Για τα ταξίδια που κάναμε κι αυτά που θέλουμε να κάνουμε
Άβαταρ μέλους
By mousatos
g8777 έγραψε:Για 3 μέρες μόνο δεν είναι απαραίτητο.

ma che troll :lol:
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#717837 Στο dplf η σύζυγος μετράει σαν οικογένεια;
Τσεκάρω δηλαδή το family ή θα συμπληρώσει δικό της;
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#717860 Συμπλήρωσα και των 2 να είμαστε μέσα.
Το ευρωπαϊικό pdf με το QR Code έρχεται αμέσως. Το ελληνικό λέει έρχεται τα μεσάνυχτα της ημέρας της πτήσης. Γιατί έτσι; Κι αν έχεις κάνει πατάτα τον ήπιες και μένεις ξεκρέμαστος :thumbsdown:
Άβαταρ μέλους
By mirage
#717862 Ερώτηση, ολα οσα έχουν γραφτεί εδω και τόσο καιρό γιατι ΔΕΝ τα διαβάζεις;
Ή τα γράφουν πολύ περίπλοκα;
Άβαταρ μέλους
By g8777
Dimitris_P έγραψε:Συμπλήρωσα και των 2 να είμαστε μέσα.
Το ευρωπαϊικό pdf με το QR Code έρχεται αμέσως. Το ελληνικό λέει έρχεται τα μεσάνυχτα της ημέρας της πτήσης. Γιατί έτσι; Κι αν έχεις κάνει πατάτα τον ήπιες και μένεις ξεκρέμαστος :thumbsdown:

Ψοφας για χαβαλε ρε πστ :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

:inlove:
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
mirage έγραψε:Ερώτηση, ολα οσα έχουν γραφτεί εδω και τόσο καιρό γιατι ΔΕΝ τα διαβάζεις;
Ή τα γράφουν πολύ περίπλοκα;

Ήταν πολύ συγκεκριμένη η ερώτησή μου και δεν είδα να απαντάται κάπου. Ο kilo ρωτούσε για τα παιδιά του. Εγώ δεν έχω παιδιά, ένα σκυλί μόνο το οποίο θα μείνει εδώ. :lol:
Anyway θα πάρω τη Δευτέρα στο helpdesk για επιβεβαίωση, είναι κλειστά σήμερα.
Better safe than sorry :)
Άβαταρ μέλους
By bill33
Dimitris_P έγραψε:Συμπλήρωσα και των 2 να είμαστε μέσα.

Τι πατάτα να εχεις κάνει;Οτι έγραψες στην καταχωρηση της "αιτησης" θα σου έρθει.Αν εβαλες λάθος στοιχεία ξανακοίτα το και διορθωσε το.
Πολύ αγχος για κάτι πολύ απλό και ευκολο.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#718033 το PLF προς Ελλάδα θελει ολη την οικογενεια μαζι.
το PLF προς Αγγλία θέλει τον κάθε ενήλικα μόνο του και τα παιδιά τα περνάς σε κάποιον ενήλικα.
Δεν ξέρω τι παίζει σε άλλες χώρες αλλά με βάση το παραπάνω ίσως αξίζει να το ψάξει κανείς πιο ειδικά για τη χώρα που θέλει.
Άβαταρ μέλους
By bebes
#718063 σχεδίαζΑ να κάνω μετα τον 15Αυγουστο ενα ταξίδι προς τα βόρεια (Σκόπια, Σερβία, Ουγγαρία, Σλοβακία, Πολωνία, Γερμανία, Τσεχία και πίσω)
Γράφω σχεδίαζΑ γιατί με αυτά που διαβάζω εδω https://reopen.europa.eu/el/from-to/GRC ... VK,CZE,DEU δεν βλέπω να πηγαίνω πουθενά. :( :thumbsdown:

Στον επίσημο ιστότοπο της ΕΕ για τις μετακινήσεις, δεν βλέπω να υπάρχουν προϋποθέσεις "διαμονής" στις χωρες της ΕΕ, παρά μόνο "διέλευσης"
Υποθέτω οτι δεν είναι ενημερωμένη η σελίδα (πχ "Η Πολωνία αναμένεται να αρχίσει να αποδέχεται τα «ψηφιακά πιστοποιητικά COVID της ΕΕ» (EUDCC) από την 1η Ιουλίου 2021."), αλλά δεν μπορώ και να το αγνοήσω.

