Για μοτοσικλέτες, σκούτερ και άλλα δίτροχα
Άβαταρ μέλους
By citastak
nikos έγραψε:
citastak έγραψε:....απο 4,5~6,0 στην εθνικη αν πηγαινεις τερμα)

citastak έγραψε:6,4 μεση καταναλωση.....Τερμα καποιες στιγμες....

Το "πηγαίνω τέρμα στην εθνική" με το "τέρμα κάποιες στιγμές" καταλαβαίνεις και συ ότι έχει διαφορές.
Όσοι κάνουν μεγάλα ταξίδια με gs πάνω από 160 δε πάνε γιατί καταπίνει. Όπως καταπίνουν όλα πάνω από 160.
Είναι ανώφελο να τρέχεις και να σταματάς κάθε 3 και λίγο για ανεφοδιασμό όταν κάνεις μεγάλα ταξιδια

Ναι η αλήθεια είναι ότι συμβουλεύθηκα το fuel tracker (για το 6,4).
Άβαταρ μέλους
By bebes
#856442 Επαναφέρω μια κουβέντα που καναμε και παλαιοτερα σχετικά με μικρά σκούτερ (125).
Τα δεδομένα ειναι οτι θέλω να πάρω ενα σκούτερ για τον υιό.
Ιδανικά θα προτιμούσα να κοστίζει μεχρι 3000€ και να ειναι 125 κ.εκ. για να μη χρειαστει να κανει αναβάθμιση ($$) το δίπλωμα του.

Αρχικά σκεφτόμουν το Honda SH mode 125. Βολικό, αξιόπιστο, οικονομικό, είναι υδρόψυκτο και δεν εχει ABS ---> 3.150€

Μετα, μου ήρθε ενα μνμ και ειδα οτι κάποια μοντέλα SYM εχουν πρόγραμμα άτοκης χρηματοδότησης.
το jet X 125, υδρόψυκτο χωρις ABS βγαίνει λιγο κατω απο 3Κ (24 άτοκες δόσεις)
Εικόνα
Μου αρεσε περισσότερο το Jet14 (ειχε επίπεδο χωρο για τα πόδια), αλλά στο άτοκο πρόγραμμα εχουν το αερόψυκτο (2600€)
Εικόνα

...κι εκει ηταν που άρχισε το "δράμα" μου.
Χάζευα τα μηχανάκια και έπεσα πάνω σ'αυτό:
Εικόνα
daytona Virtus 125 , 125 κ.εκ. υδρόψυκτο, οχι ABS, αλλά όλες τις ηλεκτρονικές ευκολίες (όπως και το jet X), --->2500€

κι αφου αρχισα να το ψάχνω, ειδα οτι η daytona ειχε ενα παρόμοιο, το MISTA 125, πιο καλοεξοπλισμένο (ABS, TCS, γενικως πιο πολλά μπλιμπλίκια και πιο ελαφρύ) στα 3+ Κ €
Εικόνα.

και μιας που έμπλεξα με τα Κινέζικα, ειδα και αυτό:
VOGE SR1, 125cc φουλ εξοπλισμένο (ABS, TCS, LED, συναγερμο και ολα τα μπλιμπλίκια) με 2600€ (και καπου ειδα και για 18 άτοκες)
Μποαζει πολυ με το Jet X, απλα ειναι 700+€ φτηνότερο.
Εικόνα

Μου άρεσε σε ολα τα προαναφερόμενα οτι ειχαν κανονικο τιμόνι στηριγμενο σε τιμονόπλακα όπως στις μηχανες (εκτος απο το Χοντα), με στεναχώρησε οτι ολα (εκτος Χοντα πάλι) εχουν ρόδες 13" και 14"
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#856446 Το Jet-X ειναι η φαντασιωση των πιτσιρικαδων ask me how i know :iconcool: οπως και τa PCX 125 / N-MAX, ακριβα ομως

Τα DAYTONA αστα στην ησυχια τους ειναι φασον κινεζικα με αλλα αυτοκολλητα. Αν και εχει την ιδια εισαγωγικη με τα SYM, δεν εχει την ιδια αντιμετωπιση. και επειδη σαν μαρκα "δεν υπαρχει" δεν ξερεις πως θα τα παει στο μελλον

Το VOGE ειναι καλη περιπτωση κι αυτο λογω εισαγωγικης που φερνει και τα Kymco

Προσωπικα στο Voge θα πηγαινα ΑΛΛΑ μονο αν υπαρχει στην πολη σου ΚΑΛΟ επισημο συνεργειο
Άβαταρ μέλους
By bebes
#856452 Για τα daytona μου ειπε ο "μάστορας" (ο αντιπρόσωπος ειναι και τεχνικος στο ΄σερβις) οτι καθε μηχανακι φτιαχνεται σε διαφορετικό εργοστάσιο, κάποια τμηματα μπορει και να ειναι ευρωπαϊκά, συμφωνω οτι γινεται λιγο αλλαλούμ.
Ειναι πανεμοργο ομως :inlove: καθισα και το χάζευα.

Το VOGE εχει απίστευτο εξοπλισμό, μοιάζει παρα πολύ με το jet X και εχει ενα άλογο λιγότερο.
https://motodavanopoulos.gr/portfolio/voge-sr1/

Το SYM σιγουρα θα εχει καλύτερη αξια μεταπώλησης λόγω "γνωστής" μάρκας.
Θα παω να δω το VOGE απο κοντα.
Στη Λάρισα και τα δυο εχουν καλο αντιπρόσωπο (ισως προτιμω του SYM), στη Θεσσαλονικη βλεπω οτι τα εχουν οι ιδιοι (πχ ΔΑΒΑΝΟΠΟΥΛΟΣ)

@otso τα ηλεκτρικα πάσχουν σε αυτονομία.
Ειδα εχουν το SEAT Mi προσφορα στις 4000€, αλλά 100 χιλιομετρα αυτονομία με το ζόρι :(

Anonymous Founder έγραψε:Χωρίς ABS σε νέο οδηγό δεν θ'αγόραζα για κανένα λόγο πάντως.

αυτο το ειχα κι εγω σε πρωτη προτεραιότητα, αλλά με το CBS (που εχουν ολα πλέον) αν πατας το πισω φρενο πολύ δύσκολα να μπλοκάρει το μπροστινο.
Εδω υπερτερει σαφως το VOGE που εχει δικάλναλο ABS kai TCs
Άβαταρ μέλους
By Morx
#856468 SH125 και ας ειναι χωρις abs...
Το μπλοκαρισμα μπροστινου ειναι το λιγοτερο που μπορει να τον στειλει αδιαβαστο.
Η δε υπαρξη abs και γνωση πως το μπροστινο μπορει να μην διπλωσει σε ενδεχομενο φρεναρισμα, μπορει να φερει και χειροτερες καταστασεις, μαζευοντας παραπανω χλμ/ω.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#856471 Χωρίς ABS αυτό που γίνεται είναι να μαθαίνει να φρενάρει με το πίσω φρένο σχεδόν πάντα. Το εμπρός το φοβάται. Γι'αυτό και λέω ABS. Τα σκούτερ αγάπανε ούτως ή άλλως το φρενάρισμα με το πίσω, άρα δεν είναι πρόβλημα, αλλά το σωστό είναι να μάθει το εμπρός.
Άβαταρ μέλους
By koubeast
PaNick67 έγραψε:
Προσωπικα στο Voge θα πηγαινα ΑΛΛΑ μονο αν υπαρχει στην πολη σου ΚΑΛΟ επισημο συνεργειο

Been there, done that (από την κακή πλευρά)

