Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By vengas
gakost έγραψε:Ο πρωτος συνεργειατζης για να σου σβησει το λαμπακι βγαζοντας τον πολο και να μην εχει εστω ενα διαγνωστικο της πλακας ειναι σοβαρη ενδειξη να μην πας ουτε για αλλαγη λαδιων αν δεν θελεις να σου βαλει κανενα μονοτυπο λαδι.

Επειδη αναβοσβηνει το λαμπακι συνηθως ειναι πιο σιβαρη βλαβη και δεν θα πρεπει να το κυκλοφορεις και πολυ πολυ. Επισημη αντιπροσωπεια και να μην μπορει να δει αποθηκευμενο κωδικο πολυ δυσκολο εως αδυνατο οπως και το γεγονος οτι δεν στο σβησανε τουλαχιστον το λαμπακι ειναι πολυ παραξενο. Ελπιζω τουλαχιστον να μην πληρωσες την διαγνωση

i did payed...16 euros...είπαμε, φαρμακείο

διάβασα και αυτό το θέμα http://www.4troxoi.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=6&t=56723
+ http://www.bmwfans.gr/forum/showthread.php?t=5265
και γι αυτό εστιάζω σε αισθητήρα λ και λούφτ
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#245863 Ρε παίδες, ερώτησις.

Τον τελευταίο καιρό είχα παρατηρήσει ένα ανεπαίσθητο κοσκίνισμα (πάρα πολύ ανεπαίσθητο τρέμουλο στο τιμόνι) σε ένα αρκετά εκτεταμένο εύρος ταχύτητας (περίπου απ τα 100-150).

Επειδή είχα τα χειμερινά με τις σιδερένιες ζάντες, αζυγοστάθμιστα για χρόνια, λέω απο κει θα είναι. Σήμερα όμως που έβαλα τα θερινά φρεσκοζυγοσταθμισμένα μου συνεχίζει το ίδιο πράγμα.

Καμιά ιδέα τί μπορεί να κοιτάξω τώρα που θα κατέβω Ελλάδα?
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#245875 ακριβως στα ιδια χιλιομετρα με διαφορετικα ζαντολαστιχα?
κανε ζυγοσταθμιση επι του αυτοκινητου και δες.
Άβαταρ μέλους
By italakias
#245878 Η δισκοπλακες ειναι μονο για το φρεναρισμα.
Βασικα αλλο το κοσκινισμα και αλλο το τρεμουλο.
Το πρωτο μπορει να εχει να κανει με φθαρμενα μπαλακια ή μποσικα στην κρεμαγιερα και το δευτερο με ρουλεμαν ή προβληματα σε καποιον μπιλιοφορο ή οτιδηποτε αλλο.
Η ζυγοσταθμιση επι αυτουκινητου δεν δειχνει τιποτε και θεωρειται ξεπερασμενη αφου δεν λυνει το προβλημα απλα το μπαλωνει.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
italakias έγραψε:Η ζυγοσταθμιση επι αυτουκινητου δεν δειχνει τιποτε και θεωρειται ξεπερασμενη αφου δεν λυνει το προβλημα απλα το μπαλωνει.

και βεβαια δειχνει οταν μετα την ζυγοσταθμιση μειωσει/εξαλειψει τελειως το τρεμουλο.
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#245904 To θέμα είανι να μην καλύψεις το πρόβλημα όμως. Ρουλεμάν τροχών δε πρέπει να ναι, τσεκαραμε τζόγους στις ροδες.

Απ την άλλη τα μπαλάκια έχουν αλλαχτεί πριν απο 200.000χλμ οπότε θα μπορούσε να είναι αυτό :ninja:

Βάσεις μηχανής δεν είανι γιατί το τσέκαρα και με νεκρά σ αυτές τις ταχύτητες.

Δεν είναι κοσκίνισμα πάντως, ένα ανεπαίσθητο τρέμουλο είναι που αν δεν το ξέρεις το αμάξι ίσως να μην το καταλάβεις. Η πλάκα είναι ότι το ξεκίνησε απ όταν άλλαξα τακάκια κι έφτιαξα το χειρόφρενο, τί σκατα μπορεί να έγινε?
Άβαταρ μέλους
By dimviii
rx8_drifter έγραψε:To θέμα είανι να μην καλύψεις το πρόβλημα όμως. Ρουλεμάν τροχών δε πρέπει να ναι, τσεκαραμε τζόγους στις ροδες.

