Για μοτοσικλέτες, σκούτερ και άλλα δίτροχα
Άβαταρ μέλους
By Morx
#704242 Ενα backpack... με σωστα δεσιματα για μοτοσυκλετιστικη χρηση!!

Πολλοι, δεν εχουν τα καταλληλα και βασανιζονται σε εκδρομες. Ειναι μεγαλη ευκολια... εκτος και αν εχει/προτιμα μπαγαζιερα.

Οπως και να χει ομως, καλο ειναι να υπαρχει και ειναι χρησιμο σε πολλες περιπτωσεις!
Άβαταρ μέλους
By citastak
#705048 Σήμερα το ΚΤΕΟ της χοντρής...
Κλείνω διετία τον επόμενο μήνα. Σε αυτά έκανα...8 χιλ χλμ. Και αυτά κυρίως την 1η χρονιά. Φέτος με τη φουλ καραντίνα, δεν έκανα τίποτα.
Αν από Σεπτέμβρη μπορέσουμε να ξαναταξιδέψουμε παίζουν 2 πράγματα:
- Θεσσαλονίκη για 2 μέρες
- Μασσαλία για 5... Αρκεί να έχει προχωρήσει ο εμβολιασμός στην ΕΕ και να γίνουν οι δουλειές μας φυσικά...
Άβαταρ μέλους
By dimik
#710894 Μιας και η εποχή των Κυριακάτικων εξορμήσεων σε πίστες και βουνά έχει προ πολλού παρέλθει και το καημένο χορνετακι κάθεται για όλο και μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα μου μπήκε η ιδέα, ή μάλλον μου την έβαλε φίλος μηχανικός, για αντικατάσταση με σκούτερ και συγκεκριμένα το νέο Beverly.

Δηλώνω άσχετος από σκούτερ και η λογική είναι καθημερινή χρήση χωρίς να χρειάζεται να φεύγω πλήρως αρματωμένος από το σπίτι, χωρίς να καίγομαι από την θερμοκρασία του κινητήρα στην κίνηση, χωρίς να παίζω με τον συμπλέκτη κοκ.
Δηλαδή ευκολία και οικονομία αντί των 10-11λτ/100 του αυτοκινήτου.

Οι σκουτεραδες τι άποψη έχετε;

Αν γίνει το βήμα θα γίνει αφού έρθει το νέο Beverly και δοκιμαστεί στην αντιπροσωπεία που δουλεύει ο φίλος για να μου πει αν είναι οκ ή υποφέρει κάπου.

Οικονομικά πάνω κάτω σαν ανταλλαγή θα είναι +-1000 ευρώ.

< >
Άβαταρ μέλους
By dimik
#710909 Πηγαινελα δουλειά 7-10χλμ one way, γυμναστήριο καμία 10ρια χλμ πηγαινελα και θεληματα τύπου τσιγάρα-γαλα από το περίπτερο.

Συνολικά το πολύ καμία 30ρια χλμ την μέρα.

< >
Άβαταρ μέλους
By Morx
#710920 Dimik οπως εχω γραψει εδω στο φορουμ, εχω ενα Aprilia SR300 (το Nexus 300 δηλαδη) με τον γνωστο κινητηρα της πιατζιο.
Του φορτωσα αισιως 72000χλμ και σκεφτομαι τον τελευταιο χρονο και βαλε να το στειλω και να αγορασω ξανα καινουριο κατι αλλο.
ΔΕΝ με δυσαρεστησε σε τιποτα, αλλα πραγματικα το ΒΑΡΕΘΗΚΑ και με τρωει ο κωλος μου. ΟΜΩΣ:

Μπηκα στη διαδικασια για test ride την περασμενη βδομαδα του BV300 με τον "καινουριο" 300αρη κινητηρα.

Μοτερ: Δεν διαπιστωσα καποια διαφορα στις επιδοσεις. Συγκρινοντας με το δικο μου, στα ιδια σημεια, φαναρι - φαναρι αλλα και μετρημενο 0-100. Τελικη επισης δοκιμασα.
ΟΚ λιιιιγο πιο πολιτισμενη λειτουργια του CVT αλλα και εμενα οταν ηταν καινουριο ετσι δουλευε!

Φρενα: Δυνατα, αλλα ΧΩΡΙΣ καμια αισθηση. Να 'ναι καλα το ABS.

Αναρτησεις: Σφιχτες με αισθηση στιβαρου πλαισιου ... και παλι οχι κατι που να με συναρπαζει. Το εμπρος συστημα ομως αψογο!

Πλαισιο: Σλαλομ στην περιφερειακη με 120-130 ... Ξαπλωνει μεχρι ενος σημειου και επειτα εμφανιζει "σκαλοπατι" στη συμπεριφορα του, καθως ακολουθαει και το εμπρος μερος.
Με χαλασε ΠΟΛΥ ... το Nexus μου πρωτοεμφανιστηκε το 2006, αν ειναι δυνατον να εχει καλυτερη συμπεριφορα και σταθεροτητα με μικροτερους τροχους!

Εργονομια: Μπουρδελο, διακοπτες αλλου και αλλου. Σινιαλο θες; Φλας θες; Καντραν με παυλιτσες, κουκκιδες και ψηφιακο; Πραγματικα επρεπε να παρω τα ματια μου για 2δλ απο το δρομο, στα 140 που "τελικιασε" για να δω στις ποσες στροφες ειμαι και αν εχει να δωσει κι αλλο! Μαλακιες!
Κατα τ'αλλα ειναι πανεμορφο. Αναβαθμισμενο στα σημεια ομως δε θα το ελεγα και γκρινιαζω για ολα τα παραπανω καθως η τιμη του εφτασε τα 5600 αν θυμαμαι καλα... που δεν θυμαμαι καλα γιατι απο το ενα αυτι μπηκε και απο το αλλο βγηκε η πληροφορια οταν ακουσα το ποσό στην αντιπροσωπεια μετα το τεστ ράιντ.