Που μπορώ να βρω έγκυρες και επικαιροποιημένες οδηγίες (πριν απευθυνθώ σε κάποιο τουριστικό γραφείο); :help:
Άβαταρ μέλους
By bebes
#718098 Ρώτησα σε δυο πρακτορεία που κανουν οδικές διαδρομές, στο ένα μου είπαν οτι για την ωρα κυκλοφορούν με πιστοποιητικό εμβολιασμου (+14 ημέρες) ή ράπιντ ή μοριακό για οσους δεν ειναι εμβολιασμένοι.
Στο άλλο μου ειπαν να μην ξεκινησω καθόλου με το παιδι ανεμβολίαστο... :dizzy:

Το πρόβλημα είναι οτι τα δεδομένα αλλάζουν κάθε μέρα.
Αν πχ η Ελλάδα κοκκινήσει, θα μας τσιμπήσουν για καραντίνα (τους μη εμβολιασμένους)

Αυριο φεύγουν κάποιοι φίλοι οικογενειακώς για Γερμανία οδικώς (εκει μενουν και δουλεύουν), οπότε θα έχω πληροφορία για Βουλγαρία, Σερβία, Ουγγαρια, Αυστρία και Γερμανία
Τελευταία επεξεργασία από bebes και 19 Ιούλ 2021, 12:33, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
bebes έγραψε:Ρώτησα σε δυο πρακτορεία που κανουν οδικές διαδρομές, για την ωρα κυκλοφορούν με πιστοποιητικό εμβολιασμου (+14 ημέρες) ή ράπιντ ή μοριακό για οσους δεν ειναι εμβολιασμένοι.

Το πρόβλημα είναι οτι τα δεδομένα αλλάζουν κάθε μέρα.
Αν πχ η Ελλάδα κοκκινήσει, θα μας τσιμπήσουν για καραντίνα (τους μη εμβολιασμένους)

Αυριο φεύγουν κάποιοι φίλοι οικογενειακώς για Γερμανία οδικώς (εκει μενουν και δουλεύουν), οπότε θα έχω πληροφορία για Βουλγαρία, Σερβία, Ουγγαρια, Αυστρία και Γερμανία

Το προβλημα ειναι το μετα τον 15 Αυγουστο που λες, η κατασταση ειναι πολυ ρευστη, μεχρι τοτε μπορει να εχουν κοκκινησει και τα Βαλκανια οποτε θα ειναι ζορικη η κατασταση.
Άβαταρ μέλους
By bebes
Νίκος Παππάς έγραψε:[
Το προβλημα ειναι το μετα τον 15 Αυγουστο που λες, η κατασταση ειναι πολυ ρευστη, μεχρι τοτε μπορει να εχουν κοκκινησει και τα Βαλκανια οποτε θα ειναι ζορικη η κατασταση.

Αυτό βλέπω κι εγω.
Εδω ο γιος φευγει αύριο για Πάρο και δεν ξερουμε αν θα είναι "ανοιχτή" ή οχι :lipsealed:

Για το ταξίδι δεν εκανα και πολλά, μονο 2 διανυκτερεύσεις έκλεισα Κρακοβία με δυνατότητα ακύρωσης.
Ηδη (εγραψα και πιο πανω με edit), απο ενα μεγάλο πρακτορείο με απέτρεψαν να παρω μαζι τη μικρή που δεν ειναι εμβολιασμένη, οπότε δεν ειμαι και πολύ αισιόδοξος οτι θα τα καταφέρουμε να πάμε :(

Μάλλον θα συνεχίσουμε την "πατριδογνωσία Covid" με Ευρυτανία και βουνα της Πελοποννήσου (δεν θέλω θάλασσα, θέλω να ανοίξει το μάτι μου στα ορη στα αγρια βουνα) :innocent: