Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#386977 Θα ριξω κι εκει μια ερωτηση αν και οτι μου γλιτωσει αυτος απο μεταφορικα θα τα βαλει καπελο γοα να βγαλει κι αυτος κατι.

Παντως κι ο αμερικανος θελει 35$ για ενα σετ φθηνα να αντιγραψει. Δεν εχει στοκ.

<+
Άβαταρ μέλους
By dimviii
Deleted User 1 έγραψε:Θα ριξω κι εκει μια ερωτηση αν και οτι μου γλιτωσει αυτος απο μεταφορικα θα τα βαλει καπελο γοα να βγαλει κι αυτος κατι.

είναι φθηνος ειπαμε.Οσοι εχουν αγορασει για ΕΒΟ-σουμπαρου-σ2κ κλπ που εχει στοκ ηταν φθηνότερος από το να τα εφερνες μονος σου από Αμερικες Αγγλιες κλπ
τακακια εχεις πανω καινουρια,μην βιαζεσαι,παραγγειλε τα και ας αργησουν.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#387028 Το χειρόφρενο στο kia pride δεν πιάνει καλά, τέρμα ανεβασμένο σε μεγάλη ανηφόρα ή κατηφόρα τσουλάει. Ο μάστορας λέει ότι είναι αυτορυθμιζόμενο. Έχει ένα παξιμάδι που ρυθμίζει το ύψος κλειδώματος αλλά όχι την ισχύ. Υπάρχει κάποιος τρόπος να βελτιωθεί;
Άβαταρ μέλους
By drdino
#387035 Οι σιαγώνες σε τι κατάσταση είναι; Κάνε λίγο όπισθεν και πάτα ένα σχετικά γερό φρένο (όχι τέρμα, με προσοχή).
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
drdino έγραψε:Οι σιαγώνες σε τι κατάσταση είναι; Κάνε λίγο όπισθεν και πάτα ένα σχετικά γερό φρένο (όχι τέρμα, με προσοχή).

Σε καλή κατάσταση τους βρήκε λέει. Θα το δοκιμάσω και το γερό φρένο
Άβαταρ μέλους
By xenos
#387112 dim, carbotech αξίζει να βάλω στο 116 που δεν μου αρέσουν τα φρένα του; :hmmm: Θέλουν ζέσταμα; Υπάρχει κατάλογος να δω αν βγάζει τπτ (μοντέλο); Ίσως μπορέσω να τα στείλω US.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#387120 Για δες εδω: http://www.ctbrakes.com/pads.asp

Γράφει και κάθε πάστα για τι χρήση προορίζεται. Απ' ότι έχω καταλάβει αυτοί σου φτιάχνουν κατά παραγγελία ότι θέλεις. Αν δεν έχουν κάτι έτοιμο τότε αγοράζουν ένα φθηνό συμβατό τακάκι, του παίρνουν τα μέτρα και το φτιάχνουν με τις δικές τους πάστες. Οπότε στο κόστος που βλέπεις εκτός από μεταφορικά να υπολογίζεις και το τακάκι-πατρόν.

Ο Αμερικάνος μου έγραψε επί λέξη ότι το XP8 έχει decent απόδοση όταν είναι κρύο και βγάζει ελάχιστο θόρυβο/σκόνη. Άρα μάλλον αυτό κάνει για εμάς που θέλουμε να κάνουμε upgrade.
Άβαταρ μέλους
By xenos
Deleted User 1 έγραψε:...

thanks. :)
Απ ότι βλέπω δεν έχει για το δικό μου.
Άβαταρ μέλους
By xenos
Deleted User 1 έγραψε:Ρίξε ένα email στον Αμερικάνο. Δε χάνεις κάτι. Απαντάει εντός της ημέρας. Γενικά πουλάει Αμερική το δικό σου? :hmmm:

E δεν έχω ιδέα για το τελευταίο, αλλά μάλλον καθόλου. Εγώ δεν έχω δει ποτέ 1 σε US. :oops:
Άβαταρ μέλους
By dimviii
xenos έγραψε:dim, carbotech αξίζει να βάλω στο 116 που δεν μου αρέσουν τα φρένα του; :hmmm: Θέλουν ζέσταμα; Υπάρχει κατάλογος να δω αν βγάζει τπτ (μοντέλο); Ίσως μπορέσω να τα στείλω US.

