- 30 Ιουν 2017, 18:52
Corto Maltese έγραψε:Anonymous Founder έγραψε:Κυκλάδες και Δωδεκάνησα (όσα μοιάζουν με τις Κυκλάδες...
).
Εδώ και κάμποσα χρόνια δεν έχω πάει κάπου αλλού. Και πέρυσι στην Ικαρία, μου έλειψαν οι Κυκλάδες και η Πάτμος δεν ήταν καλό υποκατάστατο (αν και όμορφη φυσικά, αλλά οι παραλίες μετριότατες).
Aπό τη μία θες Κυκλάδες, από την άλλη θες παραλίες.
Ελπίζω να αντιλαμβάνεσαι την τεράστια αντίφαση 
Θέλω απόμερες και ιδανικά μικρές παραλίες. Σαν αυτές της Αστυπάλαιας για παράδειγμα. Εκεί κάποιες μέρες ήμουν σε παραλία μόνος μου (άντε, είχα και την τότε κοπέλα!

).
Τέτοιες έχει και η Σέριφος για παράδειγμα. Και η Μήλος, αλλά πλέον έχει τόσο κόσμο που θα δυσκολευτείς να την πετύχεις.
Γι' αυτό και φέτος θα πάω σε κάτι καμμένα νησάκια, όπως στόχος είναι να μείνω μακριά από το πλήθος, τα παιδάκια, τον θόρυβο, τα μπιτσόμπαρα, και το κακό συναπάντημα. Με λίγη τύχη, θα είμαστε τα δυο μας (

), με μόνα αξεσουάρ το ημίσκηνο, παγωμένο νερό και τα μαγιό (στην άκρη).
Βέβαια, θα μου επιτρέψεις να αναφέρω:
Μαγγανάρι (Ίος):

Δεσποτικό (απέναντι από την Αντίπαρο):

Καλό Αμπέλι (Σέριφος):

Τζανάκια, ενώ δίπλα είναι και οι Πλάκες (Αστυπάλαια)

Για να αναφέρω μερικές μόνον από αυτές που μου έχουν κολλήσει στο μυαλό όλα αυτά τα χρόνια που γυρνάω στο Αιγαίο (δυστυχώς ξύπνησα αρκετά αργά, έπρεπε να έχω δει πολύ περισσότερα νησιά, γιατί τώρα παραμεγάλωσα και αν έρθει και κάνα παιδί κάποια στιγμή, κλάφτα Χαράλαμπε...).
Οπότε ναι, πουθενά στις Κυκλάδες δεν θα βρεις παραλίες σαν της Λευκάδας, αλλά δεν είναι κι αυτός ο σκοπός. Εγώ θέλω να χαρώ ήλιο, ησυχία, να κολυμπήσω γυμνός (ή και να κάνω και σεξ αν όντως δεν υπάρχει κόσμος εκεί γύρω...

), να μην ακούω σκυλάδικα, να μην είμαι δίπλα σε κάγκουρες και βλάκες. Ξέρω πολύ καλά πως αν έρθουν παιδιά, θα ψάχνω ακριβώς τα αντίθετα (εκτός από τα σκυλάδικα...

). Αλλά ΣΗΜΕΡΑ, έχω την τεράστια ευκαιρία να χαρώ κάποια τέτοια πράγματα και δεν θα την αφήσω!