- 15 Φεβ 2024, 13:04
Επαναφέρω μια κουβέντα που καναμε και παλαιοτερα σχετικά με μικρά σκούτερ (125).
Τα δεδομένα ειναι οτι θέλω να πάρω ενα σκούτερ για τον υιό.
Ιδανικά θα προτιμούσα να κοστίζει μεχρι 3000€ και να ειναι 125 κ.εκ. για να μη χρειαστει να κανει αναβάθμιση ($$) το δίπλωμα του.
Αρχικά σκεφτόμουν το Honda SH mode 125. Βολικό, αξιόπιστο, οικονομικό, είναι υδρόψυκτο και δεν εχει ABS ---> 3.150€
Μετα, μου ήρθε ενα μνμ και ειδα οτι κάποια μοντέλα SYM εχουν πρόγραμμα άτοκης χρηματοδότησης.
το jet X 125, υδρόψυκτο χωρις ABS βγαίνει λιγο κατω απο 3Κ (24 άτοκες δόσεις)

Μου αρεσε περισσότερο το Jet14 (ειχε επίπεδο χωρο για τα πόδια), αλλά στο άτοκο πρόγραμμα εχουν το αερόψυκτο (2600€)

...κι εκει ηταν που άρχισε το "δράμα" μου.
Χάζευα τα μηχανάκια και έπεσα πάνω σ'αυτό:

daytona Virtus 125 , 125 κ.εκ. υδρόψυκτο, οχι ABS, αλλά όλες τις ηλεκτρονικές ευκολίες (όπως και το jet X), --->2500€
κι αφου αρχισα να το ψάχνω, ειδα οτι η daytona ειχε ενα παρόμοιο, το MISTA 125, πιο καλοεξοπλισμένο (ABS, TCS, γενικως πιο πολλά μπλιμπλίκια και πιο ελαφρύ) στα 3+ Κ €

.
και μιας που έμπλεξα με τα Κινέζικα, ειδα και αυτό:
VOGE SR1, 125cc φουλ εξοπλισμένο (ABS, TCS, LED, συναγερμο και ολα τα μπλιμπλίκια) με 2600€ (και καπου ειδα και για 18 άτοκες)
Μποαζει πολυ με το Jet X, απλα ειναι 700+€ φτηνότερο.

Μου άρεσε σε ολα τα προαναφερόμενα οτι ειχαν κανονικο τιμόνι στηριγμενο σε τιμονόπλακα όπως στις μηχανες (εκτος απο το Χοντα), με στεναχώρησε οτι ολα (εκτος Χοντα πάλι) εχουν ρόδες 13" και 14"
Scooby