Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#149793 Σε ενός έτους λάστιχα (κατασκευή 5ος/2014) έκανε καρούμπαλο στο πλάι το μπροστά αριστερά μετά από επαφή σε γωνία πεζοδρομίου αλλάζω και τα 2 μπροστινά?
Εν τω μεταξύ σκεφτόμουν να αλλάξω και ζάντες μια και κάποια είναι σίγουρα στραβή και μεταφέρει πολύ ελαφρύ τρέμουλο στο τιμόνι κάπου στα 100-120χλμ/ω και μου την δίνει, έχουμε κανένα καλό site σε Ελλάδα ή εξωτερικό?
Άβαταρ μέλους
By alexandros.K
dimik έγραψε:Σε ενός έτους λάστιχα (κατασκευή 5ος/2014) έκανε καρούμπαλο στο πλάι το μπροστά αριστερά μετά από επαφή σε γωνία πεζοδρομίου αλλάζω και τα 2 μπροστινά?

Continental ε? ενας ακομα λογος που δεν τα προτιμώ :protest:
μηπως εχεις "εγγυηση" απο οταν τα εβαλες?
ποσα χλμ εχουν κανει? αν δεν εχουν φθαρει πολυ, εγω θα ελεγα να αλλαξεις μονο το 1
Άβαταρ μέλους
By dimik
alexandros.K έγραψε:
dimik έγραψε:Σε ενός έτους λάστιχα (κατασκευή 5ος/2014) έκανε καρούμπαλο στο πλάι το μπροστά αριστερά μετά από επαφή σε γωνία πεζοδρομίου αλλάζω και τα 2 μπροστινά?

Continental ε? ενας ακομα λογος που δεν τα προτιμώ :protest:
μηπως εχεις "εγγυηση" απο οταν τα εβαλες?
ποσα χλμ εχουν κανει? αν δεν εχουν φθαρει πολυ, εγω θα ελεγα να αλλαξεις μονο το 1

καλά η μ@λακία ήταν ολόκληρη δική μου δεν φταίει το ελαστικό το οποίο σε 4 οικογενειακά αυτοκίνητα και με διάφορα χλμ φορτωμένο μας έχει αφήσει απόλυτα ικανοποιημένους.

Αυτό σκεφτόμουν κι εγώ, μήπως άλλαζα το 1 γιατί πρέπει να έχουν το πολύ 10.000χλμ, πολύ πέλμα ακόμα απο ότι είδα και λυπάμαι να πετάξω ένα λάστιχο έτσι.

Από την άλλη μου είχε καρφωθεί η ιδέα να αλλάξω ζάντες λάστιχα στα εργοστασιακά του Golf 205/55/16 αν χρειαστεί να αλλάξω 2 και με την προϋπόθεση ότι ο λαστιχάς θα πάρει σε σχετικά καλή τιμή αυτά που έχω πίσω σαν μτχ.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#150326 @dimik
Υπάρχουν καρούμπαλα και καρούμπαλα. Έχει σημασία πόσο μεγάλο, πόσο προέχον, τι σχήματος, σε ποιο σημείο είναι σε σχέση με στεφάνη και πέλμα, πόσο ομαλό ή απότομο είναι στο όριό του και άλλα. Γενικά βέβαια επί αμφιβολίας καλύτερα αλλαγή.

@kilomeater
Σε καλή άσφαλτο με αρκετό πέλμα εφόσον δεν δείχνει να πάσχει θα το κράταγα κι άλλο.
Στην Ελλάδα όμως θα το φοβόμουνα.

Γενικά στην Ελλάδα όλα μου τα λάστιχα σε όλα μου τα αυτοκίνητα κάπου στα 2-3 χρόνια εμφάνιζαν θέμα μείωσης επιδόσεων ακόμα κι αν έμοιαζαν μια χαρά από φθορά, ρωγμές, ξηρασία. Μόνο τα Avon (σκληρός σκελετός, μαλακό πέλμα) μου τελείωσαν στον 1,5 χρόνο αλλά λόγω φθοράς πέλματος, πολλά τα χλμ. Σημείωση όμως ότι γενικά είμαι κανίβαλος (ήμουν για την ακρίβεια μέχρι να κάνω παιδί, τώρα πια τα λάστιχα φαίνεται να αντέχουν περισσότερο).
Άβαταρ μέλους
By dimik
sknipper έγραψε:@dimik
Υπάρχουν καρούμπαλα και καρούμπαλα. Έχει σημασία πόσο μεγάλο, πόσο προέχον, τι σχήματος, σε ποιο σημείο είναι σε σχέση με στεφάνη και πέλμα, πόσο ομαλό ή απότομο είναι στο όριό του και άλλα. Γενικά βέβαια επί αμφιβολίας καλύτερα αλλαγή.