Παρε το medley καλυτερα. Το οδηγησα και αυτο... τα ιδια ακριβως, με τη διαφορα πως στο 0-80km/h εντος πολης θα κινεισαι σχεδον στον ιδιο ρυθμο, με μικροτερη καταναλωση, μικροτερο βαρος και την τσεπη λιγοτερο ξεσκισμενη. Αν βγαινεις επαρχιακο και θες να βρισκεσαι πανω απο τα 120km/h τοτε παρε αν βρεις το προηγουμενο BV300 σε στοκ!
Aκου εκει 5600 .... και δεν ειναι μονο η πιατζιο αλλα και η yamaha και η honda.
Φρουφρου αρωματα εξελιξη στους κινητηρες εξαιτιας των προδιαγραφων euro, αλλα κατω απο τα κοστουμια, ΟΛΑ βρισκονται τεχνολογικα 15 χρονια πισω!
Άβαταρ μέλους
By edmond
#710932 Ξεκινώντας από τα...βασικά, το γκάζι της σφήκας μην το περιμένεις έτσι? :lol:
Κατα τ' άλλα συμφωνώ μέσες άκρες με προλαλήσα, απλά θα κοίταγα μόνο beverly. Το οποίο Beverly μας υπηρετεί εδώ και σχεδόν 15 χρόνια με κοντά 120.000km στις πλάτες του. Έχει βγάλει τα θεματάκια του, τα προηγούμενα χρόνια βέβαια, ωστώσο το πρόσημο είναι θετικότατο. Και μιλάμε τώρα για μοντέλο 2 γενιές πίσω...
Άβαταρ μέλους
By dimik
#710939 @morx ωραίο review, η αλήθεια είναι ότι θα βγαίνω περιφερειακό και θα ψηνόμουν και για ταξιδάκια σε όλο το νησί οπότε γλυκοκοιτάζω το 400ρι.

Απαιτησεις για στριψιματα κλπ δεν έχω.

@edmond σε καμία περίπτωση δεν περιμένω γκάζι κανονικής μοτοσυκλέτας.
Μεταφορέα ψάχνω κυρίως που να μπορεί να κάνει και κάτι παραπάνω, αλλιώς θα πήγαινα σε 125cc.
Εναλλακτικά κοιτάζω και κανένα xmax, βρίσκω μτχ ενός έτους με κάτω από 5Κ.

< >
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#710942 Δεκατέσσερα χρόνια κλείνω με το δικό μου και το έχει βαρεθεί η ψυχή μου.

Ναι είναι ευέλικτο, ναι καίει λίγο, ναι χωράει κάποια πράγματα αλλά δεν σε βάζει στην πριζα να κάνεις ουτε 100 μέτρα παραπάνω.

Αναρτήσεις δε, ξεχνάς ό,τι ξέρεις και θα νιώθεις όλες τις λακούβες. Ακόμα και αυτές που δεν ήξερες ότι υπάρχουν.

Όσο αφορά το αρματωμα, αν φορουσες στην μηχανή κράνος, γάντια, μπουφάν, μποτάκια, τα ίδια θα βάζεις και στο σκουτερ.
Για το παιδι σου.

Redmi Note 8 Pro
Άβαταρ μέλους
By citastak
Νίκος Παππάς έγραψε:Όσο αφορά το αρματωμα, αν φορουσες στην μηχανή κράνος, γάντια, μπουφάν, μποτάκια, τα ίδια θα βάζεις και στο σκουτερ.
Για το παιδι σου.

Redmi Note 8 Pro

Συμφωνώ σε όλα. Είναι πλέον, πολλές οι φορές που δεν καβαλάω και παίρνω αυτοκίνητο για αυτό το λόγο.

Στο ερώτημά σου, θα σκεφτόσουν μεταχειρισμένο beverly με 40-50 χιλ χλμ; Βρίσκω με 2-2,5 χιλιάρικα στο καρ για τις δουλειές του ποδαριού που λες και εσύ. Και κρατάς και τη μηχανή σου.
Άβαταρ μέλους
By NickTG
#710948 Σε λίγο πιο διαφορετικά νέα η Yamaha έβγαλε ακριβώς τη μηχανή που θέλω!
Όλα τα καλά περιφερειακά από sport μηχανή με πιο καθημερινό κινητήρα.

Εικόνα

Αν έβγαινε και σε λαχανι! :s_tongue
Άβαταρ μέλους
By skous
dimik έγραψε:@morx ωραίο review, η αλήθεια είναι ότι θα βγαίνω περιφερειακό και θα ψηνόμουν και για ταξιδάκια σε όλο το νησί οπότε γλυκοκοιτάζω το 400ρι.

Απαιτησεις για στριψιματα κλπ δεν έχω.

@edmond σε καμία περίπτωση δεν περιμένω γκάζι κανονικής μοτοσυκλέτας.
Μεταφορέα ψάχνω κυρίως που να μπορεί να κάνει και κάτι παραπάνω, αλλιώς θα πήγαινα σε 125cc.
Εναλλακτικά κοιτάζω και κανένα xmax, βρίσκω μτχ ενός έτους με κάτω από 5Κ.

< >

Σε όλα ναι, αλλά αν βάλω στην συνάρτηση το μέρος που κατοικείς, ένα ΜΕΓΑΛΟ ΟΧΙ απο εμένα σε μηχανές....