Για τα ταξίδια που κάναμε κι αυτά που θέλουμε να κάνουμε
Άβαταρ μέλους
By Focusman91
sknipper έγραψε:
Focusman91 έγραψε:Γαυριο έχει ενδιαφέρον να μείνουμε ή να ψαξουμε μες την Ανδρο?
Ανάλογα με το ποιος είσαι, ποιος θέλεις να νομίζεις ότι είσαι και το τί θέλεις να κάνεις. Αλλού πας αν θέλεις να κυνηγάς ελεύθερα γκομενάκια αλλού σαν ρομαντικό ζευγαράκι, αλλού σαν οικογενειάρχης με μικρά παιδιά, αλλού σαν αθλητικός σερφάς ή ποδηλάτης κλπ.

Εκλεισα Γαυριο ξενοδοχειο αλλα πολυς κοσμος μου πε οτι δεν αξιζει και η χώρα της Άνδρου μετράει περισσοτερο. Και τωρα βαριεμαι να ξαναψαχνω.
Αλλη ερωτηση. Απο οδικο δικτυο τι λεει? Για προσβαση σε παραλιες θα περασουμε απο χωμα?

.
Άβαταρ μέλους
By skous
#272391 Μερικές παραλίες είναι χώμα (Άχλα), αλλά οι περισσότερες είναι οκ με νορμάλ άσφαλτο έως παραδίπλα.

Γάυριο είναι τρελό fail, δεν είναι για τίποτα, εκτός απο το να πιείς τον καφέ σου περιμένοντας το πλοίο

Μπατσί είναι ΟΚ γιατί και είναι πιο γραφικό, με ΠΟΛΥ ζωή και επιλογές, και πιο κεντρικά από το Γαύριο για πρόσβαση παντού πιο γρήγορα.. Από Γαύριο για να βγείς βράδυ σε καμια χώρα Άνδρου τον ήπιες, είναι απείρως μακριά.....
Άβαταρ μέλους
By nass
#272393 Γαύριο όντως δε λέει αλλά το Μπατσί είναι 5 χλμ. μακριά και έχει απ΄όλα (φαί, μπαράκια κτλ.) βέβαια μη φανταστείς, Ανδρος είναι, όχι Μύκονος :)

Παραλίες:
Κοντά στο Γαύριο γνωστές είναι ο Αγ. Πέτρος και η Χρυσή Αμμος αλλά η καλύτερη είναι ο Φελός. Και λίγο μακρύτερα ο Πισολιμνιώνας.
Αν έχεις αυτοκίνητο για χωματόδρομο πας Ζόρκο αλλά προσοχή στον καιρό, αν έχει βοριά/μελτέμι τσου. Βιτάλι λένε ότι είναι καλή αλλά δεν έχω πάει.
Τα Αχλα έχουν πολύ χωματόδρομο και (μου είπαν πρόσφατα) έχει χαλάσει κιόλας, νεροφαγώματα κτλ. μάλλον για να παίρνουν τα €15 τα καραβάκια από τη Χώρα :x Μην τα δώσεις, δεν αξίζει τόσο. Εκτός και αν δεν πας μόνο για μπάνιο αλλά και για περπάτημα στο ποτάμι, που βγαίνει στην παραλία, μετά από κάποια ώρα έχει καταρράκτες κτλ.
Προς το νότο το κλασσικό Πήδημα της Γριάς :lol: και οι Αποθήκες.

Σίγουρα αξίζει η βόλτα στη Χώρα και επίσκεψη στο Μουσείο Γουλανδρή. Επίσης βόλτα στις Στενιές καθώς και η ορεινή διαδρομή Στενιές-Μπατσί με φοβερή θέα.
Νότια από τη Χώρα έχει μια κοιλάδα με νερά, ωραία για περπάτημα, αλλά δε θυμάμαι πως λέγεται. Γενικά η Ανδρος έχει πολλές κοιλάδες με νερά, καταρράκτες κοκ. καθόλου τυπικές Κυκλάδες, περισσότερο μοιάζει με την απέναντι Νότια Εύβοια.
Το Κόρθι δεν αξίζει.
Άβαταρ μέλους
By rocsta
famas έγραψε: Εντύπωση μου έκανε κι ότι οι ξαπλώστρες ήταν free με τον όρο της παραγγελίας. Συνηθισμένος στους αρπαχτρες χαλκιδικιωτες( ο κυρ80 εξαιρείται) περίμενα στη κορωνίδα του τουρισμού μας, να ζητάνε κάνα 10 ρικο για ξαπλώστρα κ ομπρέλα. Εξεπλαγην ευχάριστα.

Σε ποιο μερος/beach bar στη Χαλκιδικη χρεώνουν ξαπλώστρες;

sent >, γι' αυτό ίσως δεν έχω βάλει τόνους
Άβαταρ μέλους
By GeorgT
#272399 Γιατί Καλιθεα, Σανη από το πρώτο δε χρεώνουν;

< >
Άβαταρ μέλους
By famas
#272402 Καλά, το Σανη είναι μία κατηγορία από μόνο του κι ίσως το μόνο που αξίζει να πληρώσει κ ξαπλώστρα.

.
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#272408 Σε καμια παραλια δεν αξιζει να πληρωσεις ξαπλωστρα και ομπρελα, αλλά αυτο ειναι άλλη κουβέντα..
Άβαταρ μέλους
By GeorgT
#272415 Θα συμφώνησω με dodger ιδιαιτερα με τόσα μαγαζιά χαλκιδική ποιος ο λόγος να πληρώσεις!

Μιας κ λέμε για Σανη, ή χελώνα χρεώνει έξτρα;

< >
Άβαταρ μέλους
By GeorgT
#272459 Οπότε πας εκεί αντί για Σανη κ εισαι κομπλε

< >
Άβαταρ μέλους
By dimik
#272460 Άσχετο αλλά πόσο ταιριαστή φαίνεται η φώτο που ποσταρα με το τοπικό στο ταπαταλκ

< >
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#272528 Αν δεν ειχε τον καραφλα θα ηταν ακομα καλυτερα.

Nass αν θυμασαι καμια λεπτομερεια παραπανω για Ανδρο οπως κανα αξιολογο ταβερνακι ευπροσδεκτα. Εγω εκλεισα 4 βραδια στο Μπατσι. Αυτα που εγραψες παραπανω χωρανε σε τοσο καιρο;

επισης αυτοκινητο καινουριο παιρνουμε στο νησι; μιας και οι δρομοι ειναι κομπλε;
Άβαταρ μέλους
By elvet
famas έγραψε:Μόλις γυρισα από Σαντορινη. ...

Δεν μας είπες πού είδες το ηλιοβασίλεμα και... πόσα κρασιά δοκίμασες
Άβαταρ μέλους
By nass
bibendum έγραψε:Αν δεν ειχε τον καραφλα θα ηταν ακομα καλυτερα.

Nass αν θυμασαι καμια λεπτομερεια παραπανω για Ανδρο οπως κανα αξιολογο ταβερνακι ευπροσδεκτα. Εγω εκλεισα 4 βραδια στο Μπατσι. Αυτα που εγραψες παραπανω χωρανε σε τοσο καιρο;

επισης αυτοκινητο καινουριο παιρνουμε στο νησι; μιας και οι δρομοι ειναι κομπλε;

Ταβέρνες: το κλασσικό "μπαλκόνι του Αιγαίου" στο Απρόβατο πάνω από το Μπατσί με τοπικό φαγητό (φουρτάλιες, κόκκορας με μακαρόνια κτλ.) και σούπερ θέα, ο "Γιαννούλης" στην παραλία του Αγ. Πέτρου και το άλλο στους Μένητες στα πλατάνια (δε θυμάμαι πως λέγεται). Στα Μπατσί έφαγα καλά στο "Σταμάτη" και επίσης στο "Μαστέλο" (αν και ακριβούτσικο).

Νομίζω για 4 βράδια θα είστε λίγο-πολύ ΟΚ, μην ξεχνάς ότι η Ανδρος είναι κοντά στην Αθήνα και πάντα μπορείς να ξαναπάς :)

Το οδικό δίκτυο είναι γενικά ΟΚ (κλασσικό νησί με μέτρια-γλυστερή άσφαλτο και στενό δρόμο, ο δρόμος Μπατσί-Χώρα είναι :superman: ) αλλά για κάποιες από τις καλύτερες παραλίες (Αχλα, Ζόρκο, δεν είμαι σίγουρος για το Βιτάλι) έχει χωματόδρομο αρκετό.