Για τα ταξίδια που κάναμε κι αυτά που θέλουμε να κάνουμε
Άβαταρ μέλους
By bebes
otso έγραψε:Απο φαγητο πως ηταν ;
Τι ψωνισες ;

To "εθνικό τους φαγητό", το Κόσιαρι δεν μου πολυάρεσε. Πηγαμε στο πιο γνωστο μαγαζι στο κέντρο του Καΐρου. 5 πατωματα και ολα τα τραπεζια γεμάτα. 1,20€ εκανε το μεσαίο πιατο.
Ειχε στο κεντρο μαγαζια με κατι τεραστιους γύρους και μεγαλες ουρες, αλλά δεν πηρα ιατι εβααν και πρασιναδες μεσα στην πιτα και είπαμε να τις αποφύγουμε.
Τρωγαμε κυριως ψητο κρεας, κιοφτε (κεμπαμ), φιλετακια, περιστερι γεμιστο, μια μερα φαγαμε και πιτσα. Γενικα ειχαν αρκετα καφτερα μπαχαρικα χωρις να τα ζητησεις.
Επίσης τσάκισα τα σιροπιαστα τους :eat:
Πρωινο στο ξενοδοχείο, οτι αναγνωρίαμε. Γενικα δεν ειχαμε καποιο θεμα με τα στομαχια μας.
Ειχε ομως αρκετα λυμπιστικά εδέσματα τα οποία δεν θελήσαμε να δοκιμασουμε (την πρωτη μας φορα), τα αφήνω κι αυτα για την ενδεχομενη επόμενη.
Άβαταρ μέλους
By otso
#877834 Καλα απ την Λαρισα θα ειχαν καλυτερα σιροπιαστα , αλλά και απο την Θεσσαλονικη ;
Μελομακαρονα ειχαν ;
Απο ψωνια ; τι εφερες στα παιδια ; φανταζομαι η αγορα θα ειναι αρκετα φτηνοτερη εκει , οι κελεμπιες ποσο ειχαν ;
Πιασατε κουβεντα με κανα ντοπιο ;
Άβαταρ μέλους
By bebes
otso έγραψε:Καλα απ την Λαρισα θα ειχαν καλυτερα σιροπιαστα , αλλά και απο την Θεσσαλονικη ;
Μελομακαρονα ειχαν ;
Απο ψωνια ; τι εφερες στα παιδια ; φανταζομαι η αγορα θα ειναι αρκετα φτηνοτερη εκει , οι κελεμπιες ποσο ειχαν ;
Πιασατε κουβεντα με κανα ντοπιο ;

Εφερα μερικές φανέλες βαμβακερες λευκές και μαυρες με μανικάκι για τον γιο που του αρεσουν. 2-3€ έκαναν.
Κελεμπίες πηρε η σύζυγος μερικές μετα απο αιματηρα παζάρια γύρω στα 8€ τις μεγαλες και 4€ τις παιδικές. (Ειχε βέβαια και πιο ακριβές, αλλά αν δεν τις φοράς γιατι να τιςπαρεις;)
Πηρα και μια μαντήλα "Αραφατ" για μενα για τις φωτογραφίες.
Οι φίλοι μας πηραν εναν μεγαλο ναργιλε για τον γιο τους (23€ μαζι με το βαλιτσάκι του).
Τα πράγματα ειναι αρκετά φτηνα αν πας εκει που ψωίζουν οι Αιγύπτιοι, οτιδήποτε εχει να κανει με τουρίστα ειναι ακριβό.
Οι είσοδοι στα μουσεία και σε αρχαιολογικούς χώρους πχ αναπροσάρμοαν τις τιμές τους ίσως και κάθε μήνα μιας και η λίρα τους κατρακυλάει.
Τα βανάκια που απευθύνονται σε τουρίστες είναι όπως σε πιάσουν, οπότε για τις διαδρομές απο και πρός το αεροδρόμιο έκλεινα μέσω booking, ή απο το ξενοδοχείο αν μου έκαναν χαμηλότερη τιιμή.
Τα ούμπερ ήταν πάμφθηνα. 1-1,5€ πληρώναμε για τις μετακινησεις μας (3,5-4 χιλιομετρα και 15-30' αναλογα την κίνηση)
Οι ξεναγοί είχαν ταρίφα και μιας και ηθελα ελληνόφωνους δεν εκανα παζάρια (τους έκλεισα απο Ελλάδα).

Με ντόπιους μιλούσα με τους ταξιτζήδες, κυρίως ρωτουσα για την αξιοπιστία των αυτοκινήτων τους. Κυκλοφορούν πολλλά παλια Κινέζικα που εδω τα γνωρίσαμε σαν ηλεκτρικά (BYD πχ).
Για τις συνθηκες ζωής, χρηματα, συνήθειες κλπ ρωτούσα τους ξεναγους που ηταν ολοι Αιγύπτιοι.

*τα σιροπιαστα τους ειναι στεγνά για τα γούστα μας, αλλά ειπε πολλές γεύσεις που δεν τις εχουμε εδω.
Ειχε κατι γλυκάκια σφαιρικά σαν λουκουμαδες οπτικα, τα οποια γευστικα ήταν μεταξυ κουραμοιε και μελομακάρονου.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#879229 Εϊχα πάει πρωινή ποδηλατάδα και με το που γυρίζω σπίτι μου λένε οι γυναίκες μου (σύζυγος και κόρη) βρήκαμε καλή εκδρομή για Αίγυπτο για Απρίλιο. 10 νύχτες/11 μέρες με απ' όλα. Όντως μοιάζει πλήρες το πακέτο, πας μια φορά και καθάρισες, Κάιρο (πυραμίδες, σφίγγα, μουσείο, ελ χαλίλι), αεροπλάνο για Ασουάν, φελούκα καταρράκτες-φράγμα-γρανιτονταμάρι, 3 νύχτες κρουαζιέρα στο Νείλο, έξτρα ΑμπουΣιμπελ, Κομ Ομπο, Εντφου, Λουξόρ, κοιλάδα βασιλέων, Καρνάκ, και στο τέλος χαλάρωση για 3 μέρες στη Χουργκάντα να χαζέψουμε τα κοράλια. Οδική μεταφορά στο Κάιρο και την άλλη μέρα επιστροφή.
Πώς σαν φαίνεται;

Στα μείον, 2 νύχτες Κάιρο, 3 καράβι, 1 Λουξόρ, 3 Χουργκάντα, 1 Κάιρο. 5 διαφορετικά κρεβάτια, συνολικά θα πρέπει να φτιάξω βαλίτσα και αδειάσω βαλίτσα 6 φορές... Και είναι και πολλά τα λεφτά (επειδή πρέπει να μην έχει σχολείο σημαίνει ότι όλοι όσοι έχουν παιδιά πάνε διακοπές τις ίδιες μέρες οπότε δεν είναι η φτηνή ταρίφα...)
Άβαταρ μέλους
By bebes
#879233 Απο ολη την εκδρομή που έκανα, το μόνο που δεν θα μου λειψει και ισως να μην ξαναπαω ειναι το Κάιρο.
Θα παω μια μερα για να επισκεφτω το καινουριο μουσειο οταν θα ειναι πλήρως λειτουργικό.

Επίσης, Χουγκάρντα δεν ξερω πόσο θα σας αρέσει. Εκει πανε οι Ευρωπαίοι που δεν εχουν ζησει καλές θάλασσες.
Κατα τ'άλλα και ο οικισμός δεν μου αρεσε οπως τον έβλεπα απο τα βιντεάκια.

Δεν εχετε Αλεξάνδρεια στο πρόγραμμα;
Ολα τα άλλα που ανέφερες γυρω απο τον Νείλο ειναι σούπερ.