Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By drdino
#249551 Άλλαξε την, φτηνή είναι και δεν είναι ανήκουστο να αρχίσει να δακρίζει μετά την αλλαγή αν δεν αλλάξει.
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#251323 ξαφνικά στο γκολφ από τη μία μέρα στην άλλη ακούγεται από την πίσω αριστερά πλευρά ένας θόρυβος όταν περνώ πάνω από λακούβα σαν να χοροπηδούν εργαλεία... έλεγξα το πορτ παγκάζ, τίποτα. σαν να ακούγεται από την ανάρτηση ή την εξάτμιση. αλλά με μια γρήγορη ματιά η εξάτμιση μου φάνηκε σταθερή... πολύ περίεργο μου φάνηκε... στην ισιάδα όλα καλά, κ δεν έχω παρατηρώσει να τραβά κάπου το αμάξι ή να γέρνει... που θα μπορούσε να πάει το μυαλό σας?
Άβαταρ μέλους
By bill33
#251324 Σπασμένη εσωτερικά εξάτμιση;Δοκίμασες να την χτυπήσεις;Κάνε και ένα έλεγχο στη ανάρτηση μην έχει ξεβιδωθεί κάτι.
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
bill33 έγραψε:Σπασμένη εσωτερικά εξάτμιση;Δοκίμασες να την χτυπήσεις;Κάνε και ένα έλεγχο στη ανάρτηση μην έχει ξεβιδωθεί κάτι.

θέλω να αλλάξω τα λάστιχα στον μηχανικό αυτές τις μέρες, θα το σηκώσω σε ράμπα...

αυτό με την εξάτμιση εσωτερικά κ εγώ το σκέφτηκα... πάντως η εξάτμιση δεν άλλαξε ήχο... :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By gakost
#251432 Για ρίξτε καμιά ιδέα. Σε παρατημένο γενικά αυτοκίνητο με πατημένα τα 170.000 χιλιόμετρα που έχει να δει συνεργείο 2 μπορεί και 3 χρόνια, όταν παίρνει μπρος το πρώτο δευτερόλεπτο ακούγεται πολύ άσχημα και μέτά μέχρι να ζεσταθεί ακούγεται τικ-τικ-τικ στο ρελαντί όταν ζεσταθεί όμως στρώνει. Λάδια τράβηξα σήμερα την βέργα και ήτανε λίγο πάνω από το ελάχιστο. Όταν άνοιξα να συμπληρώσω η τάπα είχε πολύ μάκα οπότε δεν φαντάζομαι ότι έβλεπε και μηχανικό πολύ συχνά γενικότερα. Επίσης έχω δει κάποιες φορές όταν πάρει μπρος να βγάζει άσπρο καπνό για 1-2 δευτερόλεπτα. Βασικά 2 ερωτήσεις, όσο μπορεί να γίνει τηλεδιάγνωση δλδ αν ο θορυβος είναι κάτι πολύ ανησυχητικό και αν με μοτορ κοτε θα στρώσει.
Άβαταρ μέλους
By rocsta
#251434 O άσπρος καπνός δεν νομίζω ότι πρέπει να σε ανησυχεί. Είναι υγρασία.
Τώρα για το τικ-τικ που ακούγεται κρυο, ίσως είναι τα υδραυλικά ωστήρια, αν έχει υδραυλικά φυσικά. Τι αυτοκίνητο είναι;
Άβαταρ μέλους
By trident1971
gakost έγραψε:Τucson 1ης γενιάς V6 2.7

Τα ιδια με τον rocsta θα σου ελεγα.
Ας αλλαξει κανα λαδι με κατι της προκοπης για αρχη. Ισως και κανα ξεπλυμα πριν αλλαξει με εκεινο το μπουκαλακι που βαζουν να του εκανε καλο να φυγει η πολλη μακα και μετα ξανααλλαγμα συντομα.
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
gakost έγραψε:Τucson 1ης γενιάς V6 2.7

Ο λευκός καπνός μάλλον είναι από τα τσιμουχάκια βαλβίδων που έχουν ξεραθεί από την ακινησία, αν κινείται καθημερινά πιστεύω ότι θα στρώσουν ( μαλακώσουν )

Άλλαξε το λάδι με κάποιο ντηζελόλαδο στο ίδιο ιξώδες που προτείνει ο κατασκευαστής που έχει περισσότερα καθαριστικά από τα λάδια των βενζινοκινητήρων, μη βάλεις καθαριστικό λαδιού για την μούργα γιατί ενδέχεται να ξεκολλήσει κομμάτι μούργας και να φράξει κάποια δίοδο λαδιού, κάτι σαν έμφραγμα ένα πράγμα, το ντηζελόλαδο έχει ισχυρότερα καθαριστικά από τα λάδια βενζίνης αλλά πιο ήπια από τα καθαριστικά του κινητήρα που μπάινουν μέσα στο λάδι.

Με συχνή λειτουργία του αυτοκινήτου θα ησυχάσουν και τα ωστήρια.
Άβαταρ μέλους
By gakost
#251501 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Μάλλον δεν το έγραψα σωστά το αυτοκίνητο κινήτε κανονικά καθημερινά μέσα στην πόλη για λίγα και μικρά δρομολόγια, άντε να κάνει 5 το πολύ 10 χιλιόμετρα συνολικά την μέρα σε 2-3 δρομολόγια και τις περισσότερες φορές προφανώς δεν προλαβαίνει να ζεσταθεί. Το παρατημένο δεν εννούσα ότι ήταν σε ακινησία αλλά ότι από συντήρηση το μόνο που βλέπει είναι το βενζινάδικο για βενζίνη και μια μπαταρία όταν έμεινε και αυτή αφού μετά από φόρτιση ξαναδειασε.
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#251511 Eπειδή προφανώς δεν ζεσταίνεται όσο πρέπει τα κατάλοιπα της καύσης δεν βρίσκονται σε αιώρηση για να απομακρυνθούν από τον χώρο του στροφαλοθαλάμου και παραμένουν στο κάρτερ αλλοιώνοντας το λάδι πολύ ταχύτερα από ότι αν λειτουργούσε πάνω από τους 80-90 c γιατί σε αυτή τη θερμοκρασία το λάδι προστατεύει τον κινητήρα από υπςρβολικές φθορές, οπότε η λύση είναι η συχνή αλλαγή του λαδιού με κάτι φθηνότερο, δεν είναι ανάγκη να βάζεις το σούπερ ντούπερ λάδι, ένα επώνυμο ημισυνθετικό στο σωστό ιξώδες είναι ΟΚ.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#252291 Ενα θεματακι εχω στο Corolla.
Στα 130-140 το τιμονι το αισθανομαι νευρικο, δεν κοσκινιζει, δεν τρεμει, αλλα οταν επιχειρω μικροδιορθωση σαν να θελει να στριψει περισσοτερο απο οσο το κουναω.
Πριν τα 130 καθως και μετα τα 140 κανενα θεμα.
Επισης πανω σε στροφη με τις ταχυτητες που εμφανιζεται αυτη η νευρικοτητα κανενα απολυτως θεμα, δεν το κανει.

Σταματημενος αν παιξω το τιμονι ελαφρα δεξια-αριστερα ακουγεται εν ελαφρυ τακ-τακ απο την κολονα του τιμονιου το οποιο ειναι κλασσικο θεμα στα Corolla οπως ειπε ο μηχανικος οταν αλλαξα αμορτισερ 2,5 χρονια πριν.
Να προερχεται απο εκει η νευρικοτητα; Γιατι ομως δεν το κανει σε μεγαλυτερες-μικροτερες ταχυτητες;