Για τα ταξίδια που κάναμε κι αυτά που θέλουμε να κάνουμε
Άβαταρ μέλους
By Thanix
#412972 Thanks.
Αν και αυτό δέχεται μέχρι 10 αλλά και πάλι είναι περισσότερα.
Άβαταρ μέλους
By mirage
#412981 Ομολογω πως δεν εχω χρησιμοποιησει πανω απο 10. Ενναλακτικα μπορεις να σπασεις την διαδρομη.

< >
Άβαταρ μέλους
By St.Devote
#414785 Θα κατέβω Πελλοπόνησο και θα ήθελα μια βοήθεια ...
Θέλω από Πατρα να πάω Μεσσήνη .... συμφέρει να κάνω τα 60 km παραπάνμω ( και τα διόδια ) και να πάω από Κόρινθο - Τρίπολη κτλ .... ή να πάνω από Πύργο ...

Εικόνα

Δεν κρύβω ότι φοβάμαι λίγο την διαδρομή μέσω Πύργου μιας που μαθαίνω ότι είναι κλασικός επαρχιακός δρόμος "Πελλοπονήσου" αλλά από την άλλη με απασχολεί να κάνω 1-1,5 ωρα παραπάνω ( Θα ξεκινήσω απο Μακεδονία )

Τι λέτε ?

( ευχαριστώ εκ των προτέρων )
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#414804 η επιλογη 3 απλα δεν παιζει.

η επιλογη 2 ειναι αυτη που μεχρι προτινος επιλεγοταν.

η επιλογη 3 πλεον διαθετει δρομο με νησιδα σε ολο το μηκος

στην επιλογη 2 υπολογιζε περιπου 90 με 100 χλμ/ωρα για να εισαι safe. Επισης μπορει να παιξει διαλειμμα για μπανιο στην Ζαχαρω πχ

Επισης η επιλογη 2 δεν εχει καθολου διοδια.

< >
Άβαταρ μέλους
By St.Devote
#414805 "η επιλογη 3 πλεον διαθετει δρομο με νησιδα σε ολο το μηκος"

εννοείς η #1 ?
Άβαταρ μέλους
By dimik
#414821 Την 2 την έχω κάνει από Πτολεμαιίδα-Λάρισα-Λαμία-Μπράλο-Πάτρα-Μεθώνη και ΔΕΝ θα ήθελα να την ξανακάνω, μακράν το χειρότερο κομμάτι όλης αυτής της διαδρομής.
Άβαταρ μέλους
By St.Devote
#414832 Ωρε πατριώτη ... Ξεκινάω και εγω από Πτολεμαιδα --> Γιαννενα -->Ριο ...... Μεσσήνη .

Να σας πω την αλήθεια προτιμώ να δώσω 30Ε παραπάνω σε βενζίνη ( +70 Κμ ) και διόδια και να παώ από Κόρινθο ( και να έχω στηθαίο σχεδόν σε όλη την διαδρομή )

Το Πατρα Κορινθος είναι highspeed ή έχει κώνους ?
Άβαταρ μέλους
By dimik
#414862 Για να είμαι ήσυχος κι αν δεν έχω οδηγικες ανησυχίες θα πήγαινα Βέροια, Λάρισα, Λαμία, Αθήνα, Τρίπολη, Μεσσήνη.
Γλιτώνεις χρόνο λόγω υψηλής μέσης ταχύτητας, σίγουρα υψηλότερης από την άλλη διαδρομή, ασφάλεια και άνεση. Λόγω σταθερά υψηλής ταχύτητας παίζει και οικονομικά να βγαίνει το ίδιο πάρα τα διόδια και τα περισσότερα χλμ.

< >
Άβαταρ μέλους
By bibendum
St.Devote έγραψε:Ωρε πατριώτη ... Ξεκινάω και εγω από Πτολεμαιδα --> Γιαννενα -->Ριο ...... Μεσσήνη .

