι που με ταλαιπωρει... ''Γμτ θελω πολυ να παω οικογενειακως εως Βιεννη (οδηγω μονο εγω) με το δικο μου ΕΙΧ αλλα ''κολωνω'' σκεφτομενος τη ''στραβη''...αλλα ετσι δε θα παω ποτε !!! τι λετε εσεις που το κανατε ? να πω οτι πρωτη φορα με δικο μου πηγα μεχρι Βελιγραδι τον Οκτωβριο και μπορω να πω οτι ημουν ανετος... ''
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#199023 Η Βιέννη είναι "δίπλα". Μη σε φοβίζει τίποτα. Προσωπικά ξεκινάω βράδυ, για να είμαι εκεί την άλλη μέρα το μεσημέρι. Βράδυ θεωρώ πιο ξεκούραστη την οδήγηση. Εφόσον η σύζυγος δεν οδηγεί, στη Σερβία ρίξε μια ώρα έναν υπνάκο σε ένα βενζινάδικο, όσο η οικογένεια θα πίνει ένα καφέ. Νομίζω πριν το Βελιγράδι έχει ένα ΕΚΟ. Είναι περίπου στα μισά.
Προπλήρωσε τη Βινιέτα για Ουγγαρία. Αυστρία θα την πάρεις στο πρώτο βενζινάδικο. Και να έχεις δίπλα σου το γιλέκο. Δίπλα σου, όχι στο πορτ μπαγκάζ. Σε περίπτωση ελέγχου, σου ζητάν να το δείξεις χωρίς να κατεβείς από το αυτοκίνητο.
Καλό ταξίδι.

Ανάλογα με τις μέρες, θα πήγαινα και μια βόλτα Μπρατισλάβα
Άβαταρ μέλους
By castigamatti
GTS έγραψε:Ισχυει και για Ιταλια, Γαλλια, Αγγλια; Πιστευω ότι είναι δυνατον να αποφυγω τις κεντρικες χωρες.

Ιταλία σε όλες τις βόρειες και κεντρικές περιφέρειες είναι υποχρεωτικά είτε χειμερινά ελαστικά είτε αλυσίδες, εντός του οχήματος,από 15 Νοέμβρη ως 15 Απριλίου.
Υπάρχουν σχετικές σημάνσεις στους δρόμους ,όπου αυτό είναι υποχρεωτικό.Εναπόκειται στην κάθε περιφέρεια ο τρόπος επιβολής του νομού.Αν σε πιάσουν να παρανομεις, εντός αστικής περιοχής ,το πρόστιμο είναι γύρω στα 40ευρω και σε εθνικό δίκτυο,
από 80 ως 320 ευρώ.
Άβαταρ μέλους
By nafpaktos
#201859 Σκεφτομαι να παω Νικαια και απο κει αλπεις(αν ολα πανε καλα).Λογικα τα χειμερινα ειναι υποχρεωτικα.Οι εταιρες ενοικιασεως τα εξοπλιζουν με τετοια ελαστικα?Επισης αν χρειαστουν αλυσιδες αγοραζω η μου παρεχονται απο την εταιρια με καποιο επιπλεον κοστος.Οποιοαδηποτε συμβουλη γενικα για την περιοχη καλοδεχουμενη.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
nafpaktos έγραψε:Σκεφτομαι να παω Νικαια και απο κει αλπεις(αν ολα πανε καλα).Λογικα τα χειμερινα ειναι υποχρεωτικα.Οι εταιρες ενοικιασεως τα εξοπλιζουν με τετοια ελαστικα?Επισης αν χρειαστουν αλυσιδες αγοραζω η μου παρεχονται απο την εταιρια με καποιο επιπλεον κοστος.Οποιοαδηποτε συμβουλη γενικα για την περιοχη καλοδεχουμενη.

Ναι, τα αυτοκίνητα ειναι υποχρεωτικά εξοπλισμένα με χειμερινά.

Αλυσίδες γιατί να χρειαστείς αν έχεις χειμερινά;

Sent from a mobile device
Άβαταρ μέλους
By mirage
#201889 Στην Γαλλια; Δεν ειμαι σιγουρος. Πριν 3 χρονια δεν ηταν παντως.

< >
Άβαταρ μέλους
By nafpaktos
#201963 Παιδια και κατι τελευταιο που επρεπε να ειχα ρωτησει πριν απ' ολα.Εχω αδεια οδηγησης του 2002 που εχει απ εξω το GR αλλα μεσα δεν εχει το ονομα στα αγγλικα.Φανταζομαι οτι πρεπει να βγαλω αυτο που ειναι σαν καρτα.Ξερει κανεις ποσο καιρο χρειαζεται η εκδοση.
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#201964 Χαλκιδική περιμένω την 2η αλλαγή (για να μου περάσουν και το 50ρακι) από τις 10 Ιανουαρίου το 2015. Θες και πιστωτική κάρτα στο όνομα του οδηγού

.
Άβαταρ μέλους
By mirage
#202004 Oχι δεν χρειαζεται διπλωμα καρτας. Διαβατηριο και πιστωτικη στο ονομα του οδηγου και εισαι ΟΚ.

< >
Άβαταρ μέλους
By castigamatti
nafpaktos έγραψε:Παιδια και κατι τελευταιο που επρεπε να ειχα ρωτησει πριν απ' ολα.Εχω αδεια οδηγησης του 2002 που εχει απ εξω το GR αλλα μεσα δεν εχει το ονομα στα αγγλικα.Φανταζομαι οτι πρεπει να βγαλω αυτο που ειναι σαν καρτα.Ξερει κανεις ποσο καιρο χρειαζεται η εκδοση.

Διεθνές από ΕΛΠΑ,με κόστος γύρω στα 50 ευρώ,πιο πολύ για το δρόμο και όχι για την εταιρεία ενοικίασης.
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#202065 Eυρώπη ποτέ δεν είχα θέμα με το κλασσικό ελληνικό τρίπτυχα τόσα χρονια, διεθνές εβγαλα μόνο για ΗΠΑ, γιατί είχα ακούσει ότι θα έχω θέμα με το ενοικιαζόμενο.
Άβαταρ μέλους
By mirage
#202081 Ευρωπη δεν υπαρχει λογος για διεθνες. Αμερικη κλπ το διεθνες ειναι χρησιμο για τον δρομο περισσοτερο. Κανενας δε μου ζητησε ποτε για να νοικιασω περα απο το τριπτυχο.

< >