send from my cave using smoke signals
Εαν δεν εξαντλεις ενα φασμα 6000rpm με τερμα γκαζι και αλλαγη στην αλλαγη σχεσεων, δεν υπαρχει "kavlotique factor".
Ειναι γελοιο να ακους ενα μονοτονο prprprprprprprrrrrr οταν ανοιγεις το γκαζι και η βελονα μενει στις 5000rpm ας πουμε (τυχαιο νουμερο).
Trip report Aprilia SR Max 300:
Η ιταλικη λαδιερα, εγραψε περιπου 1280km στο trip, avg 29,2km/l, avg speed 112km/h.
Παρατηρησα, οτι σε ενα γεμισμα με κινηση εντος και εκτος πολης το οικονομομετρο του trip computer πεφτει εξω κατα 1λ/100 προς τα κατω! Η ακριβεια του στα 1280 χλμ ωστοσο ηταν πολυ καλη!! Εβαλα κατω τις αποδειξεις, τα λιτρα και τα χιλιομετρα στο τελευταιο γεμισμα που εκανα οταν επεστρεψα... με την καταναλωση να εκτιμαται στα 3.51λ/100 !!
Σβελτοι ρυθμοι.. μεχρι 8100rpm σε κατηφορικα κομματια χωρις να ανοιγω επιπλεον γκαζι. 140, 145 στο κοντερ και η στιγμιαια να λεει 36km/l
(Η ζελατινα στην ψηλοτερη θεση!)
Oσοι εχουν ταξιδεψει απογευμα προς βραδυ στον Εβρο, γνωριζουν απο γκατζολοπτερα.
Με μηχανη, ακομα θα καθαριζα κουνουπια σε μπουφαν, παντελονι, γαντια, κρανος φουλαρι, αφαλο, ρουθουνια κλπ!
Μονο στο "κουτελο" απο το κρανος γεμισα κουνουπια και λιγο στο πανω μερος της ζελατινας του.
Ευκολια το ατιμο... στα διοδια και ΣΕΑ Μουσθενης με κοιταγαν σαν εξωγηινο
Αυριο επειγει πλυσιμο, γιατι το Σ/Κ θα παιχτουν μπανακια και η
δε θελει να βλεπει αυτο το χαλι μπροστα επειδη σιχαινεται.
Εκπληκτική η κατανάλωση !!! Τόσο που με βάζει σε σκέψεις, το δικό μου 2,5αρι δεν πέφετι κάτω απο 3,6 λιτρα/100 ο,τι και να κάνω
Fiat Panda 7,6l/100km
Νίκος Παππάς έγραψε::s_thumbsup![]()
Εκπληκτική η κατανάλωση !!! Τόσο που με βάζει σε σκέψεις, το δικό μου 2,5αρι δεν πέφετι κάτω απο 3,6 λιτρα/100 ο,τι και να κάνω
Εαν το πετυχεις σε προσφορα 3800 να το παρεις με κλειστα ματια! Εκτος και αν προτιμας το Beverly 300 ...
Ιδιος κινητηρας, διαφορετικο τελειως μηχανακι. Λιγοτερο ανετο βεβαια ως προς τον αερα, αλλα λιγο που το οδηγησα ειναι πιο σταθερο σε ανωμαλιες του δρομου επειδη ειναι χαμηλοτερο με μεγαλυτερους τροχους.
To SR Max ειναι ψηλουτσικο, και τα δυο ποδια κατω καθισμενος σωστα στη σελα και οχι μπροστα-μπροστα ... με τις αναρτησεις στην πιο μαλακη θεση το φτανω με τις μυτες !! Υψος, 1,78 (εχω χρονια να μετρηθω, δε νομιζω να μαζεψα).
3800 ;;; Πριν 10 μέρες που κοίταξα 4500 είχε και από εκεί που το πήρα άντε να έκοβε 300€.
Κουβέντα να γίνεται βέβαια γιατί λεφτά δεν παίζουν.
Fiat Panda 7,6l/100km
το δικο μου 250αρι παλι, δεν πεφτει ποτέ κατω απο 4-4,2.
από μονος μου είμαι δικαβαλο βεβαια...
edmond έγραψε:Νίκος Παππάς έγραψε::s_thumbsup![]()
το δικο μου 250αρι παλι, δεν πεφτει ποτέ κατω απο 4-4,2.
από μονος μου είμαι δικαβαλο βεβαια...![]()
Για πες τι έχεις ;; To δικό μου είναι Aprilia Sportcity 250ie φορά ουσιαστικά τον ίδιο κινητήρα με του Morx με λιγότερα κυβικά. Τον χειμώνα το 4αρι είναι το ελάχιστο, το 3,6 αφορά το καλοκαίρι.
Fiat Panda 7,6l/100km
Η διαφορα τους ειναι η διαμετρος του πιστονιου (εχουν ιδια διαδρομη μπιελας) και η διαφορετικη χαρτογραφηση της ECU.
Νομιζω ειναι και διαφορετικες οι προδιαγραφες ρυπων, δεν ειμαι σιγουρος.
Το sportcity με το nexus, ειναι τελειως διαφορετικα ωστοσο. Δε γινεται να συγκρινεις! Αλλοι τροχοι, αλλη αεροδυναμικη, αλλο βαρος...
Η καταναλωση σου παντως ειναι μεγαλη, δεν ξερω τι χερι εχεις η τι βαρος η που κινεισαι, αλλα αν εχεις πολλα χιλιομετρα καλο ειναι να τσεκαρεις τις βαλβιδες.
Μεγαλυτερο βυθισμα = καταναλωση. Βαλβιδα ρελαντι επισης, αν το μπεκακι "δακρυζει"... αισθητηρας πιεσης αερα (τετοιον εχει νομιζω στην πεταλουδα γκαζιου) κλπ διαρροες αερα στην εισαγωγη.
Ειδικα η αεροδυναμικη σε αυτα παιζει μεγαλο ρολο. Στα 120 με το δικο μου, ειναι λες και χτυπαω σε τοιχο. Ανεβαζει προθυμα και παρα πολυ καλα μεχρι τα 110... στα 120 φευγει απο 7100rpm και πανω και εκει ο κινητηρας "ξεψυχαει". Ειναι εκτος ωφελιμου φασματος ηδη λοιπον. Φανταζομαι τι γινεται στο δικο σου που δεν εχει ζελατινα και ειναι αρκετα πιο "επιπεδο" ως προς τη μετωπικη του επιφανεια.
Από το Moto G
Fiat Panda 7,6l/100km
Ο 250αρης ειναι λιγο πιο φαγανος, το λενε παντου και πιστευω οτι οντως ετσι ειναι. Το δε sportcity απο κατασκευης (αεροδυναμικη, τροχοι κτλ) ειναι ξεκαθαρο πως δεν "θελει" μεγαλες ταχυτητες.
Νίκος Παππάς έγραψε:Για πες τι έχεις ;; To δικό μου είναι Aprilia Sportcity 250ie φορά ουσιαστικά τον ίδιο κινητήρα με του Morx με λιγότερα κυβικά. Τον χειμώνα το 4αρι είναι το ελάχιστο, το 3,6 αφορά το καλοκαίρι.
Beverly 250 καρμπυρατέρ.
5ος/2004
52.000 km.
το πηρα μτχ. το 2007 με 7.500 km από γιατρο, γκαραντι φαση.
το χρησιμοποιει 70-30 η συζυγος μιας και η εργασια της είναι στο κεντρο και περα απ΄ αυτό.
μου εχει βγαλει καναδυο καλες ζημιες όπως τρομπα νερου και καταστροφή καρμπυρατέρ.
χοντρικα με 8 λιτρα γεμισμα, βγαζω 200 χλμ. στα χερια της συζυγου καμια 40αρια παραπανω μιας και είναι η... μιση από εμενα (1.96 130kg η αφεντιά μου).
γεγονος είναι πως το κυνηγαω. μεχρι τα 100 φτανει ανετα και με λιιιγη υπομονη μεχρι τα 135 κοντερισια παντα. μια φορα μονο και αφου ειχα βρει...αεροδρομιο μπροστα μου, σχεδόν το τελικιασα (160).
σερβις ζητα κάθε 3000 λαδια φιλτρα. εγω το κανω στα 5000
αλλαγη ιμαντα ζητα κάθε 12000. εγω το κανω στα 15000.
τα παραπανω νουμερα τα κανω τα τελευταια 2-3 χρονια και κατοπιν προτροπης του μηχανικου σε εξουσιοδοτημενο που το πηγαινω. είναι ξηγημένος, τον εμπιστεύομαι.
Morx έγραψε:Εξατμιση σε μηχανακι με CVT = Ανουσιο τελειως.
Εαν δεν εξαντλεις ενα φασμα 6000rpm με τερμα γκαζι και αλλαγη στην αλλαγη σχεσεων, δεν υπαρχει "kavlotique factor".
Ειναι γελοιο να ακους ενα μονοτονο prprprprprprprrrrrr οταν ανοιγεις το γκαζι και η βελονα μενει στις 5000rpm ας πουμε (τυχαιο νουμερο).
υπάρχουν δυο λόγοι
Α αισθητικός.
Β Σε συνδυασμό με μπίλιες Dr pulley και φίλτρο αερα συν άλλο ένα που δεν αναφέρω ,τότε Σαν συνδυασμός Όλα αυτα μόνο ανούσια δεν θα τα έλεγα ....
send from my cave using smoke signals
Έχει μεγάλη σημασία πως το πας, Νίκο, τελικά, ειδικά αν είσαι βαρύς, όπως εγώ... την πρώτη εβδομάδα (χεσμένος λόγω cc) έβγαλα 2.5l/100km, ενώ τη δεύτερη έβγαλα εύκολα 2.9-3.0... ακριβώς τα ίδια χιλιόμετρα στην ίδια διαδρομή με σχεδόν τις ίδιες συνθήκες αλλά με λίγο περισσότερο ζόρισμα.
../ ___ \
(O\ | /O)