Να σας πω την αλήθεια προτιμώ να δώσω 30Ε παραπάνω σε βενζίνη ( +70 Κμ ) και διόδια και να παώ από Κόρινθο ( και να έχω στηθαίο σχεδόν σε όλη την διαδρομή )

τελευταια φορα το εκανα 1 ωρα (παρ οτι λενε οτι ειμαι αμπαλος)...

στο 90% ειναι highspeed

< >
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
St.Devote έγραψε:Ωρε πατριώτη ... Ξεκινάω και εγω από Πτολεμαιδα --> Γιαννενα -->Ριο ...... Μεσσήνη .

Πάντως χρονικά η διαφορά είναι αμελητέα και νομίζω ότι ο δρόμος θα είναι πολύ πιο ασφαλής.

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By GTS
St.Devote έγραψε:Θα κατέβω Πελλοπόνησο και θα ήθελα μια βοήθεια ...
Θέλω από Πατρα να πάω Μεσσήνη .... συμφέρει να κάνω τα 60 km παραπάνμω ( και τα διόδια ) και να πάω από Κόρινθο - Τρίπολη κτλ .... ή να πάνω από Πύργο ...

Εικόνα

Δεν κρύβω ότι φοβάμαι λίγο την διαδρομή μέσω Πύργου μιας που μαθαίνω ότι είναι κλασικός επαρχιακός δρόμος "Πελλοπονήσου" αλλά από την άλλη με απασχολεί να κάνω 1-1,5 ωρα παραπάνω ( Θα ξεκινήσω απο Μακεδονία )

Τι λέτε ?

( ευχαριστώ εκ των προτέρων )

Η διαδρομή 1 από Κορινθο Τριπολη είναι σιγουρα η ποιο ασφαλης για ατυχήματα γιατι είναι μοντέρνος αυτοκινητόδρομος και αν ηταν να κανεις το ταξιδι βραδυ θα ηταν μονόδρομος. Όμως είναι πολύ βαρετη διαδρομή και το κοστος θα είναι πολη υψηλο.

Όμως από Πατρα-Πυργο-Καλαματα εχεις τους κινδυνους που είναι γνωστοι (κυριως πολλες διασταυρώσεις μεχρι τον Πυργο) αρκετες προσπερασεις μετα και στο τελος αν πας Καλαματα θα μπεις και στο τελευταιο τμημα του νεου δρομου με 1 διοδιο. Όμως αν το δεις τουριστικα είναι πολύ ποιο ενδιαφερουσα διαδρομή (σε σχεση με τον βαρετο αυτοκινητοδρομο) και μπορεις να κανεις και μερικες στασεις για μπανιο/καφε να δεις μερη που δεν εχεις ξαναδει (Κυλληνη, Κουρουτα, καιαφα κλπ). Δυστυχως εχουν παρατησει τους δρομους και δεν είναι σε καλη κατασταση (πριν 3 χρονια που περασα τουλάχιστον ηταν ψιλοθλιψη) και ειδικα αν πεσεις βραδυ στο τμημα Καλο Νερο με νέο δρομο Τριπ-Καλ είναι και αρκετα επικινδυνο.
Άβαταρ μέλους
By dstou
#414960 Πήγαινε μέσω Κορίνθου, να δεις και τον καινούργιο δρόμο. Στην επιστροφή πήγαινε από τον παλιό αν δεν σε άρεσε. Η διαφορά σε χρόνο είναι αστεία, σε κοστολόγιο όμως είναι κάτι γιατί έχεις και χλμ. και διόδια.
Άβαταρ μέλους
By DAP
#414987 Αν σ'αρεσει ΠΟΛΥ η οδηγηση πας απο την 3.
Αν απλως σ'αρεσει η οδηγηση πας απο την 2.
Αν βαριεσαι την οδηγηση πας απο την 1.
Και στις τρεις διαδρομες πρεπει να προσεχεις το ΙΔΙΟ.....