Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
21 quadra έγραψε:Έλα μου ντε !

Είναι και η τελευταία ημέρα του 23% και από αύριο 24% θα ανέβει το κόστος.

Μπάαα... Δεν τους πιάνει όλους το μέτρο! :shifty:

otso έγραψε:σημερα πηγα σε ψυγειά αυτοκινητων να μου κανει μια αλουμινοκοληση σε ενα εξαρτημα μηκους 6cm. και μου ζητησε 20ε μαυρα , του ειπα να παει να γαμ@@θει και οτι ελπιζω την αλλη βδομαδα να ειναι κλειστος.
Άβαταρ μέλους
By otso
#262020 μαστορα μιλας για κολληση στο σασι του αιρμπας α380 και εγω για ενα αυτακι που πρεπει απλα να κραταει το βαρος του 10γρ
μηπως υπαρχει κολλα που να κολλαει αλουμινια; η μηπως εκεινη η πλαστελινη που γινεται μεταλλο; που λενε οτι κανει και για κορμο κινητηρα;

α και δεν εχω παει ποτε σε συνεργειο αντιπροσωπειας
σε ψυγειά πηγα . ο σουπερ ντουπερ που το ειχε δουλεψει το πραγμα και ειχε και πανακριβο εξοπλισμο 10ε ειχε παρει.
ρε μαστορα τι ειμαι αθηναιος που λεγαν τις φλορεττες μηχανες ; οταν ειχατε φλορεττες εμεις ειχαμε 175 honda scrambler.
Τελευταία επεξεργασία από otso και 31 Μάιος 2016, 12:49, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By drdino
#262021 Οτσο, πόσο θα σου πάρει να βρεις/φτιάξεις καινούριο αυτάκι;
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
otso έγραψε:μαστορα μιλας για κολληση στο σασι του αιρμπας α380 και εγω για ενα αυτακι που πρεπει απλα να κραταει το βαρος του 10γρ
μηπως υπαρχει κολλα που να κολλαει αλουμινια; η μηπως εκεινη η πλαστελινη που γινεται μεταλλο; που λενε οτι κανει και για κορμο κινητηρα;

α και δεν εχω παει ποτε σε συνεργειο αντιπροσωπειας
σε ψυγειά πηγα . ο σουπερ ντουπερ που το ειχε δουλεψει το πραγμα και ειχε και πανακριβο εξοπλισμο 10ε ειχε παρει.
ρε μαστορα τι ειμαι αθηναιος που λεγαν τις φλορεττες μηχανες ; οταν ειχατε φλορεττες εμεις ειχαμε 175 honda scrambler.

Έτσι είναι αν έτσι νομίζεις και δεν έχω να πω τίποτα άλλο.
Άβαταρ μέλους
By gakost
#262079 Πέρα από το γεγονός ότι έχεις δίκιο να σου φαινεται ακριβή η εργασία αν το συγκρίνεις με το μεροκάματο κι εμένα θα μου φαίνονταν πολλλά (και σίγουρα δεν θα τον έβριζα τον άνθρωπο βέβαια) αλλά έχεις άδικο γιατί η τιμή δεν είναι ανάλογη του μεροκάματου του εργάτη μιας και το να να έχει ο άλλος το μαγαζί του ανοιχτι εκεί είναι ΠΟΛΥ ακριβό σπορ θα σταθώ σε αυτό:

otso έγραψε:σιχαινομαι την ελληναραδικη νοοτροποια , πανακριβη τιμη και οποιον πιασουμε , εγω ειμαι του κερδους μεσω της αυξησης των πωλησεων.

1ον σε ποια χώρα το Δυτικού κόσμου είναι φθηνή η εργασία στα τεχνικά επαγγέλματα;
2ον τι αύξηση πωλήσεων να κάνει ο συγκεκριμμένος μάστορας; ίσα ίσα το πήρε το εξειδικευμένο μηχάνημα για να βγάλει κέρδος παίρνοντας και άλλες δουλειές που δεν μπορούσε να πάρει πριν, δεν πουλάει καταναλωτικά προοϊόντα.
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#262152 Otso, κράτησε το να το κάνεις στην Φιλανδία, λογικά θα κάτσεις σε περάσουν κι ένα χεράκι για να ξεμπουκώσεις μ αυτά που θα σου ζητήσουν :s_yes
Άβαταρ μέλους
By otso
#262166 αμα παω σαν εσενα με την καραμουζα που παιζεις παραμασχαλα και παπουτσι louie the 14th σαν φιρφιρικος ενα πραγμα , σιγουρα.
αμα πας με μαυρα νυχια ομως, σε μαστoρα εχεις αλλο respect παγκοσμια.
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
otso έγραψε:
mjacob έγραψε:Στο oulu με τί dress code να πάω?

https://www.google.gr/search?q=leningra ... KAQiR4IiwE

:omg: Tι παπάρες είναι τούτοι ρε, ο ένας μοιάζει του Τσίπρα ή κάνω λάθος ?
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#262219 Διαβάζοντας τα ονόματά τους νομίζεις ότι διαβάζεις ονόματα οδηγών WRC...
Άβαταρ μέλους
By dimviii
otso έγραψε:dimviii παντα πιστευα οτι η δουλεια σου ειναι η πιο υποανοιβομενη και ψυχοφθορα στον κοσμο , μαλλον πρεπει να αναθεωρησω ,ξεχωρα τα τυχερα αλλη γκομενα σε καθε πόλη .

οτσο,η αλουμινοκολληση οπως εξηγησε ο Παναγιωτης, εχει μια συγκεκριμενη διαδικασια και δυσκολιες,ειτε κοστιζει 20 ευρω αυτο που θελεις να κολλησεις ειτε κοστιζει 200 ευρω.
τα 20 ευρω δεν αντιπροσωπευουν την ωρα που ασχοληθηκε με το εξαρτημα σου,αλλα και πολλα αλλα ,οπως ενοικιο τεβε,εξοπλισμος,δεη,αναλωσιμα κλπ
Μην νομιζεις οτι του ερχονται 30 οτσο σε καθημερινη βαση και αυτος βγαζει 30χ20 ευρω καθε μερα.
Για ρωτα τον Κιουση ποσα θελει να σου κανει τη δηλωση. :shifty:

ρευστο μεταλλο (κολλα 2 συστατικων για μεταλλα)στην πιο μικρη συσκευασια που θα βρεις στην αγορα κοστιζει απο 5-8 ευρω.Μπορει να το κολλησει,εαν εφαρμοστει σωστα.
Άβαταρ μέλους
By bill33
otso έγραψε:ναι 20ε ειναι το 8ωρο μεροκαματο κατω απ τον ηλιο με πονο και ιδρωτα
το εξαρτημα δεν κανει πανω απο 20 καινουργιο
ειχαμε κολλήσει με αλλον τον σωληνα που παιρνει λαδι απο το καρτερ στην τρομπα λαδιου για 10 ε , μαγαζι εξειδικευμενο σε παραξενες συγκολησεις
ειχα ετοιμες αλλες 2 δουλειες (λεπτη γαλβανιζε λαμαρινα που δεν μπορω να κολησω με την δικη μου)
δεν τον ηξερα , αυτον που ηξερα εχει κλεισει , μου τον προτεινε φιλος με συνεργειο , οποτε θα γινει σχετικη συζητηση .
σιχαινομαι την ελληναραδικη νοοτροποια , πανακριβη τιμη και οποιον πιασουμε , εγω ειμαι του κερδους μεσω της αυξησης των πωλησεων.
dimviii παντα πιστευα οτι η δουλεια σου ειναι η πιο υποανοιβομενη και ψυχοφθορα στον κοσμο , μαλλον πρεπει να αναθεωρησω ,ξεχωρα τα τυχερα αλλη γκομενα σε καθε πόλη .
πιττ αντε μην παρω απο τον dim μια TIG . dim ποσο παει;
bill33 ειχα ετοιμασει ενα βαρυ για σενα αλλα σεβομαι πολλα αλλα πραγματα σε σχεση με σενα
αυτο που θα πω μονο ειναι οτι εισαι με την πλευρα των σπασικλων

Ηταν πολύ δύσκολο να ρωτήσεις πόσο θα σε χρεώσει;
Οσο για το τι είχες να μου πεις κράτα το για τον εαυτό σου. :)