το carbotech είναι ένα τακακι που δεν χρειαζεται να το βαλεις,εαν δεν πιεζεις αρκετα το αυτοκινητο/φρενα σου.
Από φρενα δεν θα μεινεις ποτε,και κρυο είναι πολύ καλο,και σε 20 χλμ καταβαση θα είναι αριστο.
Αλλα....δεν είναι ησυχο τακακι,σε πολλες περιπτώσεις είναι εντονα θορυβωδες,αναλογα το combo δισκου/τακακιου, χωρις να μπορω να σου δωσω ''συνταγη'' ότι θα βαλεις αυτόν τον δισκο με xp10 ή xp 8 και δεν θα εχεις τετοια θεματα.
Το φορανε πολλοι γνωστοι και φιλοι σε διαφορα αυτοκίνητα/δαγκανες/δισκους.Ακρη δεν μπορω να βγαλω για να σου πω ότι αυτος ο συνδιασμος θα είναι ησυχος χωρις να θορυβει ακομα και μεσα σε κινηση με λιγα χλμ σταματα ξεκινα.
Τα δικα μου κατά το 80% του χρονου λειτουργιας τους είναι ησυχα,αλλες φορες τα πιανει και θορυβουν εντονα.Δεν εχω εντοπισει τον λογο που γινονται θορυβωδη.
Όταν γινουν θορυβωδη,θελουν σκισιμο,και όταν λεμε σκισιμο εννοουμαι 200αρες με τσαρουχωματα απανωτες φορες για να ερθουν σε ''ησυχο'' mood.
Αυτό είναι βασικο μειονέκτημα,για καποιον που δεν πιεζει αυτοκινητο/φρενα όμως.
Για μενα είναι πρόβλημα,αλλα το ξεπερναω,οταν πιεζω και τα φρενα είναι παντα εκει χωρις μα και μου.
Όλα δεν μπορεις να τα εχεις,αυτο μην το ξεχνατε.Απλα το θεμα είναι που θα βαλεις τις προτεραιότητες.
Πιστευω ότι στην αγορα θα βρεις ένα πιο επιθετικο τακακι για την μπεμπα σου,αλλα σε αυτό θα σε βοηθησει ο Μαστρο Παναγιώτης που εχει ψαχτεί με παστες σε διαφορες μαρκες,και εχει προσωπικη εμπειρια.
Εγω από το 2006 δεν αλλαζω μαρκα και τυπο,οποτε θα σου πω σαχλαμάρες.
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#387316 Ο θόρυβος δεν προέρχεται πάντα από την σκληρότητα ή τα υλικά της πάστας, ο θόρυβος είναι συντονισμός που μπορεί να προέρχεται από πολλές αιτίες,
Χαλαρή σύνδεση τακακιών στις θήκες στις δαγκάνες, μπόσικα των πείρων με τις τρύπες των τακακιών (αν υπάρχουν πείροι), συντονισμός εμβόλου / πλάτης τακακιού, συντονισμός εμβόλου στη θήκη του, υπολείματα τακακιού στον δίσκο από αποκόλληση πάστας, θερμοκρασία τακακιού / δισκόπλακας, ασταθής στήριξη της δαγκάνας από φθορά στους πείρους αν είναι με γλύστρες.

Αυτό που αναφέρεις ότι όταν τα βιάζεις σταματάνε να σφυρίζουν είναι γιατί με την θερμοκρασία διαστέλλονται τα τακάκια ( οι πλάτες τους ) και σφίγγουν αφού ελαχιστοποιούνται τα διάκενα στις θήκες που πατάνε, μειώνεται η απόσταση μεταξύ της πλάτης του τακακιού και των εμβόλων, διατέλλονται οι δαγκάνες, οι δίσκοι κλπ, όλα είναι σε διαστολή, οπότε κανένα κούνημα και κανείς συντονισμός, απόλυτα λογική εξέλιξη.

Αν έχεις πλευστούς δίσκους με την διαστολή σφίγγει η καμπάνα στον δίσκος και δεν έχουν διάκενα και τα bobins.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#387322 δεν εχω πλευστους,απλα διαιρουμενες καμπανες.
Δεν ειναι θεμα διαστολης Παναγιωτη,μπορει να περασουν μηνες και να μην κανουν κιχ.Μπορει να τα πιασει και να κανουν συνεχεια.
Αυτό που εχω καταλαβει ειναι εάν ''ταιριαζει'' με τον δισκο.
οσοι εβαλαν πχ σε στοκ brembo δαγκανα από ΕΒΟ τα εβγαλαν στην εβδομαδα.Ολα μα όλα ακουγονταν τετράγωνα πιο μακρυα. :lol:
Άβαταρ μέλους
By blinkys
#387494 Σε mazda 3 με καινούργιους δίσκους και τακάκια παρατήρησα τρέμουλο στο τιμόνι σε φρεναρίσματα με πάνω από 100 χλμ μόνο. Δηλαδή σε φρενάρισμα σε χαμηλότερη ταχύτητα όλα καλά. Επίσης μετά από ένα δύο δυνατά φρένα στρώνει. Έχουμε καμμία ιδέα τι μπορεί να φταίει;