Στο θέμα μας, κάνε την υπέρβαση για 400€ και πήγαινε ή στο pcx 125 ή στο nmax 125 ή στο medley 125 που έχουν όλα abs, υγρόψυκτα και δυνατά για τα κυβικά τους. Και το mode είναι καλή λύση αλλά με χαλάει η ελλειψη abs. Τα διάφορα φασον που έρχονται Ελλάδα με την επωνυμία της Daytona, άστα στην ησυχία τους. Για το Voge scooter δεν έχω άποψη, έχω για το 300ds που βγάζει διαφορα μικρά χαζά (διαρροή από φλάντζες, καίει το φανάρι led πίσω κλπ) οπότε αυτό που λέει ο Νίκος, αν δεν έχεις καλό αντιπρόσωπο και χρόνο να τα φτιάξεις, πήγαινε στα σίγουρα να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#856475 Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο. Μακριά από κινέζους, όλα αυτά που προτείνει ο koubeast είναι πολύ πολύ καλύτερα.
Το Liberty τι λέει; Φθηνό βλέπω και με ABS.
Εικόνα
Εικόνα
https://www.piaggio.com/gr_EL/models/li ... 4s3v-2020/
Άβαταρ μέλους
By koubeast
#856480 Τιμιότατο θα έλεγα το liberty και σε πολύ καλή τιμή. Σε σχέση με τα παραπάνω χάνει στο ότι πίσω έχει ταμπούρο και σχετικά αδύναμο (όπως έχει και το sh mode, pcx αλλά στο pcx μου φάνηκε πιο δυνατό/καλορυθμισμενο), αερόψυκτο (οπότε 2 άλογα λιγότερα μεν, απ' την άλλη πιο απλή συντήρηση χωρίς τα άγχη του παραφλού και της τρομπας νερού) και δεν έχει φώτα led (μόνο τα ημέρας). Για 2500€ που κάνει, το έπαιρνα άνετα βέβαια, έχει φίλος το 150 και είναι πολύ ευχαριστημένος μέχρι στιγμής
Άβαταρ μέλους
By georgetz
#856482 Yamaha NMAX 125

Καλό είναι στο δρόμο ,οικονομικό, ποιοτικό, κρατάει τη τιμή του όταν θα το πουλήσετε γιατί θέλει μεγαλύτερο,
ασφαλές και έχετε καλό μηχανικό στη Λάρισα (Παπαργύρης).

Παζάρεψε το λίγο , κέρασε τον τίποτα και απο το Μαλλιώρα, βρείτε τα και πάρτο.

Απλά μη του το παίρνεις όλη την ώρα , γιατί αυτό συνήθως γίνεται :lol:

Είχα το αντίπαλο δέος, PCX 125 και ομολογώ οτι κάνεις τα πάντα σχεδόν , παρά τα κυβικά του κλπα.
Πολύ καλά μηχανάκια αυτά τα scooter.

https://www.car.gr/classifieds/bikes/vi ... amaha-nmax
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
koubeast έγραψε:Τιμιότατο θα έλεγα το liberty και σε πολύ καλή τιμή. Σε σχέση με τα παραπάνω χάνει στο ότι πίσω έχει ταμπούρο και σχετικά αδύναμο (όπως έχει και το sh mode, pcx αλλά στο pcx μου φάνηκε πιο δυνατό/καλορυθμισμενο), αερόψυκτο (οπότε 2 άλογα λιγότερα μεν, απ' την άλλη πιο απλή συντήρηση χωρίς τα άγχη του παραφλού και της τρομπας νερού) και δεν έχει φώτα led (μόνο τα ημέρας). Για 2500€ που κάνει, το έπαιρνα άνετα βέβαια, έχει φίλος το 150 και είναι πολύ ευχαριστημένος μέχρι στιγμής

Φώτα LED λύνεται με μια λάμπα ( :lipsealed: :ninja: ) ή θα βγει από Κίνα και φανάρι κάποια στιγμή φαντάζομαι. Το ταμπούρο δεν νομίζω να είναι τόσο τραγικό, αν και εννοείται αγαπάμε δισκόφρενα.
Το υδρόψυκτο, επίσης δεν είναι θέμα, παλιότερο μοτέρ μεν, αλλά απροβλημάτιστο.
Εγώ αν δεν είχα τα λεφτά, θα έπαιρνα το Liberty, αλλιώς το Yamaha θα ήταν η επιλογή μου μιας και είναι πιο όμορφο απ' όλα.
Άβαταρ μέλους
By Govus
#856486 Κατ' εμέ, δύο είναι τα μειονεκτήματα του Ν-ΜΑΧ : το κόστος αγοράς (3.700€ :s_omg ) και οι 13άρες ζάντες.