Δακρυόσχημο :lol: στο πλάι του ελαστικού σε απόσταση απο την ζάντα κοντά στο πέλμα, σαν να έσπασε το πλαινό σε εκείνο το σημείο...μικρό καρούμπαλο, δεν φαίνεται αν δεν πλησιάσεις να το ψάξεις.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
dimik έγραψε:
Δακρυόσχημο :lol: στο πλάι του ελαστικού σε απόσταση απο την ζάντα κοντά στο πέλμα, σαν να έσπασε το πλαινό σε εκείνο το σημείο...μικρό καρούμπαλο, δεν φαίνεται αν δεν πλησιάσεις να το ψάξεις.
Εννοείται ότι κάτι έσπασε και αυτό είναι το κακό με το καρούμπαλό, ελπίζουμε να μην είναι σχοινί αλλά απλό λινό και όχι όλα τα στρώματα που θα κάνουν πιο πεταχτό το καρούμπαλο. Αν δεν φαίνεται καν δεν θα ασχολιόμουν. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει κάτι απλά σε κάνει να νιώθεις ότι δεν είσαι μόνος αν κι εσύ σκέφτεσαι να το αφήσεις. :iconcool: :lol:
Άβαταρ μέλους
By dimik
sknipper έγραψε:
dimik έγραψε:
Εννοείται ότι κάτι έσπασε και αυτό είναι το κακό με το καρούμπαλό, ελπίζουμε να μην είναι σχοινί αλλά απλό λινό και όχι όλα τα στρώματα που θα κάνουν πιο πεταχτό το καρούμπαλο. Αν δεν φαίνεται καν δεν θα ασχολιόμουν. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει κάτι απλά σε κάνει να νιώθεις ότι δεν είσαι μόνος αν κι εσύ σκέφτεσαι να το αφήσεις. :iconcool: :lol:

η αλήθεια είναι ότι με τρώει μέσα μου αλλά νομίζω ότι δεν είναι χοντρή ζημιά, θα το πάω στον λαστιχά μου να το ρίξει μια ματιά όπως και να έχει....
Άβαταρ μέλους
By kobulis
KiloMeater έγραψε:Λοιπόν, σε δύο μήνες θα βγάλω τα θερινά ελαστικά. Τα πετάω; Michelin primacy, από φθορά είναι οκ, δε τα νιώθω να γλιστράνε, έχουνε κλείσει όμως 5ετια και 45κ χλμ.
Με δεδομένο ότι εχουν μόνο θερινή χρήση και δε συμπεριφέρονται άσχημα, έχει νόημα να τα κρατήσω; βέβαια μπορεί να φάω άκυρο στο ΚΤΕΟ έτσι και αλλιώς

Τα κρατάς!

Τα μαμά primacy μου έβγαλαν στη C5 65.000χλμ και ήταν αξιοπρεπή ακόμα και στο τέλος της καριέρας τους.

Φυσικά στο βρεγμένο υπήρχε θέμα, αλλά στο στεγνό την πάλευαν.

Αντικαταστάθηκαν με χειμωνιάτικα Marangoni Meteo HP και ήταν στα ίδια περίπου επίπεδα στο στεγνό (ψιλομάπα δλδ τα Marangoni).

Δεν ξέρω τί χρήση έγινε στα Primacy που φοράς, αλλά 5-10 χιλιάδες χλμ τα βγάζουν χαλαρά σε σοβαρούς δρόμους.

Στην τελική, με το πρώτο ανησυχητικό σημάδι τα αλλάζεις.

.
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#151212 Άλλαξε τα. Αν σου κρατήσουν ένα χειμώνα ακόμη, θα έχεις κερδίσει το πολύ ένα 100€. Για μένα δεν αξίζει, πάρε κάτι φρέσκο...

Sent from space >
Άβαταρ μέλους
By htanso21
#151224 Έχουμε υπόψιν κανέναν στην αττικη που να κανει ζυγοστάθμιση πανω στο αμαξι;
Και αν ναι, ποσο ειναι το κοστος αυτου;
:)
Άβαταρ μέλους
By xenos
#152703 Στο site του camskill παίρνεις μία ιδέα.