Για τα ταξίδια που κάναμε κι αυτά που θέλουμε να κάνουμε
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
bebes έγραψε:
Nikos! έγραψε:@ bebes με τι αυτοκίνητο σκοπεύεις να το κάνεις?

Αν θυμάμαι καλά ένα Forester δεν έχεις? :oops:

Subaru Outback 2.0 diesel
καταναλωση κατω απο 7 λιτ/100 και απλετος χωρος για τα μπαγαζια γυναικας και παιδιων ;)

εχω κανει διαδρομες των 1000 χιλιομετρων σε μια μερα μ'αυτο το αυτοκινητο, αλλα χωρις τα παιδια,

Θεσσαλονικη Βουδαπεστη, Ζαγκρεμπ Θεσσαλονικη... (σε διαφορετικες εκδρομες)

πιο βορεια ειναι θα ειναι καιπιο "ευκολα " τα χιλιομετρα

Τότε μη το σκέφτεσαι...απλά πήγαινε από τις Άλπεις. Είναι πολύ όμορφο το τοπίο.

Πρόσφατα οδήγησα από Βουδαπέστη, Σλοβενία και ήταν πανέμορφα. Φαντάζομαι πόσο πιο όμορφα μπορεί να γίνει απ'εκεί και πέρα.

Προσωπικά, θα είχα το άγχος του αυτοκινήτου μου πάντως συν φθορές για τόσα χιλιόμετρα.
Άβαταρ μέλους
By bebes
Nikos! έγραψε:
bebes έγραψε:
Nikos! έγραψε:@ bebes με τι αυτοκίνητο σκοπεύεις να το κάνεις?

Αν θυμάμαι καλά ένα Forester δεν έχεις? :oops:

Subaru Outback 2.0 diesel
καταναλωση κατω απο 7 λιτ/100 και απλετος χωρος για τα μπαγαζια γυναικας και παιδιων ;)

εχω κανει διαδρομες των 1000 χιλιομετρων σε μια μερα μ'αυτο το αυτοκινητο, αλλα χωρις τα παιδια,

Θεσσαλονικη Βουδαπεστη, Ζαγκρεμπ Θεσσαλονικη... (σε διαφορετικες εκδρομες)

πιο βορεια ειναι θα ειναι καιπιο "ευκολα " τα χιλιομετρα

Τότε μη το σκέφτεσαι...απλά πήγαινε από τις Άλπεις. Είναι πολύ όμορφο το τοπίο.

Πρόσφατα οδήγησα από Βουδαπέστη, Σλοβενία και ήταν πανέμορφα. Φαντάζομαι πόσο πιο όμορφα μπορεί να γίνει απ'εκεί και πέρα.

Προσωπικά, θα είχα το άγχος του αυτοκινήτου μου πάντως συν φθορές για τόσα χιλιόμετρα.

οταν ειχα το αυτοκινητο 9 μηνες εκανα ταξιδι Πραγα Βουδαπεστη
Στην Πραγα αναγκαστηκα να το αφησω σε γκαραζ μαζι με τα κλειδια, στο γυρισμο εμεινα μια βραδυα Βελιγραδι, εκει τα ειδα ολα αφηνοντας το ανοιχτο με τα κλειδια επανω σε ενα υπογειο γκαραζ :ninja:

Γενικα ανησυχω περισσοτερο οταν εχω ξενο (νοικιαστο) αυτοκινητο
Θυμαμαι τι σοκ ειχα παθει τελευταια φορα στο Παρισι που ειχα παει με νοκιαστο Α3 του κουτιου, ηταν Χειμωνας με φουλ κινηση και εκει τα "ειδα ολα" :lipsealed:

Απλεις περασα απο Γκρατσ προς Λιντς (αν θυμαμαι καλα).
Πανε 25 χρονια απο τοτε :oops: οι δρομοι τους ηταν μερα με τη νυχτα με τους δικους μας και δεν μπορουσα να τους εκμεταλευτω με την οικογενειακη 316 φορτωμενη με 5 ατομα...
ισως τωρα... :innocent:
Άβαταρ μέλους
By thrylosveria
#91914 δλδ πιστευεται οτι ειναι καλυτερα να πας καπου αεροπορικως και απο κει να νοικιασεις? γιατι παντα λεω (αλλα δε τολμω) να παω οικογενειακως με το δικο μου μεχρι Αυστρια-Γερμανια νομιζοντας οτι δε θα μου τυχει η ''στραβη'' !!! αν το κανω πως πρεπει να το οργανωσω ? και εννοω απο την ασφαλεια του αυτ/του μεχρι και την τελευταια λεπτομερεια...
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#92092 Αυστρία-Γερμανία πας για πλάκα.
Μην τα παρουσιάζουμε τραγικά. Παλαιότερα ταξιδεύανε με χάρους. Σήμερα και με ένα μικρό αυτοκίνητο, ταξιδεύεις ασφαλέστατα.
Χειμώνα θέλεις οπωσδήποτε χειμερινά λάστιχα. Υποχρεωτικά γιλέκο μέσα στο αυτοκίνητο, και όχι στο πορτ-μπαγκάζ. Πράσινη κάρτα από την ασφαλιστική. Σερβία-Σκόπια έχουν διόδια. Ουγγαρία-Αυστρία βινιέτα. Γερμανία ακόμα τίποτα.
Βενζίνη θα βάλεις Σκόπια και Αυστρία. Θα χρειαστείς και αλλού, αλλά εκεί είναι φθηνότερα.
Όρια ταχύτητας να τα ακολουθείς πιστά.

Περί αεροπορικού και ενοικίασης.... Χαρτί και μολύβι. Αν τα αεροπορικά είναι οικονομικά και οι μέρες λίγες, τότε δε συμφέρει το οδικό. Αν θα κάτσεις πολλές ημέρες και είστε πάνω από 3 άτομα, τότε μάλλον συμφέρει το οδικό. Ασχέτου όμως του οικονομικού, είναι μια εμπειρία, που πρέπει να την ζήσεις.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
#92223 Και να προσθέσω κατι στο παραπάνω, οτι οσο νωρίτερα κλείσεις ενα τέτοιο ταξίδι, τοσο φθηνότερο ενδεχομένως θα σου βγει το πακέτο αεροπορικό/ενοικιαζόμενο.

Sent from a mobile device
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#92237 Ταξίδι οδικά, συμφέρει μόνο αν είμαστε 3-4 άτομα και θα κάνουμε διακοπές περισσότερες απο 10 ημέρες, ΜΗ συμπεριλαμβανομένων εκείνων της αναχώρησης-επιστροφής . Απο το 2000 μέχρι και το 2011, έκανα 6 φορές οδικό (μέσω Πάτρας-Bari ή Ancona) φτάνοντας Βέλγιο-Ολλανδία-Γαλλία-Β. Γερμανία-Πράγα, με 2 άτομα, αλλά έμεινα στο εξωτερικό 15 -20 ημέρες σύνολο.
4 φορές που 2 ατομα (ή και 3) διαμείναμε μέχρι και 8 ημέρες, το κόστος αερ. εισ.+ 7ήμερη ενοικίαση ΙΧ , ήταν σαφώς συμφερότερο.
Ως μοναδικό πρόβλημα παραμένουν οι αποσκευές, ειδικά αν στην επιστροφή θές να φέρεις και μερικά ψώνια. :oops:
Άβαταρ μέλους
By thrylosveria
#92473 Θέλω ρε παιδιά να πάρω το αυτ/το και να την κοπανησω για καμια 15αρια μερες το καλοκαιρακι και να φτασω εως Χαιδελβεργη που εχω ενα φιλαρακι και απο κει να απλωθω και στα γυρω μερη...ειμαστε 3 ατομα (12χρονη κορη) και οδηγω μονο εγω !!! ολοι μου λενε να μη παρω αυτ/το για να μη μου τυχει καμμια ''στραβη''...''παρε το αεροπλανακι σου και νοικιασε εκει για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο''...εγω ομως γουσταρω να το κανω με το δικο μου για την εμπειρια ρε γμτ, να σταματω οπου γουσταρω να κανω οτι γουσταρω !!! πως θα το διαμορφωνατε αυτο το ταξιδι ? εννοω στασεις-διανυκτερευσεις ?
Άβαταρ μέλους
By DAP
#92501 Αν δεν εχεις πειρα απο καθημερινη συνεχη πολυωρη οδηγηση ,νομιζω οτι θα φχαριστηθεις την πρωτη βδομαδα και αν......Μετα η κουραση θα αναλαβει το βασικο ρολο και συ θα μενεις απροφυλακτος.....Δεν θα το επιχειρουσα......
Άβαταρ μέλους
By criuser
#92538 Αν έχεις λεφτά , πήγαινε ξεκούραστα από Ιταλία . Αλλιώς μιά και είσαι Βέροια , πήγαινε μιά βόλτα μέχρι την Νις που είναι και το δύσκολο κομμάτι και δες τι παίζει .
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
thrylosveria έγραψε:Θέλω ρε παιδιά να πάρω το αυτ/το και να την κοπανησω για καμια 15αρια μερες το καλοκαιρακι και να φτασω εως Χαιδελβεργη που εχω ενα φιλαρακι και απο κει να απλωθω και στα γυρω μερη...ειμαστε 3 ατομα (12χρονη κορη) και οδηγω μονο εγω !!! ολοι μου λενε να μη παρω αυτ/το για να μη μου τυχει καμμια ''στραβη''...''παρε το αεροπλανακι σου και νοικιασε εκει για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο''...εγω ομως γουσταρω να το κανω με το δικο μου για την εμπειρια ρε γμτ, να σταματω οπου γουσταρω να κανω οτι γουσταρω !!! πως θα το διαμορφωνατε αυτο το ταξιδι ? εννοω στασεις-διανυκτερευσεις ?

Πριν 3 χρονια φιλη ταξιδεψε οδικως απο Μοναχο μεχρι Θεσσαλονικη μονη με τον γιο της.
Εφυγε στις 4 το πρωι απο Μοναχο και το βραδακι ηταν στην Ελλαδα.
Ακολουθησε αυτην την διαδρομη και φροντισε να διανυκτερευσεις κοντα στο Ζαγκρεμπ.
https://www.google.gr/maps/dir/%CE%92%C ... !5i1?hl=el
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#92731 Θεωρώ ευκολότερο να πάει από Βιέννη και Βουδαπέστη, με διανυκτέρευση εκεί.
Και οι δρόμοι της Ουγγαρίας είναι ανώτεροι από της Κροατίας.
Τα έχω κάνει και τα 2 σαν διαδρομές. Η Σερβία έχει χάλια οδόστρωμα και δεν το γλιτώνει
Άβαταρ μέλους
By thrylosveria
#92791 δυστυχως δεν κανω πανω απο 10-15 χμ ημερησιως, εκτος αν τυχει καποια εκδρομουλα των 200 χμ πηγαινε ελα και αυτη πλεον σπανια που σημαινει οτι δε μπορω να δω τις αντοχες μου σε τετοιο ταξιδι !!! παντως πριν 2 χρονια πηγα Βεροια - Αθηνα για καφε μιας ωρας και αμεση επιστροφη ητοι 1000 χμ σε μια μερα και ειδα οτι σχεδον αγγιξα τα ορια μου...δε ξερω πως ειμαι μετα απο 2 χρονια !!! παντως πιστευω οτι τα 600 χμ μπορω να τα κανω ανετα !!! ισως τελικα το ταξιδι μεσω Ιταλιας να ειναι και αυτο μια καλη λυση (το οικονομικο δε με απασχολει ) αν και θα ηθελα να το κανω ολο οδικο μιας και μπορω να το σπασω με Βελιγραδι βλεποντας και ενα Σερβο φιλο...οποτε σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας, συνχιστε να γραφετε για τα ταξιδια σας, να ξερετε οτι σας διαβαζω και οταν κανω καποιο ταξιδακι θα σας γραψω.
Άβαταρ μέλους
By criuser
#92879 Αμα μπορείς να μείνεις στο Βελιγράδι , είναι πανεύκολο το ταξίδι . Μετά το Βελιγράδι καλύπτεις εύκολα 800-1000 χλμ σε μία μέρα . Γιά 15 μέρες μείνε 3 μέρες να δείς Βιέννη - Βουδαπέστη που είναι κοντά , 250 χλμ , πήγαινε Μόναχο άλλες 3 μέρες και βλέπεις και Σάλτσμπουργκ - Ινσμπρουγκ και μετά Χαιδελβέργη . Συμφέρει να μένεις σε άλλα μέρη στην άνοδο και σε άλλα στην επιστροφή . Πάντως βγαίνει πολύ άνετα η διαδρομή σε τόσο χρόνο .

Απλά θέλει καλή προετοιμασία γιά το που θα πας και που θα μείνεις . Εχε υπ' όψη ότι στην Ευρώπη υπάρχουν μποτιλιαρίσματα και δεν ταξιδεύεις Παρασκευή και Κυριακή απόγευμα που έχει την κίνηση του ΣΚ .
Άβαταρ μέλους
By kyr80
thrylosveria έγραψε: παντως πριν 2 χρονια πηγα Βεροια - Αθηνα για καφε μιας ωρας και αμεση επιστροφη ητοι 1000 χμ σε μια μερα και ειδα οτι σχεδον αγγιξα τα ορια μου...δε ξερω πως ειμαι μετα απο 2 χρονια !!!

Μην ξεκινάς τότε... Θα ταλαιπωρηθείς. Προσωπικά μπαίνω στο αυτοκίνητο και φεύγω καρφί τουλάχιστον μέχρι Βιέννη χωρίς διανυκτέρευση. Αν δεν μπορείς να γράψεις χιλιόμετρα, θα είσαι επικίνδυνος και για εσένα και για τους άλλους.

criuser έγραψε: Εχε υπ' όψη ότι στην Ευρώπη υπάρχουν μποτιλιαρίσματα και δεν ταξιδεύεις Παρασκευή και Κυριακή απόγευμα που έχει την κίνηση του ΣΚ .

Μια χαρά ταξιδεύεις όλες τις ημέρες. Και στα μποτιλιαρίσματα αν έχεις πλήρη ακινητοποίηση, ρίχνεις και κανέναν ύπνο :innocent: . Θα το φας το δίωρο. Βοηθάει αν το gps σου έχει ενημέρωση από το ραδιόφωνο, ώστε να σε πάει από άλλη διαδρομή.