το αν θα το καλυψεις ειναι στο χερι σου.Εαν κανεις επι αυτοκινητου και σταματησει/μειωθει,ξερεις οτι ειναι κατι εκτος τροχου. Ε πηγαινε στο συνεργειο και φτιαχτο.

rx8_drifter έγραψε:Δεν είναι κοσκίνισμα πάντως, ένα ανεπαίσθητο τρέμουλο είναι που αν δεν το ξέρεις το αμάξι ίσως να μην το καταλάβεις. Η πλάκα είναι ότι το ξεκίνησε απ όταν άλλαξα τακάκια κι έφτιαξα το χειρόφρενο, τί σκατα μπορεί να έγινε?

οταν αλλαξες τακακια ξαναμπηκαν οι τροχοι σε διαφορετικη θεση σε σχεση με πριν.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
rx8_drifter έγραψε:Nαι, αλλά πλέον έχω τα καλοκαιρινά πάνω, ζυγοσταθμισμένα.

εκτος αυτοκινητου ομως.....Ξεκινα απο τα ευκολα και φθηνα.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
vengas έγραψε:Μου άναψε πριν από 2 βδομάδες το check engine...

Πηγαίνω σε μάστορα Honda(οχι αντιπροσωπεία), μου λέει:
- Είχες 95άρα και το έφτασες ως το λαμπάκι?
- Ναι
-Άδεισέ την όλη και βάλε 100άρα και ξεκάπνισέ το. Από βενζίνη είναι.
κάνει reset βγάζοντας τη μπαταρία για 15' και έσβησε.
Δεν έβγαλα όμως όλη τη βενζίνη που είχε, την έκαψα ως το λαμπάκι και μετά έβαλα 100άρα.... :oops:
Το περνάω ΚΤΕΟ και η κάρτα καυσαερίων ήταν ΟΚ.
Μετά από καμιά εβδομάδα άναψε ξανά. Δεν έχω κάποια απώλεια δύναμης, μείωση στροφών κλπ...
Πηγαίνω αντιπροσωπεία, ναι, στο γνωστό "φαρμακείο" και μου λένε το λαμπάκι είναι αναμένο, αλλά η βλάβη δεν έχει καταγραφεί πουθενά :s_crazy και μου λένε ότι επειδή αναβοσβήνει θα είναι αισθητήρας λ. Κόστος 340 γιούρια --> :metalo:
Αλλά ξωπίσω μου λένε "Μην το δίνεις σημασία και τόσο" :lol:

Να πάω σε μάστορα μικρό αλλά που ξέρει από Honda και να του πω να βάλουμε κανένα μεταχειρισμένο λ να δούμε αν θα σβήσει, ή να βάλω καινούριο?
Το λούφτ παίζει κανένα ρόλο??

Να πάω να το κάνε service με ρύθμιση βαλβίδων, αλλαγή φίλτρου βενζίνης + μπουζί κλπ που είναι να γίνει σε 600 χλμ και μετά να το ξαναδώ για λ?

wtf :lol:
Εν τω μεταξύ, με αναμμένο λαμπάκι έχω κάνει 400 χλμ(σε μικρες αποστάσεις) και δεν έχει κάνει κιχ...

Τοση |λογοκρισία| μαζεμενη σε μαστορους ειχα καιρο να διαβασω... πες τους να πανε να σουβλισουν τιποτα αρνια μερες που ερχονται.
Διαγνωστικο σου βρισκεται? Αν ναι, παρε και διαβασε τι βγαζει και τα λεμε. Χρονολογία, μοντελο?

Τι ειναι το "λουφτ" μπορεις να μου εξηγησεις?, οπως και γιατι το υποπτευεσαι?
Ξερω οτι ετσι λεγεται στα Γερμανικο ο αέρας.... :